Homepagina » Natuur en Milieu » CO2 naar record ondanks lockdown. ‘Peperdure klimaatplannen kunnen prullenbak in’
co2

CO2 naar record ondanks lockdown. ‘Peperdure klimaatplannen kunnen prullenbak in’

Terwijl het grootste deel van de wereld in lockdown was, is de concentratie CO2 in de atmosfeer toegenomen tot 417 ppm. Dit is een record, en laat zien dat alle plannen die gericht zijn op het terugdringen van CO2 zinloos zijn, aldus schrijfster Joanne Nova.

We hebben allemaal meegedaan aan misschien wel het grootste wetenschappelijke experiment in de geschiedenis: een shutdown van de wereldeconomie. Vliegtuigen bleven aan de grond, fabrieken gingen dicht en auto’s bleven in de garage.

We deden een kwart jaar precies wat de alarmisten al zo lang wilden. We legden de industrie stil met als gevolg dat onze uitstoot drastisch werd teruggebracht. Op het hoogtepunt daalden de emissies in individuele landen met gemiddeld 26 procent. Wat was de impact? Volgens het officiële CO2-meetstation op Hawaï is de concentratie ondanks de lockdowns gestegen.

Mens is irrelevant

Deze nieuwe gegevens laten zien dat de mens irrelevant is, stelde Nova.

“Het zal mensen misschien verrassen dat de impact van de corona-aanpak op de CO2-concentratie niet groter is geweest,” zei professor Ralph Keeling van het Scripps Institution of Oceanography in een verklaring. Om er gelijk aan toe te voegen dat ‘de stijging van de CO2-concentratie waarschijnlijk is afgeremd door de lockdowns, maar niet zodanig dat je het effect kunt onderscheiden van natuurlijke variabiliteit’.

De prullenbak in

Rob de Vos van website klimaatgek reageerde verbaasd op de bevindingen:

Als ook de komende maanden geen opvallende afname van (de stijging van) het CO2-gehalte wordt waargenomen dan moet er nog maar eens goed gekeken worden naar die hypothese die stelt dat de stijging van het gehalte louter het gevolg is van menselijke activiteiten.

Wat in elk geval duidelijk is, is dat een daling van de CO2-emissies […] blijkbaar zo weinig effect heeft gehad op de CO2-concentraties in de lucht, dat al die ambitieuze peperdure plannen van Nederland en de EU om een ‘catastrofale opwarming’ te voorkomen wel de prullenbak in kunnen. Want aan het uiteinde van die twijfelachtige CO2-hypothese hangt die verschrikkelijke opwarming als kwaadaardig toekomstbeeld.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rayoflight schreef:

  Hola ,

  Er zijn zo veel problemen die geen problemen zijn. Eigenlijk opmerkelijk dat de samenleving nog steeds enigzins functioneert met zoveel irritante onderdrukking door de Criminele Elite.

  CO2 is absoluut geen probleem.
  In een oud boek van Paul Davies , waarvan mij de naam is ontschoten wordt verondersteld dat veel dingen in de Natuur een dynamisch evenwicht zijn. Er zijn dan zoveel fallbacks in een systeem ‘ingebouwd’ door evolutie. (niet De Evolutie maar het evolutionary process in dit verband) dat het onmogelijk is om een systeem zomaar te ‘slopen’

  De Aarde heeft al heel veel meegemaakt ,Asteroiden , supernova’s en massale sterftes. Op evolutionaire schaal stelt datgene wat de mens doet dan ook niet veel voor. Klimaatverandering is er , en ook zal het percentage Co2 altijd veranderen , zich optimalizeren voor een gegeven situatie.

  Ook is het zo dat het heel duidelijk is dat er onder Ruttekop heel veel problemen uit den duim gezogen zijn. Stikstof heeft iets met EU subsidies te maken CO2 een manier om de olie industrie om zeep te helpen en corona de hele economie. Alles onder Ruttekop regering is een leugen.

  CO2 is not a problem but a weapon.

  22 likes
 • Lab schreef:

  https://www.co2levels.org/
  Data van noaa, bevestigen dit.

  Hier wordt inderdaad imo bewezen dat de Co2-uitstoot van de globale burger verwaarloosbaar is.
  Vreemd dat die nou net steeds met de vinger gewezen wordt in het opwarmingsverhaaltje.

  De modellen doen het gewoon niet:
  zie hier (fact#9) tevens voor het falende corona-model van Ferguson dat wereldwijd gebruikt werd voor de lockdowns: over een verrassing gesproken

  https://childrenshealthdefense.org/news/lockdown-lunacy-the-thinking-persons-guide/

  “Oddly, Professor Ferguson has a history of massive overestimation of pandemics, but apparently no one bothered to consider that in taking his advice. The Spectator spelled out his incredibly bad calls on three previous emerging diseases (he actually has more terrible calls, I’m just highlighting three):

  2002, Mad Cow Disease:

  In 2002, Ferguson predicted that between 50 and 50,000 people would likely die from exposure to BSE (mad cow disease) in beef. He also predicted that number could rise to 150,000 if there was a sheep epidemic as well. In the UK, there have only been 177 deaths from BSE.

  2005, Bird Flu:

  In 2005, Ferguson said that up to 200 million people could be killed from bird flu. He told the Guardian that ‘around 40 million people died in 1918 Spanish flu outbreak… There are six times more people on the planet now so you could scale it up to around 200 million people probably.’ In the end, only 282 people died worldwide from the disease between 2003 and 2009.

  2009, Swine Flu:

  In 2009, Ferguson and his Imperial team predicted that swine flu had a case fatality rate 0.3 per cent to 1.5 per cent. His most likely estimate was that the mortality rate was 0.4 per cent. A government estimate, based on Ferguson’s advice, said a ‘reasonable worst-case scenario’ was that the disease would lead to 65,000 UK deaths. In the end swine flu killed 457 people in the UK and had a death rate of just 0.026 per cent in those infected.”

  13 likes
 • Toeval schreef:

  Weten we nu nog niet dat Glo ball warming een leugen is net als al de andere leugens.
  Waarvan wij de schuld krijgen als mens zijnde en waar we belasting voor moeten betalen, dan weet je het.

  13 likes
 • Straalmans schreef:

  Wetenschappers bewijzen telkens weer dat ze eigenlijk bar weinig weten. Een studie aan de Universiteit is vooral goed voor centjes verdienen.

  12 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Klimaathysterie.
  Coronahysterie.
  Stikstofhysterie
  Overeenkomst: in alle zaken is er totaal geen debat in de reguliere media.

  NL moet fossielvrij worden.
  CBS weet alles.
  Totaal energieverbruik: 3089 PJ
  Energieverbruik kantoren/ woningen: 404PJ
  Wegverkeer: 442PJ

  Alles moet van het gas af en wegverkeer moet elektrisch worden.
  ‘besparing’: 846PJ
  Blijft nog over: 3089 PJ – 846 PJ = 2243 PJ
  Miljarden, miljarden, miljarden kostende operatie waarbij 27% wordt ‘bespaard’ en de overige 2243 PJ hoeft kennelijk niet.

  Geen reguliere journalist, politicus die deze eenvoudige vraag stelt.

  9 likes
 • Steven schreef:

  Al deze ONZIN zoals Corona, zowel de klimaatwaanzin zijn er ALLEEN en niks anders op gericht om mensen kapot te maken en de armoede in te drijven en uiteindelijk afhankelijk te maken van de regereringen. want mensen die afhankelijk zijn kun je makkelijk de door jou opgelegde richting sturen.
  Dat Corona gezeik moest zoveel mogelijk oudjes de das omdoen en de bevolkingen aan handen en voeten binden om ‘verplichte’ Kill Gates vaccinaties op te dringen.
  Feitelijk wordt hier gewoon legale genocide gepleegd op de normale bevolking.

  9 likes
 • Bert schreef:

  We hangen van rekenmodellen, aannames en gissingen aan elkaar en keer op keer blijkt het heel anders te gaan als voorspeld.
  Het enige juiste zijn feiten en daarop moet je beleid maken en niet op wazigheden.
  Keer op keer wordt bewezen dat het niet klopt maar we blijven er mee doorgaan en kost miljarden, die beter anders kunnen worden uitgegeven.
  De huidige “pandemie”is een goed voorbeeld, het klopt van geen meter en toch blijven ze vasthouden aan onzalige berekeningen alleen om hun gezicht te te verliezen.

  8 likes
 • salvar schreef:

  goed bericht , zeer jofel , geweldig, mooier kan het niet, grandioos , onbeschrijfelijk goed , met geen om te beschrijven.
  nu de corona hoax nog en het opzouten van dit kabinet , wat zeg ik opzouten met de eerste en tweede kamer en alle meelopers.
  god wat een prachtige wereld zal dit zijn , baas in eigen huis.

  7 likes
 • Philip schreef:

  Het is ook dom om de cijfers van hawaii er bij te nemen, hawaii is namelijk een vulkanische hotspot!!

  3 likes
 • janosch schreef:

  in de afgelopen periode is er op grotere schaal regenwoud gekapt en verbrand (meer CO2).
  Bolsenaro heeft ook hier lak aan.

  En wat te denken van de hout gestookte “bio” electriciteits-centrales in NL?

  3 likes
 • Ron schreef:

  Het is de zon en juist als reactie op de zon stijgt het CO2 gehalte, het groeigas om de aarde groener en dus koeler te houden. Kijk naar de andere planeten en het ruimteweer. Even verder kijken dan het veronderstelde glazen kastje waarin een 100 watt peertje brand (symbool voor de mens) leert ons dat de kosmische weersinvloeden(de magnetische en elektrische velden van aarde en zon) buiten de kast veel grotere invloed hebben dan de klimatologische weersomstandigheden binnen de kast.

  2 likes
 • peter schreef:

  Onmogelijk!

  Het is veel te koud voor zo’n hoge concentratie CO2.

  1 likes
 • x

  Check Also

  ziekenhuis

  Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’

  De berichtgeving over corona leest als een ...

  david icke

  David Icke zet Londen op stelten: ‘Doe je mondkapje af! Vrijheid!’

  Zaterdag verzamelden vele duizenden betogers zich op ...

  >