Homepagina » Buitenland » Donald Trump haalt hard uit: “CNN is nepnieuws en BuzzFeed een falende hoop afval”
Donald Trump haalt hard uit: "CNN is nepnieuws en BuzzFeed een falende hoop afval"

Donald Trump haalt hard uit: “CNN is nepnieuws en BuzzFeed een falende hoop afval”

Gisteren gaf Donald Trump rond 17.00 uur Nederlandse tijd zijn langverwachte persconferentie in New York.

De woordvoerder van Trump haalde aan het begin van de persconferentie fel uit naar het ‘belastende rapport’ van een geheime dienst waarover CNN en BuzzFeed berichtten.

Het rapport zou bezwarende informatie bevatten over de aanstaande president van Amerika, waaronder een aantal pikante verhalen.

Nepnieuws

Hij weerlegde alle beschuldigingen en sprak van ‘nepnieuws’ en een ‘heksenjacht’.

Tegen het einde van de vragenronde snoerde de aankomend president een journalist van CNN de mond.

De journalist wilde Trump een vraag stellen, maar die kans kreeg hij niet: “Jouw organisatie is vreselijk. Wees niet zo onbeleefd. Jij bent nepnieuws.”

Afval

Hij verwees naar BuzzFeed, het nieuwsmedium dat het rapport publiceerde, als een ‘falende hoop afval’.

Ook vicepresident Mike Pence gaf de media een veeg uit de pan. Trump bedankte juist de vele nieuwsorganisaties die het bericht in twijfel trokken.

“Zo’n rapport zou nooit geschreven mogen zijn en zeker nooit verschenen mogen zijn in de media,” aldus Trump.

Complete ramp

Hij kondigde verder aan veel banen te zullen creëren en vindt dat Obamacare op de schop moet.

“Een complete ramp is dat,” zei hij. “We gaan met een plan komen dat veel minder kost en veel beter is. We gaan de Democraten een enorme dienst bewijzen door Obamacare af te schaffen.”

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Cisco schreef:

  Trump verdient waarschijnlijk niet de eerste prijs als het om woordkeuze gaat, maar hij beheerst aardig goed het in-your-face beleid en opent beerputten waar z’n voorgangers niet eens heen durfden te kijken.
  Dat de media een veeg uit de pan krijgt wordt zo langzaam-aan wel eens tijd, zouden ze hier in Nederland ook eens moeten doen…;)

  35 likes
  • Gezinusk schreef:

   Het merendeel van Nederland weet denk ik heel goed welke Nederlandse media erbij betrokken zijn om het geluid van het nep nieuws te verspreiden, versterken, en in stand te houden. Ze brengen het nieuws alsof het echt waar is. Serieus onderzoekswerk is terwijl veel van dit nieuws door hun zelf niet eens meer onderzocht worden maar klakkeloos overgenomen, voor waar aangenomen.

   Zelf denk ik dat het de programma’s zijn die het meest herhaald worden op de NPO en de reden waarom deze presentatoren extravagant uitbetaald krijgen om voor de rest maar te zwijgen.

   Nieuwsuur,
   Eenvandaag,
   NOS Journaal
   RTL Journaal (in iets mindere mate)
   DWDD
   Jinek
   Pauw.

   18 likes
 • Rosalie schreef:

  Trump ziet het scherp ! En Obamacare is niet te betalen! Onze schoonzus in Amerika moet 800 per maand betalen en dan nog een eigen risico van 6000 dollar! Verder weet ” iedereen” dat de media in handen zijn van een paar rijke families O.a. De Rockefellers.

  24 likes
  • octavium schreef:

   Dat zijn erg hoge bedragen. maar ook nietszeggend. Zijn dat de kosten voor het hele gezin? hoeveel kinderen vallen daaronder, zijn het rokers, en belangrijk daarbij… wat is het jaar inkomen, wat voor niveau van verzekering hebben ze gekozen. ( bij een zilver plan kost het 650 euro in de maand voor een gezin met 2 kinderen en jaar inkomen van 110.000 dollar).

   Een Kennis van miij betaald 121 dollar per maand, maar die is ook maar alleen met een laag inkomen.
   Eerlijk is eerlijk. Ik weet er te weinig vanaf om een oordeel te kunnen vellen of het een goed of slecht systeem is. maar er is in ieder geval een systeem gekomen. Dat het niet optimaal is is geloof ik direct. maar dat is mede te danken aan de Republikeinen zelf.
   Aan de andere kant… daarvoor was er helemaal geen systeem, Wat volgens mij nog veel ellendiger is.

   Ik vind Trump een volledig walgelijk persoon puur op basis hoe hij spreekt en wat hij uitstraalt. Maar goed… de rijke Amerikanen zullen blij zijn. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar ik had graag iemand anders gezien als leider van het grootste leger op deze wereld (groter dan de volgende 5 naties samen)

   Ik denk dat als deze kandidaten voor het presidentschap het beste waren wat je als land te bieden hebt…. Volgens mij zit er dan iets fundamenteels verkeerd in het hele land. En dat kan je echt niet afschuiven op de ene of andere partij. Daar moet je de hele maatschappij op aankijken.

   5 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Grof, plat en ongenuanceerd de waarheid vertellen is nog iets anders dan presidentieel de boel belazeren, verkrachten, vermoorden, vergiftigen, beroven etc. Maar ja een kwestie van smaak en vooral hypocrisie van de ergste soort ! Waarbij aangetekend dat de waarheid natuurlijk ook een relatief begrip is !

    7 likes
    • Franss schreef:

     De minachting waarmee Trump over Mexicanen e.d. spreekt en de krachttaal over IS doen vermoeden dat hij er geen zier om zal geven als een bruiloft in Jemen per ongeluk platgebombardeerd wordt.

     10 likes
 • Nel wouters schreef:

  De elite is bang voor Trump en Rusland en vandaar de leugens.

  21 likes
  • Sebastiaan schreef:

   En Trump is geen elite?
   Hij is zijn “carrière” begonnen met een small loan van 1 miljoen, denk je dat dat van een boom is komen vallen?
   Putin/Rusland is geen elite? Ze zijn al jaren een opkomende economie, maar vooral de top daar is minstens net zo rijk en corrupt (waarschijnlijk zelfs rijker).

   12 likes
 • Paul schreef:

  Zes maand na zijn laatste persconferentie, geeft Trump er eindelijk nog eens eentje. En daarin beweert hij onder andere dat hetgeen CCN over hem schrijft “nepnieuws” is.
  Maar ga nu ook eens na wat CCN beweert over wat Trump allemaal zei op zijn persconferentie.

  CNN houdt het niet enkel bij beweringen en boutades, geroep en gescheld. CNN doet aan factchecken. En ze controleren dus of watTrump zoal over zichzelf zegt, wel klopt.

  http://edition.cnn.com/2017/01/11/politics/donald-trump-news-conference-fact-check/index.html
  “Trump does not know Carter Page” Toch wel. Hij overwoog zelfs om hem als adviseur aan te stellen!
  “Trump has no deals in Russia” Ook een leugen. Hij heeft meerdere keren contacten gehad om het Trump-empire naar Rusland uit te breiden. Wel zo dat hij nog geen contracten heeft, dus hij is op zijn minst misleidend geweest.
  “Trump had no conflicts of interest” zijn zonen zullen zijn bedrijven beheren. Gaat hij nooit meer met zijn zonen praten? Gaat hij nooit een beslissing nemen die goed is voor zijn bedrijven? Het is gewoon misleidend om te beweren dat hij geen COI heeft.
  “Er zijn 96 miljoen mensen willen een job maar kunnen er geen vinden”. Ook een leugen, want de meesten van diegenen die niet werken, zijn niet op zoek naar een job. 44 miljoen er van zijn zelfs gewoon gepensioneerden.
  “Amerikanen zijn niet geïnteresseerd in zijn belastingaangifte”. Ook een leugen: in een opiniepeiling zie maar liefst 73% dat ze dat wel wensen!

  Is dit allemaal nepnieuws op de website van CNN? Of is Trump zelf gewoon een onbetrouwbaar persoon die allerlei leugens verspreidt?

  11 likes
  • weg met ons schreef:

   Paul, CNN was degene die na de aanslag op de MH-17 (of was het de MH-370) gelijk al wisten te melden wie de schuldigen waren en met beelden kwamen van onderdelen die helemaal niet aanwezig waren op de plek van de aanslag, het waren beschuldigingen zonder enige bewijs, het waren beelden bijeengeraapt van een eerdere aanslag. Als CNN werkelijk zo’n goede zender is dan zouden ze eerst eens moeten stoppen om als dolle Yanks zo maar wat te kakelen of beelden uit te zenden die totaal niet kloppen.

   En dat Trump recht voor zijn raap is doet aan als een frissen wind, eindelijk zeggen wat je binnenste vertelt en dat met ongezouten street talk! Das weer eens wat anders dan jarenlang moeten luisteren naar het smerige geslijm en gehuichel van de links politiek correcten die leugen op leugen verpakken in mooie bewoordingen met al hun holle frasen.

   3 likes
   • Paul schreef:

    Blijkbaar snap je het niet: Trumps is welliswaar “recht voor zijn raap”, maar hij liegt en trekt het zich niet aan. Zoals CNN aangeeft, loog hij mar liefst 4 keer in zijn persconferentie. En hij lwas ook onbetouwbaar toen hij ook beweerde dat CNN een nepnieuw-site is, want hij heeft daar geen bewijs voor gegeven. DAt was niet “recht voor de raap”, dat was gewoon liegen.

    9 likes
 • Hans schreef:

  Er is een hetze aan de gang en dat terwijl Donald Trump nog geen dag president is geweest . Blijken bepaalde lieden en groeperingen totaal niet tegen hun verlies te kunnen en gaan allerlei rotzooi en leugens lopen rond strooien . Gaan we dit dadelijk ook krijgen met Wilders voor 15 maart zal denkelijk ook wel mensen zijn zo voorspelbaar . Rotzooi , achterklap en leugens te triest voor woorden . Het ergste is dat de media ook niet meer te vertrouwen is , want wat is waar en wat niet . Abonee van een krant ? Dacht het niet met al dat gelieg . En dan hebben we hier zelf ook een minister president die in de volksmond Pinokkio word genoemd tel uit je winst .
  Wat een idiote wereld toch .

  9 likes
 • Vincent schreef:

  Een echte president zou dergelijke woorden nooit in de mond nemen maar hier boven staan.
  Al dat, veel tegengehouden maar goedbedoelde, werk van Obama glijdt zo langzaam terug het putje in :-(. Obamacare was een mega project in wording.. vergeet niet dat de US een stukje groter is dan ons landje.. Wij kunnen ons eigen risico toch ook vaak niet meer betalen?!, daar moet ook nog een oplossing voor komen..
  Straks liggen er daar weer mensen dood te gaan voor de ziekenhuisdeur omdat er geen arts beschikbaar is voor onverzekerde.. Lekker modder gooien en terug naar de middeleeuwen.. Maar dan wel MET massa vernietigingswapens in de achterzak.. ik word er bang van..zo’n PIPO op de verkeerde plaats.., ik snap nog steeds niet hoe de Amerikanen ZO dom hebben kunnen handelen..

  5 likes
 • Johan schreef:

  Inderdaad hoort Trump bij de elite, kijk maar naar zijn vermogen. Hij is totaal niet geïnteresseerd in de gewone man. De meeste mensen zijn blind wie ze tegenover zich hebben en die kun je toch niet duidelijk maken wat voor een figuur Trump is. Hij heeft een familieregering opgesteld, belangenverstrengeling heet dat. Hij is volkomen geschift maar nogal wat mensen die op deze site commentaar geven zien dat niet of willen het niet zien. Zo zijn er diverse zieke politici geweest die het volk in verderf hebben gestort. lees de geschiedenis maar, maar dat is volgens vele hier nepnieuws en zo blijf je bezig, geen inhoudelijk commentaar en dat maakt de bovenstaande commentaren zo zwak. Alleen maar voornamelijk afgeven en dat maakt Trump nog zwakker, want hoe meer je een zwakke president prijst, hoe slechter het voor hem wordt.

  5 likes
 • Nel wouters schreef:

  Donald Trump geeft hoop aan hongarijen.
  http://www.nujouwnieuws.nl/?content=newsItem&item=1887

  4 likes
 • pjoter schreef:

  We worden er goed mee bezig gehouden. Terwijl het algemene graaien wordt uitgebreidt.

  3 likes
 • […] CNN de oren waste, omdat zijn omroep ongeverifieerde informatie naar buiten had gebracht. Oftewel nepnieuws, zoals Trump het […]

 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >