Homepagina » Wetenschap » De aarde is plat! Als je anders dacht, zal dit wereldschokkende proefschrift je overtuigen
De aarde is plat! Als je anders dacht, zal dit wereldschokkende proefschrift je overtuigen

De aarde is plat! Als je anders dacht, zal dit wereldschokkende proefschrift je overtuigen

Afgelopen week werd de Tunesische en Arabische wetenschappelijke wereld getroffen door een enorm schandaal.

Een studente schreef in haar proefschrift dat de aarde plat is, niet beweegt, jong is (slechts 13.500 jaar oud) en zich in het centrum van het heelal bevindt.

De studente verwierp de theorieën van Newton, Einstein, Copernicus en Kepler, de oerknal, de belangrijkste modellen voor atmosferische en geologische activiteit en het grootste deel van de moderne klimatologie.

Productie uit Hollywood

Vijf jaar deed ze over haar proefschrift. Voordat ze het mocht verdedigen werd een kopie ervan gelekt aan de voormalige voorzitter van de Tunesische Astronomische Gemeenschap, die er een bericht over plaatste op Facebook.

Twee jaar geleden raakte een Arabische sjeik nog in opspraak, toen hij beweerde dat de zon rond de aarde draait.

De moslimwetenschapper zei tijdens een toespraak op een universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten ook dat de maanlanding ‘een productie uit Hollywood’ is en dat er nooit mensen op de maan hebben gelopen.

Geocentrisme

De wetenschapper werd verweten dat hij ‘nog in waanbeelden van duizenden jaren oud gelooft en achterlijk is’.

De proefschriftbegeleider van de studente, een professor, was het eens met haar conclusies.

Ze gingen zelfs nog een stap verder en publiceerden een paper in een tijdschrift waarin ze argumenten aanleverden voor het geocentrisme.

Belangrijkste conclusies

Dat is de leer dat de aarde het centrum van het zonnestelsel of het universum is.

De belangrijkste conclusies in het proefschrift: de aarde is plat en jong en staat stil in het centrum van het heelal, dat uit één sterrenstelsel bestaat.

Verder heeft de zon een doorsnee van 1135 kilometer, de maan een doorsnee van 908 kilometer, zijn er 11 planeten en hebben sterren een diameter van 292 kilometer.

Trend

Op sociale media zijn veel mensen te vinden die geloven dat de aarde plat is. Zoek op YouTube op de term ‘flat earth’ en je krijgt bijna een miljoen zoekresultaten.

Nidhal Guessoum schrijft deze trend in een opiniestuk op Gulf News toe aan de neiging van mensen om in complottheorieën te geloven.

Volgens hem wordt er in de moslimwereld geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen wetenschappelijke kennis en religieuze kennis.

[Gulf News]


Vond je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

99 reacties

 1. Ik wil graag een waarschuwing plaatsen. Dit is belangrijk!
  De aarde is plat, het klopt, maar de Jesuiten gaan er alles aan doen om het te proberen te stoppen, en hierbij zullen verder gaan dan wij nu nog durven te geloven. Eén van de dingen die ze zullen doen is Platte Aarde Activisme direct koppelen aan ISIS terrorisme. Dit zullen ze doen door hun eigen ISIS operatives over de Platte Aarde te laten gaan praten. Het is een afschuwelijk nare valse vlag tactiek en we moeten echt alles op alles zetten om het niet te laten gebeuren dat mensen de mond gesnoerd worden, en met vervolging bedreigd door de partijen die dit zullen aandragen.

  Platte Aarde valt onder vrijheid van meningsuiting, als losstaand non-religieus volksgeloof, en heeft in de kern niks te maken met Moslim, Christen of Joods religies, ondanks dat het wel in die religieuze teksten verwerkt is. Laat je niet gek maken! Waak voor vrijheid van meningsuiting!

  10 likes
  • Vermoeiend man. Kijk de lucht in. De maan is rond de zon is rond de sterren zijn rond. Maar de aarde is plat muwhahahaha. Slimme mensen hier

   18 likes
   • heb je ooit vanuit de ruimte naar de aarde gekeken? Nee, aangezien je die mogelijkheid niet hebt, maar welke logica garandeert mij te zeggen dat als de maan rond is, de zon rond is, de aarde ook rond moet zijn?… Wat een onzin.

    De aarde is weldegelijk plat, wacht tot het moment dat de hemel zich als een boekrol op gaat vouwen en je zult versteld staan van het feit dat je voorgelogen bent, jezelf als achterlijk beschouwd dat je ooit iets anders hebt kunnen denken. Het is Gods werk wat ondoorgrondelijk is, dus ook zijn vorstelling van het heelal.

    Mensen zijn goed in “feiten” aannemen. De hele wetenschap is gebaseerd op aannames, dat is geen wetenschappelijk onderzoek. Zolang iets werkt nemen wij het aan…. Zo lang de aarde als ronde bal functioneert zal dat prima aangenomen worden, maar owee als het niet meer functioneert, dan zal de wetenschap altijd proberen zijn functie te behouden om het tegendeel te bewijzen.
    Het verhaal van de professor op de universiteit die zijn onderzoeksgegevens aanpast om zo zijn conclusie te kunnen verdedigen.
    Maanlandingen, hahaha… Sorry NASA, jullie kunnen je ongelijk niet meer terugdraaien en proberen uit alle macht jullie gelijk te behouden. Ook wanneer het bijna niet meer houdbaar is… Het laatste jaar heeft NASA wel zo veel nieuw “bewijsmateriaal” voor hun voorstelling openbaar gemaakt, puur om jou onwetend te laten.

    10 likes
    • “Mensen zijn goed in “feiten” aannemen.”

     Net als dat jij aanneemt dat de aarde plat is bedoel je en op basis van wat? Op basis van aannames… Of zijn het “feiten” waarop je jouw aanname baseert?

     8 likes
     • @Roy ooit wel eens gestaan op een 5km/p uur draaiende draaimolen. trek wel beschermende kleding aan. Laat nu eens volgens de aannames door je hoofd gaan. de aarde tolt met meer dan 3 miljoen km/p uur door het heelal. Alles op de aarde zou er vanaf gesmeten worden of wou je zeggen dat de zwaartekracht ons op de aarde drukt. Als dat al niet lukt met 5km/p uur! Keep dreaming. De aarde is stilstaande platte schijf.
      Lees het boek van Enoch en kom de waarheid te weten!

      5 likes
   • Hun verhaal van de zon en maan als platte ronde schijven houdt alleen stand, als je inderdaad de rand ervan kan zien, en dat is nog nooit het geval geweest.

    Als ik overdag de zon op het hoogste punt zie staan, dan is dat een perfecte ronde schijf. Logica dicteert dan dat een persoon in het westen bij zonsopkomst, en een persoon in het oosten bij zonsondergang de rand van deze schijf moet kunnen zien.
    Alle drie de personen zien echter een perfecte ronde schijf.
    De persoon in zowel het westen als oosten moeten bovendien een sterk ovale schijf zien.
    Dan is er nog de beweging van zon en maan op de platte aarde, en de ronde aarde, en die is in het geval van de platte aarde toch anders dan in werkelijkheid, want ik moet dan ook in de winter met mijn tuin op het noorden kijkend richting het noorden, met mijn rug tegen de muur de zon ten noorden van het oosten zien opkomen, en ten noorden van het westen zien ondergaan, en dat gebeurt niet. De zon komt op “achter” mijn huis, en gaat dan ook onder “achter” mijn huis.

    Deze vragen stel ik al vele jaren, maar ik krijg er maar geen direct antwoord op…

    7 likes
  • Aangenomen dat je gelijk hebt:
   Welk doel heeft het dan om een platte aarde te verkappen als een bolle aarde? Wat winnen “ze” ermee?

   3 likes
   • Kerrie Appelvlaai

    Antarctica winnen “ze” ermee.

    4 likes
    • En wat heb je aan Antartica dan? Je kan overigens voor een kleine € 8.000,- gewoon op reis naar Antartica hoor, niets bijzonders aan, heel mooi, stervens koud, maar heel normaal.

     4 likes
     • Kerrie Appelvlaai

      Volgens de Amerikaanse admiraal Richard B. Byrd heeft hij op/via Antarctica een zuidelijke passage gevonden die hem leidde naar een onontgonnen land/continent, onbewoond, niet bedekt door sneeuw en ijs, vol delfstoffen, ongeveer zo groot als Amerika. Volgens deze kaart is er zelfs nog meer: https://i.ytimg.com/vi/AB5Icre0sxc/0.jpg

      7 likes
     • Volgens admiral Byrd ging het gewoon om het nog niet ontdekte deel van Antarctica, het deel voorbij de magnetische zuidpool gerekend vanaf hun basis Little America.
      Er is dus helemaal geen onbekend werelddeel. Dit zag hij overigens bij zijn eerste poging om naar de zuidpool te vliegen, en de vorm van Antarctica is toen al te zien op postzegels.

      1 likes
  • “Platte Aarde valt onder vrijheid van meningsuiting, als losstaand non-religieus volksgeloof, en heeft in de kern niks te maken met Moslim, Christen of Joods religies, ondanks dat het wel in die religieuze teksten verwerkt is. Laat je niet gek maken! Waak voor vrijheid van meningsuiting!”

   Zie hier hoe platlanders misbruik maken van vrijheid van meningsuiting, en hoe ze zand in de ogen strooien van iedereen die weet dat de platte aarde en het geloof twee handen op een buik zijn.
   Ze zijn heel goed in de aandacht afleiden van, het zand in de ogen strooien en manipuleren van feiten.
   Meestal begrijpen ze het zelf niet eens dat ze juist aantonen dat de aarde rond is, zo dom zijn deze gasten.

   Mede daarom heb ik nooit antwoord gekregen op mijn vragen…

   4 likes
 2. ” Zoek op YouTube op de term ‘flat earth’ en je krijgt bijna een miljoen zoekresultaten.”

  https://www.youtube.com/results?search_query=flat+earth = Ongeveer 4.890.000 resultaten
  https://www.youtube.com/results?search_query=round+earth = Ongeveer 8.220.000 resultaten

  Feiten, feiten, feiten…

  4 likes
  • Feit = er is geen curvature te detecteren.
   Feit = dat de aarde stilstaat.
   Feit = maan is kouder licht dus geen gereflecteerd zonlicht.
   Feit = Water gaat altijd naar het laagste punt en is altijd waterpas.
   Feit = schepen verdwijnen niet over de curvature.
   Feit = gyroscopen bewijzen dat vliegtuigen over een plat vlak vliegen.
   Feit= een vliegtuig corrigeert zijn neus niet naar beneden.
   Feit = er kan geen enkel bewijs gegeven worden voor de Globe.
   Feit = er is niet een echte foto van de aarde.
   Feit = de ster Polaris bewijst dat de aarde stilstaat, zie polaris proofs..
   Feit = het is onmogelijk na 6 maanden om dezelfde sterren te kunnen zien want je staat zo als het ons verteld is, je zou dan186 miljoen mile verder moeten zijn, niet dus.
   Feit = de horizon komt altijd gelijk tot oog niveau, op welke hoogte je ook staat.
   Feit = al de oude culturen wisten dat de aarde plat was.
   Feit = dat het in de bijbel beschreven staat. ischias 40.22
   Feit = Neil de grasse zelf zegt dat hij niet weet wat Gravity is.
   Feit = dat mensen niet op hun kop staan in Australie, er is geen curvature dus dit is volstrekt onmogelijk.
   Feit = dat de shuttle geen Glider is, zoals nasa beweert.
   Feit = dat Nasa zegt dat ze niet verder kunnen dan low orbit.
   Feit = dat we niet dieper geboord hebben dan 12 km, dus de kern van de aarde is uiteraard een verzinsel is.
   Feit = dat de aarde bestaat uit 70 % water ? Level it always is.
   Feit = dat we op alle fronten worden voorgelogen dus waarom is dit zo moeilijk om voor te stellen?
   Feit = etc, zie oa 200 proofs the earth is not a spinning globe.

   Feit = Geen curvature ofwel kromming wat toch echt noodzakelijk is om mensen op hun op te laten staan aan de onderkant van de wereld..

   16 likes
   • Feit = er is geen curvature te detecteren.
    Onzin, iedere landmeter neemt het waar.

    Feit = dat de aarde stilstaat.
    Onzin, dan zal het coriolis effect ook niet bestaan.

    Feit = maan is kouder licht dus geen gereflecteerd zonlicht.
    Onzin, een meer zie je ook door gereflecteerd zonlicht en is ook niet warm.

    Feit = Water gaat altijd naar het laagste punt en is altijd waterpas.
    Onzin, doe het in een emmer aan touw, draai het geheel rond. Is water in de emmer nu ook waterpas?

    Feit = schepen verdwijnen niet over de curvature.
    Onzin, Ik woon aan zee en zie schepen elke keer verdwijnen achter de horizon

    Feit = gyroscopen bewijzen dat vliegtuigen over een plat vlak vliegen.
    Onzin, giro compas verdraait als je rechtdoor vliegt, loopt of vaart.

    Feit= een vliegtuig corrigeert zijn neus niet naar beneden.
    Onzin, dan kan deze niet landen.

    Feit = er kan geen enkel bewijs gegeven worden voor de Globe.
    Onzin, je moet beter kijken.

    Feit = er is niet een echte foto van de aarde.
    Onzin, er zijn er honderden.

    Feit = de ster Polaris bewijst dat de aarde stilstaat, zie polaris proofs..
    Onzin, het Zuiderkruis staat ook stil. Je moet alleen naar het zuiden om deze te kunnen zien. Verklaar een platte aarde maar met deze twee stilstaande sterren.

    Feit = het is onmogelijk na 6 maanden om dezelfde sterren te kunnen zien want je staat zo als het ons verteld is, je zou dan186 miljoen mile verder moeten zijn, niet dus.
    Onzin, je begrijpt de afstanden gewoon niet. En als je de moeite neemt naar boven te kijken, zie je toch echt dezelfde sterren na 6 maanden. Je spreekt nu je eigen Polaris verhaal tegen.

    Feit = de horizon komt altijd gelijk tot oog niveau, op welke hoogte je ook staat.
    Onzin, zelfs als de aarde plat is zal je altijd naar beneden moeten kijken ooghoogte zal er immers altijd boven zijn. Tenzij je op je kop gaat staan natuurlijk.

    Feit = al de oude culturen wisten dat de aarde plat was.
    Onzin, de Grieken wisten al dat de aarde een bol was.

    Feit = dat het in de bijbel beschreven staat. ischias 40.22
    Onzin, dat maakt het niet automatisch waar.

    Feit = Neil de grasse zelf zegt dat hij niet weet wat Gravity is.
    Onzin, niemand weet dat precies. Echter dat betekent niet dat het niet bestaat.

    Feit = dat mensen niet op hun kop staan in Australie, er is geen curvature dus dit is volstrekt onmogelijk.
    Klopt, ze op de grond net als wij.

    Feit = dat de shuttle geen Glider is, zoals nasa beweert.
    Onzin, een toestel dat land zonder aandrijving is per defenitie,een glider

    Feit = dat Nasa zegt dat ze niet verder kunnen dan low orbit.
    Onzin, de Nasa zegt ook dat ze naar de maan zijn geweest.

    Feit = dat we niet dieper geboord hebben dan 12 km, dus de kern van de aarde is uiteraard een verzinsel is.
    Onzin, deze twee zaken hebben niets met elkaar te maken.

    Feit = dat de aarde bestaat uit 70 % water ? Level it always is.
    Onzin, het aard oppervlakte bestaat uit 70% water. De aarde zelf niet.

    Feit = dat we op alle fronten worden voorgelogen dus waarom is dit zo moeilijk om voor te stellen?
    Je doet het zelf ook.

    Feit = etc, zie oa 200 proofs the earth is not a spinning globe.
    Onzin, je was gewoon slecht in natuurkunde. 🙂

    Feit = Geen curvature ofwel kromming wat toch echt noodzakelijk is om mensen op hun op te laten staan aan de onderkant van de wereld.
    Onzin, zwaartekracht doet dat. Of beweer dat dat niet bestaat.

    PS. Probeer wat minder Amerikaans kreten als curvature, gravity etc te gebruiken. Daarmee overtuig je niemand.

    23 likes
   • Feit = ik heb medelijden met jou en je eventuele kinderen.
    Feit = ga terug naar school nu het nog kan.

    10 likes
   • “Feit = dat Nasa zegt dat ze niet verder kunnen dan low orbit.”

    Dat betekent dus dat ze wel enkele honderden kilometers hoog kunnen komen, en dan uiteraard een foto kunnen maken van de gehele platte aarde met alle continenten erop.

    8 likes
  • en 90% klikt alleen maar uit nieuwsgierigheid……..

   2 likes
 3. De aarde is plat! Als je anders dacht, zal dit wereldschokkende proefschrift je overtuigen

  Waar vind ik dat proefschrift dan?

  22 likes
 4. nog veel achterlijker kan het niet meer worden!

  28 likes
  • hoi
   weleens stil gestaan bij het idee dat de aarde n groot ruimte schip is en wij gecreeerd zijn door eliens en dit niet mogen weten misschien vandaar de aarde is rond dat is genoeg voor jullie om te geloven meer willen wij niet dat er bekend wordt. want kennis is kracht om te veranderen.
   gr van een gewone huismoeder

   3 likes
   • Dat je een gewone huismoeder bent hadden we al gemerkt, Aliens is namelijk de juiste spelling. Dat Newton’s theorie “onjuist” of beter gezegd niet geheel volledig is is ook allang bekend. Feit blijft dat de meeste mensen niet over voldoende capaciteiten beschikken om Einsteins (speciale) relativiteitstheorie in de dagelijkse praktijk toe te passen. En dus krijgt de massa inderdaad gewoon Newton.

    Overigens kan je op de Uni gewoon op de maan laseren om de afstand te meten. Dat kan omdat we daar een tijdje geleden een reflectieve plaat geplaatst hebben die je laserbundel terugkaatst. Ook geplaatst door eliens zeker 😛 Overigens kunnen we die afstand berekenen omdat we de snelheid van het licht kennen en dus weten wat de afstand is als je llichtbundeltje terugkomt na verloop van tijd. Enorm handig, allemaal natuurkunde. Kennis is inderdaad kracht om te veranderen maar jij mist toch een behoorlijk deel.

    8 likes
 5. Ik ben toen ik jong was een jaartje rond de wereld getrokken.
  In de winter van Nederland naar Australie waar het toen zomer was.
  Na bijna een jaar via Nieuw-Zeeland (weer zomer inmiddels) naar Zuid-Amerika (nog steeds zomer) weer terug naar Europa (poef Winter)

  Bij het wegspoelen van water uit de wasbak draait het water in Australie, Nieuw-zeeland en Zuid-Amerika de ander kant op.

  De terugreis was ongeveer net zo lang als de heenreis.

  Tijdens de verschillende vluchten bereikten we de maximale hoogte wat een normaal lijntoestel haalt en de kromming van de aarde was duidelijk te zien.

  Iedereen die verder komt dan zijn eigen achtertuin weet dat een platte aarde fundamenteel complete onzin is.

  Ga op reis, ervaar het zelf. Kom niet met excuses Je hoeft er niet rijk voor te zijn. ik was net klaar met de Havo en heb er voor gespaard. In het weekend s’nachts in de bakkerij gestaan en uren maken. Toen niet uitgeven aan drank, sigaretten, loterijen of weet ik veel wat. in Australie gewerkt om in mijn onderhoud te voorzien. En nee papa en mama hebben ook geen geld gegeven. Mijn moeder was thuis mijn vader was timmerman en ze hadden 5 kinderen. Als je wat wilde moest je het zelf doen.

  Als je denkt dat de aarde plat is heb ik eigenlijk alleen nog maar medelijden met je. Dat de enige kennis die je op doet komt van youtube niet door eigen ervaringen die verder rijken dan je eigen achtertuin.

  29 likes
 6. Als de aarde plat zou zijn geweest, dan hadden katten ALLES al over het randje geduwd!
  Dus……..??

  22 likes
  • Lol, dit vind ik nog de meest overtuigende verklaring die ik gelezen heb.
   Want het is waar dat die verdomde etterbakken, terwijl ze je gewoon aankijken, alles van tafel flikkeren!

   Love ’em!

   3 likes
 7. Er zit toch ergens waareid in deze , nietdat de aarde plat is ,absoluut niet maar in het overige, nl het ‘geocentrisme’ . De waarheid is `als volgt : Toen de tijd van het materialisme aanbrak ,zo rond de 14de eeuw ,kwamen verschillende door het materilaisme geinspireerde wetenschappers met theoriën opzetten dat de zon rond de aarde draait etc , denk aan Copernicus ,Galilei en Bruno Giordani etc ,dit strookte wel met de uiterlijke waarnemingen , maar men moet in ogenschouw nemen dat wat wij zien echter ‘Maya ‘ is . Alles wat wij met het ‘blote oog ‘ zien is afschaduwing van iets heel geestelijks , en geest creert materie .
  Der Ouden ,vnl de Grieken wisten maar al te goed dat het stelsel van Ptolemeus het juiste was, daar staat de aarde als geocentrum, met alle geestelijke planeetsferen daarrond ,de Maansfeer ,de Mercuriussfeer, de Venussfeer ,enz liggen als schillen rond de aarde . Elke sfeer correspondeert met een hogere Hiërarchie van eestelijke Wezens ,zo de Maansfeer met de Engelen ,de Mercuriussfeer met de Aartsengelen , de Venussfeer met de Archai ,de Zonnesfeer met de Eohims ,die de creators zijn van de Mens . Iet is weliswaar de enige juiste wereldbeschouwing ,en er isvoorspeld dat dee in de toekomst ,dat men daar opnieuw gaat naar terugkeren ,door de allerhoogste visionair nl Rudolf Steiner . Hij schrijft in zijn boeken dat het Dionysius de Aereopagiet was die alsleerling van Paulus in de school van Athene ,de leer van de negen Engelenhierarchiën van de engelen te boek stelde. En nog iets belanrijks: in de Maansfeer komen alle buitenaardse krachten uit alle overige planeten bijeen en worden vandaar naar de aarde gezonden , de Maansfeer is heel erg belangrijk ? Daar leven ook de Oerleraren van de aarde ,als een kolonie van heel Hpge Wezens in het binneste van de Maan . Ooit waren zij eens op de aarde als geestelijk wezens om de mens te leiden en te leren ,dat was toen Zon ,Maan en Aarde nog samen verbonden waren , nadien trad eerst de Zon eruit en dan tijde`$
  $`zaé&het Lemurische tijdperk pas de. Maan ,toen ontstnd pas de mens als een dualle wezen, als man én vrouw ! Dit is ook nog niet zo heel erg lang geleden .
  Zo ziet u dat r altijd enige waarheid zit in teorieën die de koele nuchtere wetenschapper maar al te vaak afdoet als non-sense.

  5 likes
 8. Ik denk echt dat de aarde plat is want anders heel simpel gezegd zouden we eraf vallen ! Want zwaartekracht bestaat ook niet !! We worden al eeuwen bedrogen ! Denk maar dat ik gek ben is ok maar ik denk wat ik denk en NASA (Never a straight answer ) Dus NASA nooit een echtantwoord ! Dat mogen ze niet want de schaduw regering dirigeert Amerika en ook ons land helaas en ratje rutte doet mee !!! Wat een shit !Wat een zielige vertoning hoop dat we het snel kunnen ontmaskeren !

  5 likes
  • Daar zit dus een kleine denkfout: elk antwoord van NASA schuif je aan de kant, omdat ze “toch nooit de waarheid zouden vertellen”. Dus je sluit bewijs uit, omdat het van een bepaalde bron afkomstig is.

   Door het uitsluiten daarvan en vervolgens te beweren dat “ze” nooit met bewijs of antwoorden komen is een beetje een contradictie.

   4 likes
  • Zwaartekracht bestaat niet haha. Het word steeds gekker. Geloven jullie jezelf nog wel

   4 likes
   • Newton “ontdekte” zwaartekracht doordat een appel vanuit een boom op zijn hoofd viel.
    Dat is geen zwaartekracht, dat is dichtheid!

    Want ALS zwaartekracht zou bestaan, waarom gaan ballonnen gevuld met helium dan OMHOOG? Dit is dichtheid. Helium is lichter dan lucht, een appel is zwaarder dan lucht.

    Als aarde een bolvormig object zou zijn, waarom komen korte golven dan helemaal tot aan de andere kant van de wereld? Die zouden de ruimte in moeten worden geslingerd.

    Wanneer de aarde een bolvormig object zou zijn, dat met 1000 km/u rondtolt en voor 70% uit water bestaat, hoezo is er dan geen sprake van middelpuntvliedende krachten? FEITELIJK is in die THEORIE de aarde één grote centrifuge.

    Er zijn een aantal punten in de platte aarde theorie die wetenschappelijk gezien wel degelijk steekhoudend zijn. Zwaartekracht kan tot op de dag van vandaag door de beste wetenschappers NIET worden verklaard.

    En wat dacht je hier van?
    Horizon(taal) GEEN Horizon(curve)

    0 likes
  • Stop met denken, want dat gaat je niet goed af.

   3 likes
  • Denken is nietrond goed voor jou dat blijkt

   2 likes
  • Ik denk dat het geen zwaartekracht is maar cohesi, onderlinge aantrekkings kracht, dus vallen we niet omhoog of zoiets…..

   0 likes
 9. Nou, dit verhaal is in elk geval niet overtuigend…
  Niet 1 hard bewijs genoemd…

  Alle zogenaamde bewijzen die ik tot nog toe heb gehoord, raken kant nog wal…
  Het is duidelijk weer de “controlled opposition”: Verdeel en Heers!!

  9 likes
  • Dit verhaal is ook niet om te overtuigen dat de aarde plat is.
   Behalve de titel lijkt het verhaal meer te vertellen dat de platte aarde zooi tegen wetenschappelijk aanvaardbaar bewijs ingaat.
   Het gaat over de student die met dat proefschrift komt aanzetten en dat meneer Nidhal Guessoum denkt dat het door de Islam komt omdat die de wetenschappelijke resultaten niet zou accepteren.
   Wat die meneer beweert klopt overigens niet je hebt er namelijk helemaal geen wetenschap voor nodig om te zien dat de aarde rond is. Men kan zelf met eigen ogen op verschillende manieren zien dat de aarde rond is. Vb.: van uit zee zie je eerst de smog boven land dan evt hoogbouw etc. tot je het land zelf ziet.
   Duizenden schepen en vliegtuigen die de om de wereld navigeren met koersberekeningen waarin de ronding van de aarde verwerkt is zodat ze op het juiste punt aankomen en zo zijn er nog talloze aanwijzingen die alleen maar naar een ronde aarde wijzen en geen enkele naar een platte platte.
   Het kan door ieder gemiddeld mens waargenomen worden.
   Het komt ook niet door de Islam maar eerder uit de koker van een inlichtingendienst aangezien het alle kenmerken van een psyop heeft. Op YT werden rond dezelfde tijd alle grote alternatieve kanalen benaderd door shill accounts of ze een video over de platte aarde wilden maken.
   De manier waarop er discussies gevoerd wordt waardoor het alleen maar lijkt of het alleen maar gaat om zo veel mogelijke reacties te krijgen dan een daadwerkelijke hoor en wederhoor discussie.
   Een aantal gatekeepers die veel waarheden hebben verkondigt over de elite cult en hun kennis zoals bv. Eric John Phelps en Santos Bonacci spelen nu ineens het platte aarde gekkie.
   De plotseling uit het niets als paddestoelen opkomende plate onzin kanalen, websites, flath earth society etc.. De promotie door Google en YT waardoor de vele zoekhits verklaard worden.
   Had dit echt iets geweest dat de elite verborgen wou houden voor ons dan hadden we niks of weinig gevonden.
   Voor mij is iemand die zegt dat de aarde plat is een shill of niet zo snugger.

   7 likes
 10. “En Allah heeft voor jullie aarde als een tapijt uitgespreid.” [Qoer’aan 71:19]
  “Opdat jullie haar op brede wegen bereizen.” [Qoer’aan 71:20]

  “En daarna spreidde Wij de aarde uit” [Qoer’aan 79:30]

  – ( “En Wij hebben de aarde eivormig gemaakt.”)

  4 likes
 11. “Respect voor elkaar staat voorop”, de eerste spelregel van deze site. Een mooie spelregel, een goede spelregel.

  Maar . . . . . . . dit soort artikelen maakt het wel heel erg moeilijk. Misschien dat er naast parallelle universa ook parallelle wetenschap bestaat?

  13 likes
 12. Geheime expeditie 1993.
  Een goede kennis van ons maakte deel uit van een geheime expeditie naar de ,,ice rim” op de Zuidpool. Na plm. vijf weken zwoegen door stormen, sneeuw en ijs, kwamen ze voor die enorme ijswal die de rand van de Platte Aarde begrenst. Een collega, Paul A., ging als eerste over die rand, natuurlijk goed geborgd aan een sterk touw dat zijn mannen vasthielden. Tot hun verbazing viel hij niet, maar wandelde door de sneeuw en ijsbrokken naar de andere kant! De rest van de expeditie volgde, en na een paar uur stonden ze op de onderkant van de Aarde. Nu werd het weer een paar weken ploeteren door sneeuw en ijs, maar allengs werd het klimaat aangenamer. Er groeide niets, alleen stenen en zand. Al die weken aten ze gevriesdroogd voedsel, en water was ook daar in de vorm van meertjes. Op een dag zei de navigator dat men nog maar een kleine halve kilometer van het middelpunt verwijderd was, en ze daar, op de onderkant van onze schotel, hun vlag konden planten. Na een poos lopen kwamen ze inderdaad op het middelpunt, en wilden hun vlaggepaal in de grond steken. Eén van de mannen riep iets, en wees naar de grond voor zijn voeten. Daar lag een grote tegel van een halve meter in het vierkant: Er waren al mensen vóór hen geweest! Ze lazen het opschrift op die tegel: ,,Humpton Earthenware – U.K.- Microwave and Dishwasher safe”.

  8 likes
 13. Hoe simpel kun je denken, kijk naar de maan die is rond dus wij zijn ook rond.
  Een appel is rond maar kijk naar een banaan die is niet rond.
  Dit is een wereldrecord over wat voor afstand je kunt zien en dat is 443 km, volstrekt onmogelijk als je op een globe zou leven.

  Het is niet voor niets dat de zogenaamde wetenschap geen debat aan durft te gaan en altijd met die al lang debunkte schepen aankomt die over de horizon verdwijnen, wat ze gewoon niet doen want er is geen curvature te vinden op aarde vandaar dat je deze afstanden kunt zien.

  Ze kunnen niet met een bewijs aankomen, bedenk zelf maar waarom.

  There is no Debate – Flat Earth
  https://www.youtube.com/watch?v=PKs7MpAirL0&t=339s

  5 likes
 14. Iedereen kan zien dat de aarde krom is?
  Je kunt van Calais naar Dover kijken, geweldige camera de Nikon p 900 , klopt niet met de berekening van de bal aarde.
  Er is juist geen kromming van de aarde te zien daarom kun je afstanden zien zoals het Wereldrecord in Frankrijk van 443 km.

  Er is geen Curvature en de Chicago Skyline is oa een van de afstanden die je kunt zien over water terwijl het onder het gezichtsveld zou moeten liggen.

  Hier nog een bewijs dat je afstanden kunt zien die onder het gezichtsveld zou moeten liggen.

  Canigou Peak Seen From Allauch, France 160 Miles Debunks the Globe
  https://www.youtube.com/watch?v=etEB2rHnmso

  Blijf maar geloven terwijl oa dit gewoon keihard bewijs is dat het geen Globe kan zijn.

  5 likes
  • Hoe verklaar je dat je bijvoorbeeld alleen de bovenkant van enkele gebouwen ziet van de Chicago Skyline en de rest van de lagere gebouwen pas ziet als je dichterbij komt? bij een platte aarde zou je alle gebouwen moeten zien en niet alleen de hoge….

   5 likes
 15. Die studente zou André Kuipers eens kunnen ondervragen (of andere astronauten). Check check dubbelcheck. Hmm, hoe zou André reageren als zij hem vertelt dat de aarde plat is? :-S :-0:-S

  5 likes
  • jij zou ook kunnen checken of meneer Andre Kuipers weldegelijk een astronaut is, of een toneelspeler…. Als je de ene kant wil checken, moet je ook de andere kant checken, dus idd. dubbelchecken en niet direct aannemen dat de ene kant al direct niet waar is. Dat is nou hoe ze wetenschappelijk onderzoek doen op aarde. A is niet juist, dus moet B juist zijn, hoezo heb je al gecheckt dat A niet waar is, of heb je dat aangenomen?….

   3 likes
 16. Geef is een echt goede reden waarom ze ons zouden misleiden over de platte Aarde.
  Graag met een bewezen onderbouwing geen blabla.

  4 likes
  • Hier heb je een goede uitleg die antwoord geeft op jou vraag.
   The Flat Earth Is Biblical Truth – The Satanic Deception Exposedhttps://www.youtube.com/watch?v=XnIx6x6uO3Q

   Zoals je kunt zien is science exact het tegenovergestelde van de werkelijkheid.
   Het begint met de Big Bang dat niets exploderen in iets, dus geen intelligent design.
   Je bent onbelangrijk en je komt van sterrenstof , zoals in de video wordt uitgelegd we worden dom gehouden om ons te controleren en om ons niet te laten weten wie en wat we daadwerkelijk zijn.

   Iedereen is heel belangrijk en je bent een spiritueel wezen die hier op aarde komt om te leren vanuit zichzelf.
   Alleen in de derde dimentie is er zijn er tegenstellingen en om die te ervaren ben je hier . Warm , Koud , licht, donker , haat ,liefde , pijn, vreugde , zoet , zout, etc .

   Alles is er in overvloed, de rest is niets meer dan manipulatie van de mensheid.

   4 likes
   • Dus als ik het goed begrijp, gaat het niet zo zeer van wat er allemaal wel of niet gebeurd is, maar dat de basale reden is dat men het moeilijk vind, of niet kan accepteren, dat er geen God is?

    Een bolvormige aarde is dus gekoppeld aan de natuurwetten waardoor als je een bolvormige aarde accepteert, je ook de andere natuurwetten moet accepteren en dan dus ook het ontstaan van het universum. Wat dan dus inhoudt dat het leven WELLICHT niet is gemaakt, maar spontaan ontstaan is.

    Het gaat dus om de acceptatie van het bestaan, het niet willen accepteren en zelfs verzetten tegen het idee dat dit alles is…

    Er zijn vele wetenschappers die alles accepteren om ons heen, maar ook religieus zijn. Er is namelijk nog steeds geen idee wie dat eerste zetje gegeven heeft (hoe is de Big Bang ontstaan). Er is nog niemand die ontkent dat er spirituele wezens zijn. Er wordt door veel sceptici wel lacherig over gedaan omdat het nog niet bewezen is. Het klopt dat dit komt door de wetenschappelijke methode. Maar bedenk ook dat zodra het aangetoond kan worden, en geverifieerd kan worden door elk onafhankelijk persoon of instantie, dit onmiddellijk geaccepteerd zal worden. Dat is ook onderdeel van de wetenschappelijke methode.

    Maar als aan alles getwijfeld wordt omdat het mogelijk de eigen identiteit aantast en het waarheen-waarvoor-gevoel voedt, dan zou dat erg jammer zijn. Dat is namelijk een persoonlijk probleem en niet een maatschappelijk probleem (en dat is het nu wel aan het worden / zijn).

    0 likes
 17. Ik begrijp de mensen echt niet meer. Wat maakt het toch uit of de aarde rond is ovaal vierkant driehoekig of plat. Bedoel je hebt er als een normale mens toch niets aan. Je moet opstaan en werken eten kakken en je gaat als slaaf dood. Wat maakt het dan uit wat de vorm van de aarde is???

  7 likes
  • Is de Aarde rond of is zij plat?
   Zit er in de zuidpool een gat?
   Ik kan kijken tot aan de horizon.
   En daarachter raak ik meestal verdwaald.

   0 likes
  • Precies Bery. Elke dag sterven er onschuldige mensen en dieren door oorlogen en honger, maar het is zeer belangrijk of het op een platte of bolle aarde gebeurt… Not.

   0 likes
 18. In het artikel waar naar verwezen wordt staat ook ..

  “The paper is available online, and anyone can quickly check that both the paper and the journal are worthless: countless grammatical errors, mediocre references, puny scientific arguments; the journal is classified as “fake and predatory”, one of those “pay and we’ll publish your article quickly, with no reviewing or editing”…”

  7 likes
 19. Kijk naar de poolster altijd op dezefde plek aarde is net een lp plat en draait.

  3 likes
  • Kijk naar elke andere ster: niet op een vaste plek, dus aarde is bol.

   Werkt het zo? Eén bewijs in jouw voordeel is waarheid, miljoenen (miljarden, biljoenen) in de andere kant tellen niet?

   3 likes
   • Ja, zo werkt het.
    Echter, het feit dat de poolster om 1 plek draait, is helemaal geen bewijs voor een platte aarde. Op de bolvormige aarde is het perfect verklaarbaar. Ook waarom de poolster alleen in het midden blijft op het NOORDELIJK halfrond (overigens blijft de ster niet stilstaan, Polaris draait een heel klein rondje. Maar met het blote oog is dat niet te zien.

    Zoals ik al zei, de poolster is op het zuidelijk halfrond niet te zien (ook alweer een bewijs dat de aarde niet plat kan zijn). Op de zuidpool heet deze ster Polaris Australis. Is echter zeer slecht te zien met het blote oog en daarom niet geschikt om op te navigeren.

    0 likes
 20. Volgens mij is de zon nog platter en de maan is helemaal een dubbeltje.

  3 likes
 21. Een hele discussie over of de aarde rond is of plat. Who cares!! Het enige als het echt zo zou zijn is dat we jarenlang voorgelogen zijn, maar inmiddels zijn we dat wel gewend want we worden met zoveel dingen voorgelogen.

  0 likes
  • Dit is wel de grootste leugen en de gemakkelijkste om voor iedereen om zelf te kunnen ontdekken.
   Inderdaad worden we voorgelogen op alle fronten en wat een wereld om je kinderen in op te laten groeien.
   Totaal onacceptabel om je kinderen in op te laten groeien in een wereld vol leugens.
   De honger in de wereld is in een week opgelost als je het budget van Nasa gebruikt van 50 miljoen per dag wat gewoon diefstal is van de mensheid.
   Wat een bewustzijn en egoïsme om te zeggen wat maakt het uit of het plat is of een bol is waar veel mensen mee aankomen, de tijd tikt wel door en niet in ons voordeel en ook niet in het voordeel van je kinderen.
   Geef maar een keihard bewijs van die bol waarop je zou moeten leven, het is er niet vandaar dat Obama zegt, We don,t have for a meeting with the flat earth realisten.

   5 likes
   • Het budget van NASA is 20,7 miljard dollar. Per dag is dat 56,7 miljoen (info vanuit 2019). Is inderdaad veel geld. Of we daar de honger in de wereld mee oplossen, weet ik niet.
    Wat ik wel weet, is dat NASA maar een zeer klein gedeelte van het budget van de Amerikaanse overheid heeft. De Amerikaans Defensie heeft een budget van 686 miljard euro. Dat is bijna 2 miljard per dag! Als we het dan toch over verspilling hebben, moet Amerika misschien daar eens naar kijken.

    Het totale budget van Amerika is overigens 3.8 biljoen dollar (dus 3800 miljard dollar). Het budget van NASA is dus maar 0.5% van het totaal. Eigenlijk maar een heel klein budget. En daar doen ze niet alleen ruimtevaart van. Ook ontwikkeling van materialen en systemen die we hier (misschien wel) dagelijks gebruiken. Bijvoorbeeld matrassen. En daar kunnen we heel veel andere voorbeelden van geven.

    1 likes
 22. Dankzij evolutie zijn de meeste mensen in staat 3-dimensionaal te denken. Slechts een klein deel heeft die stap gemist en ziet en denkt alles plat. Ik vermoed dat balsporten voor hun te moeilijk zijn…

  6 likes
 23. Ik geloof het als een van jullie naar de rand gaat en een foto vanaf die rand maakt, waarom staan die niet als bewijs op die sites?

  6 likes
 24. Er staat toch een aardig rond plaatje bij!

  5 likes
 25. Dit artikel toont aan dat velen niet zijn onderlegd in eenvoudige en basale wetenschap, en dat het onderwijs in Nederland faalt….

  5 likes
 26. onder een bepaalde hoek is alles plat; me kloten ook. Het idiote is wat mij betreft dan ook, dat het van geen enkele toegevoegde waarde is. Als je naar de zee staart, kan je de oppervlakte zien en je kan de diepte induiken. Of je nou een voorstander bent van rond of plat, het zegt wat over jezelf. Wat er werkelijk is, daar missen wij simpelweg de zintuigen voor. Uh, dat denk ik he. . Het maakt me geen flikker uit, rond/plat…. doe me er maar eentje.

  2 likes
 27. Hier worden de leugens die ons verteld worden nog eens onder de loep genomen met een gezond verstand, en ja al is de leugen nog zo $ en snel, de waarheid achterhaald het wel.

  Flat Earth Asshole vs Joe Rogan & Mick West
  https://www.youtube.com/watch?v=y6EJ_mIbsdc

  Goed gedaan Flat Earth Ashole..

  4 likes
 28. Wat ik dan niet begrijp is als de zon en maan zo klein zijn en ze draaien zouden ze kleiner moeten worden naarmate ze van je weg draaien. Uitleg graag?

  3 likes
 29. Dat je dit nog gelooft… ongelooflijk !!!
  Zijn denk ik dezelfde mansen, die nog geloven dat Feyenoord dit jaar kampioen wordt..
  Hahahaha

  3 likes
 30. Wat win je ermee om te beweren dat de aarde plat is? Je hoeft alleen maar naar het verloop van dag en nacht te kijken dat overal op de wereld sinus-vormig verloopt. Dat kan alleen als de aarde rond is. Einde discussie. Stom gezeik over een platte aarde, komop, verspil niet ieders tijd met die onzin.

  3 likes
 31. de aarde niet bol ! maar plat? kom toch de aarde is rond. ZO rond als als een eeeehe een pannenkoek.

  poffertje, eierkoek, kokosmacroon, bolus, krentenbol (ja die is ook plat aan de onderkant) eitje maar dan uit de schil anders zou her weer een bolle aarde zijn. zo kommen we er dus nooit uit.

  ben gewoon blij dat die er is. anders pleur je in een zwart gat.

  2 likes
 32. ziek……eenvoudigweg het enige woord er voor….

  namaste

  2 likes
 33. Er kan lang en breed gespeculeerd worden maar van verhaaltjes kunnen we geen kaas maken hoe vernuftig het ook in elkaar zit , de enige manier is zo snel mogelijk de lucht in en het zelf bekijken, maar dat zal nog wel even duren.

  2 likes
 34. Mensen die denken dat de aarde plat is, hebben waarschijnlijk het hoofdstuk “trigonometrie” in de wiskunde les overgeslagen.

  2 likes
 35. Pff, een proefschrift waar je vijf jaar over doet is echt een wichtig bewijsstuk. Ik heb hem nog niet af na 15 jaar. Mijn default positie is dat de aarde rond is, dat werkt gewoon voor me. Als ie plat blijkt te zijn ook best. Maar als je erover op internet leest of youtubed is er echt veel religieuze sjait. Net als de dame van het proefschrift, maar dan van een ander kleurtje om zo maar te zeggen. Ik wens de studente veel succes met haar wetenschappelijke carrière , komt vast wel goed als ze naar de oren van hogerhand kan schrijven.

  1 likes
 36. Wat the @@&#&$&&@& is uberhaupt belangrijk of de aarde rond of plat is ?
  En waarom gaat iedereen zo diepp in discussie erover tot aan de illuminati aan toe

  1 likes
 37. De aarde is helemaal niet plat. Wat een onzin toch. Ik wou al de flat earth video’s geloven, maar ben zelf op onderzoek uitgegaan.

  Professionele camera naar Knokke-Heist, en dan het strand van Vlissingen / Walcheren gefotografeerd.

  Vanaf de waterlijn in Knokke-Heist zie je aan de andere kant enkel de toppen van de gebouwen op de boulevard van Vlissingen. Mijn ogen zitten op ongeveer 1m80 hoog. Op flat earth zit er niks maar dan ook niks tussen mij en de onderkant van die gebouwen, maar helaas.

  Ga nu in een appartement of op een kleine duin staan, bvb de duin net voor het openluchtzwembad van Knokke-Heist, en je ziet de gebouwen integraal.

  Op platte aarde is er geen enkele obstructie tussen mij en deze gebouwen, de golven zijn immers geen meters hoog. Het feit dat een hoogteverschil van enkele meters in observatie dag en nacht uitmaakt, bewijst dat de aarde niet plat kan zijn.

  Kijk je naar het strand links van Vlissingen gezien vanuit Knokke-Heist, dan zie je vanaf de duin effectief zand + strandcabines + duinen. Ga nu 4m lager staan kijken door vanaf de duin naar het strand te wandelen (een 20 tal meter wandelen), en plots zie je aan de overkant enkel nog de duinen, het strand en alle stradcabines zijn weg. Je ziet dit live allemaal onder de horizon vallen terwijl je naar beneden wandelt. Erg boeiend en debunkend voor het foutieve FET belief system.

  Dat kan enkel als de aarde bol is, door curvature die zaken onder de horizon laat vallen als je niet hoog genoeg observeert. En neen, dit heeft niks met perspectief te maken, een van de vele drogargumenten die flat earth believers naar boven halen.

  Kijk ook naar https://www.youtube.com/watch?v=xTkz6Lov7oI

  Deze is ook interessant: de balk net boven Felix is kaarsrecht, er is dus geen fisheye gebruikt. Iedereen kan zien dat de aarde krom is:

  https://iphone5addons.files.wordpress.com/2012/10/felix-baumgartner-1.jpg

  1 likes
 38. Spirit_himalaya27

  De mensen die denken dat de aarde plat is, die zullen vast ook denken dat een VOETBAL plat is.
  Houd je liever bezig met hoe je van je zwakbegaafdheid af kan komen!!

  O ja, en: Antarctica dit Antarctica dat?? Als je een vierkante spelbord op de grond legt, dan heb je dus in jouw optiek van zwakbegaafdheid alleen de onderste kant als eindpunt? En waar is het eindpunt van de linkerkant, rechterkant en de bovenkant? OFWEL Noorden, westen, oosten, zuiden?? Waarom praat je als zwakbegaafde dan niet over Scandinavië als eindpunt van de wereld? Ik vul mij nu echt een onderwijzer van het basisonderwijs, terwijl ik in werkelijkheid geen onderwijzer ben.

  En pak nu een voetbal, en ga er eens goed naar kijken! Teken er land en zee op en speel er mee.

  1 likes
 39. Goed opletten voor de mensen die de vraag stellen, wat maakt het uit of de aarde plat is of rond?
  Het bewijs is al geleverd dat de aarde geen spinnende bol is.

  Why Does Flat Earth Matter?
  https://www.youtube.com/watch?v=5teyiu0LVwM

  1 likes
 40. Dat de aarde ons wordt voor gehouden dat deze een planeet zou zijn, die in een zonnestelsel zou bevinden. Geeft iedere bewoner het idee dat hij/zij niet beperkt is aan deze aarde en dat er mogelijkheden zouden zijn om naar andere planeten te kunnen gaan. Dit geeft een idee van vrijheid, maar in werkelijkheid is de aarde een ronde platte schijf met een stolp er over heen. (zie het logo van de VN) De bewuste stolp over de aarde beschermt ons tevens tegen de hoge stralingen en alles van buiten de aarde en binnen de stolp zal het klimaat zelf regulerend zijn. (omdat er niets uit of in de stolp kan komen) We leven op de aarde als ware in een huize gevangenis, waar alles wat erin leeft man made is inclusief de mens zelf. Dat de zon, de maan en het universum wat wij kunnen zien s’nachts, eveneens man made is. Want de zon en de maan bewandelen geen natuurlijke bewegingen. De bewijzen hiervan zijn gevonden in o.a. het Midden Oosten en worden al eeuwen lang steeds meer bewijzen stukje bij beetje vernietigd in opdracht van de wereld leiders. Zodat zij hun macht niet over de aarde verliezen. Zolang het merendeel van de mensheid blijft geloven dat we op een ronde bal leven en al hun verzonnen verhalen en de zogenaamde wetenschappers en natuurkundige blijven geloven zullen er maar weinige daadwerkelijk zelf op zoek gaan naar de werkelijke waarheden van de aarde. De bevindingen van de werkelijke aarde wordt door de reguliere media als complottheorieën af gedaan, om zo de aandacht van dit fenomeen naar de achtergrond laten verdwijnen. Nu met de moderne technieken en rationele bevindingen er toch steeds meer van de werkelijke aarde naar buiten komt via het internet. Wordt het zelfde internet aangevallen door deze wereld leiders, door dit internet steeds meer en meer te beknotten in zijn onbeperkte vrijheden en steeds meer censuur en propaganda zal plaats vinden. Want internet was bedoelt als een middel om iedereen te kunnen beïnvloeden c.q. te hersenspoelen op de aarde. Zodat de werkelijke wereld leiders iedereen in hun macht kunnen krijgen en kunnen controleren en te censureren en in uiterste gevallen te elimineren. Als ware goden over de aarde heersen.

  1 likes
 41. Waarom blijft het aantal groeien wat weet dat de aarde plat is ?
  Omdat wij gehersenspoelde mensen wakker aan het worden zijn.
  Hier interessante documenten en handelingen van de technische militaire voertuigen die allemaal uitgaan van een niet ronddraaiende aarde maar van een platte stationaire aarde..
  Zoek ze zelf op nasa.gov

  Army, Air Force, CIA, Navy & NASA Documents Admit FLAT EARTH!
  https://www.youtube.com/watch?v=lUYO2KSrrkA

  1 likes
 42. De wereld der mensen is wel degelijk plat. Ontdaan van haar ziel had ik nooit verwacht zoveel oppervlakkigheid aan te treffen.

  0 likes
 43. Als wetenschap en geloof hier elkaar moeten vinden dan is dit een interessant onderwerp ….met wat er uit de geschriften staat geschreven zouden we moeten denken dat de aarde plat is en op een fundament staat of pilaren. ( maar waar zijn dan die pilaren ? )

  Als we NASA moeten geloven is de aarde rond….. en dan zien we niets wat er in de geschriften staat geschreven …..maar alsnog voor alle goed gelovigen die de geschriften kennen en onderhouden weten ook zei dat de geschriften niet zuiver zijn Johannes 5:39 mbt vedische wetenschap.

  De geschriften zijn dus niet zuiver meer als de bijbel het meest herschreven boek is…..is ook logisch kijk maar naar de film 12 years a slave gebaseerd op zuiver brief documenten van slaven in de film word ook vertoond dat de blanken slavenhouders de slaven leert en opdraagt wat er in hun bijbel staat geschreven dat negers slaven zijn en zei hun meesters en als zei niet gehoorzamen zweep slagen krijgen of hun meester hun mag straffen op welk manier dan ook.

  Dus de bijbel is allang niet zo zuiver meer en de wetenschap zou beter zijn best moeten doen om mensen/volk te overtuigen en met harde bewijzen te komen dat de aarde plat of rond is.

  Ik zelf denk en zie veel mensen als kleine denkers ……dat er nog steeds mensen zijn en denken dat wij de enige levensvormen zijn in het universum.

  Er zijn mensen praten over sterrenstelsel/zonnestelsel de Universum is oneindig !!! Niemand weet waar het begin en waar het eindigt.

  En niemand weet of er nog ander levensvormen zijn……als die wetenschappers hier en daar water vinden op bepaalde planeten zou daar dan geen leven zijn?

  De mens bestaat meer en deels uit water!

  0 likes
 44. “Platte Aarde valt onder vrijheid van meningsuiting”? “Platte Aarde valt onder vrijheid van vermogen tot domheid: zul je bedoelen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...

aarde

Aarde gaat over 3 dagen ten onder, als we tenminste deze vooraanstaande klimaatdeskundigen mogen geloven

De Duitse website Alles Schall und Rauch ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.