Gezondheid

5 verrassende dingen die je moet weten over water

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons lichaam bestaat voor 60 tot 70 procent uit water. Het is nodig om ons lichaam gezond en fit te houden. Ook bij het voorkomen en zelfs het genezen van bepaalde ziekteverschijnselen kan het drinken van water helpen.

Heeft water een geheugen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Jacques Benveniste was een prominente Franse immunoloog die in 1988 wereldwijd bekend werd toen hij zei het wetenschappelijke bewijs te hebben gevonden voor de werking van homeopathie.

Hij publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Nature een studie waarin werd vastgesteld dat hoge verdunningen van stoffen in water een geheugeneffect in dat water vertoonden. Het artikel veroorzaakte een onmiddellijke ophef in de media.

Benveniste stelde zelf dat hij door middel van een homeopathische oplossing van antistoffen witte bloedcellen kon activeren via een mechanisme dat hij het ‘geheugen van water’ noemde. Zijn bewering doorstond echter geen herhalingsonderzoeken.

Kan water genezen?

Doordat water een geheugen had, onthield het met welke moleculen het in aanraking was geweest, zo stelde Benveniste. Zelfs als de oplossing miljoenen keren verdund was en er van de stof zelf geen spoor meer was.

Begin jaren tachtig nam hij een nieuwe onderzoeker aan, die een zijdelingse belangstelling had voor homeopathie. Benveniste gaf zijn medewerker toestemming om de allergene werking van een paar homeopathische mengsels te onderzoeken met zijn test. “Maar je zult alleen water testen,” schamperde hij. Maar de test sloeg rood uit. De homeopathisch verdunde allergenen brachten wel degelijk een afweerreactie teweeg bij zogeheten basofielen, de witte bloedcellen die de reactie van het lichaam op allergische stoffen reguleren.

Luistert water naar muziek?

Masaru Emoto was een Japanse onderzoeker die vooral bekend werd door zijn onderzoek naar het vermeende geheugeneffect van water. Emoto beweerde dat ijskristallen mooiere, meer symmetrische vormen hebben wanneer ze worden blootgesteld aan vriendelijke woorden of zachte muziek dan wanneer ze worden blootgesteld aan gescheld of dissonante muziek.

Kan water je horen?

Emoto maakte foto’s van ijskristallen die werden blootgesteld aan geluiden en beelden. Hij concludeerde dat externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.

Onder de douche of in bad

Als je doucht of een bad neemt, kan je lichaam een liter water absorberen. Eventuele chemicaliën en afvalstoffen die in het water zitten, kunnen dan ook door het lichaam worden opgenomen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ellen
Ellen
9 jaren geleden

Goed artikel.

Ik kwam van de week de Aquabooster tegen, leuke tip voor alle lezers!

Link van de Aguabooster: http://www.trillingsfrequenties4all.nl/Divineboosters.html

Candor
Candor
9 jaren geleden
kees
kees
9 jaren geleden

Dolfijnen Communiceren vast met water?

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Water is energie en energie hebben wij nodig. Alle positieve gedachten die wij denken tijdens bv. het douchen of zwemmen wordt opgenomen door het water.
Kan ook geen kwaad om dank te zeggen voor het schone water wat wij mogen gebruiken.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x