Buitenland

MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië ‘duidelijk onwaar’

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag bracht het Witte Huis een rapport naar buiten waaruit moest blijken dat de Syrische president Assad verantwoordelijk is voor de gifgasaanval op 4 april in Khan Shaikhoun.

Het rapport ‘bevat geen enkel bewijs waaruit blijkt dat deze aanval het gevolg was van munitie die vanuit een vliegtuig is afgeworpen’, aldus professor van het Massachusetts Institute of Technology Theodore Postol.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het document bevat geen enkel bewijs dat de Amerikaanse overheid concrete informatie heeft waaruit blijkt dat de Syrische overheid achter de chemische aanval zit,” schreef Postol.

Social media-accounts

Er vond inderdaad een chemische aanval plaats in de provincie Idlib, maar het beschikbare bewijs strookt niet met de conclusies van de VS, aldus de professor.

“Ik had maar een paar uur de tijd om het inlichtingenrapport door te nemen, maar kwam er al snel achter dat het onjuist was,” zei hij.

In het rapport baseert het Witte Huis zich op informatie op social media-accounts van mensen die actief zijn in door rebellen gecontroleerd gebied, waaronder videobeelden van de Witte Helmen, een groep die banden heeft met jihadisten en westerse overheden.

Onjuist, misleidend en amateuristisch rapport

Opnieuw heeft het Witte Huis een onjuist, misleidend en amateuristisch rapport opgesteld, concludeerde Postol.

Eerder zei de professor al dat Assad volgens hem niet verantwoordelijk kon zijn geweest voor de chemische aanval in Ghouta in 2013.

“Wat het Witte Huis nu zegt kan gewoon niet waar zijn,” schreef Postol nog.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
7 jaren geleden

Kielhalen dat rapport!

aad
aad
7 jaren geleden

Waar zijn de bewijzen van wat deze man beweerd? Je kan wel zeggen dat het rapport niet klopt, dan moet je wel kunnen laten zien dat het niet klopt.

Richard
Richard
7 jaren geleden

De oorspronkelijke bewoners van Amerika zeiden het al: Blanken spreken met een gespleten tong.

En maakt het iets uit?
Ze komen er toch weer mee weg. Zij zijn nog nimmer op hen leugens en misdaden aangesproken. De winnaar schrijft immers de geschiedenis. Vraag het de overgebleven Native Americans maar.

charlud
charlud
7 jaren geleden

@aad Je hebt de verkeerde manier van voorstelling Als jij aan mij beweert dat A=B dan moet jij aantonen dat dat ook zo is. Ik hoef jou niet te bewijzen dat het niet zo is want ik heb die bewering niet gedaan. De professor maakt alleen gewag van het feit dat er een bewering wordt gedaan in het rapport maar daar worden geen bewijzen voor deze bewering aangevoerd. De professor hoeft verder niets aan te tonen of te bewijzen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x