Homepagina » Binnenland » Aangifte tegen Kaag en Nederlandse regering wegens financieren van terreurorganisaties
kaag
Foto: Sigrid Kaag (Flickr/Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0)

Aangifte tegen Kaag en Nederlandse regering wegens financieren van terreurorganisaties

Nederlands ontwikkelingsgeld is in de Palestijnse gebieden gebruikt om terrorisme te financieren, schrijft Elsevier Weekblad. Het geld belandde in de zakken van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een groep die in de EU op de lijst van terroristische organisaties staat.

Federatief Joods Nederland (FJN) zei naar aanleiding van het bericht te onderzoeken of strafrechtelijke aangifte tegen de Nederlandse staat of minister Kaag mogelijk is. “Geld aan terroristen geven, betekent medeplichtig zijn aan terreur,” aldus de organisatie.

Dat lijkt mogelijk te zijn, want FJN doet vandaag aangifte bij de officier van justitie tegen de Nederlandse regering en minister Kaag ‘voor het geven van geld aan Palestijnse terreurorganisaties’.

Eerder in opspraak vanwege steun aan terroristen

“Sigrid Kaag financiert terrorisme en wordt nu minister van Buitenlandse Zaken. Sowieso erg dat in Nederland iemand minister kan zijn met bloed aan zijn of haar handen,” reageert Statenlid Martin Bos (FVD).

Ernst Lissauer, parlementair verslaggever van omroep Ongehoord Nederland, merkt op dat ze in 1993 ontslagen werd op datzelfde departement vanwege haar geheimgehouden huwelijk met een schaduwminister van Yasser Arafat.

Kaag raakte al eerder in opspraak vanwege steun aan terroristen. In maart nam de D66-minister verantwoordelijkheid voor de steun aan Syrische terroristen. Ze zei in Nieuwsuur dat ‘de hulp is stopgezet toen ik ervan wist’. Dat Kaag het steunprogramma wilde stoppen, is nooit aan de Tweede Kamer gemeld.

Rutte hield onderzoek tegen

Nederland steunde jarenlang in het geheim Syrische terroristen met onder meer pick-ups, uniformen en satellietapparatuur. Het bleek te gaan om groepen die zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Het geld kwam uit potjes die onder Kaag vielen.

Demissionair premier Rutte probeerde te voorkomen dat de Nederlandse steun aan de jihadisten zou worden onderzocht, meldden bronnen in de coalitie.

4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
7 maanden geleden

Allebei achter de tralies, Rutte en Kaag, twee grote landverraders, leugenaars en spenders van ons belastinggeld; die mogen niet ons land nogmaals voor vier jaar regeren.

pien
pien
7 maanden geleden

Kaag is nog maar n topje, nu de rest nog

Jopie
Jopie
7 maanden geleden

Ook zij zal er geen actieve herinnering aan hebben , net als de rest !

Geert-Jan
Geert-Jan
7 maanden geleden

Demon sionair kabinet

x

Check Also

kuiken

Verontwaardiging over uitspraken Kamerlid Kuiken die BIG-registratie van duizenden medici wil afpakken

Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) riep in de ...

van meijeren

Gideon van Meijeren zet nieuwe coronawoordvoerder D66 klem: ‘Dat is een feitelijke onjuistheid’

Wieke Paulusma is de nieuwe coronawoordvoerder van ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

85
0
We lezen graag je reactie!x