Universum

Britse wetenschappers: “Grotten op Mars wemelen mogelijk van leven”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers zeggen dat grotten op Mars mogelijk wemelen van leven. Op afbeeldingen gemaakt door ruimtesondes zijn ingangen van ondergrondse netwerken te zien die ze graag willen verkennen. Dat meldt de Britse Daily Telegraph.

Er is alleen één probleem: geen van de huidige Marsrovers kan deze mysterieuze werelden binnengaan. Tijdens toekomstige missies is het de bedoeling dat astronauten in een baan om de rode planeet draaien en vanuit een ruimteschip de rovers aan het oppervlak besturen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De grot is een ideale plek om sporen van leven te vinden omdat je er beschermd bent tegen externe elementen,” zei dr. Elie Allouis. “Zodra we de grot binnengaan hebben we echter geen toegang meer tot zonne-energie en zijn we afhankelijk van batterijen. Dat betekent dat we vrij snel moeten werken in een donkere en zeer uitdagende omgeving.”

Methaan

Dr. Allouis hoopt sporen van microben te vinden in de grotten of op de stenen die niet worden blootgesteld aan de straling. “In de lavatunnels op Mars is mogelijk een hele nieuwe wereld om te verkennen.”

In december 2014 ontdekte Marsrover Curiosity kortdurende pieken in het methaangehalte van de Marsatmosfeer. De bevindingen duiden op de mogelijkheid van leven op de rode planeet. Op aarde wordt 90 procent van het methaangas namelijk uitgescheiden door levende organismen.

In Zuid-Afrika zijn tot op meer dan 1,5 kilometer diepte micro-organismen aangetroffen, dus wetenschappers zijn er zeker van dat microben ook onder de permafrost op Mars kunnen overleven.

Andere plekken

In 2018 gaat de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een rover naar Mars sturen die op zoek gaat naar leven. Het wagentje wordt uitgerust met een boor waarmee tot een diepte van twee meter kan worden geboord. De Marsrovers van NASA kunnen maar een paar centimeter diep boren.

“Als we leven vinden op Mars betekent dat dat leven iets heel gewoons is in het zonnestelsel,” zei dr. Allouis. “Misschien gaan we het ook op andere plekken aantreffen.”

“We dachten eerst dat veel droge plekken op aarde zoals woestijnen niet geschikt waren voor leven, maar we hebben ontdekt dat het overal op aarde wemelt van leven,” besloot hij. “Leven vindt altijd een manier om te bestaan.”

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

er is leven op mars en anders eet ik mijn hoed op

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Als je ‘remote viewing’ op Mars toepast, dan kan je leven in de grotten op Mars bevestigen.

mario
mario
7 jaren geleden

zeker de elite die zich al gesetteld hebben?

formidabele
formidabele
7 jaren geleden

Schijnbaar zitten de alliens daar?
Althans Bill Cooper had zich hierover uitgelaten, dat hij ook achteraf met zijn leven had moeten bekopen?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x