Homepagina » Gezondheid » Doorbraak: Europese wetenschappers isoleren bestanddeel van THC dat tumoren doet krimpen
Doorbraak: Europese wetenschappers isoleren bestanddeel van THC dat tumoren doet krimpen

Doorbraak: Europese wetenschappers isoleren bestanddeel van THC dat tumoren doet krimpen

In een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Biology, splitsen onderzoekers van de Universiteit van East Anglia, de Universiteit van Barcelona en de Pompeu Fabra Universiteit de werking van tetrahydrocannabinol of THC (de werkzame stof in cannabis). Uit eerder onderzoek van deze universiteiten is gebleken dat THC de tumorgroei bij kankerpatiënten kan terugdringen.

In 2014 bleek uit een studie dat THC in samenwerking met cannabidiol (CBD) de tumorgroei van een agressieve soort hersenkanker kan terugdringen bij muizen. Onderzoekers onder leiding van dr. Wai Lui van de Universiteit van Londen ontdekten dat kleine hoeveelheden THC in staat waren om hersentumoren bij muizen te doen krimpen. THC werkte bovendien beter dan bestraling. Omdat er maar heel weinig THC nodig was, had het stofje vrijwel geen ongewilde bijwerkingen.

Hoe fijn zou het zijn als er een versie van cannabis op de markt zou komen die tumoren bestrijdt en tegelijkertijd de gebruiker niet stoned maakt. In Groot-Brittannië zitten ze dicht bij deze aanpassing. Dr. Peter J. McCormick van de Universiteit van East Anglia in Norwich deed onderzoek naar de werking van THC op de hersenen van muizen. Volgens McCormick is het zeker mogelijk om de THC-werking te splitsen.

De stof werkt op onze receptoren, die ook wel docking stations worden genoemd. Niet al deze receptoren werken op dezelfde manier. Een aantal daarvan werkt nauw samen met serotonine-receptoren.

McCormick en zijn team ontdekten dat waar deze samenwerking niet plaats kon vinden doordat er muizen gebruikt werden zonder serotonine-receptoren, de ongewenste effecten wegbleven. Het is dus bewezen dat cannabis op deze puur medicinale manier gebruikt kán worden.

[Medical Daily, Tijd]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Armonicus schreef:

  “Hoe fijn zou het zijn als er een versie van cannabis op de markt zou komen die tumoren bestrijdt en tegelijkertijd de gebruiker niet stoned maakt.”

  Het leek mij juist een soort win-win situatie, én je tumor weg én ook nog stoned!

  20 likes
  • gery schreef:

   waarom zou je stoned willen zijn?

   2 likes
   • Edwin schreef:

    Waarom zou je een biertje willen drinken, waarom zou je zin hebben om te gaan fietsen, waarom stel je die onbenullige vraag ??

    20 likes
    • nunki schreef:

     Een beschaafd mens vindt geen enkele vraag onbenullig. Donderstraal eens gauw van je troon af
     !

     6 likes
     • Roeland schreef:

      De vraag was niet bedoeld om werkelijk informatie in te winnen. Het was bedoeld om een veroordelend standpunt in te nemen.

      Zoals: Waarom zou je roken?!

      Iedereen weet dat sommige mensen dat gewoon lekker vinden en dat er niet echt een andere reden voor is. Je stelt derhalve de vraag ook niet om het werkelijke antwoord te horen… Maar je stelt hem op een rethorische wijze als van: Iedereen weet dat het slecht voor je is.

      In die zin is het dus niet echt een vraag, maar een verkapte veroordeling op iemands gedrag… En DAT is wel degelijk een onbenullige vraag.

      6 likes
     • Edwin schreef:

      @Nunki:
      Zodat jij aanspraak op die troon kan maken zeker ??

      Joh ga wiebelen met jouw armzalige gezwam en jouw pretentieuze houding …
      Alsof jij WEl weet wat het inhoudt om een “beschaafd mens” te zijn? Dus jij pretendeert precies te weten wat een “beschaafd mens ” doet, denkt,zegt, voelt, hoe hij/zij reageert, etc etc?? Nice!!

      En dat noem jij “beschaafd”??
      Dus een ander vertellen dat ie niet de woorden mag uitten die deze heeft geuit, omdat dat volgens jouw NIET beschaafd is?…DAT is wel beschaafd gedrag?

      Heb je de posting gezien van “Roeland”??
      Kijk “Roeland” is waarschijnlijk meer een voorbeeld van wat beschaafd gedrag daadwerkelijk inhoudt. Roeland heeft gewoon de reden mijn cynische opmerking WEL begrepen….

      Ik “proefde” dus de werkelijke intentie achter de vraag “waarom zou je stoned willen zijn” en dus bestrijd ik vuur met vuur…

      Roeland heeft dit WEL door,
      en jij (helaas pindakaas) NIET…
      Jammer U gaat helaas door voor de poedelprijs

      Wie oh wie van jullie twee is er nu meer wakker?
      Oeps…te cynisch misschien?
      Excuses voor MIJN onbeschaafde gedrag Nunki…
      De volgende keer zal ik me net zo “beschaafd” en “vredelievend” als jou opstellen, okee??

      1 likes
    • gery schreef:

     all right, ieder zn meug

     1 likes
   • jenne schreef:

    Onbenullige mensen gaan dit nooit begrijpen, maar je kunt je geest verruimen en tot grotere intellectuele prestatisch komen, door stoffen te gebruiken, ook grote artistieke créatisch zijn “”waarschijnlijk”” zo ontstaan.
    Ook Réne Descartez denken, dat onze wekelijkheid ons weten en geweten voortkomt uit onze intuïtie, en je kunt je vinger spitsen gevoel vergroten met bijvoorbeeld Marahuana/Cannabis/Hennep.

    7 likes
  • jenne schreef:

   Ja soms is een beetje stoned, ieder op zijn manier, wel heel fijn om je diepere ik wakker te maken, dan kun je pijnappel klier uitknijpen als een spons om het onderste uit je persoonlijke kannetje te halen, dat is wat Platon deed, toen hij telepathies contact had met de Dolfijnen die aan zijn voeten zwommen, als hij op zijn rots gezeten aan de oever van de Zee, de door gegeven formules in het zand grifte met zijn stok, het probleem is waar ligt de grens, ook hier waarschijnlijk in het midden, who knows !

   2 likes
 • Wim schreef:

  Ja en straks vragen ze een patent aan. Gewoon de zaadjes opeten kan ook. De markt moet toegangelijk zijn voor arm en rijk, dat is mijn motto. Alle rijkdom van de wereld is voor de kinderen van de wereld en niet alleen voor bepaalde soort.

  10 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit geeft alleen maar meer ruimte voor pharamceutische wereld om meer geld binnen te slepen, terwijl de oorlog op drugs blijft voor razen!
  LEGALIZEER GVD! Hou op met de BULLSH*T!

  11 likes
 • Mammon schreef:

  … en toch kiest de massa liever zo’n lekker synthetisch chemisch hersenen dodend “wondermiddel” waarvan het enige wonder is hoe verschrikkelijk veel geld er weer door
  een selectief groepje mensen in de wereld wordt verdient.

  De massa is compleet bang gemaakt… (wederom, zoals met alles)
  Alleen al bij het woordje “hennep”of “wiet” moet je eens kijken hoe compleet hypocriet
  zo ongeveer 90% van de mensen reageert?

  Oh ja, wacht. Dan beginnen ze over criminaliteit? Tja, als het net als paardenbloemen kweken was, was de criminaliteit 0,00%.
  Dus het mooie groene plantje wordt doelbewust al decennia lang misbruikt om tot geweld en criminaliteit aan te zetten door het te verbieden!

  Je moet brood is in de supermarkt verbieden, kijk eens wat je dan voor ellende en geweld
  krijgt? Ligt het dan aan het brood? Of aan diegene die het verbied…

  Allemaal doelbewust gemaakte problematiek. Waarom? Om dat het GELD oplevert…

  9 likes
 • S. Teunissen schreef:

  En tja, de natuurlijke variant is niet goed genoeg. Dus wat doet big farma dan, we gaan het synthetiseren, dan kunnen we er patenten opgooien en flink duur maken.
  Plus dat we ook die lekkere bijwerkingen krijgen, die we bij een natuurproduct totaal niet hebben, maarja natuurpoducten brengen geen geld in het laatje van big farma.

  4 likes
 • J.Selten schreef:

  dus kunnen ze er patent op aanvragen en er grof geld aan verdienen.
  maar het zo op de markt brengen zal niet gebeuren, want aan gezondheid of geneesmiddelen valt niets te verdienen.
  Dus wordt er weer rotzooi aan toegevoegd.

  Uiteindelijk een doorbraak van niets, helaas.

  4 likes
 • 365Y schreef:

  Een tumor die elke dag door stoned is moet zo wel het loodje keggen

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  cannabis

  Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

  In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

  >