Gezondheid

Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is voor het eerst onderzoek gedaan naar het gebruik van traditionele, complementaire en alternatieve geneeskunde in de sub-Sahara.

En wat blijkt? Er wordt op grote schaal gebruikt van gemaakt, en niet omdat mensen geen toegang hebben tot de reguliere geneeskunde.

De onderzoekers, verbonden aan de University of Technology Sydney in Australië, hebben hun onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Global Health.

94 procent

Vooral zwangere vrouwen, kankerpatiënten en mensen met malaria maken gebruik van alternatieve geneeswijzen, blijkt uit het onderzoek.

In Nigeria en Ethiopië was het gebruik het hoogst: tot wel 94 procent van de bevolking. Het gemiddelde lag op ongeveer 60 procent.

Kruidentherapie bleek van alle behandelingen het populairst in de sub-Sahara, gevolgd door gebed/spiritualiteit en therapieën als massage, meditatie en yoga.

Ontevreden

Alternatieve geneeswijzen zijn in de sub-Sahara populair omdat ze relatief goedkoop zijn en omdat men ontevreden is over de conventionele geneeskunde, aldus de onderzoekers.

De meeste gebruikers verzwijgen voor hun zorgverzekeraar dat ze kiezen voor alternatieve geneeswijzen vanwege de negatieve associatie die eraan kleeft.

Opvallend is verder dat er maar weinig bijwerkingen werden gemeld.

[UTS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjoter
Pjoter
3 jaren geleden

Logisch toch?!

Klaassen
Klaassen
3 jaren geleden

Afrika is al jaren goedkoop test gebied voor medicijnenen en de neven effecten daarvan, worden er tientallen doodziek of gaan dood ,is toch geen hond die het ziet of rapporteert, omdat je bij constatering ook wat moet kunnen bewijzen ,en dat is zeer lastig.

Jerrel
Jerrel
3 jaren geleden

Natuurlijke is de juiste geneeswijze. Medicijnen van BF is surrogaat en eigenlijk alternatief.

Bert
Bert
3 jaren geleden

De geneeskunde die nu algemeen gebruikt wordt is in feite alternatieve geneeskunde. De oorspronkelijke geneeskunde was de natuur/ plant geneeskunde totdat de geldmagnaten geld zagen in de chemische onderdrukkingskunde, dat zichzelf de titel reguliere geneeskunde heeft aangemeten. Dit is in feite geen geneeskunde maar onderdrukkingskunde, want er wordt niets genezen.
Doodsoorzaak nr. 3 is medicijnvergiftiging en artsfalen. dat zegt dus al genoeg.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x