Natuur en Milieu

Adembenemende iriserende ‘eindtijdwolk’ gespot in Costa Rica

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs is een spectaculaire iridiserende wolk in Costa Rica gespot. Inwoners van het land keken vol ontzag naar het natuurfenomeen.

Het luchtspektakel werd dinsdagmiddag in verschillende steden gemeld, waaronder San José, Parrita, Pavas, Escazú en Hatillo. De waarneming viel samen met de Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Veel getuigen plaatsten foto’s en filmpjes van de wolkenformatie op sociale media. Sommigen dachten zelfs dat de eindtijd nabij was. Joey Petit vertelde aan ABC News dat hij met zijn gezin in Escazú was om onafhankelijkheidsdag te vieren, toen zijn 11-jarige zoontje Ariel Joseph de vreemde wolk als eerste zag.

“Hij pakte gelijk zijn camera en begon foto’s en filmpjes te maken,” zei hij. “We waren erg onder de indruk. We hadden geen idee wat het was en hadden nog nooit zoiets gezien.”

Jessie Montealegre uit Escazú was ook erg onder de indruk van het fenomeen. “Het was adembenemend,” zei ze. “Het leek wel een teken van God.”

Hoewel sociale mediagebruikers verschillende theorieën hadden over de oorzaak van het lichtfenomeen, waaronder aliens en UFO’s, zeiden experts dat het indrukwekkende schouwspel was veroorzaakt door een zeldzaam weerfenomeen.

“Het licht ontstaat doordat het zonlicht wordt gebroken door waterdruppels en ijskristallen in de wolk,” zei meteoroloog Eladio Solano van het meteorologisch instituut van Costa Rica.

IlluOminous perturbations. #escazu #sanjose #costarica

Een foto die door kevinotway is geplaatst op


[ABC News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x