Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
‘Marsdriehoek’ zichtbaar tijdens landing Curiosity (video)
Media blackout: Franse artsen zetten vraagtekens bij veiligheid van vaccinaties
Onbekende taal aangetroffen op oeroud kleitablet
Van Meijeren leest CU-Kamerlid de les: ‘Dit is in heel veel opzichten een schijnparlement’
President Uruguay zegt waar het op staat op aardetop in Rio (video)
‘Zeer zorgwekkend’: al 18 maanden onafgebroken oversterfte in Schotland en geen haan die ernaar kraait
Hoofd Brussels ziekenhuis: ‘We lezen in de pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier niet’
‘Frankrijk is gevallen’: Dramatische beelden tonen hoe sociale onrust zich verspreidt
Dit is waar het ‘historische’ asiel- en migratiepact werkelijk over gaat