BinnenlandCorona

Advocaten roepen op tot verzet tegen coronaboetes: ‘Strijdig met grondrechten’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De noodverordening is onduidelijk en strijdig met grondrechten, stellen advocaten. Ze roepen mensen op in verzet te komen, aangezien zij fors worden gestraft als ze de regels overtreden. De politie heeft inmiddels al zo’n 11.000 coronaboetes uitgeschreven. Dat is nog exclusief de boetes die boa’s hebben uitgedeeld.

“Het is vooral de aantekening op de justitiële documentatie waarover ik bezorgd ben,” zegt advocaat Frank Janzing in Trouw. Hij vindt het stuitend dat de strafbeschikking voor corona-overtredingen wordt ingezet. “Ik roep mensen dan ook op om in verzet tegen komen tegen die bekeuringen.”

Zeker kans van slagen

Advocaat Justin Kötter denkt dat beroep aantekenen zeker kans van slagen heeft, vooral omdat de regels verwarrend en willekeurig zijn.

Uit cijfers blijkt dat minder dan 1 procent van de mensen bezwaar maakt tegen de coronaboetes. Van 7400 mensen die een strafbeschikking hebben gekregen, hebben tot dusver slechts 70 mensen bezwaar aangetekend.

Boete vervalt

Advocaten zeggen dat het voor veel ‘overtreders’ mogelijk loont om bezwaar te maken. Hoogleraar strafrecht Theo de Roos zei tegen de NOS: “Als je zo’n zaak doorzet, dus wel bezwaar aantekent, heb je kans dat je de zaak wint en dat de boete vervalt. Ik moedig iedereen aan hiertegen te procederen.”

De hoogleraar merkte op dat er voldoende juridische bezwaren te bedenken zijn tegen de noodverordening.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Het zou handig zijn wanneer die advocaten tegelijk vertellen hoe dat moet.
Tevens een concept brief a.u.b..

rop
rop
2 jaren geleden

Het word eens tijd dat de hele staat met zijn medewerkers voor het gerecht komen ,wegens legale afpersing en oplichting van zijn burgers onder de mom van het Recht ,terwijl het juist de grondrecht eer aan doet doet zij het juist geweld aan door regels te creëren op een onzinnige wijze van denken en doen,
en ook de gehele politiemacht en meerdere die juist deze kwalijke vorm van recht de grondregels ermee overtreden, waarin oom agent gewoon DOM weg de regels navolgen die de grondwet overtreed, men kan deze mensen niet meer als serieus dienaar van Recht geloven ,zij zijn de leugen geworden en hanteren regels die de grondrecht van elke burger aan Tast, verzet er tegen is de enigste optie nog, zij lokken dat zelf uit, maar niet alleen tegen deze
in hun ogen goed bevonden zogenaamde overtredingen,
maar ook met de regel van de lockdown voeren en tasten ze de grondrecht en de vrijheden van de Mens aan met als gevolg meer gestrest heden met alle gevolgen van Dien, zonder dat ze het echt beseffen of geheel niet geïnteresseerd in de gezondheid en alleen maar doen alsof en meer geïnteresseerd in de redding van het economische gebeuren waarin vele nu verkeren in staat van onzekerheid, dankzij het optreden van de staat.

Mark
Mark
2 jaren geleden

De regeringen zijn heel goed op de hoogte en moeten aangeklaagd worden en oa voor de grootste deceptie van de mensheid ofwel de grootste leugen in de geschiedenis van de mensheid.
Over grondwet gesproken ja, demonisch tuig is het :

One Shot at Redemption – (2020 Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=-QpjF3c_maE&t=43s

Elise
Elise
2 jaren geleden

En wat kost dit?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x