Mens en Dier

Gideon van Meijeren botst met Segers: ‘Verzet tegen een tirannieke regering is een plicht’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat ik heel belangrijk vind, is dat we in veel grotere mate de regels die onrechtmatig zijn opgelegd niet meer gaan volgen. Dat zei Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) in de Blue Tiger Studio.

“Dus dat geldt voor al die vrijheidsbeperkende coronamaatregelen die onrechtmatig zijn omdat ze onder valse voorwendselen zijn opgelegd. Die moeten we niet gaan gehoorzamen,” zei het Kamerlid. “Dat is een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid.”

Dit is volgens Van Meijeren noodzakelijk om er uiteindelijk voor te kunnen zorgen dat we dit regime ten val kunnen brengen. “Want zolang wij allemaal blijven gehoorzamen, zal het regime ook door blijven gaan om die maatregelen op te blijven leggen.”

Samen een vuist maken

“Ik constateer dat we nu te maken hebben met machthebbers die zich tegen de bevolking gekeerd hebben. Die op onrechtmatige wijze vrijheden inperken, grondrechten afpakken, zich opstellen als een tirannieke overheid, werken aan de uitrol van een totalitaire staat en woorden kunnen niet hard genoeg zijn om ons daartegen te verzetten,” benadrukte Van Meijeren.

Hij riep mensen op om ‘in verzet te blijven komen, hier niet aan mee te doen, niet te zwichten voor tirannen en elkaar op te zoeken om samen een vuist te maken’.

Dat is niet doodeng

Zijn uitspraken stuiten ChristenUnie-leider Gert Jan Segers tegen de borst. “Ofwel je aanvaardt de democratische rechtsstaat waarin het na vrije verkiezingen gekozen parlement besluiten neemt en rechters gedragingen toetsen aan de wet. Ofwel je wil anarchie en een samenleving waarin ieder doet wat goed is in zijn/haar eigen ogen. FVD wil chaos. Doodeng,” twittert Segers.

Van Meijeren dient hem van repliek: “FVD wil vrijheid. Dat is niet doodeng. Doodeng is een tirannieke regering die onrechtmatig en onder valse voorwendselen grondrechten van burgers afpakt, om een totalitaire controlestaat uit te rollen. Verzet daartegen is niet alleen moreel gerechtvaardigd, maar ook een plicht.”

4.8 254 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
7 maanden geleden

Valse profeet Gert Jan Segers is zelfs met dertig zilverlingen nog niet tevreden.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Segers ziet één ding over het hoofd:

Een goed werkende democratie dient de kleine minderheid te beschermen.
Met die de gedachte is de Amerikaanse grondwet geschreven.

Hannah Arendt

koddebeier
koddebeier
7 maanden geleden

Segers eikel je kan Nederland geen democratie meer noemen als je de bevolking met nep redenen onderdrukt !!

fransje
fransje
7 maanden geleden

Zondag 2-1-2022 museumplein Amsterdam daar hoor je te zijn als het genoeg is geweest stop de WEF.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

161
0
We lezen graag je reactie!x