Homepagina » Gezondheid » Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom
Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

Er is voor het eerst onderzoek gedaan naar het gebruik van traditionele, complementaire en alternatieve geneeskunde in de sub-Sahara.

En wat blijkt? Er wordt op grote schaal gebruikt van gemaakt, en niet omdat mensen geen toegang hebben tot de reguliere geneeskunde.

De onderzoekers, verbonden aan de University of Technology Sydney in Australië, hebben hun onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Global Health.

94 procent

Vooral zwangere vrouwen, kankerpatiënten en mensen met malaria maken gebruik van alternatieve geneeswijzen, blijkt uit het onderzoek.

In Nigeria en Ethiopië was het gebruik het hoogst: tot wel 94 procent van de bevolking. Het gemiddelde lag op ongeveer 60 procent.

Kruidentherapie bleek van alle behandelingen het populairst in de sub-Sahara, gevolgd door gebed/spiritualiteit en therapieën als massage, meditatie en yoga.

Ontevreden

Alternatieve geneeswijzen zijn in de sub-Sahara populair omdat ze relatief goedkoop zijn en omdat men ontevreden is over de conventionele geneeskunde, aldus de onderzoekers.

De meeste gebruikers verzwijgen voor hun zorgverzekeraar dat ze kiezen voor alternatieve geneeswijzen vanwege de negatieve associatie die eraan kleeft.

Opvallend is verder dat er maar weinig bijwerkingen werden gemeld.

[UTS]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjoter
Pjoter
1 jaar geleden

Logisch toch?!

Klaassen
Klaassen
1 jaar geleden

Afrika is al jaren goedkoop test gebied voor medicijnenen en de neven effecten daarvan, worden er tientallen doodziek of gaan dood ,is toch geen hond die het ziet of rapporteert, omdat je bij constatering ook wat moet kunnen bewijzen ,en dat is zeer lastig.

Jerrel
Jerrel
1 jaar geleden

Natuurlijke is de juiste geneeswijze. Medicijnen van BF is surrogaat en eigenlijk alternatief.

Bert
Bert
1 jaar geleden

De geneeskunde die nu algemeen gebruikt wordt is in feite alternatieve geneeskunde. De oorspronkelijke geneeskunde was de natuur/ plant geneeskunde totdat de geldmagnaten geld zagen in de chemische onderdrukkingskunde, dat zichzelf de titel reguliere geneeskunde heeft aangemeten. Dit is in feite geen geneeskunde maar onderdrukkingskunde, want er wordt niets genezen.
Doodsoorzaak nr. 3 is medicijnvergiftiging en artsfalen. dat zegt dus al genoeg.

Elske
Elske
1 jaar geleden

Ik ben momenteel bezig de Friese familie in kaart te brengen. Opvallend is dat in de 18e-19e eeuw mijn familieleden over het algemeen niet zo oud werden (?). In de eeuwen ervoor (al mijn lijnen gaan min. 10 generaties terug) worden ze ouder, maar vooral in de 13e-14e eeuw worden ze oud. Ik weet natuurlijk ook dat deze lijnen vaak de gegoede burgerij zijn (anders gaan ze niet zo ver terug) en dat zij het goed hadden, maar hier komen verscheidene keer 100+ in de lijn voor, tot mijn verbazing. Ik maar denken dat wij als hoogtechnische beschaving nu het “oudst” worden. Vaccinaties, ziekenhuizen, zorgkosten die de pan uit reizen, wat willen we meer? Dan moeten we toch wel oud kunnen worden. Geloof het maar niet. Goed voedsel (goede nutrienten, mineralen en vitaminen), goede hygiene, geen stress, goede sociale zorg en geen gif in je woonomgeving zijn de basisvoorwaarden voor oud worden. Reguliere, natuurlijke geneeskunde hoort ook bij deze basisvoorwaarden. Dat weten ze in Afrika nog. De hele farmaceutische industrie is 1 groot verdienmodel om de mensheid naar de “kl…” te helpen.

Delilah
Delilah
Reactie op  Elske
1 jaar geleden

Wat dacht je van rhesus negatieve bloedgroepen? Die worden ook ouder, en zijn eigenlijk de nazaten van de Anunnaki en aangesteld om te mogen heersen op goede wijze natuurlijk, dan snap je nu ook waarom de ellite slimmer is en mag heersen…blauw bloed, blue bloods, royals… 😉 Ik heb ook een rhesus negatieve bloedgroep nml. 🙂

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Op het platteland wereldwijd gebruikt men ook veel meer de traditionele geneeswijzen. Het zijn de stedelingen die een kant-en-klare pil zoeken tegen van alles.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Niet alleen Afrika

x

Check Also

Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

De politie in Thailand heeft tot twee ...

Oostenrijkse onderzoekers vinden bewijs voor meridianen of energiebanen in het lichaam. Hier bevinden ze zich

Oostenrijkse onderzoekers vinden bewijs voor meridianen of energiebanen in het lichaam. Hier bevinden ze zich

Het bestaan van zogeheten meridianen of energiebanen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x