Buitenland

Nigeria ebolavrij dankzij water met een vleugje sinaasappel

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De uitbraak van ebola in Nigeria is onder controle. Er zijn geen nieuwe besmettingen meer geweest, verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Eerder werd Senegal ook ebolavrij verklaard. “Dit is een ongekend succesverhaal,” vertelde woordvoerder Rui Gama.

Nigeria oogstte veel lof voor de voortvarende manier waarop het land ebola aanpakte. Circa 18.500 huisbezoeken zijn afgelegd aan 800 mensen die contact hadden gehad met de besmette personen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Artsen die ebola in Nigeria hebben overleefd danken hun leven aan grote hoeveelheden vers water met suiker en zout. In Nigeria, een land met 160 miljoen inwoners, waren slechts 20 gevallen en acht sterftegevallen gemeld.

Nigeria ebolavrij dankzij water met sinaasappelsap
Ada Igonoh (Andrew Esiebo)

Dr. Ada Igonoh, één van de overlevenden, zei dat de behandeling niet gemakkelijk is. “Je moet vijf of zes dagen lang meer dan vier liter water per dag drinken,” zei ze. “Maar je wilt eigenlijk niets drinken. Je bent te zwak en met een zere keel is het moeilijk om te slikken.”

Dr. Simon Mardel, een vooraanstaand expert op het gebied van hemorragische koortsen, zei dat het aantal eboladoden drastisch kan worden teruggebracht als mensen veel water drinken en geen ontstekingsremmers nemen, die juist gevaarlijk kunnen zijn voor ebola-slachtoffers.

Het drinken van water wordt genegeerd door het huidige medische systeem, dat alleen gericht is op baanbrekend onderzoek, aldus Mardel van het University Hospital of South Manchester (UHSM).

De uitbraak in Nigeria begon in juli toen de Amerikaan Patrick Sawyer van Liberia naar Lagos vloog. Hij overleed vijf dagen na aankomst, maar de ziekte verspreidde zich naar Port Harcourt, het oliecentrum van het land.

Artsen waren verbaasd dat het drinken van water in bepaalde gevallen genoeg kan zijn om patiënten te redden. Igonoh zei dat ze soms sinaasappelsap toevoegde aan het water.

[Dallas News, Bloomberg]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richie Cunningham
Richie Cunningham
9 jaren geleden

Slechts 20 gevallen gemeld? Waren het er niet meer dan 6000 ??
Achja, door al die propaganda weetje het af en toe zelf ook niet meer.
Gek wereldje ook. Ineens is alles goed alsof er niks aan de hand was terwijl ze 2 maanden geleden druk bezig met expirimentele antidodes, omdat Ebola niet te genezen was, maar pardoes is water met sinasappel the almighty counter medicine?? Anyway, dit is typisch z on kaart die ze spelen. Met Osama Bin Laden ook. De held wereld had het erover. Ineens uit het niets komt Amerika met: Ja we hebben hem eindelijk, we hebben hem door zijn hoofd geschoten, en in het water gedumpt, en nee niemand mag de foto’s zien want dat bleek te gruwelijk te zijn, maar Sadam”s hoezzeins galgje kon wel door de beugel? Anyway, alsof die kaarten die ze spelen maar een bepaalde langdurigheid hebben. Nu met Ebola, bam ineens is alles goed next chapter.. Wat ow wat krijgen we nu weer te zien op het toneel.

ricardo
ricardo
9 jaren geleden

Ze zijn erachter gekomen dat de westerse wereld ook al weet dat het een hoax is. Ja, dan is zo’n ziekte snel verdwenen en richt men zijn pijlen op iets anders, erger, mensontwaardelijker. Ben benieuwd wat er nu uit de mouw getoverd wordt

Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

Doet denken aan Scheurbuik, dat was ook ongeneeslijk.

leon***
leon***
9 jaren geleden

als dit waar is en het probleem is opgelost waar gaat het geld van giro 555 dan naartoe

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x