Homepagina » Innovatie » Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower
Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower

Natuurkundigen willen wereld van draadloze stroom voorzien met Tesla Tower

“Tesla had gelijk en wij zijn er klaar voor om dat te bewijzen!” Dat zeggen twee Russische natuurkundigen die een crowdfundingcampagne zijn gestart om aankomende herfst de Wardenclyffe Tower van Nikola Tesla te kunnen herbouwen.

Tesla was van mening dat de toren stroom door de lucht kon transporteren, maar hij heeft zijn idee nooit kunnen bewijzen met een demonstratie. Toen bleek dat het stroomverbruik van afnemers niet te meten was, trokken de meeste investeerders zich terug. Bovendien zou bij eventueel succes het reeds bestaande elektriciteitsnet met alle investeringen in één klap overbodig en dus waardeloos zijn geworden.

Met de toren willen de Russische wetenschappers de wereld voorzien van schone energie. Leonid en Sergei Plekhanov hebben vijf jaar onderzoek verricht naar de toren en denken dat het project haalbaar is.

De onderzoekers schrijven: “Nikola Tesla heeft het zogeheten ‘Magnifying Transmitter System’ tot in detail omschreven. Wij zijn een groep moderne natuurkundigen, die veel weten over de werking van zijn wereldenergiesysteem. We hebben zijn werk uitvoerig onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat Tesla op de goede weg was.”

Het ontwerp van de toren is gebaseerd op het idee dat we al een relatief onbeperkte energiebron hebben: de zon. Een zonnecentrale met een omvang van 100.000 vierkante kilometer ergens in de woestijn is al genoeg om de hele wereld van elektriciteit te voorzien. Het probleem is echter dat al deze stroom moet worden gedistribueerd.

Tesla ontwierp een netwerk van torens die gebruikmaken van de geleidbaarheid van de aarde. Zijn torens konden stroom door de grond en de ionosfeer transporteren. Kijk hier hoe de Wardenclyffe of Tesla Tower precies werkt.

Hoewel de oorspronkelijke toren op Long Island 60 ton woog, hebben de gebroeders Plekhanov een prototype ontworpen dat slechts twee ton weegt. De Teslaspoel zal ongeveer 20 meter lang zijn. De campagne op Indiegogo loopt tot 25 juli aanstaande.

[Inhabitat]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Mooi maar ook die Tesla toren is al meer dan 100 jaar oud.

Wat gaan we dan krijgen?

densie
densie
6 jaren geleden

Mooi! Beter later dan nooit, dus NU… wow! Tesla is een genie van de hoogste orde! De kosmische orde…!
Een soort van Michaelische Engel, alleen niet zo op vrouwen! Anders had ie dit wellicht ook niet kunnen “uitvinden” hihi…. niets ten nadele van de liefde die een vrouw kan geven e.d. maar dat was te veel afleiding geweest….wellicht…en verder jammer dat zijn scheppingen een beetje in verkeerde handen is gevallen…..maar nu ten goede dan!

pietje bell
pietje bell
6 jaren geleden

Je moet maar op het idee komen! De mensheid is pas 140 jaar bestolen en beroofd. Tesla had alles al werkend.Maar de bankiers onder leiding van jp morgen staken er een stokje voor .onder het mom niets aan te verdienen.Alles wat de macht aan techniek gebruikt voor hun eigen bennefit gaat al heel lang op zero point energie.Satelieten mars basis ,maan basis ,aria 51 enz.Maar de massa wenst het pas te begrijpen als het voor hun neus staat.Maar als het aan Bea shell /bildenberg en consorten ligt kunnen wij nog wel even wachten.De massa makke schapen gratis energie. Wie denken zij dat zij zijn.Kunnen zij wel vergeten.Dat maken wij wel uit.

Jack
Jack
6 jaren geleden

Mooi idee. Het is alleen de vraag of deze mensen dit daadwerkelijk voor elkaar krijgen. Er is toch een bestaande infrastructuur en bedrijven die dit heel waarschijnlijk uit alle macht tegen zullen houden. Ik denk niet dat hun bang zijn over lijken te gaan…

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Het zou een mooi initiatief als alternatief zijn op al die kerncentrales; die kunnen mooi gaan sluiten. Je leest bijvoorbeeld wat een gevaar alleen al Fukushima met de dag meer geeft.

gerard
gerard
6 jaren geleden

als het draadloze stroom is kan deze dan ook over het 4G netwerk worden verzonden zo ja dan zou dat geweldig zijn eindelijk geen ele lange kabels meer voor energie gewoon een 4G antenne en je bent klaar met de stroom aansluiting

😉 top deze ontwikkeling

biko
biko
6 jaren geleden

We zullen zien

Bartjuh
Bartjuh
6 jaren geleden

nou das ook fijn …….dan ben ik zo werkeloos ik werk namelijk in de distributie van elektriciteit 🙁

Solar
Solar
6 jaren geleden

Hmm, de meeste mensen op deze site worden al ziek van een draadloze telefoon en die zend maar weinig energie uit. Deze toren gaat enorme hoeveelheden energie door de “ether” transporteren op een lagere frequentie. Een lagere frequentie is nog doordringender ook.

En op één of andere manier wordt dat op deze site als een geweldige ontwikkeling gebracht, vreemd…

Pim Beijk
Pim Beijk
6 jaren geleden

Wat een enthousiaste reacties allemaal. Dit in tegenstelling tot de reacties onder artikelen over onder andere GSM straling, WIFI of HAARP. Aangezien deze technieken ook gebruik maken van hoogfrequente elektromagnetische straling en in het geval van HAARP zelfs de ionosfeer beïnvloeden.

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Pim Beijk
6 jaren geleden

Inderdaad heel apart de ene schoppen ze ertegenaan en de andere keer omarmen ze het. Vreemde mensen zijn er toch.

x

Check Also

planeetonderzoeker

Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

Het is algemeen bekend dat de zon ...

zon

Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x