Homepagina » Buitenland » MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië ‘duidelijk onwaar’
MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië 'duidelijk onwaar'

MIT-professor: Beweringen van Witte Huis over chemische aanval Syrië ‘duidelijk onwaar’

Dinsdag bracht het Witte Huis een rapport naar buiten waaruit moest blijken dat de Syrische president Assad verantwoordelijk is voor de gifgasaanval op 4 april in Khan Shaikhoun.

Het rapport ‘bevat geen enkel bewijs waaruit blijkt dat deze aanval het gevolg was van munitie die vanuit een vliegtuig is afgeworpen’, aldus professor van het Massachusetts Institute of Technology Theodore Postol.

“Het document bevat geen enkel bewijs dat de Amerikaanse overheid concrete informatie heeft waaruit blijkt dat de Syrische overheid achter de chemische aanval zit,” schreef Postol.

Social media-accounts

Er vond inderdaad een chemische aanval plaats in de provincie Idlib, maar het beschikbare bewijs strookt niet met de conclusies van de VS, aldus de professor.

“Ik had maar een paar uur de tijd om het inlichtingenrapport door te nemen, maar kwam er al snel achter dat het onjuist was,” zei hij.

In het rapport baseert het Witte Huis zich op informatie op social media-accounts van mensen die actief zijn in door rebellen gecontroleerd gebied, waaronder videobeelden van de Witte Helmen, een groep die banden heeft met jihadisten en westerse overheden.

Onjuist, misleidend en amateuristisch rapport

Opnieuw heeft het Witte Huis een onjuist, misleidend en amateuristisch rapport opgesteld, concludeerde Postol.

Eerder zei de professor al dat Assad volgens hem niet verantwoordelijk kon zijn geweest voor de chemische aanval in Ghouta in 2013.

“Wat het Witte Huis nu zegt kan gewoon niet waar zijn,” schreef Postol nog.

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
4 jaren geleden

Kielhalen dat rapport!

aad
aad
4 jaren geleden

Waar zijn de bewijzen van wat deze man beweerd? Je kan wel zeggen dat het rapport niet klopt, dan moet je wel kunnen laten zien dat het niet klopt.

math
math
Reactie op  aad
4 jaren geleden

En dat is nu het probleem van leugens weerleggen.

Richard
Richard
4 jaren geleden

De oorspronkelijke bewoners van Amerika zeiden het al: Blanken spreken met een gespleten tong.

En maakt het iets uit?
Ze komen er toch weer mee weg. Zij zijn nog nimmer op hen leugens en misdaden aangesproken. De winnaar schrijft immers de geschiedenis. Vraag het de overgebleven Native Americans maar.

charlud
charlud
4 jaren geleden

@aad Je hebt de verkeerde manier van voorstelling Als jij aan mij beweert dat A=B dan moet jij aantonen dat dat ook zo is. Ik hoef jou niet te bewijzen dat het niet zo is want ik heb die bewering niet gedaan. De professor maakt alleen gewag van het feit dat er een bewering wordt gedaan in het rapport maar daar worden geen bewijzen voor deze bewering aangevoerd. De professor hoeft verder niets aan te tonen of te bewijzen.

Roy
Roy
Reactie op  charlud
4 jaren geleden

“De professor maakt alleen gewag van het feit dat er een bewering wordt gedaan in het rapport maar daar worden geen bewijzen voor deze bewering aangevoerd”

Er wordt wel verwezen naar bewijzen (videobeelden), enkel vertrouwd deze professor de mensen niet waar de bewijzen vandaan komen. Dus de professor moet in dit geval dus wel degelijk aantonen dat de aangeleverde bewijzen niet kloppen en roepen dat deze mensen (die bijvoorbeeld de videobeelden gemaakt hebben) niet te vertrouwen zijn is niet weerleggen van bewijs… Dus Aad heeft wel degelijk de juiste manier van voorstelling..

Als de professor had kunnen aantonen dat bijv. de desbetreffende beelden niet kloppen/bewerkt waren was het een ander verhaal geweest.

charlud
charlud
Reactie op  Roy
4 jaren geleden

Videobeelden gemaakt door de tegenstanders van Assad en trouwens in 2014 zijn de chemische wapens van Syrie al verwijderd en ook Amerika heeft meegedaan met het verwijderen van deze wapens. Ook jij Roy moet beter lezen en niet interpreteren. Videobeelden van de rebellen betekent nog niet dat het een bewijs is. Ooit van hoor en wederhoor gehoord. Iedereen die hieraan een like gegeven hebben dienen toch eerst de geschiedenis door te nemen omtrent de oorlog in Syrie en niet zomaar zonder enig informatie of kennis hebben van een like te geven. Ik weet dat ik hier een sneer geef maar de bedoeling is om de reacties naar een kwalitatief hoger level te heffen.

Roy
Roy
Reactie op  charlud
4 jaren geleden

” Videobeelden van de rebellen betekent nog niet dat het een bewijs is.”

Er staat toch echt dat men zich o.a. baseert op de videobeelden (iets met beter lezen), er staat vast geen buurt BBQ op de beelden. Dan maakt het geen zak uit wie dan de desbetreffende beelden gemaakt heeft. Als men denkt dat de beelden fake zijn, of niets met de aanval te maken hebben moet men dat aantonen, voordat men daar een oordeel over velt..

Deze beste man zegt zelf al dat hij geen genoeg tijd had om het rapport goed te lezen, dan kan je simpelweg geen oordeel vellen…

Ook jij oordeelt zonder enige, maar dan ook enige kennis over wat er in dat rapport staat en dat vind jij een kwalitatief hoger level? Ik noem het bevooroordeeld..

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
4 jaren geleden

Ik denk dat we in een andere dimensie leven op dit moment waarschijnlijk door CERN dan wel door die MAYA kalender of beiden……… je ziet het nu overal om ons heen…… en dan dat krankzinnige wereld nieuws uit de media …….dat louter uit grote leugens bestaat!

x

Check Also

biden

‘Biden is een onwettige president en iedereen weet het’

Als we de media moeten geloven, kreeg ...

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x