Homepagina » UFO » Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in
Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Foto’s van een UFO die op een heldere dag zijn gemaakt in een afgelegen deel van Chili, stellen medewerkers van een Chileens overheidsagentschap voor een raadsel. Het object vloog op ruim 4000 meter boven zeeniveau.

De foto’s zijn gemaakt door vier technici die werkzaam zijn in de kopermijn van Collahuasi, één van de grootste ter wereld, in het noorden van Chili. De mijnwerkers waren in eerste instantie niet van plan de beelden op te sturen vanwege de negatieve associaties die ze hebben met UFO-waarnemingen.

Enige maanden na de waarneming toonde de fotograaf de foto’s aan een voorman van de mijn, die ze later weer doorstuurde naar het Chileense overheidsagentschap CEFAA (vergelijkbaar met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA).

De mijnwerkers willen nog altijd niet praten over het incident dat in april 2013 zou hebben plaatsgevonden. Ze zagen een zilverkleurig object dat langzaam naderde en ruim een uur in de lucht bleef hangen. Vervolgens maakte het op een paar honderd meter boven de grond een aantal manoeuvres. Het onbekende object, dat geen geluid maakte, verdween uiteindelijk uit het zicht.

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Het viertal zei dat het leek alsof het vaartuig door een intelligentie werd bestuurd. Eén van de technici maakte foto’s met een Kenox Samsung S860. De mijnwerkers omschreven het object als een platte schijf met felle kleuren. Het had een doorsnee van ongeveer 5 tot 10 meter en maakte op circa 600 meter hoogte horizontale en verticale bewegingen.

De CEFAA stelde een onderzoek in naar het incident en concludeerde dat de foto’s authentiek zijn. Het betreft een driedimensionaal object in de lucht dat geen wolk of een reflectie op de cameralens is. Het overheidsagentschap sloot uit dat het een vliegtuig, helikopter, ballon of ander door mensen gemaakt object is geweest.

Medewerkers van de dienst lieten weten dat er op het moment van de waarneming geen drones in de buurt van de mijn opereerden. Ze sloten ook uit dat het object een experimenteel vliegtuig of een weerballon is geweest.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • herman de graaf schreef:

  Van mij hoeven overheden geen onderzoek in te stellen naar vermeende Ufo’s.
  Voor zover er iets de concluderen of te melden valt, doen overheden dat toch niet.

  15 likes
 • Michael schreef:

  Waarom altijd een foto. mobieltjes hebben tegenwoordig toch ook een video functie?
  film dit soort dingen zeker al het op een paar honderd meter boven de grond een aantal manoeuvres maakt !!

  4 likes
  • Pascal schreef:

   Als je mobieltje neemt kan je het heel moeilijk vastleggen i.v.m met de afstand en het bewegen van de persoon. Video of foto blijft dus een heel moeilijk iets. Je zou dan met een DIKKE megapixel en DIKKE ZOOM camera moeten werken die je dan ook nog eens op een 3 poot moet stallen om het zuiver en scherp te krijgen.

   Ik ben bang dat we uit de snelle beweging om iets te fotograferen het altijd zo krijgen te zien.

   5 likes
 • Arjen schreef:

  Waarom denkt iedereen toch dat ufo’s buitenaards zijn, eigenlijk zouden de mensen die achter deze website zitten dit toch moeten weten en zouden ze dit beter moeten onderzoeken.

  Alle mensen die klakkeloos alle informatie aannemen zijn net zo fout, leer voor jezelf te denken en informatie goed te onderzoeken. Het meeste nieuws op deze website is gewoon bedacht.

  In het filmpje hieronder legt de man die deze ufo’s bouwt zijn verhaal uit.

  https://www.youtube.com/watch?v=dXndaua2f-w

  6 likes
  • Thomas schreef:

   Mensen kunnen vast wel mooie apparaten kunnen bouwen maar dat sluit niks uit.
   Die meneer maakt niet alle ufo’s en zeker niet die ik allemaal heb zien voorbij komen.
   Waar van de meesten van buitenaardse afkomst zijn.
   Dus voortaan niet meer klakkeloos informatie aannemen maar beter onderzoeken.

   2 likes
 • piet schreef:

  nog ff dan staan ze haar scherp op de foto!! is altijd maar vaag en wazig!!net of ze weten van van deze afstand kunnen ze nooit heel duidelijk zien!!

  3 likes
 • Meestaliserweleenverklaring schreef:

  “Medewerkers van de dienst lieten weten dat er op het moment van de waarneming geen drones in de buurt van de mijn opereerden. Ze sloten ook uit dat het object een experimenteel vliegtuig of een weerballon is geweest.”
  Dat experimenteel vliegtuig kun je volgens mij niet uitsluiten want als iets heel geheim is gaan ze je echt niet vertellen dat ze ermee rond hebben gevlogen. En aangezien ze de meeste experimentele vliegtuigen vele jaren lang geheim hebben kunnen houden lijkt me dat ook hier de meest voor de hand liggende verklaring. Jammer dat de getuigen niet willen getuigen….

  3 likes
 • Henk001 schreef:

  Vier elektrotechnici zouden dit ding een uur lang hebben waargenomen en al die tijd maar twee foto’s hebben genomen…..? En ze weigeren mee te werken aan het onderzoek ….
  Het zou waarachtig niet de eerste grappenmaker zijn.

  2 likes
 • Mike schreef:

  Ik citeer: “Vervolgens maakte het op een paar honderd meter boven de grond een aantal manoeuvres.”

  En dan dit soort vage foto’s ? en geen filmpjes, dat ding hing daar een uur? kom op!
  Ik geloof er wel in maar in deze tijd met onze technologie verwacht ik wel eens echt iets waar van ik zeg ja dat is het bewijs.

  0 likes
 • Huisheks schreef:

  Wanneer komt nu eindelijk eens die disclosure, dan weten wij het echt zeker en hoeven we niet meer af te gaan op dit soort filmpjes.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  democratische

  Democratische presidentskandidaat laat zich uit over UFO-geheimen

  De Democratische presidentskandidaat Amy Klobuchar deed in ...

  >