Homepagina » Wetenschap » Gaan we binnenkort op vakantie naar andere tijden? Deze wetenschapper denkt dat dit kan
Gaan we binnenkort op vakantie naar andere tijden? Deze wetenschapper denkt dat dit kan

Gaan we binnenkort op vakantie naar andere tijden? Deze wetenschapper denkt dat dit kan

H.G. Wells zag in 1895 in The Time Machine al voor zich hoe mensen met behulp van technologie door de tijd zouden reizen.

Tijdreizen vormt de basis van de moderne natuurkunde. Iedereen die ’s avonds opkijkt naar de hemel kan het ervaren.

Als we naar sterren en planeten kijken, zien we ze zoals ze er in het verleden uitzagen. Met behulp van telescopen kunnen we terug in de tijd kijken en zien hoe het universum zich heeft ontwikkeld.

Zwart gat

Dit is echter niet de meest bevredigende vorm van tijdreizen. Natuurkundigen proberen te achterhalen of het mogelijk is om het verleden te beïnvloeden.

In de film The Terminator ontdekt een toekomstige beschaving bijvoorbeeld een manier om terug in de tijd te reizen en de cyborg te onderscheppen en daardoor de dood van Sarah Connor te voorkomen.

Is het mogelijk om terug in de tijd te reizen?

Tijdreizen moet in theorie mogelijk zijn door rond een zwart gat te vliegen. De zwaartekracht is zo sterk dat de tijd in het ruimteschip vertraagt ten opzichte van de aarde.

Parallelle werelden

De reiziger die op aarde terugkomt is in de toekomst beland.

In het binnenste van een ronddraaiend zwart gat zijn tijd en ruimte dusdanig met elkaar vermengd dat het mogelijk moet zijn, aldus natuurkundige Richard Bower.

“Maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die op deze manier is teruggekomen uit de toekomst,” voegde hij toe.

“Wellicht wordt het lijntje naar de oude toekomst doorbroken en ontstaat er een nieuwe toekomst, waarbij zich parallelle werelden vormen die tegelijkertijd kunnen bestaan,” aldus Bower.

Weinig te vrezen

Vanuit het conventionele standpunt bekeken schort hier nogal wat aan, maar moderne interpretaties van de kwantummechanica suggereren dat de wereld mogelijk bestaat uit vele parallelle toekomsten, die zich constant vertakken.

Al deze toekomsten bestaan simultaan, maar we zijn ons maar van één bewust.

“Vanuit dit standpunt bekeken heb je weinig te vrezen van tijdreizen,” zei Bower.

[The Conservation]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Tijd is niet spatiaal in de ruimte/tijd. Hierin is enkel de ruimte spatiaal en kan men reizen van punt A naar punt B bijvoorbeeld. In de tijd/ruimte (Akasha Kronieken) is tijd ‘spatiaal’, maar daarin kan men niet knoeien.

  In de ruimte/tijd wordt er ‘geschreven’ (men doet ervaring op), in de tijd/ruimte worden de ‘treden van het Licht’ gebouwd d.m.v. je Aardse daden. Deze zal je in het hiernamaals nodig hebben om de 4e of hogere dimensies van de ruimte/tijd te bereiken (het Paradijs).

  2 likes
 2. Conclusie:

  Met de tijd kun je niet knoeien.

  1 likes
 3. De lichtsnelheid is niet overal geldig, slechts in de levensatmosfeer van de aarde , de wet van behoud vzn Energie (Einstein) is aldus een grote miskleum en berust op de allergrootste illusies ! Eens de levenssfeer vzn de aarde voorbij gelden onze ‘natuurwetten ‘ niet meer, dar heerst de wet van het Astrale licht en de Tijd , en niet meer de Ruimte .
  Wat wij zien als sterren zijn slechts ‘poorten vzn Lichtwezens en Engelen’ naar hogere levenssferen , en is niet wat er zo miljarden jaren ver vzn ons ligt .
  Er is slechts één Wezen dat kwam uit de sfeer van de Tijd en dat was de Christusgeest toen hij op aarde incarneerde in het lichaam van Jezus . Hij kwam rechtstreeks uit de ‘ sfeer van de Eeuwigheid ‘ die verleden en toekomst aan elkaar verbindt naar de aarde , het grootste wonder dat ooit plaatsgevonden heeft en nooit meer zal gebeuren !

  0 likes
 4. Mens gemaakte technische energieën tellen niet mee.

  0 likes
 5. Er zijn niet eens veel kleuren in de ruimte. Lees werking licht. Waarom is een plant groen/zien wij groen enz.? Het paradijs is hier op aarde.(door unieke samenstelling van de elementen) Paradijsvogel is toch echt een schepsel van hier. Vaste materie en onzichtbare energieën zijn losse elementen/stoffen. Het duurt heel lang, voordat er vaste materie ontstaat. Je kunt het lichaam niet afbreken en dan weer opbouwen. Denk aan groei van een mens. Je bent pas helemaal uitgegroeid(lichaam en hersenen) als je 27 jaar bent geworden.(natuurlijk proces).
  Al die ruimtedromen is uiteindelijk de dood. Kijk, misschien komen er deeltjes van de mens uit sterren as, dat zegt nog niet dat we terug kunnen gaan. Dan worden we dus weer eerst as.(das nog geen mens).

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...