Homepagina » Financieel » Door de bank genomen: De macht zit niet in de politiek maar in de grote bedrijven
Door de bank genomen: De macht zit niet in de politiek maar in de grote bedrijven

Door de bank genomen: De macht zit niet in de politiek maar in de grote bedrijven

De eerste twee edities van ‘De Verleiders’ wisten Nederland in no time te veroveren met uitverkochte zalen, prachtige recensies en een volle prijzenkast als resultaat. Nu twee jaar later komt dezelfde cast met een derde deel. Een toneelstuk over de financiële malaise en het drama rondom de Nederlandse banken.

‘Door de bank genomen’ gaat over de vele en ongelooflijke schandalen in de bankenwereld, over hebzucht en ongebreidelde macht. “We waren tot de conclusie gekomen dat de werkelijke macht zich in de bestuurskamers van de grote bedrijven bevindt,” zegt George van Houts van De Verleiders. “De macht zit niet in de politiek maar in de bedrijven. Dáár worden de machtsspelletjes gespeeld, dáár worden de beslissingen genomen.”

Het publiek was hongerig om de zakelijke moraal en de financiële machtsspelletjes die we voor het voetlicht brachten aan den lijve te ondervinden, aldus Van Houts. Door de bank genomen gaat over de risico’s die banken nemen omdat ze weten dat ze toch wel gered zullen worden. Over de arrogantie van de banken die mensen de deur wijzen die een hypotheek of lening willen afsluiten. Over de bankierscode en de ethische code van bankiers die door het verlagen van de bonussen hun salaris maar ophogen.

We hebben er allemaal mee te maken. We zijn allemaal slachtoffer van de banken en van de schandalen, want wij betalen met z’n allen wel de belasting waarmee de banken gered moeten worden. “Wat we vragen is: hebben de banken dan niets geleerd van de afgelopen crises, van de schandalen?” zegt Van Houts. “De banken blijven in mijn ogen even arrogant als ze waren.”

“Natuurlijk zijn we benieuwd naar de reacties van de banken,” vervolgt George. “Maar waarschijnlijk zijn ze zo arrogant dat ze zich er niets van aan zullen trekken, tenzij we een steen in de vijver gooien die wel effect zal hebben. Wat we eigenlijk willen is het oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Want wat zou er gebeuren als we met z’n allen een maand lang geen hypotheek zouden betalen?”

Door de bank genomen gaat zondag 9 november in première in de Schouwburg van Hoorn.

[VARA]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Er is geen rente meer. Het spel van de banken is binnenkort uit. Ik geef jullie nog de raad jullie geld om te zetten in Goud en duurzame bezittingen zoals water, overlevingsmiddelen (honing, wijn, metaal, werktuigen, … ) en dan is het afwachten, Het kaartenhuisje staat op inklappen. Wees voorbereid.

  9 likes
  • Inderdaad lalalielala, er staat echter wel een nieuw monetair systeem (GESARA) klaar om het direct wereldwijd (G staat voor global) over te nemen zodra de federale- en centrale banken vallen. Dan zullen we inderdaad niet meer op banken en investeringen kunnen vertrouwen want de banken zullen allemaal omvallen. Maar bedenk wel dat er een nieuw systeem voor in de plaats komt wat voor de mensheid een feest zal zijn en voor sommigen zeker niet, althans diegene die hun hele bestaan hebben te danken aan een corrupt banksysteem en voor diegene die zich separaat voelden door al hun bezittingen en macht, die zullen een grote uitdaging krijgen met zichzelf. De rest mag groot feest gaan vieren want alles wordt gebaseerd op OVERVLOED.

   7 likes
   • geen idee waar je deze gedachten gang vandaan haalt. leg eens uit. waarop baseer je deze info? van mij mag het hoor maar vraag me af wie, of wat dit systeem dan laat vallen en overnemen. alsjeblieft geen gebrabbel van “wacht maar af” maar gegronde aanwijzingen. kan ik m’n centjes ook veilig stellen……….

    3 likes
    • Beste ronny,

     Hij die ziet weet, hij die niet ziet is alleen maar onwetend. Onderwijs je eens in het financiële, monetaire en sociale stelsel van deze wereld en je zult zien dat er geen weg terug is. Als Amerika de belastingen met 10% verhoogd zullen ze er 6,5 miljoen jaar overdoen om de schuld die ze hebben af te betalen. China heeft een schuld die waarschijnlijk het tienvoudige is van Amerika, het is een kansloos verhaal die jouw niet verteld wordt anders is het morgen al afgelopen. \
     Het zijn geen GEDACHTEN , maar alleen feiten. Dat jouw “veilige ” wereldje hier mee ten einde is, is een feitelijke constatering. Als je dit niet wil aannemen moet ik je wel classificeren onder de 95% van de wereldbevolking, ook wel sheeple genoemd.

     2 likes
     • hm, niet dat ik mijn hele ‘hebben en houwen’ hier te grabbel wil gooien maar ik werk toevallig wel in de financiële (beurs)wereld. het feit dat je mij nog steeds geen direct antwoord geeft en “uitscheldt” voor sheeple geeft mij het idee dat jij bij een club hoort die achter iedere boom een boze heks zien staan. maakt niet uit hoor, en wat betreft de schulden die je noemt….. even beter rekenen en waarheden zoeken. voorlopig heb ik nog steeds geen FEITEN van je ontvangen waaruit blijkt dat ik binnenkort werkloos ben. succes met je verdere doemdenkleven. 😉

      2 likes
    • Beste Ronny,
     Gegronde aanwijzingen zijn: 21-12-2012 einde van de wereld weet je nog??

     Toen zijn er 3 tijdperken geëindigd.
     1, van het tijdperk Vissen naar het tijdperk Waterman die 2012 jaar geduurd heeft.
     2, Dualistisch tijdperk die begonnen is in Mesopotamia en die ongeveer 6000 jaar geduurd heeft.
     3, We zijn het onderste dooie punt van de equinox gepasseerd die 25980 jaar duurt. Als je die gepasseerd bent ga je omhoog en noemen ze dat de verlichting, latijns (ILLUMINATI)

     Ze maken nu stuk wat stuk moet om die nieuwe civilisatie te kunnen beginnen dus speelt GELD daar geen rol meer in. Het moet jou ook duidelijk zijn dat de financiële markt moedwillig om zeep word geholpen.

     Het is leuk om te lezen hoe jij je naar voren zet met de dingen die je doet op beurzen maar ik merk dat je slecht leest en dat jij je focust op 1 zin en daar je reactie op baseert. Erg jammer

     2 likes
 2. Het zal zo`n 40 jaar geleden zijn dat ik in een intuitieve opwelling tegen een vriend zei: We hebben 3 zweren in onze samenleving en dat zijn de ‘Banken’, de ‘Multinationals’ en de ‘instituties van de Religies’.

  Ik hield mij destijds vrijwel niet bezig met zaken die met deze drie zweren te doen hadden, er was ook niet zoveel info in deze tijd. Nu hebben we internet en ik zit ver van Nederland op een afgelegen plek ‘Nine For News’ te lezen. En nu ik dit neerschrijf en over veel meer info beschik dan 40 jaar geleden, noem ik de drie zweren die onze samenleving bedreigen, “Kankergezwellen”.

  14 likes
 3. De echte macht zit daarboven die opdracht geeft aan het Vaticaan en het Vaticaan die zijn STROPDASSENLEGER aanstuurt

  Het STROPDASSENLEGER zit in de banken en grote bedrijven maar ook in de politiek wat een geheel samenwerkend iets is.

  Zij zijn 1 en verdelen het KLOOTJESVOLK in groepjes zodat wij eindeloos kunnen discuteren over de grootste mogelijke onzin van deze planeet. Op die manier is manipuleren een makkelijke zaak en loopt het KLOOTJESVOLK met alle gemanipuleerde winden mee.

  Heel veel zaken worden meganegatief gebracht en het gros loopt daarin zonder na te denken mee. Ik ben gaan inzien dat ook Monsanto een grootte aanwinst is voor deze planeet maar helaas zitten vele nog erg in die gemanipuleerde fase en vinden mij een grote mafkees omdat de Elite dat zo willen.

  Hier hoop ik op een goede bewuste reactie en niet van iemand die denkt bewust te zijn!!

  2 likes
  • Het spijt me dat ik je moet teleurstellen. Het vaticaan is alle controle kwijt. Sinds het goud van onze aarde is gestolen is het nu bang afwachten op de reactie van de mensen daarop.

   1 likes
   • Beste lalalalaria,

    Uw hoeft mij niet teleur te stellen want uw bent geheel niet op de hoogte hoe deze wereld werkelijk werkt.

    Het goud was van het Vaticaan die ook zijn orders krijgt dus is het goud niet meer op deze planeet. Zoals @Aardebewoner al zegt is het Vaticaan de rijkste en machtigste organisatie op deze planeet. Dat Satan verhaal kan ik niet in meegaan.

    1 likes
    • hm. krijg het idee dat jij de enige bent die denkt te weten hoe de wereld dus wel in elkaar steekt. nogal naïef , niet waar? gezien je algemene reacties hier zal ik dat dus maar niet al te serieus nemen. je leeft in je eigen fantasiebubbel heb ik zo de indruk…..

     1 likes
   • @ lalalalaria:

    Wat een onzinreactie. Het Vaticaan is een van de rijkste en machtigste instituten ter wereld. Nu moeten de heren sodomieters alleen nog even hun masker afgooien en zeggen dat homosexualiteit OK is en geen afwijking en dan is de wereld klaar voor de entree van de heer der Duisternis ofwel Satan. Die heer der duisternis zet graag normale dingen op zijn kop dat is het kenmerk van Satan.

    Dat durft het Vaticaan nog niet er zijn nogal wat mensen in bijvoorbeeld Zuid Amerika die lid zijn van die kerk en weten dat het traditionele gezin met een vader en een moeder de beste basis is voor opgroeiende kinderen.

    0 likes
  • Guttegut Pascal.

   Waar heb jij je dat laten wijsmeken?

   Het Vaticaan is als laatste Instituut gekaapt door de synagoge van satan, dat is waar, maar dat betekent niet dat het vaticaan de boel aanstuurt, kom nou toch!

   Waarom denk je nou dat de power elite er zo op gebrand was het Vaticaan te infiltreren?
   Waarom werd de RKK eeuwenlang gezien als de meest gevaarlijk tegenstander van deze geldadel?

   Juist ja! Precies daarom! Omdat het Instituut de roversbende altijd al had aangewezen als de aanstichters van het kwaad. De RKK heeft tot Vaticaan II altijd de waarschuwingen van Jesus serieus genomen.

   2 likes
   • Beste duitinzakje,

    Uw heb een grappige zin: Waar heb jij je dat laten wijsmeken?

    Nu moet ik uw vertellen dat uw totaal niet begrijpt hoe de wereld werkt.

    Misschien is het goed om mijn verhaal nog eens begrijpend te lezen, met nadruk de STROPDASSENLEGER.

    1 likes
  • ” Ik ben gaan inzien dat ook Monsanto een grootte aanwinst is voor deze planeet …..”

   Dat is nogal een afwijkend standpunt Pascal, kun je uitleggen waarom Monsanto volgens jou een grote aanwinst is voor onze planeet?

   1 likes
 4. Verrassend van mainstream Matthijs -DWDD- van Nieuwkerk voor het toelaten van deze cast. Normaal gesproken heult bovengenoemde immer met de muziek- en entertainmentindustrie. Om van die misselijkmakende draaideurpolitici in zijn dagelijkse programma nog maar te zwijgen. Wel, zal het dan toch nog goedkomen uiteindelijk met die overbetaalde en corrupte media? We zullen zien……

  5 likes
 5. waarom goud. geld is net als geld
  stukje staal wat die zelfde mensen gebruiken om waarde
  de eerste reactie in dit forum, je gedachte is net als de rest
  goud kan je niet eten, geeft niks
  goud is lucht
  wordt er niet geukkig van’
  stop met deze gedachte
  leef je leven

  3 likes
  • als goud lucht was dan zou ik barsten van het goud. maar ik haal m’n geld liever van de bank in een dikke bolide dan op een stel ouwe rolschaatsen. zal er geen seconde minder blij of treurig van worden.

   0 likes
 6. Ik had altijd al het idee dat de bank mij bij de tieten had 😉

  2 likes
 7. Ik vermoed dat ze binnenkort weer een behoorlijke economische crisis verwachten.
  Ik vermoed dit omdat ik laatst aan den lijve heb ondervonden dat ze beperkende voorzorgsmaatregelen
  hebben genomen tov het opnemen van cash geld bij pinautomaten.
  Mijn speculatie 2 woorden: BANK en RUN…..

  2 likes
 8. Iedereen klaagt,iedereen weet het beter,iedereen zegt hoe het wel moet maar…….NIEMAND doet wat!!!
  Ook ik niet,dus ja????,wat nu??????????????

  1 likes
 9. Waarom halen we niet allemaal het spaargeld van de banken, dan vallen ze snel om. Doen dus, want het brengt toch niets op aan rente.

  2 likes
 10. Geld is een handig ruilmiddel en heeft thans een te hoge status gekregen.
  Met name voor die gene, die zonder geld niets voorstelt.
  Geld en Tijd zijn systemen die wij mensen zelf hebben gecreëerd en dat deze nog niet perfect zijn, moge duidelijk zijn.

  1 likes
 11. Zouden er al gewone mensen zijn die goud hebben om die reden?

  0 likes
 12. Tsja…….Youp zei het al een keer,”door de bank genomen”
  Lekker toch?????

  0 likes
 13. Door de bank genomen, en hoe! Van achteren dus.

  0 likes
 14. Thumbs up Zijn we weer flink genaaid met de Chipknip en onze zgn. PRIVACY.
  Op 1 januari stopt de Chipknip en mensen kunnen hun saldo laten terugboeken via een oplaadpunt. Veel mensen hebben dit nog niet gedaan en er staat nog zo’n 80 miljoen op de chipknip van mensen.

  ABN-AMRO en RABO hebben vandaag kenbaar gemaakt dat ze na 1 januari het saldo naar HUN rekeninghouders automatisch gaan terugboeken, maar de chipknip was toch anoniem? Het was een portemonnee die je kon opladen en eenmaal opgeladen gingen al je betalingen anoniem. Chipknip kwijt betekende ook saldo kwijt, maar nu kan het geld wel ineens worden teruggeboekt wat er nog op iemand chipknip staat.

  Website van de Chipknip:
  http://www.chipknip.nl/Consument/Pag…n.aspx#vraag_6

  Uit het archief van de Volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/dossier-arc…pknip~a431790/

  Bericht dat banken het saldo terugboeken:
  http://www.nu.nl/geldzaken/3921924/b…ldo-terug.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

george van houts

George van Houts in Twitter-tirade: Onze overheid laat zich gijzelen

Vanaf oktober zullen De Verleiders in het ...

NU afrekenen met die verstikkende Corona-angst

Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...