Binnenland

‘Ons grootste rampscenario is dat wij aan het einde van deze winter 1 miljoen huishoudens moeten afsluiten’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Onze grootste zorg voor het rampscenario ligt niet in 2030, maar ligt in deze winter. Dat zei Hans-Peter Oskam, directeur beleid en energietransitie bij Netbeheer Nederland, woensdag tijdens de technische briefing over het rapport van het uitvoeringsoverleg elektriciteit.

Ons grootste rampscenario is dat wij aan het eind van deze winter een miljoen huishoudens zouden moeten gaan afsluiten omdat ze de energierekening niet kunnen betalen, aldus Oskam.

“Eén miljoen afsluitingen door de hoge energierekening? Wordt de regering nu eindelijk wakker?” vraagt Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP). Ze heeft samen met SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen Kamervragen gesteld aan minister Jetten voor Energie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verbod

Ze vragen hem onder meer of hij bereid is te regelen dat niemand zijn aansluiting of zelfs huis kan verliezen door torenhoge energierekeningen en schulden die daaruit voortvloeien. Ze vragen hem ook of hij bereid is om het klimaatfonds te gebruiken om de nood van de bizar hoge energierekening te verlichten.

De SP krijgt bijval van de BoerBurgerBeweging. Die schrijft: “Kabinet en coalitie, word nou eens wakker!” De partij wil een prijzenplafond instellen en een verbod op het afsluiten van de energievoorziening.

Nederland staat in de fik en Jetten vliegt het land uit

Ondanks de kritiek is energieminister Jetten definitief niet bij de Algemene Beschouwingen, direct na Prinsjesdag. Dat debat zal voor een groot deel gaan over de torenhoge energieprijzen. De minister is op dat moment bij een internationale bijeenkomst over schone energie in de Verenigde Staten.

Diverse Kamerleden hebben zich kwaad gemaakt over de aangekondigde afwezigheid van Jetten. Onder meer Omtzigt en PVV-leider Wilders wezen erop dat het ongepast is dat de minister voor Energie verstek laat gaan, terwijl de hoge energierekeningen veel Nederlanders in financiële problemen brengen.

Het is traditie dat bij de Algemene Politieke Beschouwingen alle ministers en staatssecretarissen in de Tweede Kamer zitten. Wilders schrijft op Twitter: “Nederland staat in de fik en Jetten vliegt het land uit.”

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eendje
Eendje
2 maanden geleden

Mocht je de spuit overleven, staat je dit te wachten……

Maria
Maria
2 maanden geleden

Schandalig dat wij niet horen wat de regering heeft besloten. Na een jaar formeren opnieuw een doodse stilte terwijl bedrijven en mensen financieel omvallen. Trek de portemonnee nu eens voor de inwoners van Nederland!

Henk-J
Henk-J
2 maanden geleden

Dit zal Rutte een grote zorg zijn, hoe meer armoede hoe beter hij slaapt.

IFF
IFF
2 maanden geleden

Het zal voor velen een keuze worden: eten of verwarmen. En een grote groep zal geen van beiden nog kunnen. Gevolg?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

188
0
We lezen graag je reactie!x