Homepagina » Propaganda » Overal een vinger in de pap: Hoe de CIA propaganda verspreidt via Hollywood
Overal een vinger in de pap: Hoe de CIA propaganda verspreidt via Hollywood

Overal een vinger in de pap: Hoe de CIA propaganda verspreidt via Hollywood

Vice News heeft documenten gevonden waaruit blijkt dat de CIA betrokken was bij de productie van 22 ‘entertainmentprojecten’, waaronder de documentaire Air America: The CIA’s Secret Airline, de serie Covert Affairs, de BBC-documentaire The Secret War on Terror en twee films over de CIA die in 2012 zijn uitgekomen.

Het was al bekend dat de CIA nauw betrokken was bij de productie van Zero Dark Thirty, maar de Amerikaanse spionagedienst blijkt ook mee te hebben gewerkt aan de film Argo, die in 2012 een Oscar won voor beste film.

De CIA werkt al tientallen jaren mee aan de productie van films. De spionagedienst kocht in 1950 bijvoorbeeld in het geheim de rechten voor Animal Farm om de Sovjet-Unie in een kwaad daglicht te stellen.

Geheime operaties

Ook verschillende Hollywoodspelers zijn betrokken geweest bij geheime operaties. De legendarische filmproducent Arnon Milchan (Pretty Woman en Fight Club) handelde voor de Israëlische inlichtingendienst in wapens en technologieën die Israël nodig had om kernwapens te kunnen maken.

Volgens The Guardian stuurde hij op het hoogtepunt van zijn carrière 30 bedrijven in 17 landen aan waar honderden miljoenen dollars in omgingen. Bij de operatie was ook Sydney Pollack (Sabrina, Tootsie en Three Days of the Condor) betrokken, zo vertelde Milchan aan de BBC.

Doordat medewerkers van de CIA zich voordoen als filmmakers en journalisten, worden echte filmmakers en journalisten in gevaar gebracht, schrijft Adam Johnson voor Fair.org.

Nauwe samenwerking

De film Rosewater van Jon Stewart, waarin Iran de Iraans-Canadese journalist en filmmaker Maziar Bahari in 2009 vasthoudt op verdenking van spionage, kwam slechts 18 maanden na Argo uit, een film die onthult dat de CIA daar nep-filmmakers voor gebruikte.

We kunnen niet meer heen om de nauwe samenwerking tussen de Amerikaanse media en de CIA en andere inlichtingendiensten. Journalist Terry Anderson van de Associated Press, die in 1985 zes jaar werd vastgehouden door Hezbollah, lobbyt agressief tegen deze samenwerking.

Hezbollah verdacht hem ervan een CIA-agent te zijn. Nadat Anderson in 1991 werd vrijgelaten, zette hij zich in om de lijn tussen nieuwsgaring en spionage minder troebel te maken. De Boston Globe merkt op dat een verbod op het rekruteren van journalisten een positieve stap zou zijn.

[Fair]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Harrie H. Braam schreef:

  Ach ja, de V.S., het land van de onbegrensde mogelijkheden, zoals ons altijd is voorgehouden, maar de laatste decennia uitsluitend in negatief opzicht.

  Hoe lang duurt het nog voordat de ‘ballon’ knapt en de mensheid juist vanwege het versneld wakker worden een echt eerlijk wereldbeeld mee helpt opbouwen, gebaseerd op Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde? Want velen weten al niet meer vanwege de kunstmatige wereld waarin zij leven, wat Liefde echt betekent!

  Maar hoop doet leven en dat heb ik, daar werk ik aan. Ik weet, dat de wakkeren onder ons zich dit ook beseffen en ook hiervoor gaan.

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

  9 likes
  • LUNA schreef:

   Harry, de ballon knapt binnen een halfjaar goed, de vieze lucht zal de slapende doen wakker worden als het goed is, het ” instinct ” zal collectief grote vormen aan gaan nemen, zeker met de verkiezingen voor de deur daar en zeker met oog op het grote NEE van Nederland welk een raar spinnenweb is waarom er nog maanden door Rotte rutte gewacht dient te worden om met een duidelijk antwoord te komen en we krijgen waar de waarde ligt van dit referendum..
   De druk is groot vanuit de v s op het gedrocht brussel die kost wat kost zijn zin zal door drukken, maar het gaat hun niet lukken!
   De graanschuur in de oekraiNEE is van potentieel belang voor de v s .. vandaar de geilheid van H(e)ilary Kingkong, die heeft het allemaal al voor zich gezien.. hoop echt dat dit enge vrouwhaaimens de bek zal worden gesnoerd door trompet trump..
   In ieder geval.. de ballon zal knappen en op ” MERKEL(IJK) : wie is de GEIT??

   4 likes
  • Loki schreef:

   Harrie
   Het is verkeerd om te zeggen ; ach ja de VS.

   Denk hier dan maar eens over na, want mensen denken een hoop te weten en let vooral even op de punten 2 en 3 ;

   The bottom line is that the United States is being directed from the Vatican, and that the CIA is not headquartered in Langley, Virginia. The CIA’s headquarters are in Switzerland.,

   SWITZERLAND IS CIA:
   1. Switzerland is located in central Europe
   2. Switzerland is the only neutral nation on Earth
   3. Switzerland is the only sovereign nation on Earth
   4. Switzerland is home to Onyx Interception System
   5. Switzerland is home to Holy See (i.e., the Holy C-I-A)
   6. Switzerland is home to Bank for International Settlements (BIS)
   7. Names for Switzerland (i.e., CH and Suisse) equate to CIA and SS
   8. Swiss National Day is same date as the anniversary of the Temple of Spies
   9. Switzerland is intimately tied to dictators (e.g., Hitler, Mussolini, Jong-Un, etc.)

   Bijna niemand begrijpt maar ook iets van de systemen en de CIA is de grootste terreurorganisatie ter wereld die werkelijk alles naar zijn hand tracht te zetten.

   3 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Waarom haat ik Amerika zo? Moet je nagaan, zonder religieuze grondslag.

  6 likes
  • Elise49 schreef:

   Het is niet een land, maar een groep mensen(die zitten over heel de wereld/groep 1) die een agenda uitvoeren. Samen met strijdmacht NAVO(groep 2) En dan moet je wel kennis hebben over de geschiedenis/oudheid/mythologie om het te begrijpen. Misschien is de ligging verklaarbaar: iets met de poolshift. Berekeningen met andere wereld gebouwen/objecten qua energielijnen/heelal enz. (veel hebben dezelfde afstanden)Zijn filmpjes over. Pentagon/Pantheon zijn hetzelfde. Eren alle goden. Dus ook die van de dood. Offers/martelaren die het hoofddoel moeten bereiken.De wereld van zijn oude jas te verdoen, door hem binnenste buiten te draaien dmv technologie/satellieten. (bol van pomodoro) Dan heb je weer een nieuwe jas. Zonder dat je de aarde zelf/basis vernietigd.
   Gewone mensen(groep 3) hebben feitelijk/direct niks te maken met de hoofdagenda.

   2 likes
 • faith schreef:

  Hoe vaak het al van de daken geschreeuwd is dat je die Hollywood producties en zowie zo alle main stream media links moet laten liggen weet ik niet, maar nog maar een keer.

  https://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg&ebc=ANyPxKoKwu

  4 likes
 • Eli020 schreef:

  Pas op hoor, straks wordt je nog door eenvandaag geframed als gevaarlijk complotter. Wat een farce wat dat zeg, de meubels kunnen al lang niet meer gered worden.

  Maar ontopic is het voor de meeste hier wel duidelijk wat de invloed van de CIA is in de entertainment industrie. En men laat zich ook graag bedonderen natuurlijk, de massa komt elke dag weer met zijn loonzakje balletje balletje spelen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  arts

  Arts Elke de Klerk bij vrouwenprotestmars: ‘We worden proefkonijnen. Dat moeten we niet willen’

  Zondag demonstreerden honderden vrouwen in Utrecht tegen ...

  >