Mens en Dier

VIDEO: Vrouw (21) sterft 36 keer per jaar vanwege zeldzame aandoening

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sara Brautigan (21) heeft een opmerkelijk filmpje gemaakt. Op de beelden, die inmiddels drie jaar geleden zijn opgenomen, is te zien hoe de vrouw sterft en daarna weer tot leven komt.

De vrouw lijdt aan posturale orthostatische tachycardie syndroom (POTS), waardoor het hart plots stopt met werken. Daardoor is de vrouw ieder jaar zo’n 36 keer klinisch dood. Ze komt iedere keer vanzelf weer tot leven. “Het helpt niet als je me zuurstof toedient of een hartmassage geeft,” zei ze. “Het enige wat het ziekenhuis kan doen is me aan het infuus leggen. De rest moet ik zelf doen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De video is gemaakt voordat de diagnose POTS er kwam. Door het filmpje hebben artsen wereldwijd uiteindelijk een diagnose kunnen stellen. Op het moment dat de video werd gemaakt wist niemand nog precies wat er aan de hand was met de vrouw en werd de normale reanimatieprocedure toegepast.

Na een ‘aanval’ wordt Sara altijd vanzelf wakker, al heeft ze daarna wel last van enorme borstpijn en ook is ze doodmoe. De vrouw wil meer mensen bekend laten worden met de ziekte.

“Natuurlijk krijg ik ook vaak de vraag of ik het fameuze witte licht zie. Helaas, alles wordt gewoon zwart. Ik hoor nog wel en er is een stemmetje in mijn hoofd dat probeert te communiceren met de omgeving. Ik herinner mij achteraf wat er gezegd werd, maar op het moment zelf snap ik niet wat er gebeurt.”

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
9 jaren geleden

Lijkt meer op een zware Hyperventilatie aanval . Waar bij ze bewusteloos raakt.

Lapje
Lapje
9 jaren geleden

Die hartstilstand zal wel echt zijn! Maar hartstilstand is niet al dood zijn! Anders zou reanimatie ook geen zin hebben!
Het wordt tijd dat we de definitie van ‘dood zijn’ eens gaan wijzigen! Dat is ook het probleem met orgaan donaties… Aan dode organen hebben ze niets! Je bent niet echt dood als ze je organen er uit snijden!!!

Rob
Rob
9 jaren geleden

Haar levensverzekering zou ook wel goed verhoogd zijn na al dat uitbetalen…

Mahé
Mahé
9 jaren geleden

Je bent pas dood als je het niet na kan vertellen.
In alle andere gevallen is er geen sprake van dood.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x