Homepagina » Buitenland » Italiaanse topviroloog onthult: ‘Zo logen politiek en media ons voor’
italiaanse
Foto: YouTube/Billy Six

Italiaanse topviroloog onthult: ‘Zo logen politiek en media ons voor’

Tijdens de coronacrisis kregen we verschrikkelijke beelden te zien uit Italië. Zo zagen we een indrukwekkende colonne legertrucks in Bergamo die doodskisten wegvoerde. Was dit echt? Journalist Billy Six sprak afgelopen maand over de coronacrisis met de Italiaanse professor Maria Rita Gismondo toen ze te gast was in het Duitse parlement.

In Italië werd de noodtoestand afgekondigd toen er slechts 4 coronapatiënten waren. Dat had nooit mogen gebeuren, zegt de viroloog. Ze schreef op Facebook dat mensen niet in paniek moesten raken omdat corona niet veel erger is dan de griep. Vervolgens werd ze bekritiseerd door allerlei wetenschappers, waaronder ook virologen. “Kennelijk willen mensen liever in paniek zijn.”

Gismondo bleef achter haar uitspraken staan. “Ook andere virologen hebben dit gezegd. De sterfte is heel laag.” Ze werd indirect onder druk gezet door de overheid om dergelijke uitspraken niet meer te doen en ook nodigden de media haar niet langer uit voor interviews.

Geen enkel lijk

Op de vraag of de overheid en de media de waarheid spreken, antwoordde de Italiaanse viroloog dat overheden wereldwijd paniek aanwakkeren, zonder wetenschappelijke onderbouwing.

Tijdens een persoonlijk gesprek zei ze tegen Six dat lege ambulances met de zwaailichten aan door de straten van Milaan moesten scheuren. En de colonne legertrucks in Bergamo die eind maart de wereld schokte, vervoerde geen enkel lijk, zo zou een kolonel die het konvooi leidde tegen haar hebben gezegd.

Al vóór 2020

Ook opmerkelijk: Gismondo kwam het nieuwe coronavirus halverwege vorig jaar al tegen toen ze monsters onderzocht in haar laboratorium. Dat betekent dat het virus niet in januari of februari dit jaar in Italië is aangekomen, maar al vóór 2020.

Ze laat weten dat er op dit moment geen enkele coronapatiënt meer ligt in het ziekenhuis waar ze hoofdviroloog is, het Ospedale Luigi Sacco. Gismondo zegt verder dat het dragen van mondkapjes gevaarlijk voor de gezondheid is omdat je microben en ongezonde lucht inademt.

[Billy Six]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
1 jaar geleden

de regering hier of waar ook hebben geen interesse het geen zij zegt.
de show moet doorgaan , wij moeten afgemaakt worden.

Casper
Casper
1 jaar geleden

Moet je eens een getal bedenken tussen de 100 – 1000. Type vervolgens in google “new cases” erachter, en kijk wat er gebeurt met de zoekresultaten. B.v. “123 new cases”.
Hoe kan het dat er voor elk getal wel artikelen zijn te vinden? Manipulatie is het enige antwoord!

Rob
Rob
1 jaar geleden

Over die maskers. Ik zag vandaag iemand lopen met een kunststof muilkorf. Nog niet zolang geleden was er een bericht waarin geschreven werd dat ze bezig waren een smart-muilkorf te maken. En wie staat daarbij vooraan om daar aan te werken? Jawel, Nederland, samen met België. Dat wordt pas een echte muilkorf. Nog minder zuurstof opname. Er zou een ventilatortje in zitten voor de frisse lucht. Really? Wat een stel mafkezen hebben we hier rond lopen.

Justin
Justin
1 jaar geleden

Ik las ergens dat deze hele situatie een simulatie was om in geval van een echte pandemie een draaiboek klaar te hebben hetgeen ze wel schijnen te verwachten,maar ja door de hele hysterische /agressieve aanpak zal met een echte pandemie niemand meer willen meewerken. Dom dom dom

x

Check Also

corona

Corona-uitbraken in zorgcentra onder gevaccineerde bewoners: ‘Het is een raadsel hoe het mis kon gaan’

Bij woonzorgcentrum De Kiekendief in Almere is ...

umar

Ebru Umar: ‘Vertel gevaccineerden dat ze een gevaar voor de samenleving zijn en hun stoppen slaan door’

Maandag berichtte de NOS dat ‘tachtig procent ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x