Buitenland

Heb uw vijand lief? Amerikaanse plannen om IS-leiders uit Ramadi te evacueren onthuld

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hadden plannen om IS-leiders te evacueren uit de strategisch belangrijke Iraakse stad Ramadi. Dat heeft een commandant van de sjiitische militie al-Hashd al-Shaabi, die samenwerkt met het Iraakse leger, gezegd, meldt het Iraanse nieuwsagentschap FARS.

De Iraakse regering zegt intussen dat ze de stad heeft heroverd op de militanten van Islamitische Staat. Op maandagochtend werd de zwarte IS-vlag op het centrale regeringsgebouw van Ramadi neergehaald en vervangen door een Iraakse. Het offensief is een belangrijke stap in de strijd tegen IS.

In het geheim

“De vertraging bij de operaties om Ramadi en Falluja in de provincie Anbar te bevrijden is het gevolg van Amerikaanse bemoeienis,” citeerde FARS commandant Haidar al-Hosseini al-Ardavi.

“Het lijkt erop dat de VS van plan is om beruchte leiders van de terreurgroep in het geheim (met helikopters) van Ramadi naar onbekende plekken te evacueren,” zei hij.

Bermbommen en boobytraps

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er nog IS-strijders in het centrale overheidscomplex zijn, kunnen elders in de stad nog wel terroristen zijn. Het Iraakse leger heeft de opdracht om ook die strijders te verslaan.

IS kreeg Ramadi, op zo’n 100 kilometer ten westen van Bagdad, in het voorjaar in handen. Het lang verwachte offensief van het Iraakse leger begon dinsdag. De opmars van het leger verliep uiterst moeizaam, doordat IS bermbommen en boobytraps had geplaatst en sluipschutters inzette. Eergisteren slaagden militairen erin in de buurt te komen van het overheidscomplex.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Ik noem inmiddels ISIS; ISUS. Ik hoop dat het duidelijk is voor iedereen waarom…

helder
helder
7 jaren geleden

Dit Waterman tijdperk biedt zoveel uitdagingen en kansen

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

ISIS is verleden tijd. Ik bedoel dat de gloriedagen voorbij zijn. Het is aftellen.
Maar dat geldt ook voor het internationale expansiedrift van de USA.
Het Engelse Rijk is ten einde.
Er ligt een leemte …………. ontdek wie je bent. Geef Zionisten geen kans. Nu is de tijd.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Maar hoelang nog? Totdat het einde komt, doen oprechte christenen er goed aan zich de profetische jammerklachten van de in drie opzichten grootste Hermes over zijn eigen land te herinneren:

Helaas, helaas, mijn zoon, op een dag zullen de heilige hiërogliefen slechts afgoden zijn. De wereld zal de symbolen van de wetenschap ten onrechte aanzien voor goden, en het edele Egypte ervan beschuldigen helse monsters te hebben aanbeden. Maar zij die ons op die manier zullen belasteren, zullen zelf de dood in plaats van het leven, en dwaasheid in plaats van wijsheid vereren; ze zullen liefde en vruchtbaarheid afkeuren, hun tempels vullen met beenderen van doden als relikwieën, en hun jeugd verspillen in eenzaamheid en tranen. Hun maagden zullen weduwen [nonnen] zijn, vóór ze echtgenoten zijn, en verteren van verdriet; want de mensen zullen de heilige mysteriën van Isis hebben veracht en ontwijd.

http://www.theosofie.net/onlineliteratuur/isisontsluierd/2_8jezuitisme.html

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x