Innovatie

Aantal Zweden met RFID-chip stijgt in rap tempo

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Emilott Lantz komt uit het noorden van Zweden. Afgelopen week liet ze een microchip implanteren in haar hand. Tijdens een conferentie over digitalisering en internet in Stockholm bood ze zich aan als proefkonijn.

Tijdens het evenement konden bezoekers zich gratis laten implanteren met een RFID-chip. “Ik vind het vreemd dat we dit nog niet eerder hadden,” zei Lantz. Er is bewijs dat het aantal Zweden met een RFID-chip in rap tempo stijgt.

Volgens Hannes Sjöblad van de Zweedse hackersgroep BioNyfiken wonen in Zweden al zo’n 100 mensen met een chip. Afgelopen maand werden er alleen al 50 geïmplanteerd.

Met de chips kunnen mensen deuren openen door hun hand tegen een apparaat te houden dat de informatie op de chip afleest. Ze hoeven dan ook geen pincodes en wachtwoorden meer te onthouden, aangezien alle informatie wordt opgeslagen op de RFID-chip.

Aantal Zweden met RFID-chip stijgt in rap tempo
Emilott Lantz (Chris Matyszczyk)

“Ik kijk er niet van op dat mensen er bezwaren tegen hebben,” zei Lantz. “Je ziet de chips nog niet veel, maar daar gaat denk ik verandering in komen.” De chip, die even groot is als een rijstkorrel, is ontworpen om voor de rest van haar leven in haar hand te blijven.

Lantz hoorde voor het eerst over RFID-chips toen ze een lezing van Carin Ism bijwoonde over transhumanisme. Deze beweging probeert de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken. Ze kan niet wachten tot ze haar chip in plaats van haar sleutels kan gebruiken om naar haar werk te gaan.

Paolo Bernini van de Italiaanse partij M5S zegt dat de Verenigde Staten al zijn begonnen bij burgers microchips onder de huid te implanteren om hen te controleren. Volgens hem is er een complot van de media om burgers niet goed te informeren.

[The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
7 jaren geleden

De kwalijke robotisering van de mensheid is al vol aan de gang. Niet lang meer dan loopt iedereen verplicht gechipt rond.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

dat kan niet waar zijn

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Waarom zou die chip niet gewoon in haar horloge kunnen. Wat een domme trien. Ze heeft ook vast geen enkel idee van hoe zo’n chip precies werkt. Laat staan dat ze zich ervan bewust is dat er nogal eens tumoren ontwikkelen rondom zo’n implantaten.

normaal
normaal
7 jaren geleden

Nou die mevrouw zal binnenkort wel van haar hand beroofd worden ipv haar portomonai.
Ik vind het belachelijk, je kan mss ook je bsn nummer op je voorhoofd laten tatoueren? Handig als je het belastingkantoor in loopt dat ze met een scanner meteen je aangifte kunnen invullen…
Het is al erg genoeg dat men contant geld probeert te verbieden om meer grip op de burgers te krijgen maar dit rfid-gedoe vind ik echt te ver gaan. We moeten juist af van al die elektronica waar we afhankelijk van zijn. Kinderen kunnen al niet eens meer zonder hun smartphone, belachelijk. Zou voor onder de 16 verboden moeten zijn om zo’n ding te hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x