Natuur en Milieu

Meetstations langs kust Antarctica laten geen opwarming zien. Is dit waarom klimaatalarmisten de Zuidpool mijden als de pest?

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs bleek dat een grote gletsjer op Groenland weigert te smelten en zelfs groeit. Ook op de Zuidpool gebeurt iets anders dan klimaatalarmisten lange tijd hebben voorspeld.

Pierre Gosselin van No Tricks Zone heeft de temperatuurgegevens van 11 meetstations op Antarctica naast elkaar gelegd en komt tot de conclusie dat het continent in de afgelopen decennia niet is opgewarmd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het betreft hier de meetstations Butler Island, Neumayer, Halley, Syowa, Casey, Davis, Zhongshan, Mirnyl, Dumont D’Urvi, Mawson en Novolazarevsk.

Neerwaartse trend

Geen van de meetstations laat opwarming zien, merkt Gosselin op. Sommige laten zelfs een neerwaartse trend zien.

Een studie onder leiding van Josefino Comiso van het Cryospheric Sciences Laboratory van de NASA liet eerder zien dat het zee-ijs rond de Zuidpool in de afgelopen 40 jaar aanzienlijk is gegroeid.

“Geen enkel meetstation langs de kust van Antarctica laat zien dat het continent opwarmt,” vat Gosselin samen. “De meeste laten juist zien dat de Zuidpool afkoelt.”

Geen sprake

Daarnaast blijkt uit temperatuurgegevens van meetstations op de Zuidelijke Shetlandeilanden, die zijn gelegen in de Antarctische Oceaan, dat er sinds 1993 geen sprake is geweest van opwarming.

Verder is uit onderzoek van Chunxia Zhou van de Chinese Wuhan University gebleken dat de zeeoppervlaktetemperatuur in de Antarctische Oceaan in de afgelopen jaren is gedaald.

Tegenovergestelde

Dit nieuws komt de klimaatalarmisten zeer ongelegen. Zij voorspelden immers dat de Zuidpool zou opwarmen en zou gaan smelten. Het tegenovergestelde is gebeurd, aldus Gosselin.

Hij vindt dat de alarmisten moeten worden ontslagen en nooit meer wetenschap zouden mogen bedrijven.

[Ice Age Now via No Tricks Zone]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Ok. op Antarctica niet, maar op overige locaties en delen van de wereld zijn de feiten over opwarming wel aanwezig.

salvar
salvar
5 jaren geleden

klimaatgekken direct ter verantwoording roepen en een pak slaag geven, misschien gaan ze anders denken wat ik betwijfel.
je kan ze ook in hun zwembroek een tijdje vakantie laten vieren op de zuidpool en aan een ijslolly laten likken.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Ze liegen of het gedrukt staat, sterker nog het is gedrukt en dat is het onomstotelijk bewijs dat ze liegen hetgeen uiteindelijk in hun eigen smoel zal ontploffen. Sommige mensen laten zich voor een poosje bedotten, maar zeker niet alle mensen laten zich altijd bedotten en dat gaat nog een vervelend staartje krijgen, dat verzeker ik u.

christ Kanters
christ Kanters
5 jaren geleden

Het is een geldklopperij , van de grote bedrijven , alles vervangen en vernieuwen , in en rond het huis , zo veel mogelijk op de fiets en openbaar vervoer , dan kunnen de rijken beter van A naar B in hun limo siemens

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x