Homepagina » Natuur en Milieu » Meetstations langs kust Antarctica laten geen opwarming zien. Is dit waarom klimaatalarmisten de Zuidpool mijden als de pest?
Meetstations langs kust Antarctica laten geen opwarming zien. Is dit waarom klimaatalarmisten de Zuidpool mijden als de pest?

Meetstations langs kust Antarctica laten geen opwarming zien. Is dit waarom klimaatalarmisten de Zuidpool mijden als de pest?

Onlangs bleek dat een grote gletsjer op Groenland weigert te smelten en zelfs groeit. Ook op de Zuidpool gebeurt iets anders dan klimaatalarmisten lange tijd hebben voorspeld.

Pierre Gosselin van No Tricks Zone heeft de temperatuurgegevens van 11 meetstations op Antarctica naast elkaar gelegd en komt tot de conclusie dat het continent in de afgelopen decennia niet is opgewarmd.

Het betreft hier de meetstations Butler Island, Neumayer, Halley, Syowa, Casey, Davis, Zhongshan, Mirnyl, Dumont D’Urvi, Mawson en Novolazarevsk.

Neerwaartse trend

Geen van de meetstations laat opwarming zien, merkt Gosselin op. Sommige laten zelfs een neerwaartse trend zien.

Een studie onder leiding van Josefino Comiso van het Cryospheric Sciences Laboratory van de NASA liet eerder zien dat het zee-ijs rond de Zuidpool in de afgelopen 40 jaar aanzienlijk is gegroeid.

“Geen enkel meetstation langs de kust van Antarctica laat zien dat het continent opwarmt,” vat Gosselin samen. “De meeste laten juist zien dat de Zuidpool afkoelt.”

Geen sprake

Daarnaast blijkt uit temperatuurgegevens van meetstations op de Zuidelijke Shetlandeilanden, die zijn gelegen in de Antarctische Oceaan, dat er sinds 1993 geen sprake is geweest van opwarming.

Verder is uit onderzoek van Chunxia Zhou van de Chinese Wuhan University gebleken dat de zeeoppervlaktetemperatuur in de Antarctische Oceaan in de afgelopen jaren is gedaald.

Tegenovergestelde

Dit nieuws komt de klimaatalarmisten zeer ongelegen. Zij voorspelden immers dat de Zuidpool zou opwarmen en zou gaan smelten. Het tegenovergestelde is gebeurd, aldus Gosselin.

Hij vindt dat de alarmisten moeten worden ontslagen en nooit meer wetenschap zouden mogen bedrijven.

[Ice Age Now via No Tricks Zone]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
1 jaar geleden

Ok. op Antarctica niet, maar op overige locaties en delen van de wereld zijn de feiten over opwarming wel aanwezig.

J@n
Reactie op  Kalki
1 jaar geleden

De term klimaat gekkies zegt genoeg.

Bas
Bas
Reactie op  Kalki
1 jaar geleden

Dat lijkt zo Kalki, KNMI maar ook andere organisaties doen aan homogenisatie van cijfers anders werken hun klimaatcomputermodellen niet meer goed. Daardoor ‘lijkt’ alsof er grote verschillen zijn. Pak je de echte cijfers erbij die niet zijn aangepast zie je zelfs dat we nu een afkoelingsperiode ingaan.

Google maar eens op fransdijkstra en homogenisatie daar kan je precies zien wat er nou gebeurd met de cijfers….

danmaarzo
danmaarzo
Reactie op  Kalki
1 jaar geleden

Wat laten de tientallen andere stations voor resultaten zien.

salvar
salvar
1 jaar geleden

klimaatgekken direct ter verantwoording roepen en een pak slaag geven, misschien gaan ze anders denken wat ik betwijfel.
je kan ze ook in hun zwembroek een tijdje vakantie laten vieren op de zuidpool en aan een ijslolly laten likken.

eksegese
eksegese
1 jaar geleden

Ze liegen of het gedrukt staat, sterker nog het is gedrukt en dat is het onomstotelijk bewijs dat ze liegen hetgeen uiteindelijk in hun eigen smoel zal ontploffen. Sommige mensen laten zich voor een poosje bedotten, maar zeker niet alle mensen laten zich altijd bedotten en dat gaat nog een vervelend staartje krijgen, dat verzeker ik u.

christ Kanters
christ Kanters
1 jaar geleden

Het is een geldklopperij , van de grote bedrijven , alles vervangen en vernieuwen , in en rond het huis , zo veel mogelijk op de fiets en openbaar vervoer , dan kunnen de rijken beter van A naar B in hun limo siemens

Joris
Joris
1 jaar geleden

Volgens de cijfers van het KNMI was mei 2019 1,5 graad kouder dan normaal. De NPO weermensen heb ik er niet over gehoord…….?

sanny koens
sanny koens
1 jaar geleden

Het enige wat ze proberen.
Is mensen bang te maken,
Maar er zijn ook mensen die ze door hebben,
En dat hebben ze niet graag,
Maar dan hebben ze pech,

Theo Boonstra
Theo Boonstra
1 jaar geleden

Er valt veel te verdienen aan deze gekte. Was dat niet zo, dan kregen we hele andere cijfers.

Jasja
Jasja
1 jaar geleden

Ik vindt het altijd wel leuk als mensen over Antarctica beginnen.

Niet veel mensen hebben verstand van het weersysteem van Antarctica. Antarctica is tot 2016 inderdaad aan de opwarming ontsnapt, althans een groot deel van het continent.
Dit komt doordat Antarctica een vrijwel gesloten weersysteem heeft. Waar op de noordpool een warme golfstroom naar de pool toe gaat en een koude er vanaf, stroomt om Antarctica een koude golfstroom rond het continent.

Het klimaat van Antarctica heeft een aantal voordelen ten opzichte van de Noordpool:

1 er is een koude stroming rond het continent, hierdoor wordt er amper warm water aangevoerd.

2 Antarctica is een continent het meeste ijs ligt op het land waardoor water niet het ijs kan smelten.

3 Antarctica is op sommige plekken ruim 3500 meter hoog door deze hoogte is het er altijd zeer koud. Door de kou is er een hogedrukgebied wat altijd boven de polen hangt en in een hogedrukgebied stroomt de lucht altijd van de kern naar buiten toe. Er wordt dus altijd koude lucht vanaf 3400 meter hoogte van de kern van het ontinent naar de randen gestuurd.

Tot 2016 leek Antarctica de opwarming te ontlopen maar sinds 2016 is het er opeens heel veel warmer gaan worden. Waarschijnlijk komt dit door een plotselinge afname van de golfstroom. Ook is het zo dat delen van Antarctica al langer te maken hebben met opwarming, bijvoorbeeld het antarctiesch schiereiland.

Ik heb dit continent jaren terug uitgebreid bestudeerd. Het is een heel interessante omgeving.

Als u een artikel post. Als u een artikel post is het wel handig om het hele verhaal te vertellen en niet maar een deel. Dus bij deze vul ik het even wat aan.

Rob Puttmann
Rob Puttmann
Reactie op  Jasja
1 jaar geleden

Het is inderdaad handig om alle gegevens erbij te betrekken. Doorgaande op die lijn, is het dus ook handig om de warme periode tussen het jaar 800 en 1200 erbij te betrekken. Een periode waarin perziken in België en druiven in NL gekweekt werden. Dit terwijl er nog geen industrie was en uiteraard ook geen auto’s. De oorzaak van die warme periode is onbekend (of willens en wetens onbekend). De “wetenschappelijke” verklaring die voor deze opwarming wordt gegeven is het dooddoenertje dat we toen met een plaatselijke opwarming te doen hadden. Met andere woorden er traden gedurende ongeveer 400 jaar plaatselijk andere luchtstromingen op. Het valt me op, dat wetenschappers bereid zijn om hun vooringenomen ideeën te onderbouwen met argumenten, die elke vorm van logica missen. Alleen het feit al, dat deze warme periode niet zo enthousiast wordt aangehaald in klimaatdiscussies zegt eigenlijk al genoeg. Maar net zoals autofabrikanten de neiging hebben om hun verbruikscijfers op te leuken, zo hebben wetenschappers met een bepaalde visie ook de neiging om de feiten aan hun visie aan te passen i.p.v. andersom.

Rob
Rob
1 jaar geleden

De kranten smullen ervan om ons weer te hersenspoelen door ons schuldgevoelens op te wekken.
Allemaal bedacht door de ouders van Greta Thunberg en het klimaatnetwerk Al Gore, George Soros en Ingmar Rentzhog (Ingmar Rentzhog een miljoen euro binnenhaalde door de naam van Greta Thunberg) het brein achter deze bizarre pr-stunt.

x

Check Also

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

astronomen

Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x