Homepagina » Natuur en Milieu » CO2 naar record ondanks lockdown. ‘Peperdure klimaatplannen kunnen prullenbak in’
co2

CO2 naar record ondanks lockdown. ‘Peperdure klimaatplannen kunnen prullenbak in’

Terwijl het grootste deel van de wereld in lockdown was, is de concentratie CO2 in de atmosfeer toegenomen tot 417 ppm. Dit is een record, en laat zien dat alle plannen die gericht zijn op het terugdringen van CO2 zinloos zijn, aldus schrijfster Joanne Nova.

We hebben allemaal meegedaan aan misschien wel het grootste wetenschappelijke experiment in de geschiedenis: een shutdown van de wereldeconomie. Vliegtuigen bleven aan de grond, fabrieken gingen dicht en auto’s bleven in de garage.

We deden een kwart jaar precies wat de alarmisten al zo lang wilden. We legden de industrie stil met als gevolg dat onze uitstoot drastisch werd teruggebracht. Op het hoogtepunt daalden de emissies in individuele landen met gemiddeld 26 procent. Wat was de impact? Volgens het officiële CO2-meetstation op Hawaï is de concentratie ondanks de lockdowns gestegen.

Mens is irrelevant

Deze nieuwe gegevens laten zien dat de mens irrelevant is, stelde Nova.

“Het zal mensen misschien verrassen dat de impact van de corona-aanpak op de CO2-concentratie niet groter is geweest,” zei professor Ralph Keeling van het Scripps Institution of Oceanography in een verklaring. Om er gelijk aan toe te voegen dat ‘de stijging van de CO2-concentratie waarschijnlijk is afgeremd door de lockdowns, maar niet zodanig dat je het effect kunt onderscheiden van natuurlijke variabiliteit’.

De prullenbak in

Rob de Vos van website klimaatgek reageerde verbaasd op de bevindingen:

Als ook de komende maanden geen opvallende afname van (de stijging van) het CO2-gehalte wordt waargenomen dan moet er nog maar eens goed gekeken worden naar die hypothese die stelt dat de stijging van het gehalte louter het gevolg is van menselijke activiteiten.

Wat in elk geval duidelijk is, is dat een daling van de CO2-emissies […] blijkbaar zo weinig effect heeft gehad op de CO2-concentraties in de lucht, dat al die ambitieuze peperdure plannen van Nederland en de EU om een ‘catastrofale opwarming’ te voorkomen wel de prullenbak in kunnen. Want aan het uiteinde van die twijfelachtige CO2-hypothese hangt die verschrikkelijke opwarming als kwaadaardig toekomstbeeld.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lab
Lab
1 jaar geleden

https://www.co2levels.org/
Data van noaa, bevestigen dit.

Hier wordt inderdaad imo bewezen dat de Co2-uitstoot van de globale burger verwaarloosbaar is.
Vreemd dat die nou net steeds met de vinger gewezen wordt in het opwarmingsverhaaltje.

De modellen doen het gewoon niet:
zie hier (fact#9) tevens voor het falende corona-model van Ferguson dat wereldwijd gebruikt werd voor de lockdowns: over een verrassing gesproken

https://childrenshealthdefense.org/news/lockdown-lunacy-the-thinking-persons-guide/

“Oddly, Professor Ferguson has a history of massive overestimation of pandemics, but apparently no one bothered to consider that in taking his advice. The Spectator spelled out his incredibly bad calls on three previous emerging diseases (he actually has more terrible calls, I’m just highlighting three):

2002, Mad Cow Disease:

In 2002, Ferguson predicted that between 50 and 50,000 people would likely die from exposure to BSE (mad cow disease) in beef. He also predicted that number could rise to 150,000 if there was a sheep epidemic as well. In the UK, there have only been 177 deaths from BSE.

2005, Bird Flu:

In 2005, Ferguson said that up to 200 million people could be killed from bird flu. He told the Guardian that ‘around 40 million people died in 1918 Spanish flu outbreak… There are six times more people on the planet now so you could scale it up to around 200 million people probably.’ In the end, only 282 people died worldwide from the disease between 2003 and 2009.

2009, Swine Flu:

In 2009, Ferguson and his Imperial team predicted that swine flu had a case fatality rate 0.3 per cent to 1.5 per cent. His most likely estimate was that the mortality rate was 0.4 per cent. A government estimate, based on Ferguson’s advice, said a ‘reasonable worst-case scenario’ was that the disease would lead to 65,000 UK deaths. In the end swine flu killed 457 people in the UK and had a death rate of just 0.026 per cent in those infected.”

Ron
Ron
1 jaar geleden

Het is de zon en juist als reactie op de zon stijgt het CO2 gehalte, het groeigas om de aarde groener en dus koeler te houden. Kijk naar de andere planeten en het ruimteweer. Even verder kijken dan het veronderstelde glazen kastje waarin een 100 watt peertje brand (symbool voor de mens) leert ons dat de kosmische weersinvloeden(de magnetische en elektrische velden van aarde en zon) buiten de kast veel grotere invloed hebben dan de klimatologische weersomstandigheden binnen de kast.

Philip
Philip
1 jaar geleden

Het is ook dom om de cijfers van hawaii er bij te nemen, hawaii is namelijk een vulkanische hotspot!!

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Wetenschappers bewijzen telkens weer dat ze eigenlijk bar weinig weten. Een studie aan de Universiteit is vooral goed voor centjes verdienen.

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x