Homepagina » Mens en Dier » Klokkenluider confronteert Hugo de Jonge op het Binnenhof: ‘U hebt een corrupte baas’
klokkenluider
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Klokkenluider confronteert Hugo de Jonge op het Binnenhof: ‘U hebt een corrupte baas’

Klokkenluider Huig Plug zag coronaminister Hugo de Jonge maandagmiddag op het Binnenhof. “Daar staat de pathologische leugenaar voor het departement van Algemene Zaken. Onbeperkt liegen, en hij komt weer deze kant op.”

“Goedemiddag meneer De Jonge, ik wil u alleen even meedelen dat u een corrupte secretaris-generaal hebt,” zei Plug tegen de minister, die vervolgens wegbeende. “Dat is Siebe Riedstra. En de benoeming van z’n opvolger, Marcelis Boereboom, deugt niet.”

“En dat is dus Hugo de Jonge. Zijn baas is Siebe Riedstra, secretaris-generaal uit mijn doofpotdossier. Wij werken aan een bepaald doel en dat is richting de waarheid. Hugo de Jonge zit op de doofpot en wij trappen het deksel eraf,” zei de klokkenluider.

Hoofdrolspeler in de toeslagenaffaire

Riedstra werd eind april benoemd tot interim-secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid. Hij wordt op 13 september opgevolgd door Marcelis Boereboom. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren (D66).

De instemming riep nogal wat vraagtekens op aangezien Boereboom één van de ambtelijke hoofdrolspelers was in de toeslagenaffaire, waarin tienduizenden mensen vermorzeld raakten in de raderen van de Belastingdienst, schrijft Welmoed Vlieger voor Trouw.

“Ik vraag me dan toch af: welke boodschap geef je met Boerebooms benoeming af aan de gedupeerden, aan de samenleving als geheel?” zegt ze.

Justitie werkte Plug eruit

Plug trok als gevangenisbewaarder aan de bel over brandgevaar, procedurefouten en racisme binnen het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Justitie erkende zijn klokkenluidersmelding niet en werkte hem eruit.

In 2019 schreef Riedstra, destijds de hoogste ambtelijke baas van justitie, dat Plug ‘in steeds schrillere bewoordingen ongefundeerde beschuldigingen en insinuaties uit aan het adres van de ambtelijke leiding van de Dienst Justitiële Inrichtingen en dit departement’.

Hij bood Plug aan het ontslag in te trekken op voorwaarde dat hij alle beschuldigingen zou terugnemen. De klokkenluider weigerde, waarna zijn ontslagprocedure werd doorgezet.

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

De corruptie regeert. Zoveel is natuurlijk al lang duidelijk. Toch ben ik erg blij met mensen zoals Huig Plug, die niet nalaat de vinger op de zere plek te leggen.
Deze hele demissionaire (hoe lang nog?) regering hangt van corruptie aan elkaar.
Maar dat wordt netjes in stand gehouden door de club, die achter de schermen werkelijk de touwtjes in handen hebben.
En dat is Klaus Schwab met zijn World Economic Forum.
Die grapjurken hier in den lande hebben helemaal geen moer meer te vertellen. En dat vinden ze helemaal best. Ze worden er uiteindelijk dik voor betaald.
En wij, de bevolking, kunnen knarsetanden tot wij een ons wegen. Het helpt allemaal niets.
Ineens schiet mij iets te binnen wat betreft die heks Sigrid Kaag. Zij werd lijsttrekker voor D66 ergens vorig jaar augustus? Zij bestond het toen te zeggen dat zij een post als minister president wel zag zitten. Dat kon zij alleen maar met zoveel bravoure doen, omdat haar baasje Schwab dat in gedachten heeft. Het volgende kabinet wordt al lacherig “Kabinet Schwab I” genoemd. Dat is niet voor niets.
D66 stond er vorig jaar in de peilingen met 13 virtuele zetels echt niet zo florissant voor om zó hoog van de toren te blazen.
Wij leven met z’n allen momenteel in een schijnwereld. Niets is wat het lijkt.

Jopie
Jopie
1 maand geleden

De waarheid wordt niet op prijs gesteld in Den Haag !

Marc El
Marc El
1 maand geleden

En nu doooooorzetten mensen!!! Alles op alles. Alle corrupte zooo afzetten en laten berechten…..De alleraller zwaarste straffen zijn niet eens zwaar genoeg voor dat nazituig.

jan
jan
1 maand geleden

Nee mensen levens tel al lang niet meer. Alleen nog maar Geld Geld Geld Geld Geld Geld Geld. GGD zijn de gezonden mensen gif vaccineren. Ze krijgen daar extra voor betaald. Achteraf. Wir haben es nicht ge wusst. Murder with vaccine genocide vaccin.

x

Check Also

de jonge

De Jonge noemt verhalen over vruchtbaarheidsproblemen na coronavaccin ‘evidente onzin’

Donderdag was zorgminister Hugo de Jonge te ...

agema

Fleur Agema veegt vloer aan met coronabeleid De Jonge: ‘Café dicht. Strikte QR-code. Toch iedereen besmet’

Café Camelot in Zutphen moest dit weekend ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x