Buitenland

‘Aankomende vaccinatieplicht in Frankrijk, Griekenland en Malta is abominabel’

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week kondigde Malta als eerste EU-land aan dat het niet-gevaccineerde bezoekers gaat weigeren. De autoriteiten zullen vanaf woensdag alle bezoekers de toegang tot het land ontzeggen die niet volledig zijn ingeënt tegen corona.

Daarnaast zijn in Griekenland binnenkort alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn welkom in horecazaken. Ook komt er een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers, zei premier Kyriakos Mitsotakis. Weigeraars worden geschorst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Binnenkort mogen onder andere restaurants, theaters, cafés en stadions alleen gevaccineerde mensen binnenlaten. Met een app moeten klanten aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Alle Fransen een verplichte coronavaccinatie?

Ook de Franse regering gaat coronavaccinaties verplichten voor zorgmedewerkers, zei president Macron in een toespraak. Franse zorgverleners hebben nog tot 15 september de tijd om een prik te halen. Als je te laat bent, mag je niet meer werken en krijg je ook geen salaris, zei minister van Volksgezondheid Olivier Veran.

Macron vroeg zich tijdens zijn toespraak af of uiteindelijk niet alle Fransen een verplichte coronavaccinatie moeten krijgen.

Onwenselijk en ontoelaatbaar

Tweede Kamerlid Wybren van Haga ageert fel tegen de aangekondigde maatregelen. Hij vindt de aankomende vaccinatieplicht in Frankrijk, Griekenland en Malta ‘abominabel’. “Ieder mens is de baas over zijn eigen lichaam. Het gedwongen uitsluiten van een groep mensen in de samenleving is wat betreft Belang van Nederland onwenselijk en ontoelaatbaar,” zegt Van Haga.

4.9 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Raar dat de kalender 2021 aangeeft. Het is 1933.

Arwijn
Arwijn
2 jaren geleden

Oorlogscriminaliteit is de Rage in Europa.

TéDé
TéDé
2 jaren geleden

Gevaccineerden zouden toch “beschermd” moeten zijn? Lekker helder allemaal, wat is hier aan de hand?

Annette
Annette
2 jaren geleden

Nu…. ik voorzie voor Frankrijk, Griekenland en Malta een zéér sombere toekomst.
Uitleg: natuurlijk in de allereerste plaats voor de inwoners van betreffende landen en eiland. Maar daarnaast gaat dit natuurlijk ook gelden voor de toeristen.
Natuurlijk zullen er de nodige toeristen hun prikjes gehaald hebben om in ieder geval op vakantie te mogen gaan. Dat schijnt tegenwoordig belangrijker te zijn dan je gezondheid te bewaken.
Dan komt onvermijdelijk het punt, dat er hoogstwaarschijnlijk de nodige toeristen in de vliegtuigen problemen gaan ondervinden van hun genomen prikjes. De kans op een bloedstolsel is voor normaal gezonde mensen al een x risico, maar wordt door de gentechinjectie nog wat factoren verhoogd.
Daarnaast zou IK op het moment nauwelijks nog in een vliegtuig durven stappen. Een soort Russische roulette.
Alle mensen die stug volhouden en hun rug rechthouden, kunnen dus nu niet meer naar de betreffende gebieden. Dat zal opnieuw een klap betekenen voor de toeristenindustrie.
Ik zou mij zomaar kunnen voorstellen, dat de Fransen, Grieken en Maltezers dit niet zonder slag of stoot zullen accepteren.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x