Mens en Dier

Bill Gates heeft belang in Pfizer, is 1 van de grootste aandeelhouders van BioNTech

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse farmareus Pfizer rekent voor het hele jaar op een omzet zo rond de 80 miljard dollar door inkomsten uit het coronavaccin. Dat zou een verdubbeling van de omzet in 2020 zijn. Pfizer leverde meer dan een miljard vaccins over de hele wereld. Wie profiteren daar vooral van? De aandeelhouders. En wie behoren er tot de aandeelhouders? Onder andere miljardair Bill Gates.

Hij prees het Pfizer-vaccin in september vorig jaar aan als ‘koploper in de vaccinrace’. “Het enige vaccin dat – als alles vlekkeloos verloopt – eind oktober mogelijk goedkeuring voor noodgebruik aanvraagt, zal Pfizer zijn,” aldus Gates.

Enkele maanden voordat de pandemie uitbrak

De Gates Foundation kocht in 2002 een belang in Pfizer. Eerder zei dr. David E. Martin in de Stew Peters Show dat het eerste vaccin dat het lichaam de instructie geeft om het S1-spike-eiwit aan te maken in 1990 is gepatenteerd door Pfizer. “Er wordt ons verteld dat dit iets nieuws is, een nieuwe ziekteverwekker, maar dat is niet zo.”

De Bill & Melinda Foundation heeft ook aandelen in BioNTech, dat meehielp aan de ontwikkeling van het Pfizer-vaccin. De Gates Foundation kocht in september 2019 een belang in BioNTech, enkele maanden voordat de ‘pandemie’ uitbrak. De stichting investeerde 55 miljoen dollar in het bedrijf.

Begint het kwartje te vallen?

In 2015 investeerde de stichting ook 52 miljoen dollar in CureVac. Het geld ging onder meer naar projecten rond de ontwikkeling van vaccins gebaseerd op het mRNA-platform van CureVac. Het bedrijf ontwikkelde een coronavaccin, maar dat bleek voor slechts 47 procent effectief tegen corona.

Tot de grootste aandeelhouders van Pfizer behoren Vanguard, BlackRock, State Street en Charles Schwab Investment Management. In de top 10 grootste aandeelhouders van BioNTech vinden we BlackRock, Fidelity en de Bill & Melinda Gates Foundation. De stichting van Gates heeft ruim één miljoen aandelen die een slordige 341 miljoen dollar waard zijn.

Begint het kwartje te vallen?

[The Motley Fool]

4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raymond
Raymond
1 jaar geleden

Follow the money!

Monumentenzorg
Monumentenzorg
1 jaar geleden

Jahoor. Gates. Is iemand verbaasd? Zojuist bij het monument geweest.
Helaas weer geen bezoeker getroffen. Het geeft nu niet echt want ik voel me chagrijnig. Meteen richt ik mij tot het treurende kunstwerk.
Stenen vrouw mag ik u mijn boze brief voorlezen? Zo langzamerhand slaat mijn moedeloze stemming namelijk om in een woedende. Hier komt ie:
Oh meneer De Jonge.
Het ziet er naar uit dat u en uw trawanten erin gaan slagen om ongevaccineerde mensen zo buiten te sluiten dat ze zich binnenkort misschien zelfs wel bezwaard gaan voelen om zich bij ziekenhuizen of huisartsposten te melden als ze ziek zijn.
Daarom zou ik u twee dingen willen vragen:
1. Wilt u ervoor zorgen dat alle buitengeslotenen wordt vrijgesteld van de verplichting om de zorgpremies te betalen. Zij zullen het geld hard nodig hebben om zorg te kopen van de artsen van wie u tandenknarsend zal gaan vaststellen dat zij nog wel bereid zijn iedereen te helpen.
2. Zou u willen overwegen om de pil van Drion vrij en gratis beschikbaar te stellen voor hen die het leven zat zijn, dan wel door het lijden onder een ziekte waarvoor ze niet behandeld mogen worden, danwel vanwege de wanhoop waartoe u veel van uw burgers hebt gedreven. Het zou best kunnen dat onder uw dwangbewind er mensen zijn die het allemaal wel voor gezien houden en vredig en pijnloos uit het leven willen glippen.
Als compensatie heb ik een gouden tip voor u:
Breng het aantal IC bedden terug tot vijf! Dan zit u straks lekker snel vol en kunt met uw bondgenoot Gommers weer lekker paniek en angst zaaien.

Zo stenen vrouw. Dank voor het aanhoren. Dat ben ik even kwijt. Gelukkig staat het monument hier op een afgelegen plek.
Misschien voel ik me direct weer wat milder en beter. Tot de volgende keer.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden

Sluw centjes aanwenden voor invloed zonder scrupules. Sommige mensen zijn nog erger dan beesten.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Bill Gates of Hell is DIRECTE Familie van Queen Elizabeth II in de lijn van Opper-Parasiet King John of England…Het is één Grote Elite-Parasieten-Family

Die 1% Elite-Parasieten bezitten inmiddels 85% van alle Rijkdom & Landoppervlak op Aarde…Het Geld stroomt vanzelf naar boven, het is net een stofzuiger…Ik kan verzekeren dat er Zéér spoedig een Einde gaat komen aan deze onhoudbare situatie…Als die Elite-Parasieten 100% van ALLES BEZITTEN..Komt de 99% het gewoon allemaal in één keer terughalen….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

63
0
We lezen graag je reactie!x