Buitenland

Duizenden boeren uit heel Duitsland protesteren in Berlijn: ‘En nu is het klaar!’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Duitse boeren zijn massaal naar Berlijn getrokken om te protesteren bij de Brandenburger Tor. In talloze Duitse steden waren eerder al boerenprotesten.

‘Boerenpresident’ Joachim Rukwied heeft de protesten aangekondigd. Hij zei tegenover de Rheinischen Post dat de plannen van de Duitse regering de hele landbouwsector in rep en roer hebben gebracht. “Als de plannen niet worden ingetrokken, zal er sprake zijn van fel verzet en talloze protesten,” waarschuwde hij alvast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vrijdagavond trokken boeren al toeterend door Tübingen. In Hannover reden boeren in colonne door de stad. “En nu is het klaar! Wij tolereren dit niet langer. Geen boeren, geen voedsel, geen toekomst.”

Kiepwagen vol mest

In Kempten (Allgäu) dumpten boze boeren kiepwagens vol rubberlaarzen voor de ingang van het plaatselijke kantoor van regeringspartij FDP. “Groeten aan de FDP – als jullie zo doorgaan, krijgen jullie de rubberlaarzen van alle boeren. We hebben ze niet meer nodig!”

In de stad Schweinfurt parkeerden boze boeren een kiepwagen vol mest bij het kantoor van het parlementslid van de deelstaat Beieren Paul Knoblach (de Groenen), die niet kwam opdagen.

Donderdagavond reden boeren in Nedersaksen met hun trekkers naar het huis van de Nedersaksische minister van Landbouw Miriam Staudte, waar ze haar trakteerden op een minutenlang toeterconcert.

Dieselsubsidie

Het is de bedoeling dat in Duitsland de dieselsubsidie wordt afgeschaft in de landbouw. Die werd in 2000 onder meer ingevoerd om ‘de concurrentiekracht van de Duitse landbouwbedrijven te versterken’.

Duitse boeren krijgen momenteel 21,48 cent per liter diesel terug van de belasting. Dat kan aardig aantikken: een middelgrote trekker verbruikt zo’n 20 tot 30 liter diesel per uur. De dieselprijs blijft ondertussen doorstijgen. Dit is slechts één van de voorgestelde maatregelen.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 157 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Locke
Locke
4 maanden geleden

Lekker constructief bezig de Politiek, iedereen aan de bedelstaf. En die denken ook nog dat deze waanzin ongestraft blijft doorgaan. Jatten Jatten en nog een Jatten en niet alleen op Financieel gebied.

Spooked
Spooked
4 maanden geleden

Eindelijk weer eens mooie beelden!
En dan gaat het nog niet eens om onteigening. In Nederland laten de boeren zich onteigenen zonder al te veel ophef.

Vosje
Vosje
4 maanden geleden

Nu wij nog!!!!🫤

Hans
Hans
4 maanden geleden

Wanneer treedt die Duitse regering nu eens af? Want hun ‘beleid’ is al lange tijd niet meer om aan te zien. Abhauen, zou ik zeggen!

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x