Homepagina » Buitenland » Kijken: Oud-ambassadeur dwingt BBC de waarheid over de gifgasaanval in Syrië onder ogen te zien
Kijken: Oud-ambassadeur dwingt BBC de waarheid over de gifgasaanval in Syrië onder ogen te zien

Kijken: Oud-ambassadeur dwingt BBC de waarheid over de gifgasaanval in Syrië onder ogen te zien

Een voormalige Britse ambassadeur dwong de BBC om de waarheid over de gifgasaanval in Syrië onder ogen te zien.

Peter Ford stelde tijdens een interview met de zender dat er geen bewijs is dat de Syrische president Assad chemische wapens heeft gebruikt tegen burgers.

De VS claimt dat Assad op 4 april een gifgasaanval heeft uitgevoerd. Zonder goedkeuring van het Congres vuurde Trump 59 Tomahawk-raketten af op Syrië.

Niet gek

De oud-ambassadeur wijst erop dat we niet precies weten wat er is gebeurd, er is geen bewijs.

“Assad is misschien wreed, maar hij is niet gek. Het is gewoon niet logisch dat hij dit allemaal zou doen zonder er militair voordeel uit te halen. Het zou de Russen boos maken,” zei Ford.

De aanval vond plaats op het moment dat het Witte Huis aangaf dat het bestrijden van IS belangrijker is dan regimeverandering.

Agenda

Dat was een grote diplomatieke overwinning voor Assad. Ford vraagt zich dan ook af waarom de Syrische president een enorm risico zou willen nemen door zijn eigen burgers aan te vallen in plaats van zijn tegenstanders op het slagveld.

Ford claimde dat Amerikaanse functionarissen die beweren dat Assad de aanval heeft uitgevoerd, een ‘agenda’ hebben.

False flag-operaties

Door de vergeldingsactie is de kans volgens hem groot dat er opnieuw chemische wapens worden ingezet.

“Trump heeft de jihadi’s nu duizend redenen gegeven om false flag-operaties uit te voeren,” zei Ford. “Je ziet hoe makkelijk het is om met hulp van de onnozele media het Westen uit te lokken.”

[The Canary]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Assad is mischien wreed? Vermoorde pater Frans van der Lugt die eoonde in Syrië vertelde bij leven een geheel ander verhaal.

  Lees en google ook eens: handboek NBC zie vooral vanaf pagina 32 Het verduidelijkt meer als je iets wilt weten over gifgassen en hoe deze kunnen worden ingezet.

  7 likes
  • ….vermoorde = vermoordde…Ergerlijk als je Googled hoe weinig oprechte verhalen je krijgt te lezen over wat Frans van der Lugt werkelijk heeft te vertellen over zijn ervaringen met het regiem Assad en hoeveel leugens men verteld over Assad. Frans van der Lugt vertelde dat Assad juist veel positiefs deed voor hem en de Syrische bevolking en het juist de rebellen en jihadisten (ISIS) zijn die gesteund worden door het Westen degene die de meestafschuwelijke en moorddadige praktijken richting bevolking erop nahouden.

   Wat ik persoonlijk ongelooflijk smerig vind is hoe een omroep als de EO met dergelijke verhalen marchandeert en rommelt en wat Frans van der Lugt werkelijk heeft verteld compleet negeert en verdraait. De EO is een omroep die net als de telegraaf graag feiten en waarheden verdraait of zelfs de opinie een bepaaldde kant op wil hebben. Judaspraktijken houden ze erop na!!!…

   21 likes
   • Geld overigens niet alleen voor de EO want de NCRV en KRO met het programma Brandpunt kunnen er ook wat van, het verdraaien of niet noemen van kernzaken die belangrijk zijn, en het voeden van stemmingmakerij.

    Mogelijk verklaard de uitleg van de ambassadeur van Syrië, Bashar Al-Jaafari, meer over wat er in Syrië gaande is. Met onderstaande link vertelt hij onder meer op een VN bijeenkomst aangaande de Syrische verkiezingen van enkele jaren geleden, dat Saoedi Arabië en een aantal andere olielidstaten van het Arabische schiereiland betrokken zijn om een hetze te zaaien tegen Assad en dat proces financieren.

    Volgens Al-Jaafari hebben ze het met name gemunt op Alawieten, een afsplitsing van de sjiitische islam en waar Assad onderdeel van uitmaakt, en christenen.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZnFQd4wBXnk

    15 likes
 2. Toch zie je steeds meer geluiden, het is doortrapt van Trump en zijn meesters. Dit kan wel eens tegen hun gaan werken, ben benieuwd of dit kan leiden tot een opening.

  Unsheep yourself

  16 likes
  • Ik deel je wens, maar ik denk dat zij hun agenda gewoon doordrukken. Trump heeft de boel in die paar weken tijd dat hij president is behoorlijk op scherp gezet. Kijk uit voor die man! Hij is de joker in het spel.

   5 likes
   • Dat hij en joker is in het spel dat hoef je mij niet uit te leggen.

    2 likes
    • Telkens als je denkt dat het commentaar niet dommer kan, jawel, dan kan het nog dommer, op het amusante af.
     Sneu dat sommige simpele zielen maar niet kunnen zien dat er een shadow government is die niet van ophouden weten, verslaafd aan de macht, hoewel nergens op gebaseerd maar of we maar willen rillen en beven van angst voor ze…dan blijf je toch lachen!! ziek in het hoofd als ze zijn,
     en de regering Trump die ze op dit moment uitschakelt.
     Ze kunnen het maar niet verkroppen, net als hun vazallen die hier rondhangen. Vandaar dat nergens op slaande commentaar.

     2 likes
 3. De media is niet onnozel. Ze volgen het plan.

  8 likes
  • @Henk, onnozel zijn de mensen die de leugens en manipulatieve media en politiek geloven en niet zelf de moeite nemen andere geluiden en topics op te pikken.

   11 likes
 4. Ik denk dat we in een andere dimensie leven op dit moment waarschijnlijk door CERN dan wel door die MAYA kalender of beiden……… je ziet het nu overal om ons heen…… en dan dat krankzinnige wereld nieuws uit de media …….dat louter uit grote leugens bestaat!

  8 likes
 5. Om kort te zijn.
  De man heeft het door,, heeft gelijk. Maar nu nog gelijk krijgen.!

  7 likes
 6. “Trump heeft de jihadi’s nu duizend redenen gegeven om false flag-operaties uit te voeren,” zei Ford. “Je ziet hoe makkelijk het is om met hulp van de onnozele media het Westen uit te lokken.”

  Deze uitspraak doet mij twijfelen aan de woorden van die man. Alsof die jihadi’s onafhankelijk van de amerikanen opereren en onze media onnozel is! Bah! Die man weet heel goed wat hij zegt, en hij liegt dat ie barst!

  5 likes
 7. Ergens is het hoopgevend dat een ambassadeur vh VK niet mee gaat in de propagandaoorlog van de msm,en hun op hun plaats zet.hoef je hier niet te verwachten,een ander geluid in de msm.allemaal volgers vh script.assad was iemand die minderheden beschermde en een redelijk goede staat had op gebouwd.maar Israël en saudi Arabia bepalen!

  2 likes
 8. ik vind die trump maar een gevaarlijke spelletjes spelen, leugens verzinnen over Assad, en hij zit de boel gewoon te proveceren!! ook ivm over Korea!!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De NOS is geen kritische stem, eerder een verlengstuk van de macht. Baudet pitcht deze 3 ideeën om eindelijk een niet-links geluid te laten horen

De NOS is geen kritische stem, eerder een verlengstuk van de macht. Baudet pitcht deze 3 ideeën om eindelijk een niet-links geluid te laten horen

Steeds minder Nederlanders kijken tv of luisteren ...

De overheid heeft weerwapens ingezet. Deze complottheorieën doen de ronde over de verwoestende orkaan Dorian

De overheid heeft weerwapens ingezet. Deze complottheorieën doen de ronde over de verwoestende orkaan Dorian

Orkaan Dorian heeft flink huisgehouden op de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.