Homepagina » Buitenland » MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië ‘duidelijk onwaar’
MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië 'duidelijk onwaar'

MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië ‘duidelijk onwaar’

Dinsdag bracht het Witte Huis een rapport naar buiten waaruit moest blijken dat de Syrische president Assad verantwoordelijk is voor de gifgasaanval op 4 april in Khan Shaikhoun.

Het rapport ‘bevat geen enkel bewijs waaruit blijkt dat deze aanval het gevolg was van munitie die vanuit een vliegtuig is afgeworpen’, aldus professor van het Massachusetts Institute of Technology Theodore Postol.

“Het document bevat geen enkel bewijs dat de Amerikaanse overheid concrete informatie heeft waaruit blijkt dat de Syrische overheid achter de chemische aanval zit,” schreef Postol.

Social media-accounts

Er vond inderdaad een chemische aanval plaats in de provincie Idlib, maar het beschikbare bewijs strookt niet met de conclusies van de VS, aldus de professor.

“Ik had maar een paar uur de tijd om het inlichtingenrapport door te nemen, maar kwam er al snel achter dat het onjuist was,” zei hij.

In het rapport baseert het Witte Huis zich op informatie op social media-accounts van mensen die actief zijn in door rebellen gecontroleerd gebied, waaronder videobeelden van de Witte Helmen, een groep die banden heeft met jihadisten en westerse overheden.

Onjuist, misleidend en amateuristisch rapport

Opnieuw heeft het Witte Huis een onjuist, misleidend en amateuristisch rapport opgesteld, concludeerde Postol.

Eerder zei de professor al dat Assad volgens hem niet verantwoordelijk kon zijn geweest voor de chemische aanval in Ghouta in 2013.

“Wat het Witte Huis nu zegt kan gewoon niet waar zijn,” schreef Postol nog.

[RT]


Vind je dit artikel interessant? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. @aad Je hebt de verkeerde manier van voorstelling Als jij aan mij beweert dat A=B dan moet jij aantonen dat dat ook zo is. Ik hoef jou niet te bewijzen dat het niet zo is want ik heb die bewering niet gedaan. De professor maakt alleen gewag van het feit dat er een bewering wordt gedaan in het rapport maar daar worden geen bewijzen voor deze bewering aangevoerd. De professor hoeft verder niets aan te tonen of te bewijzen.

  5 likes
  • “De professor maakt alleen gewag van het feit dat er een bewering wordt gedaan in het rapport maar daar worden geen bewijzen voor deze bewering aangevoerd”

   Er wordt wel verwezen naar bewijzen (videobeelden), enkel vertrouwd deze professor de mensen niet waar de bewijzen vandaan komen. Dus de professor moet in dit geval dus wel degelijk aantonen dat de aangeleverde bewijzen niet kloppen en roepen dat deze mensen (die bijvoorbeeld de videobeelden gemaakt hebben) niet te vertrouwen zijn is niet weerleggen van bewijs… Dus Aad heeft wel degelijk de juiste manier van voorstelling..

   Als de professor had kunnen aantonen dat bijv. de desbetreffende beelden niet kloppen/bewerkt waren was het een ander verhaal geweest.

   8 likes
   • Videobeelden gemaakt door de tegenstanders van Assad en trouwens in 2014 zijn de chemische wapens van Syrie al verwijderd en ook Amerika heeft meegedaan met het verwijderen van deze wapens. Ook jij Roy moet beter lezen en niet interpreteren. Videobeelden van de rebellen betekent nog niet dat het een bewijs is. Ooit van hoor en wederhoor gehoord. Iedereen die hieraan een like gegeven hebben dienen toch eerst de geschiedenis door te nemen omtrent de oorlog in Syrie en niet zomaar zonder enig informatie of kennis hebben van een like te geven. Ik weet dat ik hier een sneer geef maar de bedoeling is om de reacties naar een kwalitatief hoger level te heffen.

    1 likes
    • ” Videobeelden van de rebellen betekent nog niet dat het een bewijs is.”

     Er staat toch echt dat men zich o.a. baseert op de videobeelden (iets met beter lezen), er staat vast geen buurt BBQ op de beelden. Dan maakt het geen zak uit wie dan de desbetreffende beelden gemaakt heeft. Als men denkt dat de beelden fake zijn, of niets met de aanval te maken hebben moet men dat aantonen, voordat men daar een oordeel over velt..

     Deze beste man zegt zelf al dat hij geen genoeg tijd had om het rapport goed te lezen, dan kan je simpelweg geen oordeel vellen…

     Ook jij oordeelt zonder enige, maar dan ook enige kennis over wat er in dat rapport staat en dat vind jij een kwalitatief hoger level? Ik noem het bevooroordeeld..

     2 likes
 2. De oorspronkelijke bewoners van Amerika zeiden het al: Blanken spreken met een gespleten tong.

  En maakt het iets uit?
  Ze komen er toch weer mee weg. Zij zijn nog nimmer op hen leugens en misdaden aangesproken. De winnaar schrijft immers de geschiedenis. Vraag het de overgebleven Native Americans maar.

  7 likes
 3. Kielhalen dat rapport!

  4 likes
 4. Ik denk dat we in een andere dimensie leven op dit moment waarschijnlijk door CERN dan wel door die MAYA kalender of beiden……… je ziet het nu overal om ons heen…… en dan dat krankzinnige wereld nieuws uit de media …….dat louter uit grote leugens bestaat!

  4 likes
 5. Waar zijn de bewijzen van wat deze man beweerd? Je kan wel zeggen dat het rapport niet klopt, dan moet je wel kunnen laten zien dat het niet klopt.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vorige week is er heel belangrijk nieuws naar buiten gekomen, maar je hebt er waarschijnlijk niets over gelezen of gehoord

Vorige week is er heel belangrijk nieuws naar buiten gekomen, maar je hebt er waarschijnlijk niets over gelezen of gehoord

Vorige week is er heel belangrijk nieuws ...

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark waarschuwde ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.