Homepagina » Gezondheid » Man (33) met darmkanker: “Ik ben genezen door cannabisolie!”
Man (33) met darmkanker: "Ik ben genezen door cannabisolie!"

Man (33) met darmkanker: “Ik ben genezen door cannabisolie!”

De Brit David Hibbitt (33) werd in 2012 gediagnosticeerd met darmkanker. Artsen zeiden in februari vorig jaar dat hij nog maar 18 maanden tot vijf jaar te leven had. Dat schrijft de Britse Daily Mail.

Eind 2013 was de tumor in de darmen van David verdwenen en werd hij kankervrij verklaard. Een maand later ontdekte hij een nieuwe knobbel en was de ziekte weer terug. Omdat hij niets meer te verliezen had, ging hij op internet op zoek naar een oplossing.

Hij kwam een aantal verhalen tegen over de heilzame werking van cannabisolie. “Het voelde alsof ik letterlijk stierf aan de chemo,” zei David. “Ik kon niet accepteren dat ik zou gaan sterven.”

Cannabis is verboden in Engeland, maar David kende toevallig iemand die de olie maakt. Hij begon in juli vorig jaar cannabis te nemen en stopte een maand later met de chemotherapie. “Je wordt er behoorlijk high van, maar het is lang niet zo slecht als chemotherapie,” zei hij. “De pijn lijkt helemaal te zijn verdwenen. Ik wil mensen bewust maken van het feit dat er ook andere opties zijn.”

In januari werd David na een onderzoek kankervrij verklaard. Volgens Cancer Research UK is er ‘geen goed bewijs’ dat het veilig en effectief is. “We weten wel dat cannabinoïden verschillende effecten hebben op kankercellen die in het lab worden gekweekt en op tumoren bij dieren,” zei dr. Kat Arney van Cancer Research UK.

“We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren,” zei David. “Ik voel me heel erg goed en hoop dat mijn verhaal andere mensen zal helpen.” Zijn verloofde Heather wilde in eerste instantie niet dat hij cannabisolie zou nemen omdat het verboden is. Maar ze zag hoe hij veranderde en begon er langzaam maar zeker aan te wennen.

[Spitsnieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje schreef:

  ik heb grote moeite met dit artikel. in mijn omgeving zijn 3 mensen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijden. er wordt nu gesuggereerd dat zij kunnen genezen door cannabisolie te gebruiken

  2 likes
  • exegese schreef:

   Ik betreur dat er naasten van u kampen met deze verschrikkelijke ziekte, het probleem doet zich echter bijna bij iedereen voor en dat zal alleen nog maar verder toenemen doordat oorzaken niet onderzocht worden en kankerverwekkende zaken ongehinderd worden verhandeld wegens enorm financieel gewin.

   Chemo-therapie en/of bestraling zorgen in de regel nooit voor genezing maar hoogstens voor uitstel van executie, als je er al niet veel eerder aan bezwijkt.
   Hennepolie heeft al talloze mensen genezen zo verklaarden zij zelf. Waarom zou je het geen kans geven ? Schaden doet het in ieder geval geen mens, en dat kun je van de chemische troep van de farma-industie in geen geval zeggen.

   Sterkte !

   4 likes
  • Jets schreef:

   Waarschijnlijk heeft u dit artikel over het hoofd gezien:

   https://www.ninefornews.nl/4-manieren-waarop-cannabis-goed-voor-je-brein-en-zelfs-je-leven-kan-redden/

   Lees het commentaar van “Sé Paratist” 4 maart 2015 08:48 op 08:48 (bovenaan)

   En, ook nog even dit filmpje bekijken:
   https://www.youtube.com/watch?v=DttdDOqQMuY

   Maar u zou ook dit artikel kunnen lezen (wel wat langer maar met dezelfde strekking):
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/us-bezit-patent-op-genezing-door-hennep/
   (daar staat o.a. ook het artikel waar Sé Paratist het over heeft in zijn commentaar)

   Ik heb al besloten om NIET aan de chemo te beginnen, maar preventief te werk te gaan. M.a.w. ik ga ook voor cannabis :-))

   3 likes
  • Wolfje heeft het enige zinnige antwoord op dit artikel. Een beetje site moet dergelijke berichtgeving zeer goed beoordelen voordat je mensen op een verkeerd been zet.

   0 likes
   • Liquid schreef:

    “Wolfje heeft het enige zinnige antwoord op dit artikel. Een beetje site moet dergelijke berichtgeving zeer goed beoordelen voordat je mensen op een verkeerd been zet. ”

    Vind ik ook. En op dit moment denk ik: Belle Gibson.
    Belle Gibson is/was een Australische gezondheidsgoeroe die zgn. verschillende vormen van kanker had weten te verslaan op alternatieve wijze. Dat leverde haar wereldwijde roem op, en een goede verkoop van gezondheid apps en een boek.
    Zeer recent begon ze echter langzaam door de mand te vallen. Vrienden van haar begonnen aan haar verhalen te twijfelen en organisaties waar ze haar opbrengsten aan zou schenken trokken aan de bel omdat ze niks ontvingen.
    Lang verhaal kort heeft Belle enkele dagen geleden toegegeven dat ze jarenlang alles heeft gelogen. Alle hoop die zij kankerpatienten heeft gegeven bleek op leugens te zijn gebaseerd.

    Jammer genoeg pikken de meeste AM websites dit nieuws dan weer niet op, terwijl het juist zo belangrijk is dit wel te publiceren. Het zijn vooral mensen die de alternatieve media zoeken die slachtoffer worden van zo’n zeer gevaarlijke bedriegster als Gibson. Zij heeft o zo handig ingespeeld op de behoeften en overtuigingen van deze doelgroep. Ik noem expres het woord ‘doelgroep’, slimme marketing heeft haar namelijk zeker een miljoen opgeleverd.
    Het getuigt van lef om, naast allerlei verhalen over hoopgevende wonderbaarlijke genezingen, Belle’s misleidingen ook in een artikel te publiceren.

    http://www.news.com.au/lifestyle/health/belle-gibson-cancer-confession-sparks-fury/story-fneuzlbd-1227316424925
    http://www.nydailynews.com/news/world/famous-cancer-advocate-australia-admits-article-1.2195521
    https://www.facebook.com/bellegibsonuncovered

    0 likes
    • welniet schreef:

     Gooi er maar meteen het slechtste voorbeeld tegenaan. Wat deze wanfiguur allemaal heeft gedaan staat totaal los van de inmiddels medisch(!) bewezen eigenschappen van CBD/Cannabis.

     2 likes
 • Roeland schreef:

  Ik heb het ook al eens gemaakt. Je word er inderdaad knetter stoned van.

  Hoe ik het doe, is een beetje olijf olie in een pannetje. Dan gooi je daar wiet of hasj in… en dat laat je HEEL zachtjes opwarmen. het mag zeg maar niet kei heet worden.

  En dat laat je dan een uurtje staan, roert er een beetje doorheen, prakt een beetje… Dan gooi je het in een mok en laat je het even afkoelen. Dan zakt de wiet en de prut… met hasj is dat bruin, dat zakt dan naar de bodem… En dan giet je het over in een wijnglas, en zorg je dat de prut niet mee gaat.

  Dan heeft de olie al de stoffen geabsorbeerd, en de plantresten gooi je weg.

  Dan moet je olie opdrinken. Maar drink er niet te veel van je gaat knetteren als een garnaal.

  0 likes
 • Makropoelos schreef:

  Voor diegene die meer wil weten over cannabisolie, raad ik aan de site te bezoeken “Run For the Cure van Rick Simpson” en deze te lezen en te zien.

  Chemo-therapy dood niet alleen de kankercellen maar ook de gezonde cellen. Verder drijft het de winsten van de pharmacheutiche industrie op tot ongekende hoogten!

  Denk ook eens na over het om zich heen grijpen van kanker! Is er een verbinding met ons voedsel, waarvan we nauwelijks nog weten waar het vandaan komt?

  Daar willen de chemische giganten zoals Monsanto en Dupont iets aan gaan doen. Zij willen de zaden voor ons voedsel dusdanig manipuleren dat we ‘wel’ gaan weten waar ons voedsel vandaan komt, namelijk uit hun laboratoria! En de zaden van deze giganten hebben dan, wanneer deze tot plant groeien, ook nog eens hun pesticide nodig. Is dat even geweldig voor deze giganten!

  Zijn er nog vragen, waarom met al dat geknoei met ons voedsel, kanker meer en meer om zich heen grijpt. Daar moet je geen wetenschapper voor zijn, logisch nadenken en luisteren naar boeren die nog zaden gebruiken die sinds mensenheugenis goed voor de mens waren.

  Stop de TTIP, dat wurghandelsverdrag is er alleen voor de multinatials zoals Monsanto en Dupont.

  Denk aan te toekomst!! Denk aan onze kinderen!!

  5 likes
 • Tom schreef:

  Een ding is zeker,van cannabis[olie/cbd/thc-cbd/RSO/whatever] ga je zeker NIET dood.Helpt het je ,mooi .Helpt het je niet,dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

  4 likes
 • Freba schreef:

  Mij blijft altijd het verhaal bij van de Chinese jager, die net als de Oostenrijkse jager Oetzel?, duizenden jaren bewaard was gebleven in het ijs op de gletsjer. Alleen de Chinees bleek toen al en zakje wiet bij zich te hebben. Het is gewoon superspul, een soort Oosterse Haarlemmerolie. Tegenwoordig wordt het in Israel tijdens de lunch verstrekt aan de oudjes in de tehuizen, zodat ze niet de hele dag een beetje vegeteren, maar vrolijker zijn en eetlust hebben. Nee in NL lekker bedelven onder de kalmeringsmiddelen. Levert de gangsters van de Pharma-industrie meer geld op. Uiteraard geven ze hun familie in Israel die troep niet. Slimmeriken!!!
  Kon het niet laten, immers 90 % van de Pharma is in handen van …………….

  3 likes
 • IJsbeer schreef:

  Alles wat niet is goedgekeurd door de “kankerindustrie” is verboden. Gelukkig heeft cannabisolie al heel wat mensen genezen van kanker…………..waarom zou de cannabisplant verboden zijn???
  De heilzame werking is spotgoedkoop en niet te patenteren!
  Maar iemand een chemotherapie voorschrijven is natuurlijk wel toegestaan! Levert de kankerindustrie weer 25.000 euries op………..big bussines.
  Gelukkig is de cannabisolie in Nederland ook verkrijgbaar, natuurlijk wel illegaal.

  2 likes
  • blossom schreef:

   Ik neem aan dat in het artikel de CBD olie wordt bedoeld??

   0 likes
   • primax schreef:

    @ blossom

    Met cannabisolie waar pionier rick simpson zijn vele genezingen mee heeft weten te bereiken en waar ook dit artikel aan refereert, heeft betrekking op het full spectrum extract en niet de legaal verkrijgbare CBD olie.
    Hoewel ook CBD net als THC kanker vernietigende eigenschappen heeft durf ik niet te zeggen of enkel de CBD olie voldoende is.
    CBD is, als ik me niet vergis, vooral ook bekend voor de goede behandeling tegen pijn en zijn antipsychotische rustgevende werking.

    0 likes
 • Theo Rutten schreef:

  Vraag 1 . Welke winkel te koop of website . Heb schoonmoeder met milde vorm van maagkanker . Staat er sceptisch tegenover om Cannabis olie te gaan proberen . Maar wil het voor haar wel aanschaven .

  0 likes
  • Richard schreef:

   Kijk even naar reacties hierboven.
   Daar staan een aantal links die je verder kunnen helpen. 😉

   0 likes
   • Richard schreef:

    Olie is ook heel gemakkelijk zelf te maken.

    Je neemt alcohol, geschikt voor consumptie en genoeg om tussen de 5 en 8 gram wiet in te doen.
    Maak de wiet fijn en doe dat samen met de alcohol in een fles. Goed schudden. Een aantal dagen in de koelkast bewaren en 3 maal daags goed schudden.
    Giet na een dag of drie de alcohol voorzichtig door een fijne zeef om de prut er uit te halen. Knijp de laatste prut uit in een fijne katoenen doek, en laat de alcohol verdampen. Wacht tot alle alcohol verdampt is.
    Nu houd je een dikke, donkere substantie over die heel geconcentreerd is. Die substantie kun je eventueel verdunnen met olijfolie.
    Let wel dat dit volgens de wet illegaal is. Het onttrekken en concentreren van de werkzame stof door middel van chemie geld als harddrug productie. THC olie valt daarom onder de Opiumwet lijst 1.

    1 likes
 • blossom schreef:

  Ik neem aan dat in het artikel de CBD-olie wordt bedoeld?

  0 likes
 • Bob de Jong schreef:

  Mooi verhaal maar ik twijfel enorm. Mijn vader is overleden aan darmkanker en ben de hele weg met hem meegelopen en daaruit komt ook dat Darmkanker ontstaat bij een oudere leeftijd en dat die vorm van Kanker snel uitzaait naar de lever en dat men daar dan ook door overlijd. Hij is 33 en zeggen is anders als doen en in medialand is alles mogelijk.

  0 likes
 • Feniks schreef:

  Sinds kort gebruik ik mediwiet olie, omdat ik een chronische darmziekte heb met permanente pijn. Ik gebruik op verschillende manieren, waterpijp, pasta marakesch, olie CBD. Ik heb mijn huisarts toegelicht dat ik met mediwiet ben begonnen. Ik schrijf alles per dag alles wat ik doe en wat ik voel. Tot nu toe heb ik positie ervaring.

  Als dokters kunnen mij niet helpen dan ziek ik een andere mogelijkheden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  marc de hond

  Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

  Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

  >