Gezondheid

Waterkers en broccoli doden kankercellen in minder dan 24 uur

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.

Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.

Kankerstamcellen

Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.

Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.

[Organic Health]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerard
Gerard
8 jaren geleden

Koop mooie lekkere aardappeltjes. Was ze. Kook ze in de schil. Prak ze met zout, peper, olijfolie en waterkers. Bak er een lekker visje bij.
Genieten! En nog goed bezig ook!

Smakelijk eten, Gerard.

charlino
charlino
8 jaren geleden

Goed nieuws!!

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws. verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Oeboema
Oeboema
8 jaren geleden

Oud nieuws. Hier wordt al jaren onderzoek naar gedaan, onder andere door de Radboud Universiteit. Overigens zijn pruitjes ook een goede optie.
Koolsoorten zijn weer een bron van superoxide desmutase. Dat is een zeer krachtige anti-oxidant.

Heeft iemand een idee hoeveel waterkers en broccoli je moet eten, en gedurende hoeveel jaar, voordat gunstige effecten zichtbaar zijn? Qua kanker dan? Ik bedoel: eet het vooral veel en overvloedig, want het is hardstikke gezond, maar verwacht er geen wonderen van.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x