Homepagina » Buitenland » Aantal doden onder geprikten op Aruba ‘ongekend hoog’, ‘baart zorgen’
aruba
Foto: Phil Roeder CC BY 2.0

Aantal doden onder geprikten op Aruba ‘ongekend hoog’, ‘baart zorgen’

Het sterftepercentage (23%) onder Arubaanse patiënten die gevaccineerd zijn, is ongekend hoog, schrijft website Caribisch Netwerk van de publieke omroep NTR. Het gaat om Arubanen die met complicaties werden opgenomen in het ziekenhuis en daar vervolgens zijn overleden.

“We zijn zeker bezorgd over het aantal doden onder degenen die wel zijn gevaccineerd. Dat is veel hoger vergeleken met de andere eilanden, Nederland en ja ook Amerika. RIVM is ook bezorgd en daarom doen we nu onderzoek naar de oorzaken,” zei Sharline Koolman, hoofd van de dienst besmettelijke ziekten.

Uitsluitend het vaccin van Pfizer

Als mogelijke reden noemt Koolman dat Aruba bijna uitsluitend het vaccin van Pfizer heeft gekregen, terwijl andere landen ook andere vaccins gebruiken.

De vaccinatiegraad op Aruba is nu 71,5 procent. Nederland stuurt op korte termijn 10 verplegers en twee specialisten om te helpen met de opvang van coronapatiënten, zo heeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid bevestigd. Het gaat om intensivisten, die gespecialiseerd zijn in zorg op de intensive care.

Avondklok

Afgelopen weekend kondigde Aruba een nieuwe avondklok af tussen 22.00 en 05.00 uur. De avondklok geldt in eerste instantie tot 1 september. Het eiland heeft een vaccinatiemarathon achter de rug, waarna het aantal ‘coronabesmettingen’ fors begon te stijgen.

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
28 dagen geleden

Hoeveel duidelijker moet het nog worden? Het is nu toch niet meer te verkopen, dat als je je maar laat “vaccineren”, dat je dan gered bent van de ondergang. Laat mij niet lachen.
Al maanden krijgen wij de berichten binnen van landen als Israël, Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, waar JUIST de gevaccineerde mensen in de ziekenhuizen belanden, op de IC en zelfs komen te overlijden.
Hoe lang kunnen ze hier in Nederland de leugen nog volhouden?
Nu gaat het om Aruba. DAAR gaat het niet anders dan overal elders.
Wat ik dan wel weer frappant vind, is de snelheid waarmee staatssecretaris Blokhuis toezegt om medische hulptroepen te sturen.
HIER wordt beweerd, dat er geen uitbreiding van wat dan ook mogelijk is.
Je zou bijna veronderstellen, dat medici en verpleegkundigen het wel zien zitten om naar een lekker warm eiland te vertrekken. Natuurlijk zullen ze er moeten werken, maar ALS ze dan vrij zijn, dan lokt het strand en de zee.
De vaccinatiegraad op Aruba is boven de 70%. Als je dan ziet hoe fout het daar gaat, dan is MIJN conclusie dat de cijfers hier in ons land niet kloppen.
Volgens Hugo de Jonge zou hier al een vaccinatiegraad van 85% zijn. ALS dat waar is, dan zouden de ziekenhuizen inmiddels bomvol moeten liggen.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
28 dagen geleden

Elk Land krijgt zijn of haar Eigen Receptuur & Samenstelling van de Experimentele Spuit van Drion mRNA-Gentherapie-Grafeenoxide-Spike-Eiwitten-Nood-VacciNazi…Al naar Gelang de Verlangde REDUCTIE-GRAAD procentueel gezien…..

Tom
Tom
28 dagen geleden

Voorbode wat hier gaat komen. Arme mensen die zich hebben laten prikken. Wanneer begint het besef door te dringen dat er iets niet klopt met die prikjes?
Deze week had ik een testje gedaan onder collega’s op ‘t werk met 2 vragen: 1. Ken jij iemand die aan/met corona is overleden? en 2. Ken jij iemand die veel problemen heeft gekregen na de injectie?
Gemiddeld kende bijna niemand iemand bij de 1e vraag behoudens zeer oude en al zieke opa’s oma’s etc. Op de 2de vraag kende iedereen wel iemand (meerderen) die erg veel last heeft (gehad) van de prikjes. Een aantal had ook zelf flink last gehad, van paar dagen ziek tot 3 weken ziek thuis moeten blijven.

1/4 piet
1/4 piet
28 dagen geleden

Reageer als eerste! Dat is dan duidelijk…het prikken werkt dus niet tegen de coroma wel tegen de bevolking.

x

Check Also

fvd

FVD dient meer dan 100 vragen in over ‘vaccins’, ADE & mondkapjes: ‘We hebben ze op de inhoud schaakmat gezet’

Forum voor Democratie heeft woensdag meer dan ...

verpleegkundige

Verpleegkundige Benthe doet boekje open over mensen die ernstig ziek werden na de prik

Demissionair minister Hugo de Jonge herhaalt het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x