Archeologie

Amateurarcheologen stuiten op ‘Siciliaans Stonehenge’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep vrienden is op Sicilië op een vreemde verzameling stenen gestuit, die het ‘Siciliaanse Stonehenge’ is gedoopt.

Experts hebben ontdekt dat het gaat om een prehistorische zonnewijzer die dateert uit de bronstijd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het doen van een archeologische ontdekking is op zichzelf al een belangrijke gebeurtenis, maar deel uitmaken van één van de meest sensationele vondsten in jaren vult me met trots,” zei Giuseppe La Spina, één van de groepsleden.

La Spina en zijn collega’s troffen de stenen aan terwijl ze bunkers uit de Tweede Wereldoorlog aan het onderzoeken waren.

Zonnewendes

De Italiaanse professor Alberto Scuderi, die regionale archeologische groepen aanstuurt, stelde voor om experts naar de stenen te laten kijken.

De professor, die gespecialiseerd is in archeoastronomie, heeft de vondst drie maanden bestudeerd. Hij legde zijn bevindingen voor aan het archeologisch museum van de stad Gela.

Op 21 december, de winterzonnewende, bevestigden deskundigen dat de zonnewijzer gebruikt werd om de seizoenen en zonnewendes te bepalen.

Stonehenge

Experts maakten gebruik van camera’s, een kompas en een drone met een camera om uit te vogelen hoe de zonnewijzer precies werkte.

Het ‘Siciliaanse Stonehenge’ dateert uit 6000 tot 3000 voor Christus en bevindt zich vlak bij de prehistorische necropolen van Grotticelle, Ponte Olivo en Dessueri.

Het spannende is volgens La Spina dat de vindplaats mogelijk nog meer archeologische schatten zal prijsgeven, die waarschijnlijk ‘nog spectaculairder zijn dan de zonnewijzer zelf’.

[The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Lees Azimuth(wiki). Azimuth(bekijk plaatje Azimuth marker=wiel van Yule/zonneklok/lees bv solarmiddag) wordt meestal gemeten in graden (°). Het concept wordt gebruikt in de navigatie , astronomie , techniek , in kaart brengen , mijnbouw en artillerie .
Alles(systeem/agenda/geloof/mythologie/culturen/onze uren/dagen/weken/jaren/eeuwen/handel/geldsysteem/leven/satellieten enz.) draait om de zon, maan en sterrenhemel.(cycli/kalenders). uur symbool is h=24/horus/horloge bijvoorbeeld. Frans: heure.
Geloof: lees het verhaal van Petrus=rots=in aramees=chapas=spaans voor noun=noen=noon=solarmiddag. De hoogste stand van de zon. Petrus krijgt de sleutels van de hemel.(kennis/kalender/cycli’s).
Als je zo kunt lezen, dan kun je ook mythologie ontcijferen. Verplaats de namen in zon/maan/planeten/sterren enz. Laatste groot natuurfenomeen ons tijdperk: de zondvloed. cycli van begin tot huidig tijdperk ongeveer 3600 jaar. Vandaar de eindtijd. Maya’s kondigde dit ook aan.(zij rekenen op een andere manier dan wij). Maar de tijd komt wel overeen.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Volgens mij komt het woordje hoe*(heure/uur) hier vandaan. De hoe* van Babylon. De zwarte steen, die eerst wit was/mensen slecht zijn geworden. Mekka(moslims). Maar volgens mij betekenen de vele verhalen van de oudheid, dat de zwarte zon 1 keer in de zoveel tijd voorbij komt.
Bekijk eens het filmpje van The planet around the Earth: update11th January 2017…

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Het uur van de waarheid.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Via de standen van de zon, maan en sterrenhemel kun je ook het weer lezen. Vannacht is het volle maan. Dit in combinatie met noordwesterstorm = hoogtij(hoogste punt vrijdag de 13de om 14.00. De storm wordt serieus genomen, want het heeft een naam gekregen: Dieter. Betekenis Engels: people ruler. Dieter verwant aan Dietch(Fries), Dietrich(marine schip the destroyer), Dieder=tweevlakshoek. Dit betekent, dat het water door de vernauwing van het kanaal tussen België en Engeland 2 richtingen uitslaat. De kusten(ook Nederland) zullen het zwaar te verduren krijgen.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x