Homepagina » Buitenaards » Topuniversiteit biedt online cursus buitenaards leven aan
Universiteit van Edinburgh

Topuniversiteit biedt online cursus buitenaards leven aan

De Universiteit van Edinburgh gaat samen met een consortium van Amerikaanse universiteiten gratis online cursussen geven, waaronder één over de zoektocht naar buitenaards leven.

Later dit jaar komen een aantal korte cursussen beschikbaar voor het publiek. Ze worden gegeven door hoogleraar astrobiologie Charles Cockell.

De cursussen zijn onderdeel van het Coursera-programma, een Amerikaans project dat wordt gesteund door de Stanford- en Princeton-universiteit. Ze moedigen vooraanstaande universiteiten overal ter wereld aan hoogwaardige cursussen voor iedereen beschikbaar te maken.

Transformeren

“We bieden cursussen aan die onze sterke punten weerspiegelen,” zei woordvoerder van de universiteit Ranald Leask. “Een onderwerp als buitenaards leven komt voort uit een brede kennisbasis en academische inspanning.” De studie naar buitenaards leven kan worden gezien als onderdeel van de faculteit Wetenschap en Techniek.

Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?’

Leden van het consortium hopen dat het landschap van het hoger onderwijs door het experiment zal transformeren. Studenten van over de hele wereld kunnen zich opgeven. De cursus biedt vier uur studiemateriaal per week aan. Het eerste uur wordt college gegeven waarna een uur lang kan worden gediscussieerd. De overige tijd is bestemd voor zelfstudie.

Yeti

“We proberen onderwerpen uit te zoeken die de interesse wekken van mensen die niet noodzakelijkerwijs hoger zijn opgeleid,” zei Leask.

Eerder dit jaar maakte de Universiteit van Oxford bekend Yetihaar- en tanden te gaan analyseren in een poging de welhaast mythische diersoort op te sporen. De universiteit heeft mensen en onderzoeksinstellingen gevraagd cryptozoölogisch materiaal op te sturen. Met de nieuwste DNA-technologie worden de monsters vervolgens geanalyseerd.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik wacht wel op de disclosure

  0 likes
 • sneaky schreef:

  ‘Is er leven op andere planeten?’
  ja het hele universum zit vol met leven
  Is dat leven vergelijkbaar met ons is de juiste vraag 😀 en ik zeg JAAAAA hehe

  0 likes
 • Lil schreef:

  Huh..”op Zoek gaan naar”, ZE zijn al lang en breed onder ons,en er zijn al zeer vele kontacten geweest in het verre verleden, zowel heden ten dagen..de bewijzen vliegen ons dagenlijks om de oren..Wake Up! Maar ach natuuurlijk,ik vergat even dat vele mensen ‘nog’ niet op de hoogte zijn..

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?…..A. Wij zijn het bewijs, dat het leven mogelijk is in het heelal. B Hoe vinden wij ander leven??Op alle manieren die maar te bedenken zijn.Maar logisch denken is dat er zoveel planeten zijn,onze zandkorrels op aarde zijn er niets bij, dus blijft het zoeken naar een speld in een hooiberg.Daarbij komt Wij zijn al gevonden!!!

  0 likes
 • Abel schreef:

  Hopelijk brengen de studenten die zich aanmelden een goede discussie op gang zodat er wat broodnodige openingen gaan komen.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  [quote name=”Sipco”]Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en … /quote]

  In alle respect Sipco, maar ik denk dat de gemiddelde fan van Niburu daar al wel voorbij is.

  0 likes
 • Wilson schreef:

  Stel dat alle regeringen op dezelfde dag publiekelijk verklaren dat er ook op andere planeten intelligent leven is. Wat schiet de burger daarmee op? Totaal niets! Zolang de aliëns zich niet publiekelijk openbaren en hun hulp niet effectief aanwenden om de aardse bevolking te helpen, hebben wij niets aan een regeringsverklaring dat hun bestaan verkondigt.

  0 likes
 • Maverick schreef:

  “Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?’”

  Ik vraag mij eventjes af hoe ze door middel van een studie het definitieve antwoord denken te vinden op een dergelijke vraag, zonder bij wijze van spreken het klaslokaal te verlaten.

  Stierepoep verhaal om de mensen lekker bezig te houden.

  0 likes
 • Lil schreef:

  @WILSON,

  Wanneer onze ‘Buiten-Aardse’ broeders en zusters zich openlijk wereldwijd zullen vertonen hangt voor een groot gedeelte af in hoeverre Wij zijn afgestemd met ons bewustzijn..zijn wij echt klaar ze massaal te verwelkomen, want ik weet zeker dat de bewoners hier in mijn dorp ter plekke een hartverzakking krijgen. De mensheid is zich er werkelijk niet van bewust wat onze ‘ruimte familie’ allemaal voor ons doet, waarschijnlijk zou de aarde zonder hun hulp nieteens meer bestaan..in de 3d wereld hebben wij altijd bekrompen geleefd en gedacht, wat we met onze ogen niet zien..wil niet zeggen dat het er niet is..want er is MEGA meer! Laten we vooral niet oordelen over iets wat we met ons verstand ‘nog niet’ kunnen bevatten..die tijd komt wel als ons bewustzijn volledig wordt geopend en we eindelijk het gehele plaatje kunnen overzien..ik ben in ieder geval dankbaar voor wat ZIJ vanuit liefde voor ons verrichten. Namaste

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Exopolitiek: vrij laat sinds de ufo-coverups 1947, beter laat dan nooit,ruimtevaartweteschappelijk gezien een triestig gedoe… In Vlaanderen steekt men rechtstreeks van wal met Extraterestrials als het goed meezit….
  blijf gewoon jezelf….het kan op een gezellige manier…..

  0 likes
 • Tasj schreef:

  [quote name=”Maverick”]”Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?’”

  Ik vraag mij eventjes af hoe ze door middel van een studie het definitieve antwoord denken te vinden op een dergelijke vraag, zonder bij wijze van spreken het klaslokaal te verlaten.

  Stierepoep verhaal om de mensen lekker bezig te houden.[/quote]

  #8maverick: Of juist om dit onderwerp meer massal bekend, aanvaard en normaal te maken zodat dit bewustzijn ook kan groeien en voor de meeste mensen niet zo “shocking” zal zijn en disclosure vermakkelijkt wordt ; )

  0 likes
 • Tasj schreef:

  [quote name=”Abel”]Hopelijk brengen de studenten die zich aanmelden een goede discussie op gang zodat er wat broodnodige openingen gaan komen.[/quote]

  Yep ! 😀 dat moet wel het doel zijn! De timing past in het plaatje v h nieuwe bewustzijn! i like it ; )

  0 likes
 • Tasj schreef:

  [quote name=”Lil”]Huh..”op Zoek gaan naar”, ZE zijn al lang en breed onder ons,en er zijn al zeer vele kontacten geweest in het verre verleden, zowel heden ten dagen..de bewijzen vliegen ons dagenlijks om de oren..Wake Up! Maar ach natuuurlijk,ik vergat even dat vele mensen ‘nog’ niet op de hoogte zijn..[/quote]

  #3Lil, voor die mensen is het toch juist goed ; ) brengt toch enorm bij aan ons collectief bewustzijn, … Het ontkracht dan weer de afgelopen 60 jaar geplande en geforceerde ontkenning! Juist prima! De broodnodige tegenbeweging 😀 greets, Tasj

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Exopomitiek:geloven of niet,’t is nog wel vakantieperiode, halverwege september 2012 aan de Vlaamse unif’s de eerste gastcolleges verzorgt door Extraterrestrials?

  0 likes
 • Lil schreef:

  @ TASJ,

  Daarom schreef ik onderaan dat ik weleens kan vergeten dat veel mensen ‘nog’ niet op de hoogte zijn van dit hele gebeuren, en uiteraard zal vast vast veel losmaken en nieuwe inzichten geven, ach..daarbij kunnen elkaar ook nog weleens een handje helpen,ja toch? 😉 In Lak’ech

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  ik vind het knap hoor als je zo een cursus kan volgen en ook veel meer een cursus wat de natuur de wereld te bieden heeft .wij mensen gaan heel de wereld af op zoek naar mooie plekjes ..maar soms is kort bij zeker zo mooi en wat bijna niets kost ik bedoel maar .is wel mooi hoor een anderen cultuur te leren kennen maar hier heb je ook mooie plekjes

  0 likes
 • Patricia schreef:

  Ik lees in dit verhaaltje niet dat ze op zoek gaan naar intelligent buitenaards leven.Andere rassen die onze planeet misschien al bezoeken. Dat staat er helaas niet. En ik heb al vaker programma’s gezien met het onderwerp buitenaards leven die dan vervolgens anderhalf uur uitwijden over bacterien in methaangas op Pluto. Ja dat kun je ook buitenaards leven noemen natuurlijk. Als die cursus daar over gaat zullen velen teleurgesteld gaan worden.

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  Zowieso.houden veel te veel mensen zich alleen maar bezig met zaken buiten henzelf te zoeken, terwijl eigenlijk alles in OnsZelf gebeurd. Dit is vaak afleiding om mensen juist bij hun hartsgevoel weg te houden. Je hoeft niet eens te speculeren óf er wel eens buitenaards leven bestaat, het je afvragen gaat al rechtstreeks tegen het hoogste in. Alles is dynamisch en er zijn ontellbare andere fysieke verschijningsvormen in de kosmos. Start Trek TNG met Picard komt redelijk dicht in de buurt van de WAARHEID!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >