Buitenaards

Topuniversiteit biedt online cursus buitenaards leven aan

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Edinburgh gaat samen met een consortium van Amerikaanse universiteiten gratis online cursussen geven, waaronder één over de zoektocht naar buitenaards leven.

Later dit jaar komen een aantal korte cursussen beschikbaar voor het publiek. Ze worden gegeven door hoogleraar astrobiologie Charles Cockell.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De cursussen zijn onderdeel van het Coursera-programma, een Amerikaans project dat wordt gesteund door de Stanford- en Princeton-universiteit. Ze moedigen vooraanstaande universiteiten overal ter wereld aan hoogwaardige cursussen voor iedereen beschikbaar te maken.

Transformeren

“We bieden cursussen aan die onze sterke punten weerspiegelen,” zei woordvoerder van de universiteit Ranald Leask. “Een onderwerp als buitenaards leven komt voort uit een brede kennisbasis en academische inspanning.” De studie naar buitenaards leven kan worden gezien als onderdeel van de faculteit Wetenschap en Techniek.

Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?’

Leden van het consortium hopen dat het landschap van het hoger onderwijs door het experiment zal transformeren. Studenten van over de hele wereld kunnen zich opgeven. De cursus biedt vier uur studiemateriaal per week aan. Het eerste uur wordt college gegeven waarna een uur lang kan worden gediscussieerd. De overige tijd is bestemd voor zelfstudie.

Yeti

“We proberen onderwerpen uit te zoeken die de interesse wekken van mensen die niet noodzakelijkerwijs hoger zijn opgeleid,” zei Leask.

Eerder dit jaar maakte de Universiteit van Oxford bekend Yetihaar- en tanden te gaan analyseren in een poging de welhaast mythische diersoort op te sporen. De universiteit heeft mensen en onderzoeksinstellingen gevraagd cryptozoölogisch materiaal op te sturen. Met de nieuwste DNA-technologie worden de monsters vervolgens geanalyseerd.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Ik wacht wel op de disclosure

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

‘Is er leven op andere planeten?’
ja het hele universum zit vol met leven
Is dat leven vergelijkbaar met ons is de juiste vraag 😀 en ik zeg JAAAAA hehe

Lil
Lil
11 jaren geleden

Huh..”op Zoek gaan naar”, ZE zijn al lang en breed onder ons,en er zijn al zeer vele kontacten geweest in het verre verleden, zowel heden ten dagen..de bewijzen vliegen ons dagenlijks om de oren..Wake Up! Maar ach natuuurlijk,ik vergat even dat vele mensen ‘nog’ niet op de hoogte zijn..

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Het doel van de cursus is om vragen te beantwoorden als: ‘Is er leven op andere planeten?’ en ‘Hoe is leven verspreid door het universum?…..A. Wij zijn het bewijs, dat het leven mogelijk is in het heelal. B Hoe vinden wij ander leven??Op alle manieren die maar te bedenken zijn.Maar logisch denken is dat er zoveel planeten zijn,onze zandkorrels op aarde zijn er niets bij, dus blijft het zoeken naar een speld in een hooiberg.Daarbij komt Wij zijn al gevonden!!!

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x