Homepagina » Buitenland » Dodelijke aanslag in Manchester was mogelijk false flag. Deze terrorisme-expert legt uit waarom
Aanslag in Manchester was mogelijk false flag. Deze terrorisme-expert legt uit waarom

Dodelijke aanslag in Manchester was mogelijk false flag. Deze terrorisme-expert legt uit waarom

Terrorisme-analist Paul Cruickshank deelde op CNN zijn visie op de zelfmoordaanslag in Manchester na het concert van popster Ariana Grande.

Aangenomen wordt dat de explosie in de Manchester Arena is veroorzaakt door een zelfmoordterrorist die werd gemotiveerd door radicaal islamitisch extremisme.

“Er moet echter worden opgemerkt dat er de afgelopen maanden in Europa een aantal false flag-plannen zijn uitgewerkt door rechtsextremisten,” zei Cruickshank.

Duitsland

Die waren van plan om terroristische aanslagen te plegen en vervolgens de schuld in de schoenen van islamisten te schuiven.

“We hebben dat de afgelopen weken in Duitsland gezien,” aldus de analist. “Maar een zelfmoordenaar wijst in de richting van islamitisch terrorisme.”

Ook winnaar van The X Factor Steve Brookstein claimde dat de aanslag in Manchester mogelijk een ‘false flag’ is geweest, om de aandacht af te leiden van het beleid van Theresa May.

Militair-industrieel complex

Hij vindt het wel erg toevallig dat er vlak voor de verkiezingen een aanslag is gepleegd.

De media zullen de aandacht nu volledig richten op de terreuraanslag in plaats van de desastreuze campagne die de Conservatieven voerden, klinkt het.

Brookstein suggereerde dat ‘het militair-industrieel complex’ en ‘enorme corporaties’ mogelijk achter het bloedbad zitten.

Duistere krachten

Na een spervuur van kritiek besloot hij zijn berichten te verwijderen. “Ik suggereerde alleen maar dat er duistere krachten zijn die zoiets kunnen doen. Niet dat ze het daadwerkelijk gedaan hebben,” zei hij.

Twee uur na de explosie schreef Brookstein: “Valse vlag-aanslagen zijn niet denkbeeldig. Ze vinden plaats.”

“CNN suggereerde dat rechtsextremisten mogelijk verantwoordelijk zijn,” zei hij later. “Ik zei ongeveer hetzelfde. Valse vlag-aanslagen vinden plaats en er zijn vele voorbeelden van.”

[Breitbart, The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Realist schreef:

  Wat een load of BS….. werkelijk, je moet echt dement zijn om zo’n schofterige onzin uit te kramen.
  Waarom kunnen mensen het zo moeilijk accepteren dat dit DE ZOVEELSTE laffe aanslag is uit naam van de ISLAM.
  Waarom worden die gasten zo beschermd? Die hele politiek correcte linkse deugmaffia zou men op moeten pakken en opsluiten voor het jarenlange heulen met de vijand.
  False flag dit, false flag dat…. man man man, je kon er de klok op gelijk zetten.
  De werkelijke vijand is de islam, niet de radicale islam, neeeee, de islam…

  33 likes
  • jets schreef:

   Hmmm, “Islamisten”. Dat is pas BS.
   “De Islam”? Dat is pas BS.

   Ik ken genoeg moslims, familie en vrienden. En nee, ze zijn geen radicalen, het zijn gewone mensen zoals U en ik. En nee, ik ben geen moslim.

   Het aanwijzen van groepen mensen die een andere kijk hebben op het leven geeft de rest van ons geen vrijbrief om iets over te roepen.

   The blame game:
   “The Russians did it”
   “The Muslims did it”
   “The refugees did it”

   Got it?

   36 likes
   • Bataaf schreef:

    Heel strikt genomen kan je geen vrienden hebben die moslim zijn mits je er zelf ook een bent.

    Believers, take neither the Jews nor the Christians for your friends. They are friends with one another. Whoever of you seeks their friendship shall become one of their number. God does not guide the wrong-doers.

    Quran 5:51, “The Table,” Dawood, p. 116

    13 likes
   • Boma schreef:

    Mee eens. Het is een door de media gecreeërd angstbeeld wat ons geleidelijk aan steeds meer vrijheden kost. “In de strijd tegen het terrorisme…..” Makkelijke kapstok om alles aan op te hangen. De mensen zijn heel makkelijk te misleiden maar ontzettend moeilijk ervan te overtuigen dat ze misleid zijn. Ik heb nog nooit een gevaarlijke moslim getroffen met extremistische overtuigingen. Allemaal mensen zoals ‘jij en ik’. De haatdragendheid wordt vanuit overheidswege over ons uit gestrooid en op basis van herhaling als waarheid versleten door het grote gros.

    Mijn gedacht!

    11 likes
   • droogtrommel schreef:

    Het word gedaan door een deel van de Islam, je hebt slechte en goede imams.

    1 likes
   • Gewoon logisch denken schreef:

    Uiteindelijk zal ELKE moslim trouw zijn aan Allah met zijn koran als de oorlog echt losbarst zul je zien wie je dan kon vertrouwen. wees realistisch lees voor de grap eens een stuk koran, dan praat je wel anders..

    0 likes
  • Zevenenergie schreef:

   @Realist.

   De Islam bestaat niet.
   Dat is slechts een naam.

   Je zit ergens in. Je projecteert je negativiteit op moslims. Dus denk je dat moslims schuld hebben aan jouw boosheid. Daarmee geef je moslims de macht om jou boos te maken.
   Ze hoeven maar alla te zeggen, of een hoofddoek om te doen of zelfs maar naar je te kijken en jij bent boos. En je kan daar niet uit.
   ha ha
   Ze hebben je in je macht.

   De enige uitweg is, aan jezelf werken, verantwoordelijkheid voor je boosheid nemen. Deze zat immers al in je en heeft niets met moslims te maken. Boosheid zit in iedereen dat is nu eenmaal zo, maar je kan het wel in je zelf opruimen.
   Maar zo als je wel gemerkt hebt, als je het naar buiten projecteert of, naar buiten ventileert word je er door verteerd, het word erger.

   The only way out is in.
   Dat wil zeggen ontmoet die boosheid die in je zit.
   Ga volledig in de energie van die boosheid, zonder oordeel dat boosheid slecht is, of dat je er van af wil.
   Dan lost hij op. en als je dat helemaal doet zal je verbaast zijn hoe de wereld om je heen veranderd.

   Dan zit je namelijk in je hart, en dan ontmoet je mensen, en ze willen bij je zijn.
   Als jij in je hart zit kan je naar elke moslim lopen en salam aleika zeggen en ze geloven je ook.
   Want salam betekent vrede.

   Als je dit lukt ben je uniek. En nu niet. Het gros van de mensen is namelijk boos en verdrietig.

   25 likes
  • AngelB schreef:

   Tja, toevallig had ook deze “extremist” weer een ID bij zich… zucht. En gelukkig ook weer geheel intact. Stukjes huid en haar vlogen rond volgens getuigen, maar die paspoorten van die extremisten zijn toch wel van de beste kwaliteit! Bekijk het eens heel nuchter; een concert met duizenden kinderen/tieners met allemaal een smartphone. En er zijn maar 5 filmpjes ofzo op internet te vinden (met een knal, een paar gilletjes en voeten die wegrennen) en 10 foto’s. Is dat realiteit dan? Kinderen van tegenwoordig hebben binnen een uur de hele wereld foto’s via snapchat/instagram enzovoorts gestuurd. Waar zijn die foto’s en berichten dan? Binnen 12 uur was de dader geïdentificeerd, maar 2 dagen later pas 4 slachtoffers? Kom op zeg, dit klopt gewoon van geen kanten!

   12 likes
   • faye schreef:

    En waar zijn de beelden van de camera’s die sinds 9/11 overal hangen voor, jawel, onze eigen veiligheid?

    5 likes
   • Roy schreef:

    “maar die paspoorten van die extremisten zijn toch wel van de beste kwaliteit”

    Hij is geïdentificeerd aan de hand van een bankpasje, niet aan de hand van een paspoort. Volgens getuigenverklaringen was de torso van de terrorist afgerukt en waren zijn benen nog over..

    5 likes
  • Defixiones schreef:

   Ik ben links noch rechts, mede hierom kan ik met zekerheid zeggen dat iedere zogenaamde ISIS aanslag niet bestaat. ISIS bestaat niet, het is gecreëerd door de CIA en Mossad. Verdeel en heers.
   Aanslagen in de westerse wereld zijn allemaal nep,.., ja allemaal in scene gezet.
   Een false flag is bedoeld om de tegenstander de schuld te geven. En wie zijn de tegenstanders van de islam.?
   Laat je niets wijs maken door de immer liegende ms media en politici waar geen meer onafhankelijk is.
   Angst en verdeeldheid zaaien is wat zij willen. (maar je hoeft mij niet te geloven.., kijk het nog een paar jaar aan en zie hoeveel “vrijheid” je nog hebt)

   11 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    Niet mee eens. Het is idd bewezen dat de geldstromen en origine van Nieuw Babylon komen, echter, de jongeren die radicaliseren en dingen doen, zijn geen CIA of Mossad. Die zijn geen front-linie soldaat/mercenary. De instructie websites/chatrooms om te radicaliseren, plannen en uittevoeren lijken veel ponzi/multilevel marketing. Los verband met het ‘moederbedrijf’. Voetvolk werkt, en bedrijf krijgt de winst.

    1 likes
    • Gezinusk schreef:

     Alle lijntjes lopen richting Wall Street. En dan schijnt het niet veel meer uit te maken wie er voor 300 miljard aan Amerikaans wapentuig koopt. Zelfs landen als Saoedi Arabië die de westerse democratie tarten, de grondbeginselen van de westerse democratie als geen ander schrijnen schijnen dan het grootste buienbeentje te mogen zijn als handelspartner. Ra ra, hoe worden de mensen in de mangel genomen is het niet.

     5 likes
  • frans schreef:

   Niet realistisch!
   De Islam is niet de oorzaak!
   Zij die verdeeldheid brengen binnen de Islam zijn de aanhangers van Oost en West die overal in de wereld chaos wil scheppen.
   Het doel is dat gewone burgers uit de tent worden gelokt in zo’n erge mate dat men voor de zoveelste keer schreeuwt om leger in de straat!
   En de keizer vooral de jonge kiezer vindt het prima dat er weer miljarden aan wapens en leger wordt besteed.
   Voor de mantra van RUTTE; VEILIGHEID, ECONOMIE, BANEN.
   In Nederland is nog geen aanslag geweest. Hoe komt dat?
   Nou? Inderdaad Wij zijn verschrikkelijk aan het Amerikaniseren. Van wie is dus het extreme islamisme?
   Precies, Diegenen die aan de touwtjes trekken. Het militair industriele complex.
   Alle jonge mensen in de Eu wordt afgeleerd wat Europa is en welke grote opdracht Europa heeft
   voor de sociale samenleving.
   Die kan niet voortkomen uit eenheidsworst!
   Wat in Amerika vrijheid betekend verwordt hier tot DOGMA. Tot onvrijheid.
   Europa bestaat uit een groot aantal landen met allen een eigen identiteit.
   Nee ik bedoel niet nationalisme! Maar een prachtige samenhang van cultuurschatten in alle vorm.
   Een dolle Euromunt voorkomt een Europa dat in al zijn verscheidenheid wil bestaan.
   Kijk in ons eigen land hoe daar alle partijen die nu meedoen om een regeerclub te vormen stuk voor stuk meer wapens willen. Het CDA wil dienstplicht invoeren.
   KOrtom met wil gewoon oorlog als onderdeel van een samenleving.
   Parlementaire democratie heeft zich gevestigd in Engeland, Ze hebben de bijna de Hele wereld beheerst, dat is nu weggegeven aan de V.S. Of m.a.w, de Engelse overheersing van de wereld is gewoon door gegaan onder Amerikaanse vlag.
   Ten Oosten van Europa zal nooit een democratie zijn zoals in Engeland of de VS.
   Ten westen van Europa zal altijd de Parelemantire democratie zijn.
   In centraal Europa zul je altijd met een verscheidenheid aan ideen vinden, Dat Zal een smeltkroes moeten worden voor een verenigd Europa, Niet een dooie munt.
   Je moet de landen ten westen van ons land niet in de ban doen maar laten weten dat wij eigen zijn.
   Een Europees bewustzijn zijn.
   Alleen dat zal vrede brengen in de wereld. Er bestaan geen blikjes met democratie er in die je even open kan trekken en ergens neer kan poten!! Oekraine, bv.
   Het werkt niet!

   12 likes
  • marciano schreef:

   iedereen kan zeggen dat hij uit naam van de islam iets doet.. Waarom gelooft iedereen daar dan gelijk in in plaats van te kijken naar wie er ergens belang bij heeft. I.s. is gecreerd door coorperaties enhet industrieel complex

   7 likes
  • J. Hofmans schreef:

   @ Realist

   Nou, jij bent alles behalve realist. Jij bent een volger, schaap, brainwashed, enz. enz.
   Dat jij dit nog steeds niet doorhebt zegt genoeg… ooit… op je oude dag… ach ja, wie weet. Aan jouw soort ga ik geen energie verspillen. Haha realist nog wel..

   3 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Oh ja ‘realist’, trouwens. Wij zijn in oorlog. Dus mocht je ergens gelijk willen krijgen (wat zeker niet zo is), dan nog: wij zijn in oorlog. En een oorlog is NIET eenzijdig. Dus mag jij, helaas voor jou dan, de klappen opvangen: jij strijdt, zij strijden, dus strijden jullie tegen elkaar. Ja toch? Opgelost zo?

    3 likes
 • cyclist026 schreef:

  “CNN suggereerde dat rechtsextremisten mogelijk verantwoordelijk zijn”

  Dan weten we in ieder geval dat rechtsextremisten er niet achter zitten. Clown News Network!

  16 likes
 • Zevenenergie schreef:

  Wat maakt het uit wie het gedaan heeft?

  IS probeert ons te manipuleren en valse flag plegers proberen dat ook.
  of is het belangrijk om te weten op wie je je woede moet richten?

  Neem liever verantwoordelijkheid, voor je woede. Dan draag je zorg voor een veiligere wereld.

  Je kan andere boze mensen toch niet veranderen.

  13 likes
 • Gladiator schreef:

  Misschien een klein beetje “off topic” maar wil dit toch eventjes kwijt en gooi het dus maar in de ring!!

  Ik denk zelf dat de meeste mensen welke hier reacties achterlaten in principe op 1 lijn zitten.
  Aanslagen, in welke vorm dan ook is not done. En wie deze wandaden op zijn geweten heeft die mag van mij en neem aan ook van u hier aan het [email protected]
  Oké, so far so good. Echter, denken jullie nu werkelijk dat, zolang wij ons hier onder elkaar liggen af te blaffen, ongelijk te geven, denken de wijsheid in pacht te hebben en wat dies meer zei, de daders van al dit geweldigs zich dan ook maar 1 seconde druk maken.
  Doe eens iets anders dan dit op zo’n site, gebruik sites als deze om BIJ ELKAAR te komen en groepen te vormen, gelijkgezinde groepen, om het probleem bij de wortel aan te pakken EN af te fakkelen.
  Het is de massa die gevaarlijk wordt voor de elite, de 1%, de zionisten, welke dit allemaal aansturen achter de schermen. Rutte en zijn haagse poppenkast, of wie er ook zit, hebben hier niet voor het geringste iets in de pap te brokkelen. Zij moeten precies doen wat hun wordt opgedragen en niets anders.
  Begrijp dit nu toch eens eindelijk. Alleen samen kunnen we hier een einde aan maken, en…..neem gewoon een voorbeeld hoe de ratten het doen, dus onze zgnd regeerders, (hahahaha), zij vallen elkaar nooit of te nimmer aan, en als…..is het puur voor het gepeupel, wij dus, een rad voor ogen te draaien. Zo gauw ze zien dat de MASSA zich gaat verzetten worden ze bang, en ik zeg u, Bang met een hoofdletter, die schijtlijsters!!!

  W.g.

  Gladiator

  13 likes
 • janssen schreef:

  Er moet toch DNA zijn van de persoon die zelfmoord pleegde ?

  1 likes
  • Haab schreef:

   Weet je hoe verdeeld deze terrorist door die hal ligt ? Om 22 mensen te doden en 59 te verwonden met een bom heb je een HENDIG explosief nodig. Van die terrorist zijn spatjes over en die zijn lastig te onderscheidden van de resten van de ongelukkigen die dichtbij stonden.

   Mij verbaast steeds dat ze weer zo snel weten wie het gedaan heeft… ownee, dom. Ik ben de nieuwe terroristenettiquette vergeten. ALWAYS BRING A BOMB AND YOUR ID…..

   6 likes
   • Roy schreef:

    “Van die terrorist zijn spatjes over en die zijn lastig te onderscheidden van de resten van de ongelukkigen die dichtbij stonden. ”

    Alles boven zijn benen was weg, zijn benen lagen er nog volgens ooggetuigen..

    2 likes
 • Gaston schreef:

  Allerlei uitvluchten, hoe geconstrueerd ook, verzinnen om het maar geen islam geïnspireerde terreur te laten zijn…

  3 likes
  • Ino schreef:

   Dat klopt. Het is een poging om terreur te bagatelliseren. Een reden zoeken om niet te hoeven ingrijpen. De weg van de minste weerstand. Best kwalijk eigenlijk.

   3 likes
 • faye schreef:

  Het was allemaal toneel, het bleek ingepland als onderdeel van Ariana Grande’s show.
  Hoezo zwaar psychopatisch?
  Hoezo de column van Theodor Holman daar is alles wel mee gezegd?
  Er zijn dus nog steeds mensen die er in trappen.

  5 likes
 • Oskaar schreef:

  Nogal misselijk, zo een aanslag gebruiken om je eigen karretje voort te trekken …

  3 likes
 • Rene schreef:

  Iedere aanslag die gepleegd is wordt hier altijd na ern tijdje als een false glag genoend het slaat nergens op

  3 likes
 • Louise schreef:

  Heel goede column van Theodor Holman….. het parool vandaag…….daar is alles wel mee gezegd.

  2 likes
 • math schreef:

  religie is vergif voor de bevolking. Het zijn uiterst geraffineerde systemen ( programma’s ) om je te besturen en te beheersen. Tevens zijn het perfecte systemen om je mening ( in alle opzichten ) te vormen en indien nodig bij te stellen. U kunt het vergelijken met een besturingsprogramma in je computer. ( windows 10 ). Indoctrines en digitalisatie doet er nog een schepje bovenop. Het creëren van schuldgevoelens is een belangrijke troef in deze organistie’s .

  0 likes
  • Elise49 schreef:

   Geloven in technologie of in buitenaardse(van verre planeten) is ook een geloof. Het enige wat telt is dat de mens onder de natuurlijke natuurwetten(waar de mens niet aan prutst) valt. Alleen zo blijven we gezond en kan er natuurlijke balansvorming(het AL) werking ontstaan. IVF/robotisering mens etc. bv. is niet goed. Gestuurde tijdsdruk is niet goed(moet op natuurlijke bioritme verlopen). etc.
   Wat heb je aan hoger bewustzijn(alle kennis weten), als het lichaam bij kinderen(immuunsysteem) het al niet meer goed doet? Technologie/systeem is gewoon een versneld mens opruimmiddel.
   Ik sta alleen achter technologie als noodmiddel om de gevolgen van Nibiru te neutraliseren. Tenminste als dit een echt natuurlijk fenomeen is.
   De heilige geschriften(geloven/oude culturen) zijn gebaseerd op natuurwetten/fenomenen. Het is de macht die het misbruikt.(groepsmacht) Dat zijn 2 verschillende richtingen, die elkaar over vlakken, waarbij het einddoel hetzelfde is. De aarde weer zoveel mogelijk oorspronkelijk maken. Zie 1ste agenda punt/21/30.
   Op menselijke/geestelijk vlak. Of wij gaan uit ons zelf verenigen met elkaar of het systeem verenigt ons aan elkaar via technologie is hetzelfde einddoel. Maar hier zit een addertje onder het gras. namelijk: gebeurt het uit vrije wil of via gedwongen/gestuurde wil vast aan een computerprogramma waarvan de elite de heersers zijn.
   Stel je bent altijd vrolijk en nooit meer verdrietig, dan kun je niet echt gelukkig zijn. Das gemaakte geluk.
   Stel dat je nooit meer foutjes maakt, dan leer je niks meer en dus maakt men ook geen mooie dingen meer of maak je iets bijzonders mee.(het ervaren) Stel alles en iedereen is hetzelfde, dan is dat saai. Vergelijk het eens met de eenheidsworst wat er nu in de winkels ligt, omdat de macht het systeem beheerst. Zo word je dan ook. Een eenheidworst mens/product.

   1 likes
 • Maarten Vananderoye schreef:

  Jawadde. Alles is dus te herleiden tot Fake News en False Flags… en als het dat niet is dan is de wereld (of het leven) een illusie.
  Ach… Wij bestaan eigenlijk niet… wij denken alleen dat wij bestaan.

  Rare mensen.

  1 likes
  • Maarten Vananderoye schreef:

   Maar huh… ja… daar draait deze site ook over. Over “Complots”, “Fake News” en “False Flags”. 😀 🙂 😉

   0 likes
 • Gladiator schreef:

  Pffffffffffffff,

  Oké…….laat ook maar!!!

  Grtz.

  Gladiator

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  In de Verenigde Staten is iets uitzonderlijks gebeurd, deel 2

  Vorig jaar werden op social media massaal ...

  protesten

  Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

  Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

  >