Homepagina » Gezondheid » Dit is de eerste studie die aantoont waarom The Iceman zo goed tegen kou kan. Laat je verbazen door de kracht van gedachten
Dit is de eerste studie die aantoont waarom The Iceman zo goed tegen kou kan. Laat je verbazen door de kracht van gedachten

Dit is de eerste studie die aantoont waarom The Iceman zo goed tegen kou kan. Laat je verbazen door de kracht van gedachten

Wim Hof stelt wetenschappers al jaren voor een raadsel. Nu lijken ze te hebben ontdekt hoe The Iceman zelfs in de vrieskou zijn lichaam warm weet te houden.

Wetenschappers claimen dat zijn Wim Hof Methode als pijnstiller en stemmingsverbeteraar kan werken.

Tijdens het onderzoek werd de 57-jarige Nederlander samen met 20 andere volwassenen blootgesteld aan water met een temperatuur van 15 graden Celsius.

Piek

Onder dergelijke omstandigheden daalt de lichaamstemperatuur gevaarlijk hard, maar tests lieten zien dat dat bij Hof niet gebeurde.

Een hersengebied dat pijn reguleert was bij hem een stuk actiever dan bij de andere deelnemers. Daarnaast piekte zijn periaqueductale grijs, een gebied in de hersenstam, steeds als hij werd blootgesteld aan het koude water.

Bij de controlegroep werd die piek niet vastgesteld.

Volgens professor Otto Muzik van de Wayne State University is de Wim Hof Methode de reden waarom hij de kou kan weerstaan.

Meditatietechnieken

“Het bewust reguleren van de huidtemperatuur is ongewoon en verklaart mogelijk waarom hij niet onderkoeld raakt,” zei Muzik.

De Wim Hof Methode bestaat uit een aantal ademhalings- en meditatietechnieken.

Hof heeft liefst 20 Guinness World Records in handen. Zo zat hij onder meer twee uur lang in een ijsbad.

De resultaten, die zijn gepubliceerd in het tijdschrift NeuroImage, bieden voor het eerst een verklaring voor zijn prestaties.

Cannabinoïden

“We zagen vooral veel verschillen in een gebied dat het periaqueductale grijs wordt genoemd,” zei professor Muzik.

“Dit gebied wordt geassocieerd met hersenmechanismen die pijn reguleren,” voegde hij toe. “Dat gebeurt door de aanmaak van opiaten en cannabinoïden.”

Uit scans bleek dat hij hierdoor in staat is warmte op te wekken.

De onderzoekers zeggen dat de Wim Hof Methode kan worden gebruikt om diverse medische aandoeningen te behandelen, van auto-immuunziekten tot angststoornissen.

Foto: Jarekt Wikimedia Commons

[Wayne]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Mind over Matter…..

  6 likes
  • @John,
   Ik denk dat Wim Hof de methode heeft overgenomen van Tibetaanse monniken, heb 1x een docu bekeken waarin zij in een zeer koud klooster op blote voeten in sandalen en slechts een lende doek om het middel, temperaturen konden weerstaan zonder problemen die dik onder nul waren, zij concentreren zich en kunnen hun lichaam zo instellen dat zij zeer extreme omstandigheden kunnen overleven, de erkenning krijgt Hof na een heel lang proces maar deze methode bestaat onder die Tibetanen al heel lang, heb het Katja Schuurman ook zien volhouden na een training bij Wim Hof, het lichaam van ons kan veel meer aan dan men denkt, hoopvol zou zijn om deze methode inderdaad te gebruiken in de medische zorg.

   6 likes
 2. ik werd er alleen maar meer ziek door, door de ademhalingsoefeningen had ik de ene luchtweginfectie na de andere…

  5 likes
 3. De realiteit zoals de meeste mensen die denken te kennen, is een illusie. Bewustzijn creëert alles en ontstaat vanuit gedachte…….dacht ik.

  5 likes
 4. Het is net als bij ziekte’s sommige mensen zijn altijd ziek en sommigen zijn nooit ziek. Het zit allemaal in je hoofd: positief of negatieve gedachten.

  5 likes
 5. Gedachten kracht geeft elke de cel in het lichaam een extra power, dat kan positief of negatief zijn de kracht van gedachten zit niet alleen maar in het brein zelfs ook in iedere cel zit een kracht die opgewekt word door een gedachten Door gedachten is alle werkelijkheden ontstaan zonder dit was er niets dan alleen de natuur planeten en sterren door gedachten van de mens zijn er allerlei soorten religies en al zijn bouwwerken ontstaan in positieve en negatieve vorm, ook is alles ontstaan wat de mens ook maar kan bedenken werkelijkheden zijn in werkelijkheid geen werkelijkheden maar aannames die op zijn beurt een gedachten of geloof in iets zijn werkelijkheid laat zien in illusies die zich als een werkelijkheid voordoen en waar vele zich voor inzetten met allerlei gevolgen waar positief en negatief elkaar bevechten .. zo is gedachten verweven met elke cel van het lichaam die wel eens vaak een gevoel geven van onprettig of prettig gevoel het onprettige gaan we bevechten en het prettige wilt men vasthouden het zijn allemaal opdrachten van een gedachten kracht die ook maar van alles maar kan bedenken en realiseren wat men maar wilt worden of gevormd beetje oefenen komt men er aardig dichtbij wat een lichaam allemaal wel niet kunt en dat alleen maar met een gedachten om iets of wat te worden is ook alles maar ontstaan wat de mens kan bedenken en er zijn ook vele vormen waar men zich in vast bijt vooral het plaatje religie en de geldvormen zijn illusies van prettige en onprettige vormen elkaar bevechten en dat alleen maar omdat men deze zelf allemaal gevormd is met ja gedachten ..zo zijn hele machten ontstaan en ook weer vergaan.
  Ja gedachten kan veel bereiken ten goede en ten slechte.en dat nog wel even blijven voortduren.

  4 likes
 6. vervolg; zo kan een ieder zijn gedachten hier op deze site zich uitten waar positief en negatief de werkelijkheden zijn naar wat men in zijn of haar gedachten opkomt en zich erin mee uit veel ook uit frustratie omdat een gedachten niet bij hem of haar passen of niet passen gedachten aan wat er gebeurt in deze wereld waarin werkelijkheden door elkaar verweven zijn met onwerkelijkheid de illusie verweven met waarheden en onwaarheden en waarin geen duidelijkheid bestaat word er op gereageerd en een ieder mag dan zijn gedachten erop loslaten maar dat wil niet zeggen dat deze ook de waarheden zijn van een werkelijkheid gedachten is maar een gedachten wel is het zo dat gedachten kracht het lichaam positief een gunstig effect heeft op het lichaam zelf de cel die al van natuurlijk gezien al perfect is en een gedachten die dat niet altijd is omdat het verkeert in een staan van onbewust en bewust de cel weet precies als er wat valt te genezen het lichaam ook van vele kwalen kunt genezen dat weet de cel van nature al een gedachten kan wel eens een onzekerheid naar die cel sturen en waardoor de cel het hele lichaam beïnvloedt zo zijn er prettige en onprettige gevoelens zowel in denken/gedachten en als lichamelijk zo word gedachten en lichaam steeds beïnvloed een gedachten uit zich in woorden die zowel frustraties als wel het eens zijn met elkaar naar gelang natuurlijk wat men in zijn gedachten gezien word als werkelijkheid tot een bepaalde hoogte zal men met elkaar eens zijn zo niet dan begint de aanval op elkaar net wat in het lichaam gebeurt door een gedachten zal het ook gebeuren met een anders denken/gedachten aanvallen en verdedigen laten we het maar zo zien men voed elkaar op in dit gebeuren het zijn de groeistuipen en elkaar zo in werkelijkheden en onwerkelijkheid elkaar steeds in een afwisseling elkaar beïnvloeden en elkaar laten groeien in wat is de waar en niet waar en daar zal de gedachten altijd elkaar mee beredeneren zowel negatief als positief naar wat men weet vertelt het zijn verhaal..

  2 likes
 7. Wim Hof heeft denk ik het natuurlijke mechanisme gevonden die voor bet overleven ooit heel belangrijk was.

  Zou je dit nu nog wel willen activeren om te overleven waar er door toedoen van de macht niet meer mag worden overleefd en de Nederlander moet uitsterven?

  Het is knap wat Wim Hof doet, maar of het nog zinvol is voor de slaven?

  1 likes
  • @weg met ons, het helpt je in ieder geval gezond te blijven plus een onbetaalbaar gevoel dat je puur fysiek bepaalde zeer koude situaties totaal onder controle kunt hebben waar anderen in totale paniek op zoek naar een warmer onderkomen zouden moeten.

   0 likes
 8. @rob…..Bam!…..Big Bam?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...