Binnenland

Politici schuiven rellen in de schoenen van FVD en PVV: ‘Lager dan laag’

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair premier Rutte veroordeelt de onrust en het geweld van afgelopen weekend. Volgens hem is het ‘ontoelaatbaar’. De premier sprak van ‘crimineel gedrag’. Volgens hem hebben de rellen niets te maken met de ‘strijd voor de vrijheid’. Journalist Eric van de Beek reageert op de uitspraken van Rutte: “De man die koppensnellende terroristen in Syrië steunde, heeft een mening over geweld in Nederland.”

Sommige politici schuiven de rellen in de schoenen van de PVV en Forum voor Democratie. “Eerst het nieuws en de wetenschap verdacht maken, dan oproepen om regels te negeren en vervolgens anderen de schuld geven. Het is het draaiboek van Donald Trump waar PVV en Forum hun lessen uit trekken. Dit soort rellen en vandalisme is precies het gevolg van dat gedrag,” twitterde Jesse Klaver (GroenLinks).

Wilders noemde Klaver vervolgens een ‘extreemlinkse politieke ophitser’ waar op 17 maart ‘politiek mee moet worden afgerekend’.

Belachelijke aantijgingen

“Een grote verantwoordelijkheid ligt bij degenen die onverlaten wijs hebben gemaakt dat er een goede reden is om te rellen. En die dan op maandagochtend krampachtig proberen de geest weer in de fles te krijgen,” schreef Gert-Jan Segers (CU), verwijzende naar een tweet van FVD-voorman Thierry Baudet.

“Wat een belachelijke aantijgingen,” reageert Baudet. “Ik heb nooit op welke manier dan ook uitgedragen dat je mag ‘rellen’. De zoveelste onwaardige leugen die Segers in zijn onvermoeibare pogingen mij zwart te maken, debiteert.”

Fractievoorzitter van FVD Overijssel Andreas Bakir zegt tegen Segers: “Het narratief creëren dat FVD maar dan ook iets te maken heeft met de plunderingen van gisteren is lager dan laag, en dat weet je zelf ook wel. Lekker goedkoop vliegen afvangen.”

Staaltje nepnieuws van de NOS

FVD verzet zich tegen de avondklok en staat iedere dag stil ‘bij deze onacceptabele inperking van onze vrijheid’. De NOS maakte daarvan: “Forum voor Democratie veroordeelde het geweld aanvankelijk niet.”

“Weer een staaltje nepnieuws van de NOS. FVD veroordeelt vanzelfsprekend het geweld dat is gebruikt in de protesten. We blijven het oneens met de buitenproportionele maatregelen, waaronder de avondklok. Demonstreren tegen de avondklok moet kunnen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ‘geweld goedkeuren’, NOS,” licht de partij toe.

4.9 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
1 jaar geleden

Nederland is gewoon een bananenrepubliek geworden. Snap niet dat de huidige coalitie nog met een opgeheven vingertje durft te wijzen naar andere landen. Een schande is het hoe het volk tegen elkaar uitgespeeld wordt. De machthebbende politiek creëert burgeroorlog op deze wijze.

Nina
Nina
1 jaar geleden

Typisch de gevestigde politiek: alles wat ze zelf veroorzaken, afschuiven op een ander. De enige eerlijke partij, die opkomt voor de Nederlanders ( zoals het hoort) is FVD. De rest draait, trekt macht naar zich toe, liegt alles bij elkaar, loopt mee met Brussel, denkt aan zijn eigen hachje en zet iedereen tegen elkaar op, om er zelf beter van te worden. Net als die uitspraken van Hertzberger op tv t.a.v. Haga en Baudet. Hertzberger beschuldigt hen en niemand die om bewijzen vraagt van de beschuldigingen. Haga toont bewijs dat wat hij zegt waar is en niemand spreekt Hertzberger tegen. Zo hopen ze maar dat ze haar woorden onthouden en dat is niet de waarheid. Ook framen en niet over de inhoud praten, zo typisch.

Gijs
Gijs
1 jaar geleden

Dit is het zelfde scenario als dat wat in het Witte Huis is gebeurd. Niet de Trump supports maar Antifa zat achter het geweld. Wat in Roermond en andere steden is gebeurd is duidelijk een false flag geweest, uitgevoerd door speciale eenheden van de politie of ME. Hoe laag kan rutte nog zinken….

-= GensNet =-
-= GensNet =-
1 jaar geleden

Je kunt nu overduidelijk merken aan eigenlijk “alles” dat we nu op een punt beland zijn dat er mensen wakker worden. Ik spreek de vrees uit dat dit te laat is om je te verzetten. Dàt had al véél eerder gemoeten, maar tsja als je zo verlamd bent door angst moet je eerst je angst overwinnen.
De overheid komt zo heel langzamerhand niet meer geloofwaardig over, maar probeert nog altijd vast te houden aan hun eigen maatregels. Nu de overheid ziet dat hun dat niet meer gaat lukken, slaan ze er in hun eigen onmacht op los. Een heel herkenbare situatie uit bijv. de 2e wereldoorlog. Vredig demonstreren heeft geen enkel nut in dit geval. De “beuk” erin is de enige manier;. met harde hand zo de overheid nu ook met ons doet. De tijd van vredige demonstraties zijn we voorgoed voorbij. Hoe meer geweld hoe meer aandacht je krijgt en daar gaat het per slot van rekening om bij een demonstratie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x