Buitenland

Aanslagen Brussel: “Terreurorganisatie IS gecreëerd als wapen van geopolitieke dwang”

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geopolitiek analist Tony Cartalucci stelt in een reactie op de tragedie in Brussel dat terreurorganisatie IS is gecreëerd als wapen van geopolitieke dwang.

Cartalucci merkt op dat alle verdachten allang in beeld waren bij de politie en dat bekend was dat sommigen van hen waren afgereisd naar Syrië om zich bij IS te voegen.

De analist vraagt zich af hoe het mogelijk was dat deze extremisten weer terug mochten komen naar Europa en zomaar mochten terugkeren in de maatschappij.

Geen toeval

“Hoewel sommige westerse kranten de aanslagen wijten aan de incompetentie van de veiligheidsdiensten, moet er een betere verklaring zijn voor de reden waarom er maar geen einde lijkt te komen aan deze ‘oorlog met IS’,” zei Cartalucci. “De meeste strijders lijken uit het Westen te komen in plaats van buiten het Westen.”

Volgens Cartalucci is het geen toeval dat IS opduikt in gebieden waar de westerse elite niet zomaar direct kan ingrijpen. “Hiertoe behoren Noord-Afrika, het Midden-Oosten en zelfs delen van Azië,” merkt hij op. Hoewel dit klinkt als een complottheorie, is het wantrouwen niet geheel ongegrond.

De analist herinnert aan een gelekt rapport van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA over de situatie in Syrië. Uit het rapport blijkt dat de partijen die de oppositie steunen – het Westen, de Golfstaten en Turkije – het Syrische regime willen isoleren, terwijl Rusland, China en Iran het regime steunen.

Slagveld

De DIA onthulde verder dat salafisten, de Moslimbroederschap en Al Qaida de drijvende kracht vormden achter de Syrische opstand. Om Syrië en Iran te isoleren hebben het Westen, de Golfstaten en Turkije dus besloten om soennitische fundamentalisten te steunen.

Volgens Cartalucci zijn er bepaalde krachten actief in het westerse politieke establishment die soennitische extremisten blijven gebruiken als wapen van geopolitieke dwang. Hij meent dat Europa is veranderd is een ‘slagveld’.

“Op deze manier kunnen de politiestaat en steun voor xenofobe partijen in Europa verder blijven groeien, terwijl er in het buitenland meer oorlog kan worden gevoerd,” besluit Cartalucci.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
6 jaren geleden

Ik schreef het van de week nog;

Loki

23 maart 2016 15:27 op 15:27

Gezien de banden die Erdogan en zijn zoon hebben met IS, zal hij er gerust meer van geweten hebben. Als dan weer de links bekijkt van IS met Mossad, CIA en Saudi Arabië en misschien wel de EU, is dat ook niet zo verwonderlijk.
Maar ja, als EU wel zaken doen met meneertje Erdogan.
Het grootste gevaar is een burgeroorlog in Turkije als het land steeds verder af glijdt, dan we kunnen nog wat extra miljoenen vluchtelingen verwachten.

We moeten inzien dat Turkije levens gevaarlijk is en beslist geen lid mag worden van de EU.
Erdogan is een doortrapte dictator met gedragingen van een 2de Hitler.

En ook op Xandernieuws was dit gisteren te lezen;
http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/03/Koning-Jordani-Turkije-stuurt-bewust-terroristen-naar-Europa.

Het artikel verklaard al een hele hoop en we moeten bedachtzaam zijn op de plannen van de EU en onze regeringsleiders.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

…. En wat stelt die analyst voor om er wat aan de doen.
Want we weten het en zien het. Maar we sluiten onze ogen.
Wat doen wij eraan ?
Volgens mij kan dat slechts door de leiders onze rug toe te keren.
Het platleggen van NATO en onder curatele stellen van inlichtingendiensten

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Lijkt mij dat het simpeler in elkaar steekt; de triljoenairs houden het geld voor zichzelf en geven niets aan de armen, daardoor onstaat het geopolitieke.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x