Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Diamantvelden Zimbabwe stelselmatig geplunderd
Melk veroorzaakt slopende ziekte en deze Nobelprijswinnaar vertelt wat je ertegen kunt doen
Oekraïense leger vernietigt tienduizenden tonnen graan en maïs: ‘Geloof niet alles wat in de pers staat’
Saoedi-Arabië heeft 100.000 lege tenten met airconditioning, maar neemt geen vluchtelingen op
Bemoeienis van Brussel met stikstofaanpak wekt irritatie: ‘Tijd om eindelijk eens keihard nee te zeggen’
Brits Roswell: het mysterie van de UFO-landing bij voormalig vliegbasis Bentwaters (video)
UPDATE: ‘Forum voor Democratie heeft een persverbod’
Bezoek Zelenski op Dodenherdenking wekt woede: ‘Brutaler kan het niet’
Laatste geheime deur van Grote Piramide ‘in 2012 geopend’