Homepagina » Buitenland » Flashback: we zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU 30 jaar lang is verzwegen
Flashback: We zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU 30 jaar lang is verzwegen

Flashback: we zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU 30 jaar lang is verzwegen

In een geheim document, dat tientallen jaren achter slot en grendel is bewaard, wordt de Britse overheid geadviseerd de waarheid over EU-lidmaatschap te verdoezelen.

Mocht het volk er ooit achter komen wat er was gebeurd, dan zou het al te laat zijn, zo was de gedachte.

Toenmalig premier Edward Heath en zijn collega’s hielden het document, FCO30/1048 geheten, begin jaren zeventig geheim.

In het geheime stuk, dat dateert van april 1971, wordt de overheid geadviseerd het Britse volk in het duister te houden over de gevolgen van het lidmaatschap van de EEG, die aan de basis stond van de huidige EU.

Veel ophef

De onbekende auteur schreef dat Europese rechtbanken boven Britse zouden komen te staan en dat steeds meer macht naar de bureaucraten in Brussel zou gaan.

Britse politici moesten de illusie wekken dat de Britse overheid nog steeds de dienst uitmaakte, in ieder geval tot het moment waarop Groot-Brittannië compleet vastgeketend zou zitten aan Brussel en eruit stappen onmogelijk zou zijn.

Het geopenbaarde document heeft tot veel ophef geleid.

Precies het plan

“Ondanks alle beweringen van politici van vele partijen dat de EU geen centrale staat zou worden, bewijst dit document dat dat precies het plan was,” zei Annabelle Sanderson, een voormalig adviseur van Nigel Farage.

“Onze politici kregen het advies om te verbergen dat Groot-Brittannië niet langer een democratisch land zou zijn, maar een land dat zou worden geregeerd door ongekozen functionarissen,” zei schrijver en journalist Christopher Booker.

Aangezien Nederland ook deel uitmaakte van de EEG, heeft onze regering hoogstwaarschijnlijk ook zo’n document gekregen.

[Express]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Kijk naar de uitslag van de 1e kamer, kijk naar de reactie van de diverse partijen kijk naar de reactie om FvD niet te regeren, allemaal om ervoor te zorgen dat de bestaande elite bewaard blijft. En hordes Nederlanders geloven het maar gelukkig begint er een breuk te ontstaan maar let goed op, de huidige elite gaat gewoon door op de ingeslagen weg. Dit komt allemaal uit Brussel, daar waar het kwaad zit.

  59 likes
  • Klopt precies [email protected], ze doen gewoon of er niets gebeurd is en de lugubere plannen blijven ongewijzigd. Ook Baudet zal daar niets aan veranderen zo voorspel ik. FVD is al lang geïnfiltreerd en gedoemd het spel uiteindelijk gewoon mee te spelen.

   24 likes
   • Helaas heb je gelijk. Maar bijf stemmen op FvD! Dit is de enige manier om de huidige elite te stoppen.

    20 likes
    • @[email protected]
     De enige manier om de elite te stoppen is juist om niet te stemmen, geen schulden meer te maken en je geld van de bank halen. Elke politieke entiteit is onderdeel van het beest en jouw stem is het koekje voor het beest.

     21 likes
     • @bert s

      Zeker weten dat je ‘t geld van de bank moet halen, laat de maffia het maar voelen hoeveel een slaaf waard is als deze z’n geld komt opeisen. Vooropgesteld, men heeft überhaupt iets kunnen sparen, de roverheid weet namelijk wel raad met je zuur verdiende geld afpersen en over de balk gooien.

      GELD VAN DE BANK HALEN, NU HET NOG KAN.

      Oh jemig, mensen oproepen om de eigen centen bij de maffia terug te halen schijnt strafbaar te zijn.

      21 likes
   • Geef baudet nu maar het voordeel van de twijfel.
    Dat zijn wij al gaan zien bij de klimaatzwendel.,en het linkse onderwijsindoctrinatiemeldpunt.
    De angst bij de elite zit er echt nu in!

    9 likes
    • Strijdervoorvrijheid

     Helemaal mee eens, hij is lekker op weg, wat een handje kooltjes en een blaasbalg al teweeg heeft gebracht 😉 ze komen langzaam als wespen uit hun nest en gaan huilie huilie bij hoe kan het ook anders Jinek. Nu maar hopen dat de niet stemmers het door gaan krijgen, niet stemmen is de boel willen houden zoals het nu is geweest. Kom op. Massaal achter hem gaan staan en je stem op hem uitbrengen.

     6 likes
   • Ik denk het niet. Het is niet voor de lol dat de Britten geen uitstel kringen tot na de verkiezingen op 26 mei. De oppositie van Italie, Frankrijk, de oost-Europesche landen en ook het FvD zou dan wel eens zo groot kunnen worden dat de EU van binnenuit hervormd kan worden tot de oude EEG toen onze regering nog wat te vertellen had.

    13 likes
 2. Wat hebben we toch een enorme problemen, je zou maar met elkaar overhoop liggen binnen je relatie over de kleur van de nieuwe auto… echt een toestand.

  1 likes
  • @Dirk, heb geduld. De echte problemen zullen niet lang op zich laten wachten als we Brussel ongemoeid hun gang laten gaan, en daar ziet het voorlopig nog wel naar uit. Brussel overruled ons wetboek alsmede onze soevereiniteit volledig, en dat is echt niet voor niets. Ook worden de EU parlementsleden benoemd en niet door het volk gekozen. De weg naar een totale dictatuur ligt wagenwijd open en als je dat geen enkel probleem vindt is dat op z’n minst opmerkelijk, veel grotere problemen zullen daarna je deel worden. Slaap zacht tot je ruw gewekt wordt door de harde werkelijkheid.

   19 likes
   • Dat hoor ik al 40 jaar lang, ja van me moeder dan wel te verstaan LOL

    De BMW dealer heeft er al veel aan verdient en nu in het nieuwe tijdperk, overgestapt naar Mercedes.

    Maarja, de kleur he!

    Ik ben in oorlog want ik wil een Mazda!

    0 likes
    • Quote : Dat hoor ik al 40 jaar lang, ja van me moeder dan wel te verstaan LOL
     klopt @Dirk, het is een langzaam sluipend, zeer goed doordacht, doch zeer gestaag vorderend plan, een plan zonder weg terug, althans niet makkelijk.
     De eerste gevolgen in de vorm van extra lastenverzwaringen en totaal gebrek aan soevereiniteit liggen al op ons bord de rest komt er in rap tempo achteraan. Zeggenschap over onze pensioenpotten is inmiddels al overgedragen aan het gespuis in Brussel, om maar eens wat te noemen. Ik weet je leeftijd niet maar als je kinderen hebt gaan die hier zeker de zure vruchten van plukken.

     4 likes
    • @Dirk

     Relaties, dat is juist het probleem. Kijk maar eens 40 terug, toen je nog wat over jezelf had te vertellen en je niets werd opgedrongen.

     Verder begrijp ik jullie betaalslaven niet, maar goed ben blij dat ze er zijn, want anders zou de rekening, zeg maar de stront van de overheid mij komen te liggen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dankje, echt, dankje dat jullie er zijn.

     1 likes
  • Als je over de auto in conflict bent zijn de taken duidelijk niet helemaal goed verdeeld.

   De man kiest de auto en de vrouw, de kleur! :o))

   6 likes
 3. Gorbatjov zei: “Nu hebben jullie gezien dat het oude Sovjetmodel niet werkt en dan doen jullie met de EU hetzelfde.

  14 likes
 4. Het FvD is momenteel ook erg stil want geen enkele partij wil met m regeren omdat die weten dat hij de helft van de ministers van deze roverheid eruit gooid. Wel jammer dat FvD weinig meer van zich laat horen. Je moet het ijzer smeden als het heet is FvD!

  10 likes
 5. Ik zeg:

  -Terug naar de gulden
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering terug draaien (bv NS)
  -Uit de EU
  -Grenzen weer dicht

  Zomaar een paar voorbeelden waar enorm veel kritiek op is vanuit links, waarom? Omdat ze daar hun geld mee verdienen!!

  8 likes
 6. New World Order Final Stages 2018-2030:
  https://www.youtube.com/watch?v=Krqnd8Rs9TI

  Ik haat het.

  7 likes
 7. Eerst EEG, nu EU, straks ED Europese Dictatuur met Hauptsturmführer Franz Timmermansz.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...