Gezondheid

Dit is wat de EMA echt zegt over het AstraZeneca-vaccin

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team Noorse wetenschappers zegt dat de bloedproppen na vaccinatie met AstraZeneca worden veroorzaakt door het vaccin. “We hebben de oorzaak achterhaald. En enkel het vaccin kan die verklaren,” zei Pal Andre Holme van het universitair ziekenhuis van Oslo.

Volgens zijn team kan het vaccin een heftige immuunrespons uitlokken, die de bloedproppen kan verklaren. In Noorwegen werden de afgelopen week drie verpleegkundigen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze een combinatie van bloedklonters en weinig bloedplaatjes vertoonden. Eén van hen overleed later.

Ook in Duitsland acht men een verband tussen het krijgen van een trombose en de AstraZeneca-prik ‘niet onwaarschijnlijk’. In Duitsland kregen zeven mensen die met dat vaccin waren ingeënt bloedproppen in de hersenen en daarnaast ontwikkelden zij een tekort aan bloedplaatjes. Het gaat om zes vrouwen en een man van tussen de 20 en 50 jaar oud. Drie van hen zijn overleden, blijkt uit gegevens van het Paul Ehrlich-Instituut (PEI), de Duitse geneesmiddelenautoriteit.

Wat zegt de EMA echt?

Gisteren meldden de media dat het coronavaccin van AstraZeneca volgens geneesmiddelenautoriteit EMA ‘veilig’ is. Vervolgens werd bekend dat het prikken met het vaccin in de loop van volgende week wordt hervat in Nederland. Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei dat de kans op bijwerkingen door het AstraZeneca-vaccin ‘extreem klein’ is.

De Vlaamse publieke omroep VRT meldde dat er geen oorzakelijk verband is tussen de prik van AstraZeneca en bloedstolsels of trombose, schrijft P-magazine. Wat zegt de EMA nu echt hierover?

Verder onderzoek

In het persbericht schrijft de EMA letterlijk: “Het aantal gemelde gevallen overstijgt het aantal verwachte gevallen en een oorzakelijk verband – hoewel niet bevestigd – kan om die reden niet worden uitgesloten.” En verder: “Een causaal verband met het vaccin is niet bewezen, maar is mogelijk en verdient verder onderzoek.”

De geneesmiddelenautoriteit gaat daarom verder met de wetenschappelijke analyse. Dat is wat anders dan ronduit stellen dat er geen oorzakelijk of causaal verband is.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Gewoon niet laten prikken,met geen enkel vaccin!

Meena
Meena
1 jaar geleden

Dan mogen alle EU leden die AstraZeneca prik zelf nemen, wat een arrogantie van de elite griezels. Geven niet om het leven van mensen, alleen om hun portemonnee. Hugo de clown mag zelf ook de prik nemen en ook zijn gezin en familie laten prikken.

Marrob BE
Marrob BE
1 jaar geleden

Wat zou het een opluchting zijn als het CDA niet meer gaat regeren.
Hugo de Jonge staat niet op de verkiezingslijst en kan dus niet de tweede kamer in.
Gewoon afserveren en graag via de achterdeur.
Eng en levensgevaarlijk mannetje.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

VERMIJD ALLE CORONA-VACCINES !!

Volksgezondheid Engeland geeft toe dat het niet wetenschappelijk kan bewijzen dat COVID-19 besmettelijk is…

COVID-19 IS NOOIT BEWEZEN DAT HET BESTAAT! En monkapjes is voor het nieuwe slavensystem !! We zijn in de maling genomen door stelletje psychopaten !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x