BinnenlandCorona

‘Coronaregels gelden niet achter voordeur, huisfeestjes zijn NIET illegaal’

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Burgemeesters en politie zijn bang dat veel mensen zich op Koningsdag niet aan de coronaregels zullen houden. Zo ziet de politie onder andere dat op internet ‘illegale’ feestjes worden gepland. Er zijn vooral zorgen over het aantal mensen dat bij elkaar over de vloer komt. Alleen bij een melding kan er gehandhaafd worden. De inzet is opgeschaald, laat de politie weten.

“Voor de goede orde: huisfeestjes zijn NIET illegaal,” merkt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op. “Coronaregels gelden niet achter de voordeur. Het maximumaantal bezoekers thuis is louter een advies (en een slecht advies).”

Van Meijeren voegt toe: “Dus laat je niet betuttelen, nodig zoveel mensen uit als je zelf wil, geef knuffels, en vooral: LEEF!”

‘De coronaregels gelden thuis niet’

Op de vraag of je een boete kunt krijgen door op je eigen terrein de coronaregels te overtreden, antwoordt hij: “De coronaregels gelden thuis simpelweg niet, dus kun je ze ook niet overtreden of daarvoor beboet worden.”

Het Kamerlid verwijst naar de toelichting bij de spoedwet, waarin staat dat in de wet waarborgen zijn opgenomen om onder meer het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, waaronder het huisrecht, te beschermen.

Niet van toepassing

Zo gelden bijvoorbeeld de normen over de veilige afstand, groepsvorming en hygiënevoorschriften niet in woningen. Het RIVM adviseert weliswaar ook in de woning bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen, maar die zijn ‘gezien het belang van het huisrecht en het uitgangspunt van de eigen verantwoordelijkheid van burgers’ niet in de wet opgenomen.

In de toelichting staat verder dat de regering ervoor heeft gekozen om woningen van de reikwijdte van de voorgestelde maatregelen uit te zonderen. Dit betekent ‘dat de veiligeafstandsnorm en andere (gedrags)regels niet van toepassing zijn op situaties waarin het huisrecht in het geding is’.

4.7 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

FvD for president!

Maar ja, het volk heeft het tegenovergestelde besloten.

Elsjefiederelsje
Elsjefiederelsje
1 jaar geleden

Kunnen we ons gelukkig (nog) “thuis” voelen in ons eigen huis!

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 jaar geleden

Zulke Kamerleden daar heb je wat aan. Leven mensen! Laat ze de tering krijgen daar in den Haag.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Nederland, ga massaal feest vieren, binnen en buiten !! VERNIETIG ALLE CORONA REGELS VOORGOED !! Neem je leven terug ! GOOI DE MASKER WEG !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

69
0
We lezen graag je reactie!x