Financieel

Door de bank genomen: De macht zit niet in de politiek maar in de grote bedrijven

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De eerste twee edities van ‘De Verleiders’ wisten Nederland in no time te veroveren met uitverkochte zalen, prachtige recensies en een volle prijzenkast als resultaat. Nu twee jaar later komt dezelfde cast met een derde deel. Een toneelstuk over de financiële malaise en het drama rondom de Nederlandse banken.

‘Door de bank genomen’ gaat over de vele en ongelooflijke schandalen in de bankenwereld, over hebzucht en ongebreidelde macht. “We waren tot de conclusie gekomen dat de werkelijke macht zich in de bestuurskamers van de grote bedrijven bevindt,” zegt George van Houts van De Verleiders. “De macht zit niet in de politiek maar in de bedrijven. Dáár worden de machtsspelletjes gespeeld, dáár worden de beslissingen genomen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het publiek was hongerig om de zakelijke moraal en de financiële machtsspelletjes die we voor het voetlicht brachten aan den lijve te ondervinden, aldus Van Houts. Door de bank genomen gaat over de risico’s die banken nemen omdat ze weten dat ze toch wel gered zullen worden. Over de arrogantie van de banken die mensen de deur wijzen die een hypotheek of lening willen afsluiten. Over de bankierscode en de ethische code van bankiers die door het verlagen van de bonussen hun salaris maar ophogen.

We hebben er allemaal mee te maken. We zijn allemaal slachtoffer van de banken en van de schandalen, want wij betalen met z’n allen wel de belasting waarmee de banken gered moeten worden. “Wat we vragen is: hebben de banken dan niets geleerd van de afgelopen crises, van de schandalen?” zegt Van Houts. “De banken blijven in mijn ogen even arrogant als ze waren.”

“Natuurlijk zijn we benieuwd naar de reacties van de banken,” vervolgt George. “Maar waarschijnlijk zijn ze zo arrogant dat ze zich er niets van aan zullen trekken, tenzij we een steen in de vijver gooien die wel effect zal hebben. Wat we eigenlijk willen is het oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Want wat zou er gebeuren als we met z’n allen een maand lang geen hypotheek zouden betalen?”

Door de bank genomen gaat zondag 9 november in première in de Schouwburg van Hoorn.

[VARA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Ik had altijd al het idee dat de bank mij bij de tieten had 😉

lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Er is geen rente meer. Het spel van de banken is binnenkort uit. Ik geef jullie nog de raad jullie geld om te zetten in Goud en duurzame bezittingen zoals water, overlevingsmiddelen (honing, wijn, metaal, werktuigen, … ) en dan is het afwachten, Het kaartenhuisje staat op inklappen. Wees voorbereid.

Kim
Kim
9 jaren geleden

Zouden er al gewone mensen zijn die goud hebben om die reden?

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De echte macht zit daarboven die opdracht geeft aan het Vaticaan en het Vaticaan die zijn STROPDASSENLEGER aanstuurt

Het STROPDASSENLEGER zit in de banken en grote bedrijven maar ook in de politiek wat een geheel samenwerkend iets is.

Zij zijn 1 en verdelen het KLOOTJESVOLK in groepjes zodat wij eindeloos kunnen discuteren over de grootste mogelijke onzin van deze planeet. Op die manier is manipuleren een makkelijke zaak en loopt het KLOOTJESVOLK met alle gemanipuleerde winden mee.

Heel veel zaken worden meganegatief gebracht en het gros loopt daarin zonder na te denken mee. Ik ben gaan inzien dat ook Monsanto een grootte aanwinst is voor deze planeet maar helaas zitten vele nog erg in die gemanipuleerde fase en vinden mij een grote mafkees omdat de Elite dat zo willen.

Hier hoop ik op een goede bewuste reactie en niet van iemand die denkt bewust te zijn!!

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x