Homepagina » Binnenland » Advocaten roepen op tot verzet tegen coronaboetes: ‘Strijdig met grondrechten’
advocaten
Foto: Alf van Beem CC0 1.0

Advocaten roepen op tot verzet tegen coronaboetes: ‘Strijdig met grondrechten’

De noodverordening is onduidelijk en strijdig met grondrechten, stellen advocaten. Ze roepen mensen op in verzet te komen, aangezien zij fors worden gestraft als ze de regels overtreden. De politie heeft inmiddels al zo’n 11.000 coronaboetes uitgeschreven. Dat is nog exclusief de boetes die boa’s hebben uitgedeeld.

“Het is vooral de aantekening op de justitiële documentatie waarover ik bezorgd ben,” zegt advocaat Frank Janzing in Trouw. Hij vindt het stuitend dat de strafbeschikking voor corona-overtredingen wordt ingezet. “Ik roep mensen dan ook op om in verzet tegen komen tegen die bekeuringen.”

Zeker kans van slagen

Advocaat Justin Kötter denkt dat beroep aantekenen zeker kans van slagen heeft, vooral omdat de regels verwarrend en willekeurig zijn.

Uit cijfers blijkt dat minder dan 1 procent van de mensen bezwaar maakt tegen de coronaboetes. Van 7400 mensen die een strafbeschikking hebben gekregen, hebben tot dusver slechts 70 mensen bezwaar aangetekend.

Boete vervalt

Advocaten zeggen dat het voor veel ‘overtreders’ mogelijk loont om bezwaar te maken. Hoogleraar strafrecht Theo de Roos zei tegen de NOS: “Als je zo’n zaak doorzet, dus wel bezwaar aantekent, heb je kans dat je de zaak wint en dat de boete vervalt. Ik moedig iedereen aan hiertegen te procederen.”

De hoogleraar merkte op dat er voldoende juridische bezwaren te bedenken zijn tegen de noodverordening.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Het zou handig zijn wanneer die advocaten tegelijk vertellen hoe dat moet.
  Tevens een concept brief a.u.b..

  26 likes
  • Sebastiaan schreef:

   ALs je rechtbijstand hebt kan je het beter via een advocaat regelen die eerst je dossier met de strafbeschikking opvraagt. Het gaat er namelijk om ‘hoe’ de boete is omschreven in de aangifte dat kan per geval verschillen. De advocaat gaat daarop de boete bevechten. Let op betalen is schuld bekennen dus doe dat niet!

   8 likes
 • rop schreef:

  Het word eens tijd dat de hele staat met zijn medewerkers voor het gerecht komen ,wegens legale afpersing en oplichting van zijn burgers onder de mom van het Recht ,terwijl het juist de grondrecht eer aan doet doet zij het juist geweld aan door regels te creëren op een onzinnige wijze van denken en doen,
  en ook de gehele politiemacht en meerdere die juist deze kwalijke vorm van recht de grondregels ermee overtreden, waarin oom agent gewoon DOM weg de regels navolgen die de grondwet overtreed, men kan deze mensen niet meer als serieus dienaar van Recht geloven ,zij zijn de leugen geworden en hanteren regels die de grondrecht van elke burger aan Tast, verzet er tegen is de enigste optie nog, zij lokken dat zelf uit, maar niet alleen tegen deze
  in hun ogen goed bevonden zogenaamde overtredingen,
  maar ook met de regel van de lockdown voeren en tasten ze de grondrecht en de vrijheden van de Mens aan met als gevolg meer gestrest heden met alle gevolgen van Dien, zonder dat ze het echt beseffen of geheel niet geïnteresseerd in de gezondheid en alleen maar doen alsof en meer geïnteresseerd in de redding van het economische gebeuren waarin vele nu verkeren in staat van onzekerheid, dankzij het optreden van de staat.

  26 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Er zijn maar weinig groepen die de burgers zouden moeten beschermen tegen een vijand (=tegenstander van het volk)
   Eéntje die ik kan bedenken is onze landsverdediging.
   Toegegeven dat ik geen wetskennis heb, denk ik dat een militaire rechtbank op zou moeten komen bij het bestrijden van diegenen die onze vrijheid hebben ontnomen, en het volk hun kiesrecht ter discussie stellen.
   Dus : waar blijven onze hoeders van de vrijheid en democratie ?
   Of moet het volk het zelf maar uitzoeken ?

   12 likes
   • Rob schreef:

    @Herman. Er zijn kosmisch allerlei dingen gaande die ook invloed hebben op de mens. Uiteindelijk gaat het om een bewustzijnsverandering, wat va binnenuit werkt voor de mens. De heersende macht probeert dat tegen te gaan. Er zal een keer iets moeten gebeuren waardoor alles wereldwijd in het openbaar komt als mensen duidelijk willen krijgen wat die heersende macht allemaal uit heeft gevreten. En dat zijn hele duistere zaken. Als iets dergelijks gebeurt dan kunnen ze geen kant meer op. Dan denk ik heel simpel. Sluit die hele kliek op in hun zelfgebouwde JCZ, wat door velen als een een soort westers FEMA kamp wordt gezien, oorspronkelijk bedoeld als weigeraars van de NWO te heropvoeden. Stop de hele kliek daar een keer in als de situatie zich er een keer toe leent. Laat ze lekker zitten en ga pas met hen aan de slag als ze zelf de waarheid gaan vertellen. Proberen de waarheid eruit te krijgen is zonde van je tijd en energie. Laat ze maar een tijdje hun eigen daden overdenken en wanneer ze zelf bereid zijn om hun daden te verwoorden zet je er mensen neer die met ze an de slag gaan. Ze zijn betrokken bij de meest smerige zaken en dus krijg je er niet zomaar uit. Dat zullen ze zelf ook niet zomaar erkennen dus moeten ze het eerst voor zichzelf onder ogen komen. Dat werkt volgens mij het beste als je ze afzondert en ze niet met elkaar in contact laat komen. Van het leger en de politie hoef je nu niets te verwachten. Het leger is bedacht om de oorlog in buitenlanden te voeren, de politie is bedacht om de oorlog tegen eigen volk te voeren. Dat werd een hele tijd geleden al gezegd en dat wordt nu alleen maar duidelijker. Dienstbaar en waakzaam, ja voor de staat en om de staat en de kapitalisten / globalisten te dienen en beschermen tegen het volk. Nederland maakt deel uit van de NAVO. Er wordt gezegd dat de NAVO het privé leger van de Rothschilds is. En als je kijkt naar wat er gebeurde toen de boeren in bewegng kwamen dan heb je aan het leger ook niks. De betreffende minister vluchtte weg en riep het leger in. Niemand staat voor de bescherming van het volk, niet het leger en niet de politie. Ze maken allemaal deel uit van de globalistische agendamaar hebben dat zelf niet eens door omdat ze ook alleen maar ‘trouw’ hun werk doen zonder na te denken. Dan zie je al jaren dat het machtsvertoon steeds extremer (of extremistischer) wordt. De politie mag alleen het vuile werk opknappen in het openbaar.

    12 likes
  • Brickshooter schreef:

   Als er nu eens een manier was om je uit te schrijven voor de staat der Nederlanden. Dan moeten ze je wel als mens ipv burger/persoon behandelen en dan kun je ook gewoon schijt hebben aan boetes welke sowieso altijd al onrechtmatig zijn geweest (“victim-less crimes are no crimes at all”).

   8 likes
  • Straalmans schreef:

   Droevig is dat je uit de hoek van de rechters niks hoort. Ook zij zullen toch weten dat die boetes mogelijk illegaal zijn? Voelen zij zich soms geen burger? Alleen rechter?

   4 likes
 • Mark schreef:

  De regeringen zijn heel goed op de hoogte en moeten aangeklaagd worden en oa voor de grootste deceptie van de mensheid ofwel de grootste leugen in de geschiedenis van de mensheid.
  Over grondwet gesproken ja, demonisch tuig is het :

  One Shot at Redemption – (2020 Documentary)
  https://www.youtube.com/watch?v=-QpjF3c_maE&t=43s

  18 likes
 • MdeFilosoof schreef:

  Verzet had er allang moeten zijn. Toen van links tot rechts ons verraadde, inclusief Wilders en Baudet, had bij iedereen de alarm bel moeten afgaan. Op een achterafmiddagje even de gronwet geneutraliseerd en daar eas de voltallige 2e Kamer en 1e Kamer het mee eens. Ook geen kritsche vragen on de pers. En terwijl alle zogenaamde horror scenarios van Baudet er ook in het Europees parlement worden doorgejaagd, maakt hij (Meester un de rechten) zich daarover niet druk. Beetje lullen over mondkapjes en we zijn alles weer vergeten. Nee helaas hebben Baudet en Wilders zich ontpopt als controlled opposistion. De andere partijen warenen dat natuurlijk al veel langer. Ik kab maar aan een ding denken en dat is aan een zinsnede van Thomas Paine: ” als alle rechten zijn ontnomen wordt het recht op revolutie volkomen gemaakt”. Het is zoals Jensen zegt, we moeten het zelf doen. De politiek/media is door en door corrupt en hebben gefaald.

  14 likes
 • peter schreef:

  Wel goed uitkijken jongens, jullie duitse collega zit inmiddels vast.

  https://commonsensetv.nl/advocate-tegen-lockdown-opgesloten-in-psychiatrische-kliniek/

  Kan allemaal zomaar in wat ooit het vrije westen werd genoemd.

  10 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Grondrechten? Welke grondrechten?

  Naar aanleiding van een artikel op xandernieuws.net ben ik erachter gekomen / op het idee gebracht wat het doel is van ‘ze’, wie ‘ze’ mogen zijn.

  Ze willen een totalitaire (politie) staat creëren. Op wikipedia, de Nederlandse versie, staat in het kort de definitie er van.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Totalitarisme
  Definitie uit elkaar getrokken:
  Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst.
  Check: wij moeten dit alles doen om COVID tegen te gaan.

  Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht.
  Check: behoudens nog in politiek opzicht, voldoet dit heden ten dage precies aan deze definitie.

  Cultureel: alles zit potdicht
  Filosofisch: MSM blokkeert informatie uit een andere hoek/ inzicht. Bij mij valt dat onder filosofie, net zoals kritische vragen stellen hetgeen de MSM nalaat. Youtube verwijdert kritische fimpjes. Andere MSM idem dito
  Godsdienstig: de kerken zitten dicht hoewel deze wel aantoonbaar super spread zijn. Is eenvoudig te voorkomen door de zaak goed te ventileren met buitenlucht.
  Sociaal: Voor horecabezoek, hetgeen een sociale bezigheid is, dient met van te voren te reserveren en met PIN te betalen. Dus alles is traceerbaar. Ook voor het zwemmen dient men te reserveren en digitaal te betalen. De sportscholen zitten nog dicht. Hoe zal het daar straks gaan?
  Economisch: Daar alles gepind moet worden, heeft de overheid totalitaire controle op de economische uitgaven van de burgers.

  Conclusie: wij zitten in een totalitaire staat. Doelbewust.

  Want, als voorbeeld het onderzoek van Maurice de hond is al 4 weken geleden of meer bekend. Politici hadden dit allang kunnen (en moeten) implementeren. Doen zij niet. Integendeel, zij voeren de repressie alleen maar op. Sterker nog, dit kost zelfs mensenlevens in verzorgingstehuizen daar de keet nog steeds potdicht zit in plaats dat de ramen worden opgezet.
  Hydroxychloroquine. Er zijn genoeg onderzoeken die aantonen dat dit werkt. Zelfs preventief. Neen, mag niet worden gebruikt. Onze minister wil niet op de stoel van de dokter gaan zitten. Bullshit is dit. Veelal zijn zij academisch opgeleid en dus niet op hun achterhoofd gevallen. Ook dit soort onderzoeken hebben hen allang bereikt en had omgezet moeten worden in beleid, op zijn minst had HCQ moeten worden vrijgegeven. Doen zij niet, doelbewust, met als gevolg onnodig doden. Neen, in plaats daarvan gisteren een bericht in MSM: Wetenschappers: HCQ werkt niet (in ziekenhuizen). Natuurlijk werkt het daar niet om de eenvoudige reden dat men dan te laat is. Zelfde met antibiotica. Als men het te laat toedient dan werkt het niet en sterft men alsnog.
  Ook al vinden politici het moeilijk om fouten toe te geven, zij hadden het beleid gewoon om kunnen gooien en er een spin aangeven zonder toe te geven dat zij fouten hebben gemaakt. Doen zij normaliter dagelijks. Nu niet, zoals aangeven wordt de repressie nog verder opgevoerd.

  Met andere woorden om de totalitaire staat erdoor te drukken mag dit kennelijk zelfs ten koste gaan van mensenlevens. Vele mensenlevens, met name de kwetsbare mensenlevens.

  Trouwens, lockdown was toch bedoelt om kwetsbaren te beschermen? Dat is dan opzichtig gefaald om reden in kwetsbaren in verzorgingstehuizen bij bosjes neervallen. Zie verder bovenstaand.

  Dan de gevolgen van de traceerbaarheid.
  Dat is simpel: als men in contact is geweest met een besmet persoon dan wordt men verplicht 2 weken opgesloten. U denkt dat dat niet gebeurd? Gebeurt wel, zelfs massaal. Zie https://www.ad.nl/binnenland/alle-600-medewerkers-van-slachthuis-groenlo-gedwongen-twee-weken-in-thuisquarantaine~ae05cd6a/
  https://www.nu.nl/coronavirus/6052728/de-jonge-gedwongen-quarantaine-in-nieuw-testbeleid-niet-uitgesloten.html
  Vandaag in nos radio journaal: in Duitsland worden 50 bezoekers aan een restaurant 2 weken opgesloten omdat er een besmet persoon/ bezoeker was.
  Iedereen kan het dus overkomen vooral omdat alles traceerbaar is met één druk op de knop. En waarvoor? Een ziekte dat minder dodelijk is dan de griep en relatief makkelijk te voorkomen is (dan wel minder ernstig verloopt waarvoor aanwijzingen zijn) door ventilatie en veelal te genezen is door HCQ. Door dit niet te doen/ niet te adviseren houden ‘ze’ de angst er goed in.

  Ik kan alleen maar hopen dat deze hysterie snel voorbij is maar ik vrees het ergste.

  9 likes
 • salvar schreef:

  je komt er sowieso onderuit als je bekeuring heb gekregen voor de 1,5 meter.
  waarom zal je je afvragen , nou gewoon ik ben verschrikkelijk dom op school had ik een 1 voor rekenen dus hoe moet ik afstand bepalen , wie het weet mag het zeggen.

  maar je weet het wel BOA ze wurgen tot je stikt , lijkt de belasting wel knijpen je uit als een citroen.
  er bestaan geen regels ten opzichte van of hoe jij je gedraagt , althans als jij niemand schade berokkent.
  dus boa,s , politie , handhavers en niet te vergeten RUTtEEEEEEEEEEEEE opzouten AUB.

  5 likes
 • rayoflight schreef:

  Advocaat kost geld ! Recht is niet duur als je geld hebt. Theoretisch maak je kans om rechtszaak te winnen. In praktijk ben je toch je geld kwijt.

  Oud chinees spreekwoord :

  Staat is baas , volk is slaaf.

  5 likes
 • Elise schreef:

  En wat kost dit?

  3 likes
  • Abel schreef:

   U bedoelt, wat een rechtszaak kost? Dat is simpel: U kunt bezwaar maken, in beroep en hoger beroep, dat kost u telkens een postzegel. Alleen wanneer U een advocaat in de arm neemt, de advocaatkosten (of u heeft een rechtsbijstandverzekering?). Echter als U wint, wordt de staat veroordeeld in de kosten.

   3 likes
 • Brickshooter schreef:

  Het probleem met bezwaar maken is dat je het uiterst corrupte “rechtssysteem” daarmee moet accepteren. In principe kan men er beter schijt aan hebben en simpelweg niet betalen. Helaas is ons geldsysteem ook zo corrupt als de pest. Ja je kunt wel naar een of andere cryptomunt overschakelen maar ermee betalen is wel nog altijd lastig.

  3 likes
 • Sjazon schreef:

  Dus de advocaten weten het ook niet helemaal zeker? Hou dan je mond en zorg eerst dat je het zeker weet! Als ik op basis van deze uitspraak van een advocaat een zaak zou verliezen, betaalt hij dan de kosten?

  1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  recht in nederland kom op, er is geen recht etlijk recht in nederland dit komt door dat de wetten niet nagekomen mogen worden door hun zij de enigste die in nederland wet onafhankelijk dient te zijn in het uitspreken van wet naar rechtvonnissen, hun die straf bepalen mogen niks nooit bepalen hebben geen bevoeging in de uitvoering van bescherming den samenleving tegen de overheid:

  hier onder volgende eed maakt dat hun die zeggen rechtspreker te zijn, zijn in de wet gemuilkorfd door art. 120 van de grondwet wat totale wet en regelgeving in de rechtspaleizen “out of order” zet..

  nog voor wat rechter is de zaal betreed is in verschijnen deze al bevooroordeeld in hun eigen schending van de eed tov de berechte in meineed met voorbedachte rade.. dit al omschreven sinds 1829 en herhaald 1933 en art 120 GW is zeer pijnlijk overbodig geworden in 1948 wel op 10 december zo rechters hebben geleerd..

  allen krijgen onderwijs heb je dit doorlopen met rezultaat dan ben je onderwezen (vertaling onder = laag mag ook onder blijven wezen = mens dus laagmens of ondermens)

  hier volgt de eed en daar onder art, 120 gw

  Rechterlijke ambtenaren hebben een eigen ambtseed, welke is vastgelegd in de Tweede Bijlage van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren

  Ik zweer/beloof dat ik trouw zal zijn aan de Koning, en dat ik de Grondwet en alle overige wetten zal onderhouden en nakomen.
  Ik zweer/verklaar dat ik middellijk noch onmiddellijk, onder welke naam of voorwendsel ook, tot het verkrijgen van een benoeming aan iemand iets heb gegeven of beloofd, noch zal geven of beloven.
  Ik zweer/verklaar dat ik nimmer enige giften of geschenken hoegenaamd zal aannemen of ontvangen van enig persoon van wie ik weet of vermoed dat hij een rechtsgeding heeft of zal krijgen waarin mijn ambtsverrichtingen te pas zouden kunnen komen.
  Ik zweer/beloof dat ik gegevens waarover ik bij de uitoefening van mijn ambt de beschikking krijg en waarvan ik het vertrouwelijke karakter ken of redelijkerwijs moet vermoeden, behoudens voor zover enig wettelijk voorschrift mij tot mededeling verplicht of uit mijn ambt de noodzaak tot mededeling voortvloeit, geheim zal houden.
  Ik zweer/beloof dat ik mijn ambt met eerlijkheid, nauwgezetheid en onzijdigheid, zonder aanzien van personen, zal uitoefenen en mij in deze uitoefening zal gedragen zoals een goed rechterlijk ambtenaar betaamt.
  “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!” of “Dat verklaar en beloof ik!”

  https://www.nederlandrechtsstaat.nl/module/nlrs/script/viewer.asp?soort=commentaar&artikel=120

  0 likes
 • Peter schreef:

  “A government that’s big enough to give you everything, is big enough to take it all away” – Huey Long

  0 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  >