UFO

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Foto’s van een UFO die op een heldere dag zijn gemaakt in een afgelegen deel van Chili, stellen medewerkers van een Chileens overheidsagentschap voor een raadsel. Het object vloog op ruim 4000 meter boven zeeniveau.

De foto’s zijn gemaakt door vier technici die werkzaam zijn in de kopermijn van Collahuasi, één van de grootste ter wereld, in het noorden van Chili. De mijnwerkers waren in eerste instantie niet van plan de beelden op te sturen vanwege de negatieve associaties die ze hebben met UFO-waarnemingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Enige maanden na de waarneming toonde de fotograaf de foto’s aan een voorman van de mijn, die ze later weer doorstuurde naar het Chileense overheidsagentschap CEFAA (vergelijkbaar met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA).

De mijnwerkers willen nog altijd niet praten over het incident dat in april 2013 zou hebben plaatsgevonden. Ze zagen een zilverkleurig object dat langzaam naderde en ruim een uur in de lucht bleef hangen. Vervolgens maakte het op een paar honderd meter boven de grond een aantal manoeuvres. Het onbekende object, dat geen geluid maakte, verdween uiteindelijk uit het zicht.

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Chileense mijnwerkers fotograferen vliegende schotel, overheid stelt onderzoek in

Het viertal zei dat het leek alsof het vaartuig door een intelligentie werd bestuurd. Eén van de technici maakte foto’s met een Kenox Samsung S860. De mijnwerkers omschreven het object als een platte schijf met felle kleuren. Het had een doorsnee van ongeveer 5 tot 10 meter en maakte op circa 600 meter hoogte horizontale en verticale bewegingen.

De CEFAA stelde een onderzoek in naar het incident en concludeerde dat de foto’s authentiek zijn. Het betreft een driedimensionaal object in de lucht dat geen wolk of een reflectie op de cameralens is. Het overheidsagentschap sloot uit dat het een vliegtuig, helikopter, ballon of ander door mensen gemaakt object is geweest.

Medewerkers van de dienst lieten weten dat er op het moment van de waarneming geen drones in de buurt van de mijn opereerden. Ze sloten ook uit dat het object een experimenteel vliegtuig of een weerballon is geweest.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michael
Michael
10 jaren geleden

Waarom altijd een foto. mobieltjes hebben tegenwoordig toch ook een video functie?
film dit soort dingen zeker al het op een paar honderd meter boven de grond een aantal manoeuvres maakt !!

herman de graaf
herman de graaf
10 jaren geleden

Van mij hoeven overheden geen onderzoek in te stellen naar vermeende Ufo’s.
Voor zover er iets de concluderen of te melden valt, doen overheden dat toch niet.

piet
piet
10 jaren geleden

nog ff dan staan ze haar scherp op de foto!! is altijd maar vaag en wazig!!net of ze weten van van deze afstand kunnen ze nooit heel duidelijk zien!!

Arjen
Arjen
10 jaren geleden

Waarom denkt iedereen toch dat ufo’s buitenaards zijn, eigenlijk zouden de mensen die achter deze website zitten dit toch moeten weten en zouden ze dit beter moeten onderzoeken.

Alle mensen die klakkeloos alle informatie aannemen zijn net zo fout, leer voor jezelf te denken en informatie goed te onderzoeken. Het meeste nieuws op deze website is gewoon bedacht.

In het filmpje hieronder legt de man die deze ufo’s bouwt zijn verhaal uit.

https://www.youtube.com/watch?v=dXndaua2f-w

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x