Homepagina » Gezondheid » Afrikaanse planten houden tumorgroei tegen
Afrikaanse planten houden tumorgroei tegen

Afrikaanse planten houden tumorgroei tegen

Medicinale planten uit Afrika bevatten stoffen die de verspreiding van kankercellen kunnen voorkomen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universiteit (JGU) in Mainz.

De werkzame bestanddelen van de Afrikanse planten doden mogelijk tumorcellen die resistent zijn tegen verschillende medicijnen.

Deze planten zijn een prima uitgangspunt voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, aldus professor Thomas Efferth van de JGU. De afgelopen vier jaar heeft Efferth samen met biochemicus dr. Victor Keute van de Universiteit van Dschang in Kameroen werkzame bestanddelen van verschillende Afrikaanse planten bestudeerd, waaronder de Malagueta-peper (foto) en Japans bloedgras.

Chinese geneeskunde

“We onderzoeken nu stoffen die de resistentie van tumoren ongedaan maken en die geen bijwerkingen hebben,” zei Efferth. Hij werkt ook met geneeskrachtige planten die worden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Veel planten bevatten giftige stoffen die ze gebruiken om zich tegen roofdieren en ziektes te beschermen. In de afgelopen miljoenen jaren hebben ze bepaalde moleculen weten te ontwikkelen die compenseren voor hun tekortkomingen. De onderzoekers moeten nu vaststellen welke stoffen geneeskrachtig zijn en welke giftig en gevaarlijk zijn.

Benzofenonen

De Kameroense wetenschapper Victor Kuete heeft meer dan 100 specerijen en planten uit zijn geboorteland getest op kankercellen. “We hebben al een hele serie benzofenonen en andere fytochemicaliën ontdekt die resistentiemechanismen omzeilen en daarom veel potentie hebben,” vertelde Efferth.

Het onderzoeksteam laat weten dat vier natuurlijk voorkomende benzofenonen de verspreiding van kankercellen kunnen voorkomen, waaronder cellen die resistent zijn tegen verschillende soorten medicijnen.

Bron: Uni-mainz.de

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Kortom deze planten komen nooit op de markt. Zijn niet verkrijgbaar. Gekke is ben er met de natuur begaan. Ik krijg steeds meer door m,n vogels heilzame planten in mijn tuin.In het begin dacht ik wat moet ik ermee.Onkruid. Maar nu ik weet wat ze doen, ze zijn bruikbaar laat ik ze staan.Ben ze dankbaar.Zijn heiliger dan de roos bv. Dit zijn geneeskrachtige planten.Klis bv geneest porasias de huidziekte.Ach ik geniet nu van wat anderen onkruid noemen.En als menig mens eens meer met de natuur leefde zaten ze niet zoveel bij de huisarts. want dan krijg je troep voorgeschreven.Maar goed bigfarma wil verdienen aan het gif wat ze verspreiden dus hopla. Alles is te bestrijden zonder dat gif van hun.Op een natuurlijke manier.Maargoed de wachtkamers zittenh nog overvol. Gekke is kom amper bij een arts, tja dit jaar moest ik van de werkgever, maar goed die zooi belande in de klico.Heb je gelijk maagbeschermers nodig ,nou dat weet je wel wat het met een lichaam doet.

  1 likes
 2. Blijf erbij voor iedere ziekte is er een remedie te vinden in de natuur. Alles is zo balans, er is echter nog zo weinig onderzocht op dat gebied.

  0 likes
 3. #1 ruud ik dus dat er juist heel veel onderzoek naar gedaan is. alles is bekend maar wordt geheim gehouden voor het koeienvolk.

  0 likes
 4. Van de hennepplant is al heel lang bewezen dat deze kankerwerende en genezende eigenschappen heeft: dus verboden in heel veel landen op last van Big Pharma. Ook kan de henneplant net zoals in de periode van voor 1938 dienen als economische motor: goedkope bron voor medicijnen, goedkope bron voor autobrandstof. Goedkope bron voor kleding, voedsel , auto-industrie, papier en bouwstenen. Dus hiermee een grote bedreiging voor de chemiereuzen en pharmaciereuzen die ons dwingen tot aardoliegebruik en katoengebruik en houtverbuik. Tel daar nog even bij op dat hennepplanten overal ter wereld bekend staan om hun groeikracht en grote CO2-opname en u raadt het al; deze plant is na 1938 op valse gronden bijna wereldwijd verboden. Eens kijken wat er met de afrikaanse planten gaat gebeuren.

  0 likes
 5. [quote name=”ruud”]Blijf erbij voor iedere ziekte is er een remedie te vinden in de natuur. Alles is zo balans, er is echter nog zo weinig onderzocht op dat gebied.[/quote]
  Ruud allen stoffen voor medicijnen ,worden met karrevrachten uit natuur gehaald ,en omgezet in veel geld.

  0 likes
 6. [quote name=”Paulsater”]Van de hennepplant is al heel lang bewezen dat deze kankerwerende en genezende eigenschappen heeft: dus verboden in heel veel landen op last van Big Pharma. Ook kan de henneplant net zoals in de periode van voor 1938 dienen als economische motor: goedkope bron voor medicijnen, goedkope bron voor autobrandstof. Goedkope bron voor kleding, voedsel , auto-industrie, papier en bouwstenen. Dus hiermee een grote bedreiging voor de chemiereuzen en pharmaciereuzen die ons dwingen tot aardoliegebruik en katoengebruik en houtverbuik. Tel daar nog even bij op dat hennepplanten overal ter wereld bekend staan om hun groeikracht en grote CO2-opname en u raadt het al; deze plant is na 1938 op valse gronden bijna wereldwijd verboden. Eens kijken wat er met de afrikaanse planten gaat gebeuren.[/quote]

  run form the cure van Rick simpson op youtube 😉

  0 likes
 7. PFFFF ALS WIJ ONZE GEWASSEN NOG KUNNEN OF WILLEN BESCHERMEN.Nee Monsanto. Moet geen gif.OJa koemest is niet meer verkrijgbaar ook niet gedroogd verboden. Dus ga nu maar met m’n schepje de weilanden in opzoek naar gedroogde vlaaien.Oja rij eens een keer rond, je ziet amper nog koeien.Schrok ervan. ff ritje ovcerijssel gegroningen amper kloeien meer.Dus mensen let eens meer op er verdwijnt steeds meer.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...