Buitenland

‘Tragedie’: Oekraïense leger doodt tientallen burgers in het centrum van Donetsk

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Maandag zijn bij een Oekraïense raketaanval in de stad Donetsk 23 burgers om het leven gekomen. Er raakten ook 28 mensen gewond. Staatshoofd Denis Poesjilin van de Volksrepubliek Donetsk zei dat een Oekraïense Tochka-U-raket was onderschept boven Donetsk, maar dat delen ervan toch in het centrum zijn neergekomen.

“Mensen stonden in de rij bij de geldautomaat en te wachten op de bus,” aldus Poesjilin. “Er zijn ook kinderen gedood.” Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov sprak van een ‘tragedie’. Oekraïne ontkent alle betrokkenheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ook dorpen bestookt

Woordvoerder van de volksmilitie van Donetsk Eduard Basurin zei dat dit de zestiende Tochka-U-raket is die op Donetsk is afgevuurd. Hij zei ook dat de schade nog veel groter zou zijn geweest als de raket niet was onderschept.

Andrej Lisenko, die humanitaire hulp verstrekt in het gebied en die geregeld optrekt met journalist Alina Lipp, laat weten dat de Oekraïense artillerie niet alleen het centrum van Donetsk, maar ook dorpen in de omgeving onder vuur heeft genomen.

Lisenko filmde hoe granaten vlak bij zijn auto inslaan:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een bewakingscamera in een bank in Donetsk legt het moment vast waarop de Oekraïense Tochka-U inslaat:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dood en verderf

Lipp schrijft op Telegram dat er sinds 2014 al 15.000 mensen zijn gedood in Donetsk. Een inwoner zegt: “Voor de Oekraïense autoriteiten is Donbass geen bevolkt land, maar een gebied. Het leed van de mensen interesseert hen niet. Hun ideologie is dood en verderf.”

4.8 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yola
Yola
2 jaren geleden

Wat een dappere bewaker!

B.watervogel
B.watervogel
2 jaren geleden

Oh oh, wat een ezels de ene blunder na de andere.Het gaat lekker zo ,de laatste week zit die zelensky alles tegen,w.e.f aanhangsel trekt de hele zooi mee het riool in. Msm in nederland maak dat je wegkomt nu het nog kan,ik zou alleen niet weten waar jullie verraders heen moeten vluchten.Niemand moet jullie meer.Maar lieg nog maar even door en geniet ervan het zal zeker niet niet lang meer voor jullie duren.

Lies
Lies
2 jaren geleden

Om deze reden is daar Poetin. Een radicale groep ondersteund en getraind door amerika die valt de pro-russen en andere ethnische groepen.

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

Niks is verderfelijker en crimineler dan een regime dat zijn eigen burgers bestookt.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x