Homepagina » Mens en Dier » Alle presidenten op één na stammen af van middeleeuwse Engelse koning
Alle presidenten op één na stammen af van middeleeuwse Engelse koning

Alle presidenten op één na stammen af van middeleeuwse Engelse koning

Hoewel niet alle presidenten van de Verenigde Staten lid zijn geweest van dezelfde politieke partij, behoren ze op één na wel tot dezelfde stamboom. Een meisje uit Californië heeft een presidentiële stamboom opgesteld.

BridgeAnne d’Avignon kwam tot de ontdekking dat alle presidenten op één na via een gemeenschappelijke voorouder familie zijn van de Engelse koning Jan zonder Land.

“Het zijn allemaal achterneven en kleinkinderen van John Lackland,” zei BridgeAnne. Het meisje werkte in enkele maanden tijd een lijst met miljoenen namen af. Ze begon met George Washington, volgde zowel de mannelijke als vrouwelijke lijn en legde de connectie.

Historici waren er eerder al in geslaagd om 22 presidentiële stambomen aan elkaar te linken. De tiener wist ook te achterhalen dat ze achttiendegraads verwant is van president Barack Obama. Ze heeft hem hierover per brief geïnformeerd. De enige president die niet afstamt van koning Jan is de achtste president: Martin Van Buren. Hij was ook de enige president die Engels niet als moedertaal sprak, want hij sprak Nederlands.

[Intellihub]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • 365Y schreef:

  Als de schepping 6000 jaar geleden werd voltooid dan zijn onze voorouders Adam en Eva , we zijn één mensenkind familie !

  3 likes
  • redice schreef:

   er zijn artefacten van tienduizenden jaren oud gevonden, door mensen gemaakte megalythische bouwwerken. hoe verklaar je dat met je adam en eva-theorie??

   1 likes
 • Henk001 schreef:

  Ga nog iets verder terug en iedereen in west Europa stamt af van Karel de Grote

  4 likes
 • Dutchresearcher schreef:

  Het is volgens mij niet zo heel toevallig. Als ik mezelf als beginpunt stel, ik heb 3 kinderen (1e graads), die krijgen elk 3 kinderen (2e graads), die krijgen weer elk 3 kinderen (3e graads),… dan kom ik bij de 18e graad uit dat er 387.420.489 mensen zouden zijn, die rechtstreeks aan mij verwant zijn. Jan zonder Land leefde in de 12e eeuw, dus waarschijnlijk is 50-60% van de wereldbevolking wel op de een of andere manier aan hem verwant.

  3 likes
 • Silber eye schreef:

  Zo zie je maar weer de Nederlanders met hun dikke wijsvinger laten overal hun afdrukken achter.
  En de Engelse koning Jan zonder land heeft zij het postuum, veel land verworven.
  Maar zonder grapjes het is wel erg opvallend omdat er ook vele andere Europeanen daar hun toevlucht hebben gezocht de bloedband Amerika versus Europa is buitensporig groot.

  2 likes
 • gerard schreef:

  alle leden van de illuminatie schijne van de Engelse koning Locrinus af te stammen maar aangezien Locrinus als een mythe wordt gezien vraag ik me af of ze het ooit helemaal zullen kunnen achterhalen

  0 likes
 • Tink schreef:

  En die ene die niet van Jan zonder Land afstamt, is familie van de NLse koning. Hij heet toch niet voor niets “van Buren”. Dat is het pseudoniem van WimLex!

  0 likes
 • Nepi schreef:

  Als we nog verder de tijd in gaan komen we uit bij de Duitsers. Waarvan elk koningshuis in europa zijn wortels heeft. En wij maar denken dat we in een gelijke wereld leven.

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  >