Homepagina » Binnenland » Politici schuiven rellen in de schoenen van FVD en PVV: ‘Lager dan laag’
rellen
Foto: Thierry Baudet (DWDD CC BY 3.0)

Politici schuiven rellen in de schoenen van FVD en PVV: ‘Lager dan laag’

Demissionair premier Rutte veroordeelt de onrust en het geweld van afgelopen weekend. Volgens hem is het ‘ontoelaatbaar’. De premier sprak van ‘crimineel gedrag’. Volgens hem hebben de rellen niets te maken met de ‘strijd voor de vrijheid’. Journalist Eric van de Beek reageert op de uitspraken van Rutte: “De man die koppensnellende terroristen in Syrië steunde, heeft een mening over geweld in Nederland.”

Sommige politici schuiven de rellen in de schoenen van de PVV en Forum voor Democratie. “Eerst het nieuws en de wetenschap verdacht maken, dan oproepen om regels te negeren en vervolgens anderen de schuld geven. Het is het draaiboek van Donald Trump waar PVV en Forum hun lessen uit trekken. Dit soort rellen en vandalisme is precies het gevolg van dat gedrag,” twitterde Jesse Klaver (GroenLinks).

Wilders noemde Klaver vervolgens een ‘extreemlinkse politieke ophitser’ waar op 17 maart ‘politiek mee moet worden afgerekend’.

Belachelijke aantijgingen

“Een grote verantwoordelijkheid ligt bij degenen die onverlaten wijs hebben gemaakt dat er een goede reden is om te rellen. En die dan op maandagochtend krampachtig proberen de geest weer in de fles te krijgen,” schreef Gert-Jan Segers (CU), verwijzende naar een tweet van FVD-voorman Thierry Baudet.

“Wat een belachelijke aantijgingen,” reageert Baudet. “Ik heb nooit op welke manier dan ook uitgedragen dat je mag ‘rellen’. De zoveelste onwaardige leugen die Segers in zijn onvermoeibare pogingen mij zwart te maken, debiteert.”

Fractievoorzitter van FVD Overijssel Andreas Bakir zegt tegen Segers: “Het narratief creëren dat FVD maar dan ook iets te maken heeft met de plunderingen van gisteren is lager dan laag, en dat weet je zelf ook wel. Lekker goedkoop vliegen afvangen.”

Staaltje nepnieuws van de NOS

FVD verzet zich tegen de avondklok en staat iedere dag stil ‘bij deze onacceptabele inperking van onze vrijheid’. De NOS maakte daarvan: “Forum voor Democratie veroordeelde het geweld aanvankelijk niet.”

“Weer een staaltje nepnieuws van de NOS. FVD veroordeelt vanzelfsprekend het geweld dat is gebruikt in de protesten. We blijven het oneens met de buitenproportionele maatregelen, waaronder de avondklok. Demonstreren tegen de avondklok moet kunnen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ‘geweld goedkeuren’, NOS,” licht de partij toe.

4.9 41 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
1 maand geleden

Nederland is gewoon een bananenrepubliek geworden. Snap niet dat de huidige coalitie nog met een opgeheven vingertje durft te wijzen naar andere landen. Een schande is het hoe het volk tegen elkaar uitgespeeld wordt. De machthebbende politiek creëert burgeroorlog op deze wijze.

linda
linda
Reactie op  Linda
1 maand geleden

geheel mee eens!
go for it!
Gr.Linda

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Linda
1 maand geleden

Kennedy: ‘wie een vredige revolutie onmogelijk maakt, maakt een gewelddadige revolutie onvermijdelijk’.

mikkie
mikkie
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Femke Halsema gebruikt dezelfde woorden als Baudet in zijn tweet, in OP1 maandag.

Richard
Richard
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Uitstekende opmerking. Dat kunnen Jensen en Engel ook in hun zak steken. Die blijven maar roepen dat we geen geweld moeten gebruiken en dat de politie onschuldig is. Zij zijn duidelijk controlled opposition. En “mensen” zoals Segers zijn ronduit walgelijk. Dat noemt zich Christen, laat die eerst de bijbel nog maar eens lezen, daar is hij toch zo in thuis.

Maria
Maria
Reactie op  Linda
1 maand geleden

Bananenmonarchie

Nina
Nina
1 maand geleden

Typisch de gevestigde politiek: alles wat ze zelf veroorzaken, afschuiven op een ander. De enige eerlijke partij, die opkomt voor de Nederlanders ( zoals het hoort) is FVD. De rest draait, trekt macht naar zich toe, liegt alles bij elkaar, loopt mee met Brussel, denkt aan zijn eigen hachje en zet iedereen tegen elkaar op, om er zelf beter van te worden. Net als die uitspraken van Hertzberger op tv t.a.v. Haga en Baudet. Hertzberger beschuldigt hen en niemand die om bewijzen vraagt van de beschuldigingen. Haga toont bewijs dat wat hij zegt waar is en niemand spreekt Hertzberger tegen. Zo hopen ze maar dat ze haar woorden onthouden en dat is niet de waarheid. Ook framen en niet over de inhoud praten, zo typisch.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Nina
1 maand geleden

Er zitten allemaal psychopaten, die schuiven altijd de schuld op een ander. Let eens op wanneer iemand toegeeft dat hij een fout heeft gemaakt, dat zie je Rutte niet doen. Hij heeft ook helemaal niet in de gaten dat hij afglijdt richting misdadig gedrag. Zijn hersenen pikken dat niet meer op.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Klopt, zoals de staat romeo’s op de loonlijst heeft staan zo staan de plunderaars ook bij hen op de loonlijst. Lekker de schuld op de demonstranten schuiven…smerige trucjes. Verdeel en heers tactieken.

Gijs
Gijs
1 maand geleden

Dit is het zelfde scenario als dat wat in het Witte Huis is gebeurd. Niet de Trump supports maar Antifa zat achter het geweld. Wat in Roermond en andere steden is gebeurd is duidelijk een false flag geweest, uitgevoerd door speciale eenheden van de politie of ME. Hoe laag kan rutte nog zinken….

ikzelfzelf
ikzelfzelf
Reactie op  Gijs
1 maand geleden

JIj hebt het helemaal begrepen Gijs.
IK ben het helemaal met je eens.
Nu hebben ze een reden om de regels nog strenger te maken.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Gijs
1 maand geleden

onzin, niks geen false flag. ik woon in Roermond en heb het met eigen ogen gezien. het waren onze eigen jongeren, allachtoon en autochtoon, gebroederlijk strijden voor onze vrijheid. ja, er is hier en daar een winkelruit gesneuveld en er is wat mee genomen. In iedere oorlog vallen er onschuldige slachtoffers. Ik hoop dat ze de komende avonden ook nog flink aan de gang gaan.

Gijs
Gijs
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Beste BertRoermond,
Ik heb vroeger ook in Roermond gewoond en ken de stad. De aanstichters van het geweld waren allemaal vermomd en zij hebben de lokale criminele jongeren natuurlijk aangespoord om mee te doen. Op de filmpjes kun je duidelijk zien dat de lui die begonnen met het geweld geen ‘normale’ jongeren waren maar een georganiseerde groep.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
1 maand geleden

Je kunt nu overduidelijk merken aan eigenlijk “alles” dat we nu op een punt beland zijn dat er mensen wakker worden. Ik spreek de vrees uit dat dit te laat is om je te verzetten. Dàt had al véél eerder gemoeten, maar tsja als je zo verlamd bent door angst moet je eerst je angst overwinnen.
De overheid komt zo heel langzamerhand niet meer geloofwaardig over, maar probeert nog altijd vast te houden aan hun eigen maatregels. Nu de overheid ziet dat hun dat niet meer gaat lukken, slaan ze er in hun eigen onmacht op los. Een heel herkenbare situatie uit bijv. de 2e wereldoorlog. Vredig demonstreren heeft geen enkel nut in dit geval. De “beuk” erin is de enige manier;. met harde hand zo de overheid nu ook met ons doet. De tijd van vredige demonstraties zijn we voorgoed voorbij. Hoe meer geweld hoe meer aandacht je krijgt en daar gaat het per slot van rekening om bij een demonstratie.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

“Ik spreek de vrees uit dat dit te laat is om je te verzetten…” Het is NOOIT te laat om je te verzetten !! Kijk, als u het bijltje er bij neer wilt leggen, moet u zelf weten, en vindt ik het een laf gedrag. Ik ben zelf 58 jaar, en ik ga wel door. Is het niet voor mijzelf, dan is het wel voor mijn kinderen en eventuele kleinkinderen.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Marie-Jeanne schrijft:

> Kijk, als u het bijltje er bij neer wilt leggen.

Ik leg het bijltje er niet bij neer. Ik strijd door. Ik constateer alleen maar….. dat het een feit is en waarom er maar zo weinig mensen in opstand komen…….
We zijn nu op een punt beland dat er een einde moet komen aan deze kolder. Allereerst moeten de mensen van de angst af en dat gaat moeilijk worden, omdat die angst al veel te lang heeft geduurd en daardoor zijn uitwerking niet gemist heeft……
Een heleboel mensen zijn getraumatiseerd (vele pogingen tot zelfmoord) en bedrijven zijn kapot gemaakt en het einde daarvan is echt nog niet in zicht. Ik vraag me vaak af wat wil de overheid hier nu mee bereiken? Ja, totale macht en controle over ieder mens. Maar die machtsstrijd was al jaren geleden aan de gang en corona is nu alleen maar een katalysator geworden.

Frank
Frank
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Wat mij betreft, is het nooit te laat om dat stelletje volksverlakkers het land uit te vechten. niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Ze zijn al een jaar bezig met, liegen, bedriegen, bedreigen, mishandelen van ongewapende burgers tijdens demonstraties enz. Vragen weigeren ze te beantwoorden, andere meningen, worden afgedaan als complottheorieen, laat staan een keer de hand in eigen boezem te steken, want het licht aan de burger. En dan vinden ze het nog raar ook, dat de bevolking in opstand komt. Ook gisteren hebben de criminele romeo’s met hun ploertendoders, de lont in het kruitvat weer aangestoken. Deze volksverlakkers hebben bloed aan hun handen.Ik hoop dat deze opstand doorpakt.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Frank
1 maand geleden

Ik zie uit naar de documentaire over een aantal jaren die de titel zal hebben: “Corona de grootste volksverlakkerij van de 21e eeuw”. In zo’n documentaire controleren ze dan of maatregelen zin hadden en dan zul je zien dat de meeste maatregelen grote onzin waren. De overheid geeft daar dan handig de draai aan: Wir haben das nicht gewusst destijds omdat we het toen ook al niet wisten het zekere voor het onzekere genomen. We zijn er onschuldig aan dat we mensen de dood in hebben gedreven, de hele maatschappij grondig kapot hebben gemaakt en bedrijven op de fles gegaan zijn. We hadden het destijds het beste met de mensen voor……

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Die kans is niet zo groot , over een aantal jaren heeft niemand meer de moed, iets negatiefs over onze dictatoriale regering te schrijven

sjon
sjon
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Die rutte zn rimpels in zijn voorhoofd worden al dieper van de leugens die hij blijft verkondigen.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
1 maand geleden

De politie mag wel mensen om niks in elkaar slaan,alles wat hun doen wordt gerechtvaardigd.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

De overheid, via politie en leger, heeft nu eenmaal het geweldsmonopolie, wíj moeten onze handen thuishouden. Dus als je door een politieagent wordt belaagd mag je je niet verdedigen en je gewoon het ziekenhuis in laten slaan. Het enige recht dat je hebt is vanuit je ziekenhuisbed met de hechtingen in je hoofd aangifte doen en de lange, trage, frustrerende weg van ons inmiddels door en door verrotte rechtssysteem volgen.
Bloemetjes, hartjes en vriendelijke woorden doen niets tegen waterkanon, knuppel, politiehond en traangas.
Ik ben tegen geweld en hoop dat er bij heel veel politie mensen (ja, het zijn ook mensen) het bewustzijn loskomt dat ze aan de verkeerde kant aan het vechten zijn.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Paraplu meenemen. Gandhi, Martin Luther King, noch Nelson Mandela lieten zich ooit verleiden tot geweld.

G van Peet
G van Peet
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Foutje, Nelson Mandela was wel gewelddadig voor hij in de gevangenis terechtkwam…

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  G van Peet
1 maand geleden

Heeft niemand zo’n NSB-er in zijn straat wonen

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Ze zijn allemaal zo geselecteerd en getest voor ze bij de Politie worden toegelaten,zijn ze jaren mee bezig geweest om dit zo voor te bereiden met alleen maar hersenloze zielepoten die alle bevelen blind opvolgen zonder na te denken,want daar zijn ze immers op geselecteerd.

Buitenland
Buitenland
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

Hoe zal hun gezin (kinderen) zich voelen als pa thuiskomt na het “optreden” Eens komenhun kinderen er ook achter. No worries.

nacht
nacht
Reactie op  Buitenland
1 maand geleden

Kind van een verrader, ja daar doet Pappa ze vast een plezier mee

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  nacht
1 maand geleden

Misschien zitten die stumpers wel op zo’n linkse rot school, en is juffie trots op ze

nacht
nacht
Reactie op  Buitenland
1 maand geleden

Om Willeke Alberti te citeren:
“Bedankt Pa, fijn gevoel”

Bjorn
Bjorn
Reactie op  Buitenland
1 maand geleden

Diepe schaamte voor zo’n papa lijkt me, als ze het zouden weten. NSB-kinderen en kleinkinderen hebben onterecht psychologisch moeten betalen voor de wandaden van (meestal) hun vaders.
Want niemand wordt verdorven geboren.

Museumplein
Museumplein
Reactie op  Bjorn
1 maand geleden

Over wie heb je het? De relschoppers?

Wim
Wim
1 maand geleden

Geweld is natuurlijk nooit goed. Maar laat die domme Oprutte eens voor de spiegel gaan staan en afvragen waarom er geweld is.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Wim
1 maand geleden

“Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.” – John F. Kennedy

Robert
Robert
1 maand geleden

en de deug klootzakjes zeggen weer gezamelijk ja ja ja .. goedzo .. zie je nu wel!

t`is triest

Bjorn
Bjorn
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Het worden er wel steeds minder. Zelfs op mainstreamblog Geenstijl zie je vele doorgaans ‘gezagstrouwe’ reaguurders langzamerhand wakker worden en zetten de ‘law en order’-figuren zichzelf zo langzamerhand voor schut. Want geen of belachelijke argumenten. Logisch ook als je slecht geïnformeerd bent.

Een veel toegepaste truc in de mainstream is om hulpverleners in zinsopbouw te verwarren met de agressor wat helaas vaak nog effectief is.

Stephan
Stephan
1 maand geleden

Tja, wie neemt de NOS nou nog serieus. Links en de mainstream media zullen altijd alles aangrijpen om de PVV en FvD te bashen. Exact hetzelfde is met meneer Trump gebeurd.
Die rellen zijn schandalig en had ook niets met de demo te maken. Ieder normaal denkend mens weet dat, op enkele globalisten na.

Triest vind ik ook dat deze rellen breed worden uitgemeten, maar het keiharde optreden vorige week in Adam tegen de nette demonstranten wordt verzwegen. Maar ik ben het geloof in onze politiek en mainstream media volledig verloren. De politie volgt blindelings de bevelen uit den Haag zonder nog als mens na te kunnen denken. Ik heb voorbeelden genoeg gezien of gelezen. “Ja, we volgen bevelen op”. Tja, wanneer hebben wij dát vaker gehoord….???

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Stephan
1 maand geleden

de SS volgde ook slechts bevelen op, toch zijn er na de oorlog veel voor het vuurpeleton en het touw geëindigd….

Simon
Simon
1 maand geleden

In plaats van FvD of PVV de “schuld” te geven aan de rellen, vorige week was de trigger op het museumplein. Weer onschuldige in vrede demonstrerende mensen neergeknuppeld. Op een gegeven moment moet je dan als overheid een reactie verwachten. Die was er deze week en er gaat nog veel meer gebeuren.
Overigens: geen geld voor zorgpersoneel maar wel voldoende politieagenten, daar is geen gebrek aan zie je wel op de beelden.

Stephan
Stephan
Reactie op  Simon
1 maand geleden

Ja, mij verbaast het ook hoeveel politie er overal is wat betrekking heeft tegen de Covid maatregelen. Ze zullen wel ergens reserve eenheden hebben..? Ik ben in ieder geval blij dat ik niemand ken die er werkt. Ze hebben hun ware gezicht laten zien afgelopen jaar.

salvar
salvar
Reactie op  Stephan
1 maand geleden

je kan ook militairen een apenpakje aantrekken.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Stephan
1 maand geleden

Er is geen politie meer in Nederland. Het zijn politieke orde troepen zoiets als de SA bruinhemden uit WW2.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Simon
1 maand geleden

Nou, hier in Roermond heeft het toch bijna drie uur geduurd voordat ze genoeg agentjes hadden opgetrommeld om de boel te stoppen..ze konden hier niks…de jongeren hadden gewoon urenlang vrij spel 🙂

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
1 maand geleden

De duitse krant Bild spreekt al van een burgeroorlog. Vindt je het gek? Wij, en de rest van de wereld hebben het gehad met de fascistische overheden wereldwijd ! Ja, dan maar idd een burgeroorlog, als we op deze manier deze figuren kwijt krijgen en dat we weer een NORMALE wereld krijgen waar geleefd, gezongen en gedanst mag worden zonder zo’n K*T lap voor de mond en 1.5 m afstand !

doornbos
doornbos
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Zo is het. Weg met de nazi’s!

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Dankzij de Chinezen. Zelf waren we nooit op dat idee van die afstand gekomen. Rudolf Steiner zei ook dat er een dreiging van een bepaald land zou komen voor hem over 100 jaar (nu dus), maar ik weet dus niet of dat China was. Wel zo’n land waarvan ik toen dacht: nee, die niet.

x

Check Also

de jonge

De Jonge: Rutte ‘heeft zeker niet bedoeld te zeggen’ dat testen zonder klachten geen zin heeft

Op vrijdag 5 februari zei demissionair premier ...

baudet

Baudet: ‘Corona is laatste stap naar wereldstaat’

Corona wordt gebruikt door wereldleiders om maatregelen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

130
0
We lezen graag je reactie!x