Financieel

“Achter geldcreatie door banken zit een complot van de rijkste 0,01 procent om de wereld in verderf te storten”

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na jaren te hebben gegraven in het complexe systeem van banken is George van Houts tot de conclusie gekomen dat jouw geld niet van jou is. “Niemand weet dat de hoeveelheid geld gemaakt wordt door particuliere, commerciële banken met een winstoogmerk,” zegt hij.

In zijn nieuwe boek Door de bank genomen laat Van Houts zien dat een bank maar drie euro nodig heeft om 97 euro uit lucht te creëren. Dat geld wordt uitgezet in de vorm van leningen, waar weer rente over wordt betaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dit fractioneel bankieren is volgens Van Houts totaal uit de hand gelopen. In de 17e eeuw leenden banken alleen geld uit dat ze in kas hadden. Tegenwoordig wordt het meeste geld uit het niets gecreëerd.

Op klappen

Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door minister Jeroen Dijsselbloem. Zelfs hij kon niet ontkennen dat de vraag wie er nu eigenlijk over de geldschepping gaat, een zeer fundamentele kwestie is.

"Achter geldcreatie van banken zit een complot van de rijkste 0,01 procent om de wereld in verderf te storten"Geldschepping lijkt daarmee nadrukkelijk op de politieke agenda te zijn gekomen. “We zijn met 122 actiegroepen bezig aan geldstelselhervorming,” zegt Van Houts. “Iedereen weet dat dit geldstelsel op klappen staat.”

Corrupt belangenspel

De schrijver en theatermaker stelt dat achter geldcreatie door banken een complot van de rijkste 0,01 procent op aarde zit, die de wereld in verderf willen storten om zichzelf te onderhouden.

Deze toplaag van bankiers en superrijken houdt de rest van ons, de 99 procent, als het ware gevangen in een corrupt belangenspel, dat zorgvuldig bewaakt en afgeschermd wordt door een financiële elite, die zichzelf het alleenrecht op geldcreatie heeft toebedeeld.

Knap verhulde waarheid

Het boek van Van Houts is een verslag van de zoektocht van een muppet (een klant in bankterminologie) naar de knap verhulde waarheid over hoe ons geld werkt, wie er de baas is, wie de lasten dragen en wie er schathemeltje rijk worden.

Boekentip: Door de bank genomen

[BNR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robbertje
robbertje
7 jaren geleden

Ministers van Financiën horen uit te zoeken hoe het geldsysteem werkt, misstanden aan de kaak te stellen en eventueel tegenmaatregelen te nemen. Daar ben je minister voor.
Die nalatigheid geeft aan hoe braaf zij netjes aan de leiband lopen van de topbankiers en superrijken; ze zijn te bang om hun baantje te verliezen en te laf om een vuist te maken t.g.v. het volk, dat onder dat selecte groepje misdadigers te lijden heeft.
Mocht geldschepping ooit op de politieke agenda verschijnen dan kan ik u nu alvast het verloop van het ‘debat’ al wel voorspellen: het gaat een vervelend opgevoerd theaterstuk opleveren dat duizenden euro’s staatsgeld kost en niets noemenswaardigs zal opleveren.
U mag mij daarop aanspreken als het resultaat anders mocht uitpakken.

leon***
leon***
7 jaren geleden

als de mens werd gecreëerd door buitenaardse om goud te delven om hun
planeet te redden.
is dit de planeet die we verwachten in ons zonnestelsel en die een hoop chaos veroorzaakt ?
waarvoor was dat goud dan bedoeld ?

en zou het zo kunnen zijn dat nu weer nodig is
dan weet iedereen waar al het goud blijft en overheden in contact staan met buitenaardsen

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

We gaan met een bloedgang!!!

Koers Deutsche bank verder ingestort nadat regering weigert aan boete mee te betalen

http://www.dm.be/s/ax9c33849/Io1gc via @demorgen

waterhoentje
waterhoentje
7 jaren geleden

//Deze toplaag van bankiers en superrijken houdt de rest van ons, de 99 procent, als het ware gevangen in een corrupt belangenspel, dat zorgvuldig bewaakt en afgeschermd wordt door een financiële elite, die zichzelf het alleenrecht op geldcreatie heeft toebedeeld.//

Het wordt bewaakt door overheden. Overheden hebben het monopoly op geweld. Banken kunnen geen geweld inschakelen de meesten van zouden om een voorbeeld te noemmen niet toestemmen dat er (bankiers)oorlog gevoerd in een ander land. Hier heb je de politiek (en natuurlijk de media) voor nodig; die ervoor moeten zorgen dat de mensen overtuigd raken dat die oorlog voor het goede is. Anders stemmen mensen niet met oorlog.

Een ander voorbeeld is dat de overheid je beschermd tegen banken door je spaargeld te garanderen. Terwijl dit alleen een excuus is om banken die het slecht doen te redden met belastinggeld, zij hoeven nooit de consequentiees te dragen en kunnen doen wat ze willen.
Als men nou de slechte banken om laat vallen, (en ja dan zijn mensen hun spaargeld kwijt en ja dat is heel zuur) en mensen de volgende keer wel uitkijken waar ze hun geld in bewaring geven, door goed op te letten of de bank wel als betrouwbaar te boek staat, waardoor het mechanisme ontstaat dat de betere banken veel klanten krijgen en de slechte failliet gaan, dan zou je m.i. banken krijgen die beter hun werk doen en doen wat klanten willen. De banken kunnen nu doen wat ze willen want ze hebben het geweld van de overheid in dienst die mensen aan hen kan laten betalen onder dreiging van geweld, het geweld waarvan gezegd word dat het er is om de bevolking te beschermen.
Overheden zijn Big maffia

Het zelfde geld voor multinationals. de mensen vragen de overheid om hen te beschermen tegen de multinationals door nog meer regelementatie en wetgeving te bedenken, met als doel de multinationals te verkleinen. Multinationals houden van al die regels en wetten zij kunnen er makkelijk aan voldoen, de kleinere bedrijven niet deze gaan failliet en worden opgekocht door de multinational waardoor deze nog groter worden. Herhaal.

En zo gaat het met alles. Mensen willen geen eigenverantwoording nemen ze willen beschermd worden tegen de realiteit. Ze roepen daarvoor een machtig geweldadig apparaat in het leven en laten zich trots door dit apparaat beroven en knechten en wanen zich beschermd en vezorgd.

Fantastisch.

Beetje off toppic dit, maar vaak wordt de rol van de overheid vergeten, omdat mensen het vaak niet kunnen verdragen dat hun overheid, waarvan hen van kleins af aan verteld is dat het de grote goede beschermer, verzorger, dienaar en slaaf is in feite hun onderdrukker, afperser, heerser, meester is.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x