Homepagina » Gezondheid » Niet cholesterol, maar ontsteking veroorzaakt hartziekten. Dit belangrijke onderzoek doorprikt een hardnekkige mythe
Niet cholesterol, maar ontsteking veroorzaakt hartziekten. Dit belangrijke onderzoek doorprikt een hardnekkige mythe

Niet cholesterol, maar ontsteking veroorzaakt hartziekten. Dit belangrijke onderzoek doorprikt een hardnekkige mythe

Hartziekten hebben weinig te maken met cholesterolwaarden, en alles met ontsteking, zo is gebleken uit een belangrijk klinisch onderzoek.

Bij mensen die een hartaanval hadden gehad verminderde de kans op een tweede infarct aanzienlijk als ze minder hoge ontstekingswaarden hadden, zelfs als hun cholesterolgehalte hetzelfde bleef.

De studie, die meer dan 10.000 hartpatiënten volgde, was gebaseerd op het feit dat ongeveer de helft van de mensen die een hartaanval kregen normale cholesterolwaarden had.

Daalden

Om die reden rekruteerden onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital patiënten die na een hartaanval verhoogde ontstekingswaarden hadden.

Doorgaans heeft iemand na een eerste hartaanval 25 procent kans om binnen vijf jaar een tweede, en mogelijk fatale, hartaanval te krijgen.

Maar bij de deelnemers aan deze studie werd dit herhalingsrisico verminderd tot 15 procent, gedurende een follow-up periode van gemiddeld 3,7 jaar, waarin hun ontstekingswaarden daalden.

Niet van invloed

Om deze verlaging voor elkaar te krijgen, kregen de deelnemers canakinumab toegediend. Dit is een ontstekingsremmend geneesmiddel dat niet van invloed is op het cholesterolniveau.

De noodzaak van een bypassoperatie en angioplastiek werd ook met 30 procent verminderd. Cholesterolverlagende statines hebben een veel lagere slagingskans, meldden de onderzoekers.

Het onderzoek werd gefinancierd door geneesmiddelenfabrikant Novartis Pharmaceuticals en de onderzoekers rapporteerden dat één op de duizend deelnemers een fatale infectie kreeg.

Ontstekingen

Met andere woorden, tien mensen overleden als direct gevolg van het gebruik van het ontstekingsremmende geneesmiddel.

Desalniettemin blijft de belangrijkste boodschap dezelfde: hartziekten hebben vooral te maken met ontstekingen en weinig met cholesterol.

En er zijn veel natuurlijke en veilige manieren om ontstekingen te doen afnemen.

Het onderzoek is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. onderstaande youtube is van Wim Hof, die in principe uitlegt dat hij een doodnormale jongen is die puur toevallig iets ontdekt heeft waar hij zich op toegelegd heeft, waar de wetenschap wereldwijd al jaren het hoofd over breekt om te verklaren dat mogelijk is wat hij bijna dagelijks laat zien. Hij legt uit dat het door nagenoeg iedereen te leren en toe te passen is, wat hij in het verleden ook heeft laten zien met een groep totaal ongetrainde mensen. Ook dit maakt geen onbelangrijk onderdeel uit van een scala aan oorzaken van “welvaart” gerelateerde ziektes en aandoeningen. Ons lichaam hoeft ook nog nauwelijks weerbaar te zijn omdat de omstandigheden door onze welvaart dit nooit meer vergen. Iets wat we van nature allemaal in ons hebben maar wat door de eeuwen heen is ingeslapen en in de vergetelheid is geraakt. Dergelijke trainingen zouden ook heel wat mensen een heel ander leven kunnen bieden als zij zich er voor open zouden stellen. Bepaalde ziektes zouden verdwijnen als sneeuw voor de zon, zonder pilletjes en zonder poedertjes. Maar nogmaals gezondheid hangt nooit van één of twee dingen af. Alles moet in zekere mate in balans zijn of komen. Een holistische aanpak is onvermijdelijk.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2147&v=UYxN-INTMHs

  1 likes
  • Zijn eeneiige tweelingbroer André kan even goed tegen kou als Wim Hof. Maar André volgde niet Wim Hofs koudetraining maar was wel getraind in dezelfde ademhalingstechniek. Bovendien hebben ze allebei een genetische afwijking die ze bruin vet laat activeren.
   Het enige wat bij Wim Hof is aangetoond is dat hij zijn immuunsysteem kan onderdrukken/verzwakken, niet extra activeren. Voor immuunziekten als reuma is dat gunstig. Verder loopt Wim Hof veel te ver voor de muziek uit met beweringen die nul komma nul bewijs hebben.

   3 likes
    • Geen bewijs in die video, alleen beweringen en anekdotes van Wim Hof.

     Nogmaals, het enige wat bij Wim Hof is aangetoond is dat hij zijn immuunsysteem kan onderdrukken/verzwakken. Verder loopt Wim Hof veel te ver voor de muziek uit met beweringen die nul komma nul bewijs hebben.

     Ooit dacht hij dat het goed was om een klisma te nemen door in het Vondelpark met zijn anus op de vijverfontein te gaan zitten. Dat heeft hij ternauwernood overleefd.

     2 likes
     • Werd hij in het filmpje niet geïnjecteerd met bacteriën die anderen behoorlijk ziek maakten en die geen enkele vat hadden op Wim Hof ? Is het niet zo dat hij met ongetrainde mensen in temperaturen ver onder nul, met ontblootte lijven urenlang relaxed gaat wandelen, te midden van dik ingepakte touristen die hun ogen niet konden geloven ?
      Kijk wat mij opvalt bij veel van jouw reacties is, dat zodra mensen iets van de onmetelijke kracht in zichzelf dreigen te herontdekken, iets wat ze zelfvertrouwen geeft, iets wat ze onafhankelijker maakt, iets wat hen kracht geeft, iets wat hen zichzelf beter laat leren kennen, iets waar ze iets van identiteit aan kunnen ontlenen of het nou de keuze is geen vaccinatie te willen, of gewoon de dokter te mijden door gezonder te leven, buitensporige kou trotseren, of de op leugens gebaseerde voedingsadviezen te negeren, @Frans2 de supertrol staat klaar om met zijn gekochte nepwetenschappers en nepbewijzen alles de grond in te stampen. Als die wetenschappers nou denken iets te weten, laat ze me dan precies vertellen wat bewustzijn is, waar het begint, waar het eindigt, hoe het ontstaat. Laat ze me verklaren hoe mensen in terminaal stadium van de meest verschrikkelijke ziekten herstellen door placebo-effect op een suikerpilletje of een injectie van een zoutoplossing. Dit komt duizenden keren per jaar voor op de wereld. Laat ze me uitleggen hoe het kan dat mensen na een harttransplantatie plotseling persoonlijke voorkeuren en karaktertrekken van de donor vertonen, zonder dat zij weten wie het is geweest. Maar zwijg aub als mensen trachten hun kracht terug te vinden, zwijg met al de leugens die men ons op de mouw wil spelden of kom met echte informatie, informatie die opbouwt i.p.v pogingen van mensen om in hun kracht te komen neersabelt. Er is nagenoeg geen enkele wetenschappelijke conclusie of stelling die de tand des tijds voor eeuwig doorstaat. Zelfs de zwaartekrachttheorie staat met regelmaat ter discussie. Wetenschap is meestal pretentieuze bullsh*t opgedrongen aan het volk..

      2 likes
     • [ Werd hij in het filmpje niet geïnjecteerd met bacteriën die anderen behoorlijk ziek maakten en die geen enkele vat hadden op Wim Hof ? ]

      Ja, en hij had minder afweerstoffen in zijn bloed dan de controlegroep omdat hij het immuunsysteem onderdrukt, niet versterkt. Het is een enorme doorbraak dat iemand zijn immuunsysteem kan beïnvloeden, helaas in dit geval verzwakken.

      [ Is het niet zo dat hij met ongetrainde mensen in temperaturen ver onder nul, met ontblootte lijven urenlang relaxed gaat wandelen ]

      Jazeker, en indrukwekkend, maar dat is invloed op je verbrandingssysteem, niet op een ziekte. En het zal zeker zelfvertrouwen geven, net zoals over gloeiende kooltjes lopen.
      Dat zijn gewoon feiten en heeft niks met neersabelen te maken.

      Nu kun je wel afgeven op wetenschappers, maar het zijn wetenschappers die het systeem bij Wim Hof analyseren en zo mogelijk er een geneeswijze uit kunnen halen.
      En als je alle wetenschappers op deze site zou uitbannen, dan vervalt zeker een kwart van de artikelen.

      2 likes
     • [ Quote : En als je alle wetenschappers op deze site zou uitbannen, dan vervalt zeker een kwart van de artikelen.

      Ja….en ? ]

      Dat zijn merendeels wetenschappers die in jouw voordeel rapporteren, als je daar vanaf wilt… tja.

      [ Mensen zijn zeer bijzondere multidimensionale wezens …. ]

      Dat geloof hang ik dus niet aan.
      Mensen zijn gewoon beesten die net iets slimmer zijn dan de rest maar net zo kwetsbaar en krakkemikkig geëvolueerd.

      2 likes
     • Quote : En als je alle wetenschappers op deze site zou uitbannen, dan vervalt zeker een kwart van de artikelen.

      Ja….en ?

      Quote ; Nu kun je wel afgeven op wetenschappers, maar het zijn wetenschappers die het systeem bij Wim Hof analyseren en zo mogelijk er een geneeswijze uit kunnen halen.

      Moet zijn : wetenschappers kijken hoe ze mensen kunnen demotiveren op zoek te gaan naar hun eigen zelfhelende vermogen en energie en kijken of er mogelijkheden zijn voor een vervangend verdienmodel.

      Mensen zijn zeer bijzondere multidimensionale wezens die lang geleden bij hun oorsprong, macht en kracht zijn weggelokt en door die zogenaamde wetenschappers steeds dieper het moeras in getrokken worden in plaats van dat ze mogen herontdekken waar zij toe in staat zijn. Nepwetenschappers en trollen zijn daar onophoudelijk debet aan.

      1 likes
     • Mensen zijn gewoon beesten die net iets slimmer zijn dan de rest maar net zo kwetsbaar en krakkemikkig geëvolueerd.

      Het ontwikkelingsstadium van de aap waar wij zogenaamd vanaf zouden stammen is het bewijs wat duizenden jaren van evolutie teweeg kan brengen. Dat en de missende vormen van de opeenvolgende ontwikkelingsstadia die men nooit heeft kunnen vinden zijn een bewijs dat de evolutietheorie geen enkele bodem heeft. Wij zijn niet het product van evolutie, er is heel iets anders aan de hand geweest, dat moge duidelijk zijn. En wat jij gelooft doet voor mij weinig ter zake.

      En dat gekochte en frauderende wetenschappers regelmatig uitstapjes maken naar de waarheid om daarmee verwarring te zaaien over hun doelgerichte leugens maakt op mij de aller minste indruk.
      Ik trap daar al lang niet meer in. Het zijn en blijven bedriegers, sommigen onbewust, anderen zeer bewust.

      1 likes
     • [ de aap waar wij zogenaamd vanaf zouden stammen ]

      We stammen niet van apen af, mensen en apen hebben een gemeenschappelijke voorouder. De menselijke tak heeft zich gewon beter ontwikkeld.

      [ En wat jij gelooft ]
      Ik geloof niet, ik vertrouw. Ik vertrouw op de talloze bewijzen voor evolutie, ook als daar gaten in zitten. Jouw GELOOF in een creator of god is één groot gat, omringd door nuk komma nul bewijs.

      [ gekochte en frauderende wetenschappers regelmatig uitstapjes maken naar de waarheid om daarmee verwarring te zaaien over hun doelgerichte leugens ]
      Haha, wat een creatieve draai om je “cognitieve dissonantie” een plek te geven. Het zou je sieren om voortaan elk artikel op basis van wetenschappers hier te benaderen als je hierboven beschrijft met “uitstapje” of je te onthouden van commentaar. Ik ga er eens op letten.

      1 likes
     • [ het gekochte soort die onderzoeksresultaten desnoods falsificeren om een interessant verdienmodel te ondersteunen ofwel geheel uit de grond te stampen, ]
      [ Dat is het soort wat overal aan het woord mag met hun leugens ]
      Je schetst hier Wakefield. En Burzynski. En Biostabil. En zo voorts.
      Serieuze media laten serieuze wetenschappers aan het woord. Maar iedereen die kan lezen en schrijven en lagere school heeft kan een website of FB pagina starten en onzin verkopen, eventueel als verdienmodel. Daarom zijn er duizenden antivax sites en slechts enkele wetenschappelijke pro.

      Het overgrote deel van de klimaatwetenschappers is het eens, maar enkele voornamelijk niet-klimaatwetenschappers krijgen onterecht net zo veel aandacht of zelfs veel meer op de alt right sites. Zoals jij al die voorbeelden schetst is het fifty/fifty onder wetenschappers, maar dat is het helemaal niet. En dat sommige zaken niet meer zijn zoals vroeger, dat heet voortschrijdend inzicht en die enkele wijzigingen krijgen onevenredig veel aandacht t.o.v. de zaken die al honderden jaren gelijk blijven.

      [ wie wordt er beter van. ]
      Precies, vraag je dat eens af bij Wakefield en antivaxxers.

      1 likes
     • [ Voortschrijdend inzicht wat dan vrijwel altijd heel toevallig flink wat geld in het laatje brengt. ]

      Welnee. Amandelen worden niet meer massaal geknipt. Ontstoken blinde darmen worden niet meer meteen geopereerd.
      Abcessen worden niet meer direct opengesneden. Kijkoperaties leveren veel minder op dan flink snijden en alles openleggen. Trommelvliezen worden niet meer doorgeprikt. En zo voorts, allemaal staken of verminderen van handelingen die geld opleverden, door nieuw onderzoek of door oude vanzelfsprekende gewoontes te betwijfelen. Je hebt echt een verkeerde eenzijdige indruk.

      [ Toeval bestaat niet. ]
      Tja, dat soort geloof zorgt ervoor dat kankerpatiënten de schuld bij hun abortus of echtscheiding gaan zoeken. Terwijl kanker gewoon grotendeels toeval is. En dan gaan patiënten als Mark Bos of Linda Woudstra hun hele kapitaal aan diverse kwakzalvers schenken die hun beloven hun evenwicht terug te geven. En geen van allen worden ze beter.

      Het is ook wel moeilijk te accepteren dat toeval bestaat, beter gezegd: te accepteren dat pech bestaat waar je niemand de schuld van kan geven, waar geen duidelijke oorzaak-gevolg aan vast te knopen is. Makkelijker is het om big pharma, NWO en de illuminati/Bilderbergers van ALLES de schuld te geven.

      1 likes
     • Er zijn 2 soorten wetenschappers : het gekochte soort die onderzoeksresultaten desnoods falsificeren om een interessant verdienmodel te ondersteunen ofwel geheel uit de grond te stampen, waar bovenstaand artikel in feite ook over gaat. Dat is dus het soort wat altijd gesteund wordt, wat op de voorgrond geschoven worden, bijgestaan door de corrupte media waar maar mogelijk. Dat is het soort wat overal aan het woord mag met hun leugens, het soort wat uitstapjes maakt naar de waarheid om geloofwaardigheid te oogsten om hun leugens te kunnen slijten.

      De andere soort is integer en op zoek naar waarheid en zullen bijna altijd een tegenovergesteld geluid laten horen (zoals bovenstaand artikel) zij worden aan de kant geduwd, genegeerd en geridiculiseerd. Zo mogelijk uitgesloten van geld en middelen. Dat is de reden dat mensen constant gebombardeerd worden met totaal tegenstrijdige wetenschappelijke conclusies zoals De aarde warmt in snel tempo op. De ander zegt de aarde koelt al enige tijd af. Het poolijs smelt weg. Nee het poolijs groeit elders weer veel sneller aan. Co2 is verantwoordelijk voor het broeikaseffect, nee zegt de ander dat is het niet. Verzadigd vet is slecht voor de gezondheid, nee verzadigd vet is onmisbaar voor het lichaam. Plantaardige olie is beter. Nee zegt de andere plantaardige olie is meestal rotzooi. Twee glazen rode wijn per dag is goed voor de gezondheid. Absolute kolder zegt de ander, alcohol is gif en nooit goed. De Neanderthaler is een primitieve onderontwikkelde voorloper van de Homo sapiens, onzin zegt de ander de Neanderthaler was zeer intelligent. De mens stamt af van de aap zegt de een, nee zegt de ander, onzin Wij zijn het product van een genetisch experiment van buitenaardsen. De aarde is rond, de aarde is plat, de aarde is hol, de aarde is massief en gloeiend heet. De mensheid vindt haar oorsprong in Afrika onzin zegt de ander ik heb bewijs dat het anders is. De aarde is ontstaan door the Big Bang, onzin zegt de ander totaal onmogelijk. Zoveel beweringen, zoveel tegenbeweringen . Zoveel wetenschappelijk onderbouwd bewijs, zoveel wetenschappelijk tegenbewijs. Kortom, er is nagenoeg niets wat vast staat en/of de tand des tijds doorstaat. wetenschap is meestal gebruikt voor manipulatie en geldklopperij, en als de waarheid dat belemmert dan wordt die aan de kant geveegd of vermoord. Een belangrijke vraag om te checken op waarheid is altijd nog : wie wordt er beter van. Zijn er mensen die er gigantische hoeveelheden geld mee binnen sleuren dan is er in de regel stront aan de knikker. (zoals bijv. met de verkoop van statines)

      0 likes
     • Voortschrijdend inzicht wat dan vrijwel altijd heel toevallig flink wat geld in het laatje brengt. jij schijnt echt te denken dat iedereen helemaal te naïef voor woorden is. Toeval bestaat niet.

      0 likes
     • Dat kanker grotendeels gewoon toeval is ? En dat geloof jij ? Dat maakt veel duidelijk

      0 likes
     • [ Dat maakt veel duidelijk ]
      Nou dat had je ongeveer vanaf dag 1 al duidelijk moeten zijn, hoor.

      0 likes
 2. Vind het artikel wat wazig. Ontsteking zou de oorzaak zijn van hartziekten. Mijn kleine teen kan ontstoken raken als gevolg van een schram veroorzaakt door een roestige spijker doordat ik in het begin geen aandacht daaraan heb besteed. Wil dit zeggen dat ik dan een grote kans op een hartziekte zou hebben.
  En wat wordt in hemelsnaam bedoeld met onstekingswaarde.

  1 likes
  • Wanneer er een ontsteking is in een bloedvat, wordt door je lichaam met cholesterol een laagje over de ontsteking gelegd, om het proberen te genezen.

   Als de ontsteking chronisch wordt, komt er laag over laag erover heen, wat je bloedvat zal verstoppen.

   Nu haalt men de cholesterol weg, hierdoor zal de chronische ontsteking erger worden, wat tot meer vaatziekten zal leiden.

   Men zal de ontsteking moeten aanpakken, waarom dit niet gebeurd is mij een raadsel?

   5 likes
  • @charlud, lees mijn reactie op @mikkie, die geeft een aantal antwoorden op je vragen, althans op basis van wat ik erover heb kunnen vinden en waar ik meer waarde aan hecht dan wat de reguliere geneeskunde ons wil doen geloven, met alle ellende die alsmaar in omvang toeneemt.

   2 likes
 3. Opmerkelijk hoe weinig reacties er nog komen op deze zo verschrikkelijk belangrijke constatering. Men gelooft het kennelijk wel. De handel in staties bloeit echter nog steeds als nooit tevoren.

  3 likes
 4. Dr. Matthias Rath, beweert al langer dat hart- en vaatziekten een chronische vorm van scheurbuik is. Vit C dus. Onze voeding is door alle kunstmest- en pesticidegebruik zo in voedingswaarde verminderd, en dan gaan we het ook nog eens dermate bewerken dat er amper voedingswaarde overblijft.

  Vervolgens gooien we er allerlei lichaamsvreemde stoffen in om het mooi te laten lijken, lang goed te kunnen houden en lekker te laten ruiken, o en vergeet niet; om ons er verslaafd aan te laten worden zodat we vooral blijven dooreten, en wat je overhoudt is toxische buikvulling.

  Dat is niet de voeding waar je lichaamscellen gezond op verder kunnen draaien.

  En dan vinden we het raar dat we ziek worden… echt???

  6 likes
  • Ik slik al minimaal 15 jaar aanvullende dingen wo 1000 mg vit C. Ik eet al minimaal 8 jaar geen suiker en vlees. Eet alles bio enzovoorts…Desondanks heb ik nu een hart probleem. Boezemfibrileren ( cardioloog geen verklaring) en een veel te hoog cholesterol ( cardioloog geen verklaring) . Iemand????

   0 likes
   • @Mikkie, het zou te maken kunnen hebben met het uitsluitend gebruiken van plantaardige oliën, margarine en/of transvetten. Voor veel mensen is de ellende begonnen toen men het verzadigde vet in de ban deed en dit aanvulde met plantaardige oliën en suiker, allemaal op basis van een onvolledig onderzoek wat men er jaren geleden aan ten grondslag legde. Zeer bruikbare info is te vinden in het boek : Stop alzheimer nu ! van Dr. Bruce Fife.
    Daarin wordt o.m. uitgelegd dat de meeste plantaardige oliën heel snel vrije radicalen laat ontstaan, wat nog veel erger wordt als men er mee gaat bakken en braden. Vrije radicalen zijn afvallige moleculen die andere moleculen aanvallen en vernietigen. Elk weefsel in het lichaam kan worden beschadigd door reacties van vrije radicalen. Het gaat heel langzaam en geleidelijk en is daarom zo verraderlijk. Ze gaan ook allianties aan met gifstoffen en virussen en verhogen daarmee de pijn en ellende die we te verduren krijgen. Er ontstaat ook oxidatie, wat een proces is waarin stoffen op zo’n manier samen gaan met zuurstof en niet metallische elementen dat ze aftakeling veroorzaken. Ook hersenen zijn uiterst gevoelig voor oxidatieletsel. Vrije radicalen ontstaan ook door verwondingen, infectie, gifstoffen, stress en omgevingsfactoren. Ook voedingsadditieven, resten van pesticide, chemicaliën maar ook de voedselbereiding met meervoudig onverzadigde plantaardige oliën zijn dus een grote bron van vrije radicalen. Dit leidt tot antioxidanten tekorten maar ook tekorten aan voedingsstoffen. Ook een onopgemerkte voedsel allergie kan zorgen voor een constante laaggradige ontsteking in o.a. het vaatstelsel wat op de lange duur voor ernstige problemen kan gaan zorgen.
    Je zou eens kunnen proberen uit te laten zoeken of je lichaam misschien reageert op bepaalde voedingsstoffen. Wat bij mij ook hielp is de lever detoxen en ontdoen van leverstenen. Dat zijn de voorlopers van galstenen, ze bevinden zich in je lever, zijn vaak nog zacht en bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Ze verhinderen dat de zeer ingenieuze lever zijn zuiverende werk goed kan doen. Voorbeeld : https://www.youtube.com/watch?v=HYzGUM9THLI
    Gebruik kokosolie of boter om in te bakken of braden. Smeer echte boter op je brood i.p.v. margarine. Wat suiker betreft is dat ook een behoorlijk risico, maar in jouw geval is dat n.v.t. omdat je nauwelijks suiker gebruikt.
    Ik hoop dat je er iets aan hebt.

    3 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Lees het BORAX verhaal.

    0 likes
 5. mikkie…

  Je vitamine c is de Bottleneck je gebruikt synthetisch vitamine c gemaakt uit mais. Waarom anders zo hoog gedosseerd en vitamine c bestaat uit anderen vitamines Dit betekent vitamine C-capsules die beweren 100 milligram of meer ascorbinezuur te hebben, het is meer dan waarschijnlijk synthetisch gemaakt. Synthetisch ascorbinezuur is gemaakt van maïszetmeel en zwavelzuur.
  Afgezien van ascorbinezuur is vitamine C een complexe vitamine die bestaat uit 3 andere vitamines. Vitamine J is de long- en anti-pneumonie-vitamine omdat het je longen helpt zuurstof te produceren.

  Koper is een mineraal dat deel uitmaakt van het vitamine C-complex dat wordt aangetroffen in een enzymvorm genaamd hydroxylase. De hydroxlase fungeert als een voorloper om de bijnierhormonen te helpen opbouwen; dat is waar het reservoir van vitamine C wordt vastgehouden. Vitamine K voegt de stollingsfactor toe die belangrijk wordt als je ooit een open wond hebt.

  Je hebt roofbouw gedaan van je lichaam.

  Informatie met hulp van Dr berg

  https://youtu.be/uY1sIcTYN3I

  2 likes
 6. @ eksegese je hebt gelijk ik heb ook een paar keer gekeken en dacht , tja gezondheid is een ingewikkeld probleem en heel persoonlijk, en dan krijg je natuurlijk al die goed bedoelde middelen die bij de een wel werkt en bij de ander niet…. Onstekingen ontstaan altijd als het lichaam niet in balans is ( ingehouden woede)…..De hele medische wereld geeft toe dat klachten voor ruw weg 80% psychisch gerelateerd is…. tja, en nou, er zijn klachten en de artsen hebben een protocol ……dus bij je klacht een pil.. Werkt dat voor iedereen neeee natuurlijk niet…..Persoonlijk heb ik een natuurarts en acupunctuur arts en beide leggen uit wat de oorzaak is van je probleem om gezamenlijk te zoeken naar een oplossing ……komen zij er niet uit dan adviseren zij om ook even naar de huisarts te gaan dan is er al een beter inzicht in t geheel……Als men geïnteresseerd is er zijn prachtige boeken bv van Christine Beerlandt……Psychologische oorsprong van ziekten, maar ook op de site is er veel informatie …… dit allemaal om een beter inzicht te krijgen….. Maar nu de klacht van het hart… bekend is dat Taurine, maar ook ( de laatste jaren) vitamine K2 (gemaakt van gefermenteerde natto) heel goed werkt…… Persoonlijk ben ik tegen statine’s ( bijwerkingen ) er zijn genoeg alternatieve middelen. En voor mikki te hoog cholesterol is niet zo erg, (stress) maar voor je hartklachten wel even naar een ander soort dokter……… Geloof me een acupunctuur dokter kijkt naar je hele gestel ( holistisch) ,in ieder geval is de cholesterol waarde zo weer normaal…… Mikki mocht je omgeving Den Haag/ Rotterdam wonen dan heb ik een paar goede adressen, ga anders even in je eigen omgeving op zoek, het is echt de moeite waard, en bij hart problemen niet zelf dokteren…… Pfff ik ben met een goede vriendin alle ziekenhuizen afgeweest voor gelijke problemen , inmiddels bij de acupunctuur terecht gekomen……..jaja, ook mensen die dichtbij staan moet je soms overtuigen ………

  1 likes
  • Inderdaad @Louise, een holistische aanpak, dat is wat we nodig hebben. Alles is het gevolg van wat we eten, wat we drinken, hoeveel en wanneer, hoe we denken, hoe we bewegen, alles….. maar dan ook alles telt. Dat is wat we geneigd zijn te vergeten omdat dat het allemaal wat ingewikkelder maakt dan ons lief is. Dat zijn we niet meer gewend omdat ons alle voorgekauwd wordt gepresenteerd. Waarom zouden we nog ergens over nadenken ? De dokter heeft er voor geleerd, die moet het weten, die moet mij beter maken. Vergeet dat maar, dat moet je altijd nog zelf doen.

   0 likes
  • Oost Groningen. Ik ben sinds kort bij Ayurveda. Ik zal hem deze reakties laten lezen. Hartelijk dank hiervoor.

   0 likes
 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het zit in de kleine dingen niet in het overschrijven van lange verhalen !
  Zoek de kern van de zaak, weet dat je genezen en de oplossing word je aangedragen !

  0 likes
  • Klopt, soms is het echter voor sommigen nodig te weten hoe en waarom, vandaar. Niemand hoeft het te lezen of aan te nemen. Het beste is altijd dat mensen zelf op onderzoek uit gaan. Dan komt de juiste info inderdaad vanzelf voorbij

   0 likes
 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  We hebben het vaak over wat we allemaal moeten doen in plaats over wat we zouden moeten laten. Mediteer eens over niets en maak je zelf leeg. De antwoorden komen van zelf !
  Google eens: [email protected]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...