Homepagina » Innovatie » Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower
Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower

Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower

“Tesla had gelijk en wij zijn er klaar voor om dat te bewijzen!” Dat zeggen twee Russische natuurkundigen die een crowdfundingcampagne zijn gestart om aankomende herfst de Wardenclyffe Tower van Nikola Tesla te kunnen herbouwen.

Tesla was van mening dat de toren stroom door de lucht kon transporteren, maar hij heeft zijn idee nooit kunnen bewijzen met een demonstratie. Toen bleek dat het stroomverbruik van afnemers niet te meten was, trokken de meeste investeerders zich terug. Bovendien zou bij eventueel succes het reeds bestaande elektriciteitsnet met alle investeringen in één klap overbodig en dus waardeloos zijn geworden.

Met de toren willen de Russische wetenschappers de wereld voorzien van schone energie. Leonid en Sergei Plekhanov hebben vijf jaar onderzoek verricht naar de toren en denken dat het project haalbaar is.

De onderzoekers schrijven: “Nikola Tesla heeft het zogeheten ‘Magnifying Transmitter System’ tot in detail omschreven. Wij zijn een groep moderne natuurkundigen, die veel weten over de werking van zijn wereldenergiesysteem. We hebben zijn werk uitvoerig onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat Tesla op de goede weg was.”

Het ontwerp van de toren is gebaseerd op het idee dat we al een relatief onbeperkte energiebron hebben: de zon. Een zonnecentrale met een omvang van 100.000 vierkante kilometer ergens in de woestijn is al genoeg om de hele wereld van elektriciteit te voorzien. Het probleem is echter dat al deze stroom moet worden gedistribueerd.

Tesla ontwierp een netwerk van torens die gebruikmaken van de geleidbaarheid van de aarde. Zijn torens konden stroom door de grond en de ionosfeer transporteren. Kijk hier hoe de Wardenclyffe of Tesla Tower precies werkt.

Hoewel de oorspronkelijke toren op Long Island 60 ton woog, hebben de gebroeders Plekhanov een prototype ontworpen dat slechts twee ton weegt. De Teslaspoel zal ongeveer 20 meter lang zijn. De campagne op Indiegogo loopt tot 25 juli aanstaande.

[Inhabitat]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Voor alle elektro-gevoeligen is dit DE klap op de vuurpijl! Er is al genoeg elektrische rotzooi in de lucht! Als dit erbij komt, zal de situatie nog veel erger worden als nu. Nog meer mensen met kapot zenuwenstelsel, nog meer kapot gebrande bomen, nog minder bijen.

  Wij moeten dit voorkomen!!!

  3 likes
  • pietje bell schreef:

   Jij werkt vast voor een energie maatschappij! Want die zullen trachten dit tegen te houden.Niets meer te verdienen en te stelen. Nul punt is de enige veilige energie in de gehele kosmos.Wat dacht je wat nasa en consorten al tientallen jaren gebruiken.Laat de domme massa maar lekker ziek worden .En maar vooral betalen.

   0 likes
   • Edwin schreef:

    Oh Bartjuh kijk uit want dadelijk krijg je van pietje bell te horen dat jij net zoals Patricia ook voor een energiemaatschappij werkt.
    Nicola Tesla, heb veel respect voor die man, maar hij was ook maar gewoon een mens die ook fouten kon maken.
    Sommigen plaatsen hem op een voetstuk also het een soort semi-godheid was..
    Overdrijven is ook een vak.
    Gewoon een mens van vlees en bloed, met zijn mooie en zijn lelijke kanten, simpel.

    5 likes
   • Bartjuh schreef:

    ja maar dit is geen nulpunt energie!!! en patricia heeft wel gelijk dit kan niet goed zijn. nulpunt energie heeft te maken met donkere materie en dat soort krachten deze hangen al in de lucht alleen weten we (de gewone mensch) ze nog niet te gebruiken.

    tesla is een enorm magnetisch veld maken en dan met een andere spoel het weer omzetten naar stroom.een soort transformater aleen dan door de lucht

    2 likes
  • Nique schreef:

   Misschien is het je ergens ontgaan tijdens natuurkunde maar ‘alles’ is energie. Alles is elektrisch. Het hele universum is elektrisch. Snap dus niet zo goed wat je punt is met je ‘elektro-gevoeligen’. Vraag me af wat dat eigenlijk is. Placebo ziekte noem ik het.

   1 likes
 • Pim Beijk schreef:

  Wat een enthousiaste reacties allemaal. Dit in tegenstelling tot de reacties onder artikelen over onder andere GSM straling, WIFI of HAARP. Aangezien deze technieken ook gebruik maken van hoogfrequente elektromagnetische straling en in het geval van HAARP zelfs de ionosfeer beïnvloeden.

  4 likes
 • Solar schreef:

  Hmm, de meeste mensen op deze site worden al ziek van een draadloze telefoon en die zend maar weinig energie uit. Deze toren gaat enorme hoeveelheden energie door de “ether” transporteren op een lagere frequentie. Een lagere frequentie is nog doordringender ook.

  En op één of andere manier wordt dat op deze site als een geweldige ontwikkeling gebracht, vreemd…

  6 likes
 • pietje bell schreef:

  Je moet maar op het idee komen! De mensheid is pas 140 jaar bestolen en beroofd. Tesla had alles al werkend.Maar de bankiers onder leiding van jp morgen staken er een stokje voor .onder het mom niets aan te verdienen.Alles wat de macht aan techniek gebruikt voor hun eigen bennefit gaat al heel lang op zero point energie.Satelieten mars basis ,maan basis ,aria 51 enz.Maar de massa wenst het pas te begrijpen als het voor hun neus staat.Maar als het aan Bea shell /bildenberg en consorten ligt kunnen wij nog wel even wachten.De massa makke schapen gratis energie. Wie denken zij dat zij zijn.Kunnen zij wel vergeten.Dat maken wij wel uit.

  5 likes
 • Bartjuh schreef:

  nou das ook fijn …….dan ben ik zo werkeloos ik werk namelijk in de distributie van elektriciteit 🙁

  4 likes
 • redice schreef:

  is dat dan niet schadelijk zoals gsm wifi en andere straling???

  4 likes
 • Peter schreef:

  De wereld is hier niet klaar voor.
  Goedkope of zelfs gratis stroom komt pas als je geleerd hebt om geen stroom te gebruiken voor zinloze doeleinden. En dat is me tegenwoordig nogal wat.
  Ook vraag ik me af wat de gezondheidsaspecten hiervan zijn.
  Kortom, Tesla een genie? Ja.
  Maar wil dat zeggen dat al zijn ideeën goed zijn voor de wereld.
  Niet persé.

  3 likes
 • Kalki schreef:

  Het zou een mooi initiatief als alternatief zijn op al die kerncentrales; die kunnen mooi gaan sluiten. Je leest bijvoorbeeld wat een gevaar alleen al Fukushima met de dag meer geeft.

  2 likes
 • Jack schreef:

  Mooi idee. Het is alleen de vraag of deze mensen dit daadwerkelijk voor elkaar krijgen. Er is toch een bestaande infrastructuur en bedrijven die dit heel waarschijnlijk uit alle macht tegen zullen houden. Ik denk niet dat hun bang zijn over lijken te gaan…

  1 likes
 • gerard schreef:

  als het draadloze stroom is kan deze dan ook over het 4G netwerk worden verzonden zo ja dan zou dat geweldig zijn eindelijk geen ele lange kabels meer voor energie gewoon een 4G antenne en je bent klaar met de stroom aansluiting

  😉 top deze ontwikkeling

  1 likes
 • huisheks schreef:

  Wij zijn muizen, er wordt van alles op ons uitgetest.
  Als we het overleven is het prachtig, worden we ziek, dan hebben we vaccinaties.
  Een win win situatie, geweldig !

  1 likes
 • Pascal schreef:

  Mooi maar ook die Tesla toren is al meer dan 100 jaar oud.

  Wat gaan we dan krijgen?

  0 likes
 • densie schreef:

  Mooi! Beter later dan nooit, dus NU… wow! Tesla is een genie van de hoogste orde! De kosmische orde…!
  Een soort van Michaelische Engel, alleen niet zo op vrouwen! Anders had ie dit wellicht ook niet kunnen “uitvinden” hihi…. niets ten nadele van de liefde die een vrouw kan geven e.d. maar dat was te veel afleiding geweest….wellicht…en verder jammer dat zijn scheppingen een beetje in verkeerde handen is gevallen…..maar nu ten goede dan!

  0 likes
 • biko schreef:

  We zullen zien

  0 likes
 • Lichtwezen schreef:

  Tesla is wellicht een van de mensen die speciaal incarneren om de mensheid iets te schenken.
  Het vaderschap was daarom voor hem niet meer direct nodig voor de taak waarvoor hij naar de aarde is gekomen. Zie ook over soortgelijke voorbeelden de boeken, van ook zo’n speciaal iemand genaamd Jozef Rulof op rulof.org

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  zon

  Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

  Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

  >