BinnenlandCorona

Artsen spreken zich uit tegen uitbreiding coronapas: ‘Het lijkt een hetze tegen de ongevaccineerden’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet gaat een wetswijziging in gang zetten waardoor werknemers een coronatoegangsbewijs moeten laten zien als hun werkgever daarom vraagt, schreven de media deze week. Het kabinet noemt de horeca en de zorg als voorbeeld.

Veel mensen zijn kritisch over de kabinetsplannen, waaronder ook artsen. “De invoering van de QR-pas werd gebracht als een versoepeling en zou zo kort mogelijk worden ingezet,” merkt huisarts Bart ten Hove op. “Met de laatste stand van zaken blijkt het geen groot succes en zorgt het slechts voor een tweedeling.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Besmettelijkheid ondanks vaccinatie is inmiddels een algemeen geaccepteerd gegeven,” voegt hij toe. “In plaats van de conclusie te trekken dat het systeem dus niet deugt, wordt het uitgebreid en straks zelfs verplicht op de werkvloer. Schijnveiligheid en schending van de privacy.”

Op deze manier komen we er nooit uit

“Wanneer wordt het probleem eens bij de kern aangepakt?” vraagt Ten Hove. “Al bijna twee jaar in deze crisis, miljarden uitgegeven, enorme hoeveelheid uitgestelde zorg, vastgelopen GGZ, maar gelukkig wel een QR-code en extra boa’s voor de handhaving.”

Op deze manier komen we er nooit uit, zelfs niet bij een vaccinatiegraad van 100 procent, stelt de huisarts.

Hij krijgt bijval van collega Felix van der Wissel. “Mensen wanen zich veilig als ze gevaccineerd zijn en een groen vinkje in de app ontvangen, terwijl zij drie maanden na de inenting net zo besmettelijk kunnen zijn als ongevaccineerden,” zei de huisarts in Hart van Nederland.

Hetze tegen de ongevaccineerden

“Als de besmettelijkheid even groot is waarom nu nog meer inzetten op de tweedeling alsof ongevaccineerden anderen meer besmetten?” vraagt hij op social media. “Door deze maatregelen te nemen, is oprecht de vraag waarom deze verzwaring wordt ingevoerd? Het kan immers niet meer om gezondheidsredenen zijn, die zijn er niet meer.”

“Het lijkt een hetze tegen de ongevaccineerden zonder wetenschappelijk motief,” benadrukt Van der Wissel. “Ondanks dat het OMT pleitte om geen maatregelen te treffen die met name ongevaccineerden treffen, distantieert het demissionaire kabinet zich van haar wetenschappelijk onderlegde adviseurs.”

4.8 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Denk ff na.. het gaat om die qr code. Dat had de huisarts moeten vertellen. De weg plaveien voor het sociaal credit systeem.

Pjotr
Pjotr
2 jaren geleden

Straks ondernemers aan de klaagmuur wegens personeelstekort.
Gewoon een bewijs vragen als de toegang tot het werk je geweigerd wordt wegens geen coronapas en als je niet van thuis uit mag of kan werken behoud van loon vragen en als dat net als in Italië wettelijk geregeld is dat je legaal thuis moet blijven zonder loon uitkeringtrekker worden.
De test en het vaccin blijven weigeren. Ondertussen is bewezen dat het rommelvaccins zijn die slechts enkele weken of maanden werken en die geenszins de zwakkeren voor wie ze bedoeld zijn beschermen!

De ziender
De ziender
2 jaren geleden

Dit hele gedoe heeft niks met corona te maken. En dat zo genaamde vaccin al helemaal niet.Het is gewoon om er een controle staat door te drukken en om mensen op te ruimen

Steven
Steven
2 jaren geleden

“Wanneer wordt het probleem eens bij de kern aangepakt?” vraagt Ten Hove.

Wanneer worden mensen nou eens wakker en krijgen ze door dat ze faliekant in de ZEIK worden genomen?!

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x