Mens en Dier

Klokkenluider confronteert Hugo de Jonge op het Binnenhof: ‘U hebt een corrupte baas’

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Klokkenluider Huig Plug zag coronaminister Hugo de Jonge maandagmiddag op het Binnenhof. “Daar staat de pathologische leugenaar voor het departement van Algemene Zaken. Onbeperkt liegen, en hij komt weer deze kant op.”

“Goedemiddag meneer De Jonge, ik wil u alleen even meedelen dat u een corrupte secretaris-generaal hebt,” zei Plug tegen de minister, die vervolgens wegbeende. “Dat is Siebe Riedstra. En de benoeming van z’n opvolger, Marcelis Boereboom, deugt niet.”

“En dat is dus Hugo de Jonge. Zijn baas is Siebe Riedstra, secretaris-generaal uit mijn doofpotdossier. Wij werken aan een bepaald doel en dat is richting de waarheid. Hugo de Jonge zit op de doofpot en wij trappen het deksel eraf,” zei de klokkenluider.

Hoofdrolspeler in de toeslagenaffaire

Riedstra werd eind april benoemd tot interim-secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid. Hij wordt op 13 september opgevolgd door Marcelis Boereboom. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren (D66).

De instemming riep nogal wat vraagtekens op aangezien Boereboom één van de ambtelijke hoofdrolspelers was in de toeslagenaffaire, waarin tienduizenden mensen vermorzeld raakten in de raderen van de Belastingdienst, schrijft Welmoed Vlieger voor Trouw.

“Ik vraag me dan toch af: welke boodschap geef je met Boerebooms benoeming af aan de gedupeerden, aan de samenleving als geheel?” zegt ze.

Justitie werkte Plug eruit

Plug trok als gevangenisbewaarder aan de bel over brandgevaar, procedurefouten en racisme binnen het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Justitie erkende zijn klokkenluidersmelding niet en werkte hem eruit.

In 2019 schreef Riedstra, destijds de hoogste ambtelijke baas van justitie, dat Plug ‘in steeds schrillere bewoordingen ongefundeerde beschuldigingen en insinuaties uit aan het adres van de ambtelijke leiding van de Dienst Justitiële Inrichtingen en dit departement’.

Hij bood Plug aan het ontslag in te trekken op voorwaarde dat hij alle beschuldigingen zou terugnemen. De klokkenluider weigerde, waarna zijn ontslagprocedure werd doorgezet.

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
8 maanden geleden

De corruptie regeert. Zoveel is natuurlijk al lang duidelijk. Toch ben ik erg blij met mensen zoals Huig Plug, die niet nalaat de vinger op de zere plek te leggen.
Deze hele demissionaire (hoe lang nog?) regering hangt van corruptie aan elkaar.
Maar dat wordt netjes in stand gehouden door de club, die achter de schermen werkelijk de touwtjes in handen hebben.
En dat is Klaus Schwab met zijn World Economic Forum.
Die grapjurken hier in den lande hebben helemaal geen moer meer te vertellen. En dat vinden ze helemaal best. Ze worden er uiteindelijk dik voor betaald.
En wij, de bevolking, kunnen knarsetanden tot wij een ons wegen. Het helpt allemaal niets.
Ineens schiet mij iets te binnen wat betreft die heks Sigrid Kaag. Zij werd lijsttrekker voor D66 ergens vorig jaar augustus? Zij bestond het toen te zeggen dat zij een post als minister president wel zag zitten. Dat kon zij alleen maar met zoveel bravoure doen, omdat haar baasje Schwab dat in gedachten heeft. Het volgende kabinet wordt al lacherig “Kabinet Schwab I” genoemd. Dat is niet voor niets.
D66 stond er vorig jaar in de peilingen met 13 virtuele zetels echt niet zo florissant voor om zó hoog van de toren te blazen.
Wij leven met z’n allen momenteel in een schijnwereld. Niets is wat het lijkt.

Jopie
Jopie
8 maanden geleden

De waarheid wordt niet op prijs gesteld in Den Haag !

Marc El
Marc El
8 maanden geleden

En nu doooooorzetten mensen!!! Alles op alles. Alle corrupte zooo afzetten en laten berechten…..De alleraller zwaarste straffen zijn niet eens zwaar genoeg voor dat nazituig.

jan
jan
8 maanden geleden

Nee mensen levens tel al lang niet meer. Alleen nog maar Geld Geld Geld Geld Geld Geld Geld. GGD zijn de gezonden mensen gif vaccineren. Ze krijgen daar extra voor betaald. Achteraf. Wir haben es nicht ge wusst. Murder with vaccine genocide vaccin.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x