Gezondheid

Doorbraak: Europese wetenschappers isoleren bestanddeel van THC dat tumoren doet krimpen

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Biology, splitsen onderzoekers van de Universiteit van East Anglia, de Universiteit van Barcelona en de Pompeu Fabra Universiteit de werking van tetrahydrocannabinol of THC (de werkzame stof in cannabis). Uit eerder onderzoek van deze universiteiten is gebleken dat THC de tumorgroei bij kankerpatiënten kan terugdringen.

In 2014 bleek uit een studie dat THC in samenwerking met cannabidiol (CBD) de tumorgroei van een agressieve soort hersenkanker kan terugdringen bij muizen. Onderzoekers onder leiding van dr. Wai Lui van de Universiteit van Londen ontdekten dat kleine hoeveelheden THC in staat waren om hersentumoren bij muizen te doen krimpen. THC werkte bovendien beter dan bestraling. Omdat er maar heel weinig THC nodig was, had het stofje vrijwel geen ongewilde bijwerkingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe fijn zou het zijn als er een versie van cannabis op de markt zou komen die tumoren bestrijdt en tegelijkertijd de gebruiker niet stoned maakt. In Groot-Brittannië zitten ze dicht bij deze aanpassing. Dr. Peter J. McCormick van de Universiteit van East Anglia in Norwich deed onderzoek naar de werking van THC op de hersenen van muizen. Volgens McCormick is het zeker mogelijk om de THC-werking te splitsen.

De stof werkt op onze receptoren, die ook wel docking stations worden genoemd. Niet al deze receptoren werken op dezelfde manier. Een aantal daarvan werkt nauw samen met serotonine-receptoren.

McCormick en zijn team ontdekten dat waar deze samenwerking niet plaats kon vinden doordat er muizen gebruikt werden zonder serotonine-receptoren, de ongewenste effecten wegbleven. Het is dus bewezen dat cannabis op deze puur medicinale manier gebruikt kán worden.

[Medical Daily, Tijd]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“Hoe fijn zou het zijn als er een versie van cannabis op de markt zou komen die tumoren bestrijdt en tegelijkertijd de gebruiker niet stoned maakt.”

Het leek mij juist een soort win-win situatie, én je tumor weg én ook nog stoned!

Wim
Wim
8 jaren geleden

Ja en straks vragen ze een patent aan. Gewoon de zaadjes opeten kan ook. De markt moet toegangelijk zijn voor arm en rijk, dat is mijn motto. Alle rijkdom van de wereld is voor de kinderen van de wereld en niet alleen voor bepaalde soort.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dit geeft alleen maar meer ruimte voor pharamceutische wereld om meer geld binnen te slepen, terwijl de oorlog op drugs blijft voor razen!
LEGALIZEER GVD! Hou op met de BULLSH*T!

J.Selten
J.Selten
8 jaren geleden

dus kunnen ze er patent op aanvragen en er grof geld aan verdienen.
maar het zo op de markt brengen zal niet gebeuren, want aan gezondheid of geneesmiddelen valt niets te verdienen.
Dus wordt er weer rotzooi aan toegevoegd.

Uiteindelijk een doorbraak van niets, helaas.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x