Mens en Dier

Kamerlid Agema trekt fel van leer tegen VVD en CDA: ‘Wees eens eerlijk & los je sh*t op!’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei deze week dat de personeelstekorten op de Nederlandse IC’s ‘een bekend probleem zijn’ dat zich ‘niet makkelijk laat oplossen’. “Daar wordt over gesproken en nagedacht,” zei hij.

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zei dat er meer IC-verpleegkundigen stoppen dan er worden opgeleid. De Jonge beloofde ‘alles op alles’ te zetten om meer mensen op te leiden. Maar, zo voegde hij eraan toe, dat kost tijd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
De zorg moet kapot

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) trekt op Twitter fel van leer. Op de vraag waarom er het afgelopen anderhalf jaar nul euro is geïnvesteerd in extra IC-bedden en personeel antwoordt ze: “Omdat ze dat niet willen. Omdat ze overal miljarden op stukslaan (massa-immigratie, klimaat, EU), maar de zorg te duur vinden.”

“Er zijn nu 915 IC-verpleegkundigen minder dan in 2014. Waarom? Omdat van opvolgende VVD-ministers de zorg kapot moet. Waarom? Omdat jullie (VVD/CDA) de zorg te duur vinden,” zegt Agema.

“Wees eens eerlijk & los je sh*t op!” bijt ze de partijen toe.

Stoppen met angst zaaien

Begin deze week riep het Kamerlid minister De Jonge op om te stoppen met angst zaaien. Tijdens een werkbezoek sprak hij met jongeren die ‘langdurige klachten’ hebben na corona. “Van zo’n 2 miljoen jongeren hadden er zo’n 1500 langer coronaklachten. De meesten daarvan waren echter binnen acht maanden weer volledig hersteld,” zei Agema.

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ik ben gekkie henkie niet.
ik ben gekkie henkie niet.
2 jaren geleden

Alles mag geld kosten, behalve de zorg en de bejaarde plus onderwijs en verders zijn ze bezig hun zakken aan het vullen.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Natuurlijk willen ze bij dit demissionaire horror kabinet problemen niet oplossen. DAN zouden zij straks (vanaf september, oktober) niet WEER vol op het orgel kunnen gaan met DAT, waar zij het beste in zijn: ANGST AANJAGEN.
Waarschijnlijk vinden ze momenteel bij de regering, dat heel veel mensen het niet meer zo nauw nemen met het zogenaamde killervirus. DAT baart ze zorgen.
Ik refereer dan ook aan die malloot van een onderzoeksjournalist genaamd Yarno Ritzen.
Wat ik ook zo bijzonder opvallend vind, is dat er al meer dan een jaar weer duizenden en duizenden zogenaamde vluchtelingen zijn binnengewandeld. Die vormen schijnbaar geen probleem.
Saillant detail: gisteren las ik dat Femke Halsema 240 Afghanen (zullen met bijna 100% zekerheid jonge mannen geweest zijn) verwelkomd heeft. Zij worden gehuisvest in een deel van het Marine complex Kattenburg. Laat dat nu NET de plek zijn, waar tegenwoordig veel homo’s met elkaar afspreken. Zien jullie al voor je hoe dat binnenkort gaat? Wat zullen die Afghanen en homo’s vriendelijk met elkaar omgaan. (sarcasme modus aan).
Dat ze grote moeite hebben om IC verpleegkundigen te vinden… voor mij zeker geen verrassing. Je kunt verwachten dat juist mensen die dagelijks te maken krijgen met alle ellende die voortkomt uit het prikken van mensen met giftige stoffen, veel redenen hebben om dit niet te willen.
Enerzijds waarschijnlijk omdat zij die prik niet willen en anderzijds omdat ze niet meer mee willen doen met het foute beleid. Daar bedoel ik mee, dat mensen die duidelijk ziek worden door de gentechinjectie, praktisch altijd worden beschouwd als slachtoffer van onderliggend lijden of corona. Dat die Deltavariant rechtstreeks te maken heeft met die prik…. dat mag natuurlijk niet verteld worden.

t de vries
t de vries
2 jaren geleden

Gelukkig hebbedn wij fleur ,zij is een van de weinigen die zich laat horen en het kabinet keer op keer op de vingers tikt .En dat terwijl de rest van de oppositie partijen zich drukker maakt over het mee regeren onder de rutte doctrine dan zich eens in te zetten waarvoor zij geinstaleerd zijn en de burger dienen .Maar nee al jaren lang prevaleerd het eigenbelang en het o zo nodig mee doen aan een dichtgetimmerd regeeraccoord waarin zij mogen opzitten en je knikken .De schijthuizen

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
2 jaren geleden

Ach wat zijn 8 maanden om te herstellen op een (jong) menseleven.. die Hugo moeten ze opsluiten.. En Agema zegt wat over de IC maar haar opmerking verdwijnt als sneeuw voor de zon… het word weer gedraaid en gespint alsof wij, het Nederlandse volk de schuld dragen dat er te weinig IC bedden en opgeleide mensen zijn.. alles moet kapot.. dus waarom wachten en niet zelf dit gespuis (Rutte, de Jonge en consorten) wat zich demissioneer noemt opruimen. Maar nu eens daadkrachtig ipv met lettertjes op 9for news..

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x