
Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Koop mooie lekkere aardappeltjes. Was ze. Kook ze in de schil. Prak ze met zout, peper, olijfolie en waterkers. Bak er een lekker visje bij.
Genieten! En nog goed bezig ook!
Smakelijk eten, Gerard.
Goed nieuws!!
[…] https://www.ninefornews.nl/waterkers-en-broccoli-doden-kankercellen-in-minder-dan-24-uur/ […]
Oud nieuws. Hier wordt al jaren onderzoek naar gedaan, onder andere door de Radboud Universiteit. Overigens zijn pruitjes ook een goede optie.
Koolsoorten zijn weer een bron van superoxide desmutase. Dat is een zeer krachtige anti-oxidant.
Heeft iemand een idee hoeveel waterkers en broccoli je moet eten, en gedurende hoeveel jaar, voordat gunstige effecten zichtbaar zijn? Qua kanker dan? Ik bedoel: eet het vooral veel en overvloedig, want het is hardstikke gezond, maar verwacht er geen wonderen van.