Homepagina » Gezondheid » 5 verrassende dingen die je moet weten over water
5 verrassende dingen die je moet weten over water

5 verrassende dingen die je moet weten over water

Ons lichaam bestaat voor 60 tot 70 procent uit water. Het is nodig om ons lichaam gezond en fit te houden. Ook bij het voorkomen en zelfs het genezen van bepaalde ziekteverschijnselen kan het drinken van water helpen.

Heeft water een geheugen?

Jacques Benveniste was een prominente Franse immunoloog die in 1988 wereldwijd bekend werd toen hij zei het wetenschappelijke bewijs te hebben gevonden voor de werking van homeopathie.

Hij publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Nature een studie waarin werd vastgesteld dat hoge verdunningen van stoffen in water een geheugeneffect in dat water vertoonden. Het artikel veroorzaakte een onmiddellijke ophef in de media.

Benveniste stelde zelf dat hij door middel van een homeopathische oplossing van antistoffen witte bloedcellen kon activeren via een mechanisme dat hij het ‘geheugen van water’ noemde. Zijn bewering doorstond echter geen herhalingsonderzoeken.

Kan water genezen?

Doordat water een geheugen had, onthield het met welke moleculen het in aanraking was geweest, zo stelde Benveniste. Zelfs als de oplossing miljoenen keren verdund was en er van de stof zelf geen spoor meer was.

Begin jaren tachtig nam hij een nieuwe onderzoeker aan, die een zijdelingse belangstelling had voor homeopathie. Benveniste gaf zijn medewerker toestemming om de allergene werking van een paar homeopathische mengsels te onderzoeken met zijn test. “Maar je zult alleen water testen,” schamperde hij. Maar de test sloeg rood uit. De homeopathisch verdunde allergenen brachten wel degelijk een afweerreactie teweeg bij zogeheten basofielen, de witte bloedcellen die de reactie van het lichaam op allergische stoffen reguleren.

Luistert water naar muziek?

Masaru Emoto was een Japanse onderzoeker die vooral bekend werd door zijn onderzoek naar het vermeende geheugeneffect van water. Emoto beweerde dat ijskristallen mooiere, meer symmetrische vormen hebben wanneer ze worden blootgesteld aan vriendelijke woorden of zachte muziek dan wanneer ze worden blootgesteld aan gescheld of dissonante muziek.

Kan water je horen?

Emoto maakte foto’s van ijskristallen die werden blootgesteld aan geluiden en beelden. Hij concludeerde dat externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.

Onder de douche of in bad

Als je doucht of een bad neemt, kan je lichaam een liter water absorberen. Eventuele chemicaliën en afvalstoffen die in het water zitten, kunnen dan ook door het lichaam worden opgenomen.

[Epoch Times]


Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Water is energie en energie hebben wij nodig. Alle positieve gedachten die wij denken tijdens bv. het douchen of zwemmen wordt opgenomen door het water.
  Kan ook geen kwaad om dank te zeggen voor het schone water wat wij mogen gebruiken.

  3 likes
  • Dat klinkt leuk, aangezien de wereld vol met azijnpissers zit komt er dus vrijwel nooit schoon water uit de kraan!

   En is de energie waar jij het over hebt bruikbare energie? Kan ik in hongerstaking in bad gaan liggen en er nooit uit komen terwijl ik luister naar een goed stukje muziek?

   5 likes
 2. Dolfijnen Communiceren vast met water?

  0 likes
 3. “Als je doucht of een bad neemt, kan je lichaam een liter water absorberen. Eventuele chemicaliën en afvalstoffen die in het water zitten, kunnen dan ook door het lichaam worden opgenomen.”

  Wat een onzin we zijn geen vissen. Water moleculen zijn te groot om door onze huid heen te kunnen dringen (alcohol moleculen komen er wel door trouwens). Pas na heel lang de huid nat houden treed er ietwat “lekkage” op. Gebeurt niet zomaar bij een douche of bad. Ja de opperhuid kan wel vocht opnemen maar verdampt later weer en wordt niet door het lichaam opgenomen. Zwaar overtrokken uitspraak.

  3 likes
 4. Water is een vorm van kristal.
  Waterkristal, ijskristal, kristal.

  Kristal houd informatie vast.
  Waar denken we dat “christus” vandaan komt?
  Een symbolische legende geïnspireerd door de “magie” van de kristal waar we al duizenden jaren geleden van op de hoogte waren.

  Teveel mensen nemen alles letterlijk.
  Taal is ook symbolisch, elke letter is een symbool.

  Gaan we eindelijk wakker worden uit de letterlijke perceptie van de realiteit en leren we luisteren naar ons onderbewust zijn? Eindelijk leren zien waar deze symbolische wereld op doelt en inzien wat onze potentie is als mens bestaand uit water voor minimaal 70% wat op zichzelf weer bestaat uit 99,9% bewuste energy deeltjes?

  Als dit zo doorgaan kunnen we in de toekomst eindelijk fatsoenlijke gesprekken met elkaar voeren en mensonterende programma’s als Utopia verbannen.

  1 likes
 5. De stchting Skepsis heeft ook onderzoek gedaan
  http://www.skepsis.nl/emoto.html

  1 likes
 6. Goed artikel.

  Ik kwam van de week de Aquabooster tegen, leuke tip voor alle lezers!

  Link van de Aguabooster: http://www.trillingsfrequenties4all.nl/Divineboosters.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

‘Coronavaccin verplicht? Dan is het gedaan met het vrije Nederland’

Er wordt op dit moment gezocht naar ...

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...