Binnenland

Felle kritiek op journalist die covidregels in Nederland te slap vindt: ‘Angsthaas’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoeksjournalist Yarno Ritzen (Al Jazeera) is voor het eerst sinds december 2019 in Nederland en klaagt op Twitter dat het net is alsof hij in een ander universum is. Hij zegt dat het lijkt alsof corona hier niet bestaat.

Niemand draagt mondkapjes en dat is volgens Ritzen ‘absurd’. “Ik ben gewend er overal één te dragen (en blijf dit doen), maar holy sh*t ik verwachtte dit absoluut niet.” Daarnaast zat hij in een ‘propvolle bus’. “Mondkapjes vaak half op, hoestende mensen, slechte ventilatie. Enorm onverantwoord dat die bussen niet op halve capaciteit rijden,” verzucht Ritzen.

Ook werd er een broodje voor hem gemaakt door iemand die geen handschoenen aan had en geen mondkapje droeg. “Fijn dat iemand over mijn broodje hijgt tijdens een globale pandemie.”

Hij vindt het ook ‘absurd’ dat niemand zijn verantwoordelijkheid pakt. “Get your sh*t together, Nederland.”

Zie hier het hedendaagse niveau van de journalistiek

Ritzen krijgt veel kritiek over zich heen. “Deze dubbel geïnjecteerde angsthaas is een onderzoeksjournalist. Ik herhaal, hij is een onderzoeksjournalist. Zie hier het hedendaagse niveau van de journalistiek,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

“Als je jezelf onderzoeksjournalist noemt, lijkt het mij dat je allang weet dat 1. Mondkapjes niet werken. 2. Dit virus geen ebola is. 3. Je niet (meer) kan spreken over een pandemie. 4. Je op zijn leeftijd bijna geen enkel risico loopt. 5. Geprikten ook besmetten,” voegt ze toe.

Auteur en spreker Hans van Tellingen reageert: “Wie geeft deze meneer een lolly?”

Tip: blijf uit zijn universum

“Deze tijdens een ‘killerviruspandemie’ rondreizende ‘investigative journalist’ is verontwaardigd dat wij in Nederland (nog) niet full totalitarian zijn gegaan zoals Australië. Tip: blijf uit zijn universum,” adviseert Statenlid Daniël Osseweijer.

Huisarts Els van Veen retweette een bericht van Rita, die zegt: “Al in Zweden geweest? Ze zijn daar namelijk niet uitgestorven ondanks dat ze geen lockdown noch avondklok hadden, ondanks dat hun scholen voor kinderen tot 16 jaar open zijn geweest (zonder maskers en zonder 1,5 meter afstand).”

4.9 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Welke Nederlandse journalist van de MSM staat er zo niet in gelet op de dagelijkse totalitaire berichtgeving.

De realist
De realist
1 jaar geleden

HELP!!! Wat vermoeiend zo’n mensen!!!

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Laat hem maar weer heel snel weg gaan.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Ga maar weer weg mafkees.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x